Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Go¶æ
|
Wys³any: Czw Cze 24, 2004 1:09 am Temat postu: |
|
|
Delta a maielm w rece taka pi³ke do bejsbola? Bo ona nienejst pusta w srodku i cholernie twarda ja dziekuje za taki korpus najpeirw kupa roboty w wydlubywaniem srodka a potme trzeba zwiawac od od³amków. Tenisowa rulez napcha³êm raz w jedna ze 60g meisznak i ejszcze mia³em miejsce naspetnie tamsa klejaca i do rury wywali³o zatyczke i 1l ON+rozpsuzczalnik bez najmniejszego problemu tworxac piknego kilkumetrowego fugasa . |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Pingwin

Do³±czy³: 19 Mar 2004 Posty: 110
|
Wys³any: Czw Cze 24, 2004 6:32 am Temat postu: |
|
|
Zaraz ktos wpadnie na intelignetny pomysl uzycia pilki do golfa...
A na serio to ping-poong i ewentualnie pilka od tenisa starczy...
PS. Uwazam, ze nie potrzebna jest wzmacniana obudowa do pilki od tenisa w przypadku odpalania pod ziemia... Wystarczy mocno ubic ziemie dookola i tyle... Zreszta ping-pong/golf tez...
PPS. A moze z kija to baseballa? Yhh....
Pozdro
Pingwin _________________ Pirotechnika to przeszlosc w moim zyciu. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbigniew

Do³±czy³: 11 Cze 2004 Posty: 202 Sk±d: z Piek³a
|
Wys³any: Czw Cze 24, 2004 8:46 am Temat postu: |
|
|
ja kiedys chcialem zrobi petarde z GLOBUSU robie se PCz przy biurku a obok- globus! o srednicy gdzies 30-35 cm Ale po chwili opanowalem sie. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
atoM

Do³±czy³: 04 Gru 2003 Posty: 15 Sk±d: okolice katowic:)
|
Wys³any: Czw Cze 24, 2004 9:06 am Temat postu: |
|
|
zamieszczam to co obiecalem czyli filmik z odpalenia petardy ktora opisalem wczesniej.Niestety elektryczny zapalnik zastapilem stopina poniewaz rezystory strzelaly a nie odpalaly prochu.Podaje 2 linki do filmu-pierwszy jest krotszy ale zostawilem to co najciekawsze a 2 dluzszy. Dodam ze petarda mnie zaskczyla sila.Byla zakopana delikatnie w ziemi a huk byl gluchy ale potezny:)Filmik z glosem dodam niedlugo tylko dostane go od kolegi.Narazie wersja bez.Sorry za slaba jakosc ale krecony byl z aparatu.
http://rumcajs251.dl.interia.pl/szablon_obrazki/1kg%20pcz_atom-b.WMV
i wersja dluzsza
http://rumcajs251.dl.interia.pl/szablon_obrazki/1kg%20pcz_%20atom.AVI
no i zdjecie zatyczki ktora znalezlismy kilkadziesia metrow dalej
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
=MaLuTkI=
Do³±czy³: 05 Pa¼ 2003 Posty: 149 Sk±d: Z PLANTACJI BURAKÓW
|
Wys³any: Czw Cze 24, 2004 9:18 am Temat postu: |
|
|
szczerze? to na jeden kg pcz to wydaje mi sie slaba ta petarda
Tak po zatym to niê¶ Ty czy Twoj kolega tak kamer± i nie nagrywajcie siebie jak wygl±dacie.... _________________ http://www.VmC.org.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
atoM

|
Wys³any: Czw Cze 24, 2004 10:56 am Temat postu: |
|
|
dzieki za szczera wypowiedz MaLuTki ale wg mnie byla bardzo mocna a narazie nie mam porowniania bo nie znam nikogo kto by sie u mnie w to bawil i zrobil podobna ktora by byla mocniejsza. Moze jak kiedys zrobie lepszy pcz to moze stwierdze ze to bylo pierdniecie w porowianiu do nowej.A co do osoby podbiegajacej i odpalajacej masz racje to jest ostatni film na ktorym kogos widac.Na nastepne ladnie poobcinam.W koncu lepiej byc nierozpoznawalnym. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
atoM

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Delta

Do³±czy³: 17 Maj 2004 Posty: 109 Sk±d: siedziba ABW w Olsztynie pokuj 235 III pietro ;)
|
Wys³any: Czw Cze 24, 2004 11:19 am Temat postu: |
|
|
KNO3 napisa³: | Delta a maielm w rece taka pi³ke do bejsbola? Bo ona nienejst pusta w srodku i cholernie twarda ja dziekuje za taki korpus najpeirw kupa roboty w wydlubywaniem srodka a potme trzeba zwiawac od od³amków. Tenisowa rulez napcha³êm raz w jedna ze 60g meisznak i ejszcze mia³em miejsce naspetnie tamsa klejaca i do rury wywali³o zatyczke i 1l ON+rozpsuzczalnik bez najmniejszego problemu tworxac piknego kilkumetrowego fugasa . |
No to kupa zeczywi¶cie jak jest w ¶rodku czym¶ wype³niona to nie ma sêsu, a pozatym kosztuje troche taka pi³eczka wiêc zostaje tenisowa  _________________ http://www.e-humor.biz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ZBYCH

