Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
knod
Do³±czy³: 16 Wrz 2002 Posty: 195 Sk±d: 3miasto
|
Wys³any: Sob Sie 23, 2003 6:56 pm Temat postu: |
|
|
shortt napisa³: | ...Poza tym uwa¿am ze PCV to chyba najgorszy wybor na material korpusu (no chyba tylko poza aluminium) ze wzgledy na swoj ciezar. ... |
Bez przesady. Za lekkie to one nie sa ale za to w miare tanie dostepne wytrzymale oraz szybko i latwo mozna je dostosowac do roli korpusu rakiety. Bardziej wybredni moga zastosowac tuby papierowe ale te nie sa juz tak wytrzymale i pojawiaja sie problemy z mocowaniem dodatkowych elementow jak lotki, prowadnice..... Oczywiscie mozna robic korpusy superlekkie z laminatow tylko czy warto sie przy nich tyle meczyc gdy nie wszystkie podzespoly (silnik, uklad spadochronu,...) sa do konca dopracowane
Pozdrawiam
knod |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
v-21

Do³±czy³: 24 Lip 2002 Posty: 834 Sk±d: Kaszuby
|
Wys³any: Sob Sie 23, 2003 7:13 pm Temat postu: |
|
|
taaaa rury do sracza to mocny i.....wspani³y wynalazek ot chocby jeszcze jeden dowód miotacz kartofli......  _________________ ....a reszta niech se jaja li¿e..... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pirotechmaan Go¶æ
|
Wys³any: Sob Sie 23, 2003 7:19 pm Temat postu: Nie wiem... |
|
|
shortt napisa³: | ......A silniki takie mozna nabyc w niemieckich sklepach wysylkowych (modelarskich)........ |
Nie wiem tylko jak oni omijaja przepisy zwi±zane z wysy³k± . W koñcu to pirotechnika. Chyba, ¿e wysy³aj± na zasadzie "jako¶ to bêdzie" . Wkrótce SR o masie paliwa 500 g bêdzie mo¿na nabyæ u mnie . A rakietê z kamer± w zespole ELTKNOPIR. To nie ¿art. Na licytacjê wystawiê gotow± rakietê z miejscem na zamocowanie kamery. Ale wsio musi byæ pewne i bardzo estetycznie wykonane .
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamil
Do³±czy³: 22 Sie 2003 Posty: 16 Sk±d: Warszawa
|
|
Powrót do góry |
|
 |
regis

Do³±czy³: 08 Mar 2003 Posty: 11
|
Wys³any: Wto Sie 26, 2003 11:23 am Temat postu: |
|
|
1. jakosc obrazu z takiej kamerki jest nienajlepsza
2. dochodza zaklucenia z przzesylania droga radiowa
3. nie wiem jak sie zachowuje nadajnik i kamera w warunkach drgan i przeciazen, ale to jest generalnie taniocha - made in korea.
Mimo to, gdybym chcial poslac rakiete z kamera, to wlasnie cos takiego bym zastosowal, bo to wydatek tylko 300 zl, zas za najslabsza kamere cyfrowa zaplacilbym ze 2000... a ryzyko zniszczenia jest duze. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MICHA£
Do³±czy³: 22 Lip 2003 Posty: 283 Sk±d: Centralna Polska
|
Wys³any: Sro Sie 27, 2003 5:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam a jak by umie¶ciæ tak kamerê w przezroczystej g³owicy z butelki plastykowej tak jak jest to zrobione w rakiecie wodnej http://ourworld.compuserve.com/homepages/pagrosse/h2oraerialcameraMkI.htm
P.S ja zamierzam kopiæ tak± kamerkê tylko do domu nie zamierzam jej stosowaæ dla rakiet czy ona przekazuje obraz kolorowy i czy kamera nadajnik mo¿na daæ zasilsacz - poco marnowaæ baterie |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ku ku
Do³±czy³: 29 Wrz 2002 Posty: 72 Sk±d: ³ód¿
|
Wys³any: Czw Sie 28, 2003 4:30 pm Temat postu: niutonosekunda |
|
|
ma³e pytanko
jaki jest przelicznik z n/s na mo¿liwo¶æ wyniesionego w górê ciê¿aru i na jak± wysoko¶æ z ³adunkiem lub bez poleci rakieta w przeliczeniu na n/s
dziêki te¿ was lubiê |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Doktor X

Do³±czy³: 01 Gru 2003 Posty: 27
|
Wys³any: Pi± Kwi 23, 2004 11:23 pm Temat postu: |
|
|
Shortt nie zgodzi³ bym siê ztob± w sprawie korpusu z rury PCV poniewa¿ jak chcia³by¶ u¿yæ papierow± rurê u¿ywan± do np. nawijania dywanów to ma ona grube¶cianki ok. 5 mm a rura PCV tulko najwy¿ej 2 mm i nie jest a¿ tak strasznie ciê¿ka, jedn± z powa¿niejszych wad jest jej to ¿e mo¿e ³atwo siê przepaliæ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
fox

Do³±czy³: 10 Lis 2003 Posty: 192 Sk±d: Wielkopolska
|
Wys³any: Sob Kwi 24, 2004 6:54 am Temat postu: |
|
|
A ja juz od dawien dawna czekam na ten moment. No i byæ mo¿e wre¶cie siê doczekam.
PIROTECHMAANIE NIE ZAWIED¬ MNIE !!! _________________ CAST AWAY |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Sob Kwi 24, 2004 10:32 am Temat postu: |
|
|
fox napisa³: |
PIROTECHMAANIE NIE ZAWIED¬ MNIE !!! |
A o co chodzi bo nie "jarzê" . A na lekture wy¿ej nie ma czasu
Pozdr. A  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MICHA£
Do³±czy³: 22 Lip 2003 Posty: 283 Sk±d: Centralna Polska
|
Wys³any: Sob Kwi 24, 2004 8:23 pm Temat postu: |
|
|
o wstrzelenie kamery  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bada Bum
Do³±czy³: 03 Wrz 2004 Posty: 44
|
Wys³any: Czw Wrz 16, 2004 10:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Jestem tu nowy i co prawda nie mia³em wiele do czynienia z rakietami ale jak na mój gust to przy budowie kad³uba zosta³ pope³niony ma³y b³±d. Mam na my¶li stateczniki. Otó¿ o ile dobrze widzê to s± one montowane na k±towniku, jednym!?. Przy du¿ej prêdko¶ci stateczniki mog± zacz±æ dr¿eæ, i choæ nie musi to doprowadziæ do rozbicia rakiety to na pewno znacznie zmniejszy jej prêdko¶æ lot a w efekcie i wysoko¶æ.
Rozwi±zaniem by³o by zastosowanie dybli ustalaj±cych na pocz±tku i koñcu statecznika, lub po prostu dwu k±towników.
Mam nadzieje, ¿e dobrze „wklejê” ten post. Pozdrowienia _________________ BURDELLO BUM BUM !!! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|