Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U篡tkownicyU篡tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼iZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼i   ZalogujZaloguj 

Rakieta JADWIGA - 1
Id� do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Modele rakiet.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat  
Autor Wiadomo嗆
knod

Do陰czy�: 16 Wrz 2002
Sk康: 3miasto

PostWys豉ny: Sob Sie 23, 2003 6:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

shortt napisa�:
...Poza tym uwa瘸m ze PCV to chyba najgorszy wybor na material korpusu (no chyba tylko poza aluminium) ze wzgledy na swoj ciezar. ...

Bez przesady. Za lekkie to one nie sa ale za to w miare tanie dostepne wytrzymale oraz szybko i latwo mozna je dostosowac do roli korpusu rakiety. Bardziej wybredni moga zastosowac tuby papierowe ale te nie sa juz tak wytrzymale i pojawiaja sie problemy z mocowaniem dodatkowych elementow jak lotki, prowadnice..... Oczywiscie mozna robic korpusy superlekkie z laminatow tylko czy warto sie przy nich tyle meczyc gdy nie wszystkie podzespoly (silnik, uklad spadochronu,...) sa do konca dopracowane Question
Pozdrawiam
knod
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email
v-21

Do陰czy�: 24 Lip 2002
Sk康: Kaszuby

PostWys豉ny: Sob Sie 23, 2003 7:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taaaa rury do sracza to mocny i.....wspani造 wynalazek ot chocby jeszcze jeden dow鏚 miotacz kartofli...... Exclamation
pirotechmaan
Go嗆

PostWys豉ny: Sob Sie 23, 2003 7:19 pm    Temat postu: Nie wiem... Odpowiedz z cytatem

shortt napisa�:
......A silniki takie mozna nabyc w niemieckich sklepach wysylkowych (modelarskich)........

Nie wiem tylko jak oni omijaja przepisy zwi您ane z wysy趾� Shocked Idea Question . W ko鎍u to pirotechnika. Chyba, 瞠 wysy豉j� na zasadzie "jako� to b璠zie" Wink . Wkr鏒ce SR o masie paliwa 500 g b璠zie mo積a naby� u mnie Razz . A rakiet� z kamer� w zespole ELTKNOPIR. To nie 瘸rt. Na licytacj� wystawi� gotow� rakiet� z miejscem na zamocowanie kamery. Ale wsio musi by� pewne i bardzo estetycznie wykonane Exclamation Razz .

Pozdr. A
Powr鏒 do g鏎y
Kamil

Do陰czy�: 22 Sie 2003
Sk康: Warszawa

PostWys豉ny: Wto Sie 26, 2003 10:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak waszym zdaniem wyglada zastosowanie takiej kamery w modelu rakiety
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15536449
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Odwied� stron� autora
regis

Do陰czy�: 08 Mar 2003

PostWys豉ny: Wto Sie 26, 2003 11:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kamil napisa�:
jak waszym zdaniem wyglada zastosowanie takiej kamery w modelu rakiety
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15536449

1. jakosc obrazu z takiej kamerki jest nienajlepsza
2. dochodza zaklucenia z przzesylania droga radiowa
3. nie wiem jak sie zachowuje nadajnik i kamera w warunkach drgan i przeciazen, ale to jest generalnie taniocha - made in korea.

Mimo to, gdybym chcial poslac rakiete z kamera, to wlasnie cos takiego bym zastosowal, bo to wydatek tylko 300 zl, zas za najslabsza kamere cyfrowa zaplacilbym ze 2000... a ryzyko zniszczenia jest duze.
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆
MICHA�

Do陰czy�: 22 Lip 2003
Sk康: Centralna Polska

PostWys豉ny: Sro Sie 27, 2003 5:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam a jak by umie軼i� tak kamer� w przezroczystej g這wicy z butelki plastykowej tak jak jest to zrobione w rakiecie wodnej http://ourworld.compuserve.com/homepages/pagrosse/h2oraerialcameraMkI.htm

