Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 1:00 pm Temat postu: co ciekawe |
|
|
co jest w tym ciekawego tzn . rozumiem ze zastosowanie napedu "uderzeniowego" jest dosc nie konwencjonalne ale nie sadze ze dalo by sie cos takiego zrobic w domowych warunkach albo nawet polskich  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mierzu
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Wg. mnie pomysl b. ciekawy ale tak jak napisal Gun-1917 ni da sie tago zrobic w amatorskich warunkach.
P.S. A moze jednak ktos wie jak cos takiego zrobic, albo przynajmniej jak to dziala? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 3:46 pm Temat postu: dziala tak |
|
|
no wiec dziala to tak fala uderzeniowa odpycha ten obiekt no w zasdzie to tyle porostu obiek wyzuca z siebie jakis ladunek wybuchowy ten wybucha w pewnej odleglosci od obiektu a obiekt porusza sie podpychany fala uderzeniowa tylk... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mierzu
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 3:51 pm Temat postu: |
|
|
A czy fala uderzaniow nie powinna tago "wubucholotu" toche uszkodzic?  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 4:12 pm Temat postu: no wlasnie |
|
|
i w tym tkiwi problem budowy takiego pojazdu ze zostaje on uszkodzony chociaz amerykance pracuja nad czyms takim i ponoc udlo im sie dobrac odpowiednia odleglosc od wybuchu |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mierzu
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 4:39 pm Temat postu: |
|
|
No to trzeba napisac do NASA za jak to zrobia to my sobie chetnie jeden pozyczymy.  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MICHAŁ
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 6:10 pm Temat postu: |
|
|
hehehe czytajcie forum to sie dowiecie czy jest mozliwe czy nie jest to mozliwe  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Pingwin

|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Hehe . Nie czytalem (i dont speak English), ale jezeli chodzi o takie cos, ze startruje z hukiem i z duza szybkoscia to prosta sprawa... Rakieta z MOCNYM korpusem i FBkiem (na KMnO4, a nie na KClO3, bo moze byc bum:P)... No i mozna zatyczka z jednej strony, a z drugiej zatkana papierem toaletowym, zeby nie wylecial FBk...
Jak nie to sorx za pomylke;)
Pozdro _________________ Pirotechnika to przeszlosc w moim zyciu. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MICHAŁ
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 6:33 pm Temat postu: |
|
|
buhahaha
Pingwin sam to wymysliłes
Ciekawe |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Szajba

|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 7:02 pm Temat postu: |
|
|
Milo mi MICHALE bo jeszcze do Ciebie nie kierowalem zadnych slow:) nie smiej sie z tego pomyslu bo ktos juz o tym pisal i nawet byl filmik o ile sie nie myle, moze jak ktos wie gdzie to bylo niech da link. Tam jest to dokladniej opisane nawet rysunek jest(nie dam glowy )
pozdro szajba |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
crave
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Oj, szajba, aluzji nie zrozumiałeś .
To michał właśnie ten film zrobil  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MICHAŁ
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 8:43 pm Temat postu: |
|
|
ehhhhh Crave sie domyslił jako pierwszy
Widac ze mnie olewacie i nie czytacie wszystkich postow i nawet wam se szukac nie chce
http://forum.pirotechnika.one.pl/viewtopic.php?p=31854#31854
Ps. Nie kłucic sie tylko kto co jak za co..... ze mna bo nie mam ochoty na sprzeczki.  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Szajba

|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2004 10:23 pm Temat postu: |
|
|
hehe ale dalem ciala zablysnalem intelektem ALe do Pingwina nie miejcie zadnych pretensji, to normalka, ze czasem cos sie przeczyta a potem poprostu o tym pisze, przecierz nie napisal ze on to wymyslil, a napisanie czyj to pomysl jak sie tego nie pamieta poprostu jest niemozliwoscia, a szukac sie nie chce jak juz zauwazyles Michale
P.S. Chce zaznaczyc ze nie popieram takich dzialan z uwagi na to ze napisal to byle jak no i zapewne sam tego nawet nie wyprobowal
szajba |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MICHAŁ
|
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 11:55 am Temat postu: |
|
|
Ty uwazasz ze mi sie nie chce szukac ciekawe jesli chodzi o to ze napisałem to w silnikach to tylko dlatego ze zrobiłem silnik a nie model jakiegos pojazdu
A i co do rurki na korpus silnika lepsza jest pcv bo ma sliskie scianki. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Szajba

|
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 2:54 pm Temat postu: |
|
|
Nie bardzow wiem do kogo to napisales, ale jesli chodzi o to szukanie to przeczytaj jeszcze raz to co napisalem, tam pisze ze slusznie zauwazyles ze ogolnie forumowiczom nie chce sie szukac, a nie ze odrazu Ty taki jestes
szajba mozliwe ze zle zrozumialem Twoje slowa:) |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MICHAŁ
|
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 3:52 pm Temat postu: |
|
|
nie to ja twoje zle zrozumiałem i sorrki. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Troll_u
|
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 3:58 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Oglądałem niedawno na Discovery channel (najlepszy kanał świata) coś takiego tylko wykorzystujące nie jeden ładunek ale wiele ładunków atomowych o małej mocy. A jak zminimalizować zniszczenia?? Hmm, konstrukcja nie moze być sztywna bo ją "coś" trafi, więc na 4 sprężonosiłownikach zamocowano rakietę i dano na pod te siłowniki osłonę, coby lepiej wykorzystać energię wybuchu i osłonić rakietę przed falą wybuchu. I były pokazane filmy z testów, i musze wam powiedzieć ze coś takiego lata, i to całkiem fajnie.
Ale zaprzestano badań ze względu na promieniowanie. Badania zostaną ponowione dopiero wtedy, gdy opracowane zostaną ładunki które po wybuchu nie dają promieniowania.
Pozdrawiam, Troll_u |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|