Do³±czy³: 21 Cze 2004 Posty: 9 Sk±d: Glajwic
|
Wys³any: Czw Cze 24, 2004 1:56 pm Temat postu: |
|
|
detla, pingwin, heh wiecie... tak na prawdê, to najlepsza chyba jest pingpongowa, tylko ch³opaki chc± i¶æ po prostu od razu na ca³o¶æ... Co w zasadzie jest dla mnie ca³kiem zrozumia³e
Ale i tak uwa¿am, ¿e do pingla wchodzi wystarczaj±ca do szczê¶cia ilo¶æ prochu, tak samo P.cz. jak i FB. Wystarczy spojrzeæ na wybuch tej petardy kulistej na powierzchni ziemi. Przecie¿ ta kula ognia to dopalaj±cy siê proch w atmosferze rozpylony przez do¶æ wczesne rozerwanie korpusu. Wejd¼cie sobie tutaj: www.piroportal.prx.pl/pirotechnika/pirophotos.php potem wybie¿ tê kolekcjê z identyfikatorem #4 to zobaczysz na kolejnych klatkach, ¿e ten proch siê jeszcze d³ugo dopala³, bo przez jakie¶ 2 nastêpne klatki.
Zróbcie sobie kuliste ze zwyk³ych pingpongów, oklejcie je 2cm warstwa zwyk³ej sklejki papierowej i wype³nijcie je FB to poczujecie RE5PECT  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbigniew

Do³±czy³: 11 Cze 2004 Posty: 202 Sk±d: z Piek³a
|
Wys³any: Czw Cze 24, 2004 2:29 pm Temat postu: |
|
|
ale do pileczki to trza miec dobrej jakosci proch... a w tenisowce bedzie slabszy proch i podobny efekt do tego z pileczki ping. z lepszym prochem. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Czw Cze 24, 2004 7:46 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem to pi³ka baseballo'wa jest wype³niona cementem lub czyms podobnym. Wiec odpada. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Nie Cze 27, 2004 10:09 pm Temat postu: |
|
|
Bakun a w³asnei ze g__no prawda bo tenisowe pi³êckzi sei rozklejaja w mijescu ³aczenia i sei topia wiec potrzebny jest szybka meiszanka i najlepije na al bo na mg z racji wyzezej tempy ejszcze a³wtiej rozdawaj tenisa wiem bo po strzale z teniasa na powietrzu przy mieszance kno3+mg huk by³ s³±by i znalaz³em 2 palce sie po³ówki pi³eczki. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tchemik

Do³±czy³: 11 Sty 2004 Posty: 496 Sk±d: Warszawa
|
Wys³any: Nie Cze 27, 2004 11:03 pm Temat postu: |
|
|
Trzeba bylo ja wzmocnic Power Tape'm albo papierem na wikolu.
Pozdrawka
Tchemik _________________ Tchemik.Pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
v-21

Do³±czy³: 24 Lip 2002 Posty: 834 Sk±d: Kaszuby
|
Wys³any: Nie Cze 27, 2004 11:09 pm Temat postu: |
|
|
KNO3 napisa³: | potrzebny jest szybka meiszanka i najlepije na al bo na mg ............................przy mieszance kno3+mg huk by³ s³±by ........... |
to chyba masz zamiast Mg cement portlandzki
KNO3/Mg to naprawde straszna mieszanka 5g tej miesznki jest wstanie wg mnie urwac ³apke a huk z niej  _________________ ....a reszta niech se jaja li¿e..... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HellFire
Do³±czy³: 04 Mar 2004 Posty: 292
|
Wys³any: Nie Cze 27, 2004 11:22 pm Temat postu: |
|
|
a tak a propos tych pilek jeszcze....nie lepiej zrobic na formie zaje....cie mocny korpus papierowy ja robie na kamiennej kuli-zreszta zdjatko mojej kulistej petardy fat-boy jest w temacie o stopsilku
krotki opis wykonania:
naiwjasz kilka warstw papieru z wikolem na kule, gladzisz
jak troche przeschnie przecinasz to dokladnie w polowie,zdejmujesz z formy i do piekarnika na 30 min.
w tym czasie prygotowujesz woreczek z MP i umieszczasz w nim lont
robisz w suchej juz polkuli dziurke na lont i przeprowadzasz go przez nia umieszczajac jednoczesnie woreczek wypelniony MP w tej polkuli
nakladasz druga polkule, sklejasz obie, i znowu kilka warstw papieru z wikolem wokol powstalej kuli-im wiecej,tym lepiej bo mocniejszy korpus(dzieki woreczkowi proch nei moknie)
czekamy 1-2 dni az cudo wyschnie(troche dlugo ale oplaca sie czekac-nie polecam wkladac tego do piekarnika)
na koniec mozna jeszcze bonusowo power-tapem przwinac i gotowe
Huk niesamowity, pierwszy raz jak to odpalilem to bylem w szoku(wypelnione prochem chloranowym, a na FB bedzie jeszcze mocniejsze) leje zostaja po takiej petardzie polozonej na ziemi wiec nie trzeba odrazu pileczek katowac...polecam ta metode, naprawde niezle petardy wychodza. _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
=MaLuTkI=
Do³±czy³: 05 Pa¼ 2003 Posty: 149 Sk±d: Z PLANTACJI BURAKÓW
|
Wys³any: Nie Cze 27, 2004 11:27 pm Temat postu: |
|
|
no i Twoj sposb czym sie rózni? Jeden kij czy nawijamy na pi³eczce (nawet lepiej bo mocnieszy korpus, nie przeicinany, pileczka w srodku) wiec nie kapuje po ci sie meczyc z rozcinaniem sklejaniem itd, itp. _________________ http://www.VmC.org.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Pietruszkin