P.S ja zamierzam kopi� tak� kamerk� tylko do domu nie zamierzam jej stosowa� dla rakiet czy ona przekazuje obraz kolorowy i czy kamera nadajnik mo積a da� zasilsacz - poco marnowa� baterie
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Odwied� stron� autora Adres AIM
ku ku

Do陰czy�: 29 Wrz 2002
Sk康: 堯d�

PostWys豉ny: Czw Sie 28, 2003 4:30 pm    Temat postu: niutonosekunda Odpowiedz z cytatem

ma貫 pytanko
jaki jest przelicznik z n/s na mo磧iwo嗆 wyniesionego w g鏎� ci篹aru i na jak� wysoko嗆 z 豉dunkiem lub bez poleci rakieta w przeliczeniu na n/s
dzi瘯i te� was lubi�
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied� stron� autora
Doktor X

Do陰czy�: 01 Gru 2003

PostWys豉ny: Pi� Kwi 23, 2004 11:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Shortt nie zgodzi� bym si� ztob� w sprawie korpusu z rury PCV poniewa� jak chcia豚y� u篡� papierow� rur� u篡wan� do np. nawijania dywan闚 to ma ona grube軼ianki ok. 5 mm a rura PCV tulko najwy瞠j 2 mm i nie jest a� tak strasznie ci篹ka, jedn� z powa積iejszych wad jest jej to 瞠 mo瞠 豉two si� przepali�
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email
fox

Do陰czy�: 10 Lis 2003
Sk康: Wielkopolska

PostWys豉ny: Sob Kwi 24, 2004 6:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja juz od dawien dawna czekam na ten moment. No i by� mo瞠 wre軼ie si� doczekam.

PIROTECHMAANIE NIE ZAWIED� MNIE !!!

Go嗆

PostWys豉ny: Sob Kwi 24, 2004 10:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fox napisa�:

PIROTECHMAANIE NIE ZAWIED� MNIE !!!

A o co chodzi bo nie "jarz�" Rolling Eyes . A na lekture wy瞠j nie ma czasu Crying or Very sad

Pozdr. A Wink
Powr鏒 do g鏎y
MICHA�

Do陰czy�: 22 Lip 2003
Sk康: Centralna Polska

PostWys豉ny: Sob Kwi 24, 2004 8:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o wstrzelenie kamery Razz
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Odwied� stron� autora Adres AIM
Bada Bum

Do陰czy�: 03 Wrz 2004

PostWys豉ny: Czw Wrz 16, 2004 10:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Jestem tu nowy i co prawda nie mia貫m wiele do czynienia z rakietami ale jak na m鎩 gust to przy budowie kad逝ba zosta� pope軟iony ma造 b陰d. Mam na my郵i stateczniki. Ot騜 o ile dobrze widz� to s� one montowane na k徠owniku, jednym!?. Przy du瞠j pr璠ko軼i stateczniki mog� zacz望 dr瞠�, i cho� nie musi to doprowadzi� do rozbicia rakiety to na pewno znacznie zmniejszy jej pr璠ko嗆 lot a w efekcie i wysoko嗆.
Rozwi您aniem by這 by zastosowanie dybli ustalaj帷ych na pocz徠ku i ko鎍u statecznika, lub po prostu dwu k徠ownik闚.
Mam nadzieje, 瞠 dobrze „wklej�” ten post. Pozdrowienia

Wy鈍ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Modele rakiet. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id� do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do:  
Nie mo瞠sz pisa� nowych temat闚
Nie mo瞠sz odpowiada� w tematach
Nie mo瞠sz zmienia� swoich post闚
Nie mo瞠sz usuwa� swoich post闚
Nie mo瞠sz g這sowa� w ankietach
Nie mo瞠sz dodawa� za陰cznik闚 na tym forum
Nie mo瞠sz pobiera� plik闚 z tego forum