Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Achtung

|
Wysłany: Pią Gru 19, 2003 5:34 pm Temat postu: Poduszkowiec |
|
|
może to nie jest rakieta ale ma silnik rakietowy. Cała konstrukcja to dosyć gruba trudno topliwa płytka w krztałcie koła, w środku dziura przez którą wchodzi silnik rakietowy oparty ma karmelce 1:1 bez dyszy ale z kanałem choć nie głębokim silnik nie wystaje z dolnej strony płytki.wszystko sie jara i gazy unoszą go na poduszce powietrznej można dać jeszcze jeden aby nadać mu kierunek lotu (kilka mm nad ziemią)
_
| |
--------| |---------
-------- -------- _________________ wierzący nie praktykujący  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GM

|
Wysłany: Pią Gru 19, 2003 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem trza by było DUŻEGO silnika rakietowego aby to jakiś sensowny czas "latało se", lepszym rozwiązaniem jest zrobienie normalnego poduszkowca tzn. dmuchawa elektryczna lub spalinowa dla większych modeli, kołnierz gumowy itp. Ja kiedyś zrobiłem mini poduszkowiec z wentylatorka od procka i kilkunastu baterii zegarkowych Pięknie unosił się nad ziemią kilka minut zanim mu bateryjki nei padły  _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Achtung

|
Wysłany: Nie Gru 28, 2003 12:39 pm Temat postu: |
|
|
ale to jest forum pirotechniczne nie modelarskie i chodi mi o poduszkowiec z zastosowaniem piro _________________ wierzący nie praktykujący  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
rocketman
|
Wysłany: Sro Sty 14, 2004 1:42 pm Temat postu: |
|
|
to by swietnie latało na jetexie, myżle ze z 1mm nad ziemią  _________________ Pełen komplet palców, tralalalalala (jeszcze...) |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
julex

|
Wysłany: Sro Sty 14, 2004 6:41 pm Temat postu: |
|
|
Eeeee tam
Przeciez gazy wylotowe są gorące, silnik działa relatywnie krótko, to całe przedsięwzięcie jest mało widowiskowe w ogóle nie nada tak .
A zresztą po co, skoro za pomocą odkurzacza można _w miarę łatwo_ zbudować poduszkowiec który podnosi malucha?
Pozdro
juleks _________________ Zapraszam:
http://temptonik.com |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|