Do³±czy³: 21 Mar 2003 Posty: 188 Sk±d: /dev/null
|
Wys³any: Pon Cze 28, 2004 10:32 am Temat postu: |
|
|
HellFire napisa³: | a tak a propos tych pilek jeszcze....nie lepiej zrobic na formie zaje....cie mocny korpus papierowy ja robie na kamiennej kuli-zreszta zdjatko mojej kulistej petardy fat-boy jest w temacie o stopsilku
krotki opis wykonania:
naiwjasz kilka warstw papieru z wikolem na kule, gladzisz
jak troche przeschnie przecinasz to dokladnie w polowie,zdejmujesz z formy i do piekarnika na 30 min.
w tym czasie prygotowujesz woreczek z MP i umieszczasz w nim lont
robisz w suchej juz polkuli dziurke na lont i przeprowadzasz go przez nia umieszczajac jednoczesnie woreczek wypelniony MP w tej polkuli
nakladasz druga polkule, sklejasz obie, i znowu kilka warstw papieru z wikolem wokol powstalej kuli-im wiecej,tym lepiej bo mocniejszy korpus(dzieki woreczkowi proch nei moknie)
czekamy 1-2 dni az cudo wyschnie(troche dlugo ale oplaca sie czekac-nie polecam wkladac tego do piekarnika)
na koniec mozna jeszcze bonusowo power-tapem przwinac i gotowe
Huk niesamowity, pierwszy raz jak to odpalilem to bylem w szoku(wypelnione prochem chloranowym, a na FB bedzie jeszcze mocniejsze) leje zostaja po takiej petardzie polozonej na ziemi wiec nie trzeba odrazu pileczek katowac...polecam ta metode, naprawde niezle petardy wychodza. |
moim zdaniem opis bardziej na szelke kulist± niz na petarde - przy szelkach mozna sie nameczyc - od tego zalezy nasz efekt (przyda³oby sie jakby pó³kóle byly takiej samej gr scianki itp szczegó³y) - a po co tak kombinowac ze zwyk³ymi petardami - ot mozna zrobic korpus po pude³ku od klisz - duuzo tasmy (najlepiej powertape) i juz mamy petarde.. wiec poco sie tak meczyc? _________________ ﺖ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
swallower

Do³±czy³: 05 Maj 2004 Posty: 67 Sk±d: mam wiedzieæ?
|
Wys³any: Pon Cze 28, 2004 12:30 pm Temat postu: |
|
|
_________________ Nie ma tego dobrego, od którego nie ma lepszego . |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tchemik

Do³±czy³: 11 Sty 2004 Posty: 496 Sk±d: Warszawa
|
Wys³any: Pon Cze 28, 2004 12:41 pm Temat postu: |
|
|
Sam chyba tego nie zrobisz. W przemysle robi sie to przez wtrysk roztopionego Mg do komory zawierajacej azot. Trza sie pozbyc telnu bo sie sie utleni w tej temperaturze.
Pozdrawka
Tchemik _________________ Tchemik.Pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
swallower

Do³±czy³: 05 Maj 2004 Posty: 67 Sk±d: mam wiedzieæ?
|
Wys³any: Pon Cze 28, 2004 12:47 pm Temat postu: |
|
|
Kurczê...
Sorka, czyta³em ju¿ o tym na forum. Zanim sobie przypomnia³em, to ju¿ napisa³em posta...
Wracaj±c do tematu: To jak to mog³o Carve'owi ³adnie waln±æ, kupi³ od razu py³ czy co? Czy akurat w tej mieszance nie potrzeba dobrego rozdrobnienia? Carve wypowied¼ siê!!!
Pozdro, FJ _________________ Nie ma tego dobrego, od którego nie ma lepszego . |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|