Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zbyhk RIP

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> TOWARZYSKIE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
oktogenek

PostWysłany: Pią Lis 02, 2018 7:47 pm    Temat postu: Zbyhk RIP Odpowiedz z cytatem

Witam

niestety odszedł od Nas Nasz kolega Zbigniew, lepiej znany tutaj jako ZBYHK, pogrzeb odbędzie się w środę w Łodzi o godzinie 14:15 na cmentarzu przy ulicy Zakładowej 4
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
methyl

PostWysłany: Pią Lis 02, 2018 11:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Siedziałem u znajomych i nagle widzę że Zbyszek dzwoni do mnie.

Nie nie mogłem w tym momencie odebrać telefonu więc rozłączyłem i miałem za chwile wyjść i oddzwonić. Szybszy był SMS z jego numeru, od syna, z informacjami o tym że już nie mam do kogo oddzwaniać.

Przybiło mnie to, bo przecież znałem Zbycha osobiście.
Poczciwy człowiek był.
Z duszą naukowca, ciekawski, mądry.
Takie dobre chłopisko z dużym serduchem do wszystkiego a głównie do swoich kolegów.

Smutno...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
oktogenek

PostWysłany: Nie Lis 04, 2018 9:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

też strasznie miło będę wspominać Zbyszka, dobry był z niego kolega i dociekliwy naukowiec, szkoda że dawno nie mieliśmy okazji się spotkać Sad niech mu ziemia lekką będzie
Powrót do góry
ARKO

PostWysłany: Pią Lis 09, 2018 7:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak się domyślam, zdążył dzieci odchować. To minimum ile powinno się żyć. Potem każdy kolejny rok jest chyba jakimś darem. Chce się widzieć jak dzieci wchodzą w życie, dają nam wnuki , widzieć jak i one rosną.

Współczuję rodzinie. Mam wrażenie, że życie tak się jemu potoczyło, że nie dane było jemu rozwinąć talentu do nauki a myślę, że miał ogromny potencjał. Lubił sobie wszystko poukładać, znaleźć w tym jakiś porządek i zależności. Nie miałem z nim kontaktu bo jak zauważyłem zadawał dużo pytań i nie miał kto jemu odpowiedzieć. Zresztą nie ma co sie temu dziwić bo nauka to kosmos. Czasami odnosiłem wrażenie, że brakiem odpowiedzi był trochę rozczarowany.

Raz jego widziałem z 15 lat temu. Krótka rozmowa ale pozotywne na mnie wrażenie zrobił.

Myślę, że śmierć nie jest końcem a początkiem. I cokolwiek bym o tym nie napisał/powiedział/pomyślał - będzie fałszem.
Powrót do góry
v-21

PostWysłany: Wto Gru 25, 2018 10:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szkoda nie mialem okazji poznac osobiscie. Ale to byly fajne czasy w ktorych pisal . To forum i jegobautorzy dali mi kawal wiedzy i sposobu p9strzegania chemii i MW.
Kondolencje od v21 dla rodziny

Hack

PostWysłany: Nie Sty 13, 2019 6:22 pm    Temat postu: [*] Odpowiedz z cytatem

Był i pozostanie członkiem tego forum. Dołączył: 05 Mar 2003
Jego niedawny post, w którym narzekał na zdrowie oraz na to że nie da się podyskutować jak by chciał.. "nie uwierzę w to "ożycie" forum - teraz wlazłem bo pietruszkimn do mnie napisał po latach

z nikim nie dało sie podyskutować na poziomie, a tylko strach przed smutnymi to w końcu wyleczyłem się

za to problemów ze zdrowiem z każdym rokiem coraz więcej szlag by to...
"

Miał żyłkę do drążenia na nowych polach. Kondolencje...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> TOWARZYSKIE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: