| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat |
| Autor |
Wiadomo嗆 |
knod
Do陰czy�: 16 Wrz 2002 Posty: 195 Sk康: 3miasto
|
Wys豉ny: Sob Sie 23, 2003 6:56 pm Temat postu: |
|
|
| shortt napisa�: | | ...Poza tym uwa瘸m ze PCV to chyba najgorszy wybor na material korpusu (no chyba tylko poza aluminium) ze wzgledy na swoj ciezar. ... |
Bez przesady. Za lekkie to one nie sa ale za to w miare tanie dostepne wytrzymale oraz szybko i latwo mozna je dostosowac do roli korpusu rakiety. Bardziej wybredni moga zastosowac tuby papierowe ale te nie sa juz tak wytrzymale i pojawiaja sie problemy z mocowaniem dodatkowych elementow jak lotki, prowadnice..... Oczywiscie mozna robic korpusy superlekkie z laminatow tylko czy warto sie przy nich tyle meczyc gdy nie wszystkie podzespoly (silnik, uklad spadochronu,...) sa do konca dopracowane
Pozdrawiam
knod |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
v-21

Do陰czy�: 24 Lip 2002 Posty: 835 Sk康: Kaszuby
|
Wys豉ny: Sob Sie 23, 2003 7:13 pm Temat postu: |
|
|
taaaa rury do sracza to mocny i.....wspani造 wynalazek ot chocby jeszcze jeden dow鏚 miotacz kartofli......  _________________ ....a reszta niech se jaja li瞠..... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
pirotechmaan Go嗆
|
Wys豉ny: Sob Sie 23, 2003 7:19 pm Temat postu: Nie wiem... |
|
|
| shortt napisa�: | | ......A silniki takie mozna nabyc w niemieckich sklepach wysylkowych (modelarskich)........ |
Nie wiem tylko jak oni omijaja przepisy zwi您ane z wysy趾� . W ko鎍u to pirotechnika. Chyba, 瞠 wysy豉j� na zasadzie "jako� to b璠zie" . Wkr鏒ce SR o masie paliwa 500 g b璠zie mo積a naby� u mnie . A rakiet� z kamer� w zespole ELTKNOPIR. To nie 瘸rt. Na licytacj� wystawi� gotow� rakiet� z miejscem na zamocowanie kamery. Ale wsio musi by� pewne i bardzo estetycznie wykonane .
Pozdr. A |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Kamil
Do陰czy�: 22 Sie 2003 Posty: 16 Sk康: Warszawa
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
regis

Do陰czy�: 08 Mar 2003 Posty: 11
|
Wys豉ny: Wto Sie 26, 2003 11:23 am Temat postu: |
|
|
1. jakosc obrazu z takiej kamerki jest nienajlepsza
2. dochodza zaklucenia z przzesylania droga radiowa
3. nie wiem jak sie zachowuje nadajnik i kamera w warunkach drgan i przeciazen, ale to jest generalnie taniocha - made in korea.
Mimo to, gdybym chcial poslac rakiete z kamera, to wlasnie cos takiego bym zastosowal, bo to wydatek tylko 300 zl, zas za najslabsza kamere cyfrowa zaplacilbym ze 2000... a ryzyko zniszczenia jest duze. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
MICHA�
Do陰czy�: 22 Lip 2003 Posty: 283 Sk康: Centralna Polska
|
Wys豉ny: Sro Sie 27, 2003 5:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam a jak by umie軼i� tak kamer� w przezroczystej g這wicy z butelki plastykowej tak jak jest to zrobione w rakiecie wodnej http://ourworld.compuserve.com/homepages/pagrosse/h2oraerialcameraMkI.htm
P.S ja zamierzam kopi� tak� kamerk� tylko do domu nie zamierzam jej stosowa� dla rakiet czy ona przekazuje obraz kolorowy i czy kamera nadajnik mo積a da� zasilsacz - poco marnowa� baterie |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
ku ku
Do陰czy�: 29 Wrz 2002 Posty: 72 Sk康: 堯d�
|
Wys豉ny: Czw Sie 28, 2003 4:30 pm Temat postu: niutonosekunda |
|
|
ma貫 pytanko
jaki jest przelicznik z n/s na mo磧iwo嗆 wyniesionego w g鏎� ci篹aru i na jak� wysoko嗆 z 豉dunkiem lub bez poleci rakieta w przeliczeniu na n/s
dzi瘯i te� was lubi� |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Doktor X

Do陰czy�: 01 Gru 2003 Posty: 27
|
Wys豉ny: Pi� Kwi 23, 2004 11:23 pm Temat postu: |
|
|
| Shortt nie zgodzi� bym si� ztob� w sprawie korpusu z rury PCV poniewa� jak chcia豚y� u篡� papierow� rur� u篡wan� do np. nawijania dywan闚 to ma ona grube軼ianki ok. 5 mm a rura PCV tulko najwy瞠j 2 mm i nie jest a� tak strasznie ci篹ka, jedn� z powa積iejszych wad jest jej to 瞠 mo瞠 豉two si� przepali� |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
fox

Do陰czy�: 10 Lis 2003 Posty: 192 Sk康: Wielkopolska
|
Wys豉ny: Sob Kwi 24, 2004 6:54 am Temat postu: |
|
|
A ja juz od dawien dawna czekam na ten moment. No i by� mo瞠 wre軼ie si� doczekam.
PIROTECHMAANIE NIE ZAWIED� MNIE !!! _________________ CAST AWAY |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Go嗆
|
Wys豉ny: Sob Kwi 24, 2004 10:32 am Temat postu: |
|
|
| fox napisa�: |
PIROTECHMAANIE NIE ZAWIED� MNIE !!! |
A o co chodzi bo nie "jarz�" . A na lekture wy瞠j nie ma czasu
Pozdr. A  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
MICHA�
Do陰czy�: 22 Lip 2003 Posty: 283 Sk康: Centralna Polska
|
Wys豉ny: Sob Kwi 24, 2004 8:23 pm Temat postu: |
|
|
o wstrzelenie kamery  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Bada Bum
Do陰czy�: 03 Wrz 2004 Posty: 44
|
Wys豉ny: Czw Wrz 16, 2004 10:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Jestem tu nowy i co prawda nie mia貫m wiele do czynienia z rakietami ale jak na m鎩 gust to przy budowie kad逝ba zosta� pope軟iony ma造 b陰d. Mam na my郵i stateczniki. Ot騜 o ile dobrze widz� to s� one montowane na k徠owniku, jednym!?. Przy du瞠j pr璠ko軼i stateczniki mog� zacz望 dr瞠�, i cho� nie musi to doprowadzi� do rozbicia rakiety to na pewno znacznie zmniejszy jej pr璠ko嗆 lot a w efekcie i wysoko嗆.
Rozwi您aniem by這 by zastosowanie dybli ustalaj帷ych na pocz徠ku i ko鎍u statecznika, lub po prostu dwu k徠ownik闚.
Mam nadzieje, 瞠 dobrze „wklej�” ten post. Pozdrowienia _________________ BURDELLO BUM BUM !!! |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
|