Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Go¶æ
|
Wys³any: Pon Maj 03, 2004 1:47 pm Temat postu: Trasery lotu rakiety |
|
|
Witam
Na pocz±tek za co¶ przeproszê. Moj± stronê czy forum traktujê jako INFORMACYJN¡ a nie EDUKACYJN¡. Co innego pisaæ np. o "przerzutej karmelce" a co innego o tym nad czym¶ siedzisz miesi±c. Pokazê od czasu do czasu wyniki prac nad traserami lotu rakiety. Na razie testujê dymek.
My¶lê jeszcze o takim kolorku
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
|
mierzu
Do³±czy³: 29 Sty 2004 Posty: 76 Sk±d: Z PRZEMYTU!!!
|
Wys³any: Pon Maj 03, 2004 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Rozumiem ze "treser" ma byc jednoczesnie paliwem, ale z tego co widze na zdjeciu strasznie wolno wychodzi.(ale te kolorki sa naprawde super) |
|
|
Powrót do góry |
|
|
crave
Do³±czy³: 27 Wrz 2003 Posty: 481
|
Wys³any: Pon Maj 03, 2004 3:17 pm Temat postu: |
|
|
mierzu napisa³: | Rozumiem ze "treser" ma byc jednoczesnie paliwem |
To chyba ¼le rozumiesz |
|
|
Powrót do góry |
|
|
mierzu
Do³±czy³: 29 Sty 2004 Posty: 76 Sk±d: Z PRZEMYTU!!!
|
Wys³any: Pon Maj 03, 2004 4:15 pm Temat postu: |
|
|
To gdzie bedie on przymocowany w rakiecie?(to jest tylko pytanie, pytam z czystej ciekawosci) |
|
|
Powrót do góry |
|
|
MICHA£
Do³±czy³: 22 Lip 2003 Posty: 283 Sk±d: Centralna Polska
|
Wys³any: Pon Maj 03, 2004 8:29 pm Temat postu: |
|
|
W zaleznosci od predkosci rakiety proponuje poprawic tego tresera za wolno dym wychodzi i jak poleci rakieta to zostanie tylko ob³oczek ma³o widocznego dymu. Na 100% bedzie ten treser odzielnie od paliwa bo mog³o by siê integrowaæ z nim. Chociarz widzia³em sr'y które daja ³adny s³up dymu naj³adniejszy by³ czarny |
|
|
Powrót do góry |
|
|
crave
Do³±czy³: 27 Wrz 2003 Posty: 481
|
Wys³any: Pon Maj 03, 2004 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Nie¼li jeste¶cie, jak widzicie prêdko¶æ wylotu dymu na zdjêciach .
Dla mnie wygl±da to OK - gorszy dym (mniej k³êbi±cy) daje karmelek, który na niebie ³adn± kreche zostawia. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Pon Maj 03, 2004 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Sam nie wiem gdzie umieszczê trasera. Na razie testowa³em kolor dymku. Czyli mam te dwa bo s± naj³adniejsze. "Krêci" mnie danie trasera do wnêtrza SR. Ale jak na razie planujê umie¶ciæ jego na zewn±trz SR. Ma dymiæ szybko w pierwszych 3 sekundach a potem dalsze 45 sekund ale wolno.
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
|
dziadek kermit
Do³±czy³: 25 Kwi 2003 Posty: 516 Sk±d: z okolicy "¯abido³ka"
|
Wys³any: Wto Maj 04, 2004 5:51 pm Temat postu: |
|
|
K³aniam siê piêknie
W pierwszych sekundach lotu to sam silnik rakietowy daje niez³y ¶lad na tle nieba, wiêc nie bardzo widzê potrzebê zastosowania.
Chyba ¿e mamy bezdymne paliwo, ale to wówczas zupe³nie inna historia.
W ka¿dym b±d¼ razie gdzie by jego nie zainstalowaæ to efekt bêdzie niesamowity.
A tak zupe³nie na boku jakby tak z szelki wypaliæ kilka takich sekundowych to by³aby niez³a "PALMA" ( dzienny fajerwerek ) _________________ Dziadek Kermit
"co do reszty uwa¿am, ¿e Kartagina powinna byæ zburzona!" |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Perdurabo
Do³±czy³: 18 Sie 2003 Posty: 22 Sk±d: Wroc³aw
|
Wys³any: Czw Maj 06, 2004 7:15 pm Temat postu: |
|
|
Pyrotechman napisa³: | Witam
Sam nie wiem gdzie umieszczê trasera. Na razie testowa³em kolor dymku. Czyli mam te dwa bo s± naj³adniejsze. "Krêci" mnie danie trasera do wnêtrza SR. Ale jak na razie planujê umie¶ciæ jego na zewn±trz SR. Ma dymiæ szybko w pierwszych 3 sekundach a potem dalsze 45 sekund ale wolno.
