Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jaskiniowiec

|
Wysłany: Sob Kwi 24, 2004 8:10 pm Temat postu: "Zaczarowany ołówek" |
|
|
Witam !
Właśnie udało mi się uruchomić stronkę o modelu mojej konstrukcji. Opis rakietki i jej historia jest tutaj:http://jonasz65.w.interia.pl/zaczolowek1.html |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mierzu
|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2004 9:02 am Temat postu: |
|
|
Rakietka fajna (chodz jak dla mnie to troche zakrutka)no i niestety filmik ze startu troszke nie w ta strone .ale ogulnie mi sie podoba.  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
rtoipb

|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2004 11:07 am Temat postu: |
|
|
Wcale nie za mała, jest wsam raz
Godna polecenia jakość wykonania  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
crave
|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2004 12:50 pm Temat postu: |
|
|
Mnie też się podoba - bardzo ładnie wykonana, pięknie zrobiona głowica, ładnie pomalowana. Jednyne co mi się nie podoba to wielkość stateczników. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mierzu
|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2004 1:38 pm Temat postu: |
|
|
Ja ni mowie ze jest zakrutka(chyba napisalem inaczej nia myslalem)tylko gdyby byla dlozsza to by bardziej te "potezne"stateczniki pasowaly.  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jaskiniowiec

|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2004 2:19 pm Temat postu: tak wyszło |
|
|
Kadłub bynajmniej nie był taki krótki, wydłużenie ponad 10, przecież miał niewielką średnicę. Wielkość stateczników wynikała bezpośrednio z rozkładu masy i konieczności uzyskania środka parcia wystarczająco nisko. Miałem do wyboru: dłuższy kadłub i dociążona głowica, lub duże stateczniki. Mnie zależało na masie, więc wyszło jak widać. Doszedłem do wniosku, że mniejsza masa da większą wysokość, a opór powietrza przy tak wykonanych statecznikach mniej wpłynie niż większa masa.
Cieszę się, że model się Wam podoba  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|