Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
oktogenek
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2018 7:47 pm Temat postu: Zbyhk RIP |
|
|
Witam
niestety odszedł od Nas Nasz kolega Zbigniew, lepiej znany tutaj jako ZBYHK, pogrzeb odbędzie się w środę w Łodzi o godzinie 14:15 na cmentarzu przy ulicy Zakładowej 4 |
|
|
Powrót do góry |
|
|
methyl
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2018 11:43 pm Temat postu: |
|
|
Siedziałem u znajomych i nagle widzę że Zbyszek dzwoni do mnie.
Nie nie mogłem w tym momencie odebrać telefonu więc rozłączyłem i miałem za chwile wyjść i oddzwonić. Szybszy był SMS z jego numeru, od syna, z informacjami o tym że już nie mam do kogo oddzwaniać.
Przybiło mnie to, bo przecież znałem Zbycha osobiście.
Poczciwy człowiek był.
Z duszą naukowca, ciekawski, mądry.
Takie dobre chłopisko z dużym serduchem do wszystkiego a głównie do swoich kolegów.
Smutno... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
oktogenek
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2018 9:52 pm Temat postu: |
|
|
też strasznie miło będę wspominać Zbyszka, dobry był z niego kolega i dociekliwy naukowiec, szkoda że dawno nie mieliśmy okazji się spotkać niech mu ziemia lekką będzie |
|
|
Powrót do góry |
|
|
ARKO
|
Wysłany: Pią Lis 09, 2018 7:54 pm Temat postu: |
|
|
Jak się domyślam, zdążył dzieci odchować. To minimum ile powinno się żyć. Potem każdy kolejny rok jest chyba jakimś darem. Chce się widzieć jak dzieci wchodzą w życie, dają nam wnuki , widzieć jak i one rosną.
Współczuję rodzinie. Mam wrażenie, że życie tak się jemu potoczyło, że nie dane było jemu rozwinąć talentu do nauki a myślę, że miał ogromny potencjał. Lubił sobie wszystko poukładać, znaleźć w tym jakiś porządek i zależności. Nie miałem z nim kontaktu bo jak zauważyłem zadawał dużo pytań i nie miał kto jemu odpowiedzieć. Zresztą nie ma co sie temu dziwić bo nauka to kosmos. Czasami odnosiłem wrażenie, że brakiem odpowiedzi był trochę rozczarowany.
Raz jego widziałem z 15 lat temu. Krótka rozmowa ale pozotywne na mnie wrażenie zrobił.
Myślę, że śmierć nie jest końcem a początkiem. I cokolwiek bym o tym nie napisał/powiedział/pomyślał - będzie fałszem. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Wto Gru 25, 2018 10:06 pm Temat postu: |
|
|
Szkoda nie mialem okazji poznac osobiscie. Ale to byly fajne czasy w ktorych pisal . To forum i jegobautorzy dali mi kawal wiedzy i sposobu p9strzegania chemii i MW.
Kondolencje od v21 dla rodziny _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hack
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2019 6:22 pm Temat postu: [*] |
|
|
Był i pozostanie członkiem tego forum. Dołączył: 05 Mar 2003
Jego niedawny post, w którym narzekał na zdrowie oraz na to że nie da się podyskutować jak by chciał.. "nie uwierzę w to "ożycie" forum - teraz wlazłem bo pietruszkimn do mnie napisał po latach
z nikim nie dało sie podyskutować na poziomie, a tylko strach przed smutnymi to w końcu wyleczyłem się
za to problemów ze zdrowiem z każdym rokiem coraz więcej szlag by to..."
Miał żyłkę do drążenia na nowych polach. Kondolencje... _________________ tekst sluzy do celow edukacyjnych i nie ponosze odpowiedzialnosci za jego inne wykorzystanie |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|