Pozdr. A |
mo¿e podstawa statecznika? albo koñcówkamóg³by¶ daæ na ka¿dy po jednym z innego koloru i masz têcze mo¿e jak by gdzie¶ dosta³a ruchu wirowego czy cu¶ to by¶ móg³ zaobserwowaæ to w przeplatance kolorków hmmm .... _________________ Navigare necesse est vivere non est necesse |
|
|
Powrót do góry |
|
|
cystof
Do³±czy³: 23 Mar 2004 Posty: 40 Sk±d: :d±kS
|
Wys³any: Czw Maj 06, 2004 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Przekombinowanie z t± tecz± |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mateusz(l33t)
Do³±czy³: 10 Lis 2003 Posty: 54 Sk±d: chyba moge ju¿ napisaæ ¿e jestem st±d xD
|
Wys³any: Czw Maj 06, 2004 9:29 pm Temat postu: |
|
|
kolorki beda sie chyba mieszac a nie przeplatac a na stateczikach to chyba jakis taki dziwny pomysl... te swiece w koncu troche maja... _________________ za grosz buntu |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Perdurabo
Do³±czy³: 18 Sie 2003 Posty: 22 Sk±d: Wroc³aw
|
Wys³any: Pi± Maj 07, 2004 2:27 pm Temat postu: |
|
|
no tak niebijcie niejestem rakieciarzem ale podstawa czemu nie? albo jesli to za mocno siê nienagrzewa albo nie pali to mo¿e umie¶ciæ to w ¶rodku rakiety w "³adowni" ¿eby dym szed³ przez jakie¶ otworki? _________________ Navigare necesse est vivere non est necesse |
|
|
Powrót do góry |
|
|
¯ydu
Do³±czy³: 20 Mar 2004 Posty: 31
|
Wys³any: Sob Lip 03, 2004 11:58 am Temat postu: ?? |
|
|
A ja z takim pytaniem tylko,z czego uzyskales taki piekny kolorowy dym ? Jak mozesz to podaj sklad i proporcje THX z gory |
|
|
Powrót do góry |
|
|
£odygin
Do³±czy³: 22 Maj 2004 Posty: 277
|
Wys³any: Sob Lip 03, 2004 1:22 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | podaj sklad i proporcje |
oj, nie czytasz. nie czytasz,
pirotechman napisa³ ¯E NIE PODA s³adu itp. bo siedzia³ nad tym miesi±c (choæ tego nie popieram-to ROZUMIEM go ca³kowicie- W³o¿y³ w to pewnie duzo pracy...)
POZDRAWIAM _________________ Nieskonczony jest wszechswiat i ludzka glupota choc co do tego pierwszego nie mam pewnosci A.E. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Sob Lip 03, 2004 1:56 pm Temat postu: |
|
|
£odygin napisa³: | .....W³o¿y³ w to pewnie duzo pracy...) |
Baaaaaaaaaaaaaaaaardzo du¿o
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
|
¯ydu
|
Wys³any: Sob Lip 03, 2004 8:11 pm Temat postu: :( |
|
|
No fakt jakos nie przeczytalem Szkoda ze nie podasz,moze kiedys ?? zartuje oczywiscie to twoj pomysl i masz do tego pelne prawo |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Sob Lip 03, 2004 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Nie ³u¼cie siê, ¿e zrobicie kolorwy dym tak prosto jak karmelkê do robienia "bia³ego" dymu. Kto widzia³ bia³y dym ten zobaczy jak marna jest karmelka. Co¶ jak tani wieszak czyli gwó¼d¼. Te¿ wieszak i to najtañszy . Np. te dymy co pokaza³em chwilowo je porzuci³em bo barwnik jaki mam ma wadê. Nie co za ma³o jego sublimuje i tworz±ca siê zywica z pirolizy barwnika wychodzi z rurki niczym kupa z d..y s³onia . Chwilowo nie mogê sobie z tym poradziæ .
Mi³ego wieczoru. A |
|
|
Powrót do góry |
|
|
¯ydu
|
Wys³any: Wto Sie 24, 2004 1:16 pm Temat postu: :) |
|
|
No i nic Co bym nie zrobi³ nie uzyskam takiego efektu...moze cos podobnego... ? wie ktos jak zrobic tak wysmienity kolor ? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
ARKO
Do³±czy³: 17 Mar 2012 Posty: 286 Sk±d: Radom
|
Wys³any: Sro Cze 24, 2015 8:06 pm Temat postu: Re: Trasery lotu rakiety |
|
|
11 lal temu zaczê³o siê od traserka dymnego a skoñczy³o na profi ¶wiecy ze znakiem CE, w 7 kolorach.
https://www.youtube.com/watch?v=EGtHABIXhvA
Nie wiem czy siê ten produkt sprawdzi ale ........... ¶wiecê w puszkach robiê na kontenery wiêc nadzieja jest :]
Jak ten czas leci ............
Pozdrawiam A
Anonymous napisa³: | Pokazê od czasu do czasu wyniki prac nad traserami lotu rakiety. Na razie testujê dymek.
My¶lê jeszcze o takim kolorku
Pozdr. A |
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
antyvlad
Do³±czy³: 07 Cze 2009 Posty: 83 Sk±d: to wiesz?
|
Wys³any: Sro Cze 24, 2015 10:38 pm Temat postu: |
|
|
Moje gratulacje, jak widaæ upór pop³aca
Wra¿enie robi jak "kulturalna" jest praca tej ¶wiecy - du¿o dymi a jednocze¶nie prêdko¶æ spalania jest liniowa i niezbyt du¿a. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|