|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
lu_kasz2 Go¶æ
|
Wys³any: Pon Pa¼ 12, 2015 7:52 pm Temat postu: |
|
|
Mi³osierny ''aru¶'' oblata³ po ''starych'' z tego forum ,a ¿e niektórzy ''posikali'' totalnie na jego ¿ale udaje mê¿a roztropnego typu - ''Ja bym jego nie banowa³'' . .I s³usznie prawi bo moja odpowiedz nie bez przyczyny jest w tym temacie .Uwa¿aj ,¿eby ciebie kto¶ nie przyblokowa³ bo googole ci nie pomog± ynteligencie .Arus ju¿ za same modyfikacje postów powiniene¶ dostaæ nagrodê.Ale sie popisales no no ......... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ARKO
Do³±czy³: 17 Mar 2012 Posty: 286 Sk±d: Radom
|
Wys³any: Pon Pa¼ 12, 2015 8:52 pm Temat postu: |
|
|
My¶lê, ¿e kolega jest chory. Kolejn± gro¼bê pomijam "Uwa¿aj ,¿eby ciebie kto¶ nie przyblokowa³". Zdjêcia widoczne po zalogowaniu.
Dopisa³em na czerwono tekst "A. Bezrobocie to nie patologia". Kolega w jakim¶ amoku zacz±³ jego wielokrotnie zmieniaæ. Mam nadziejê, ¿e widaæ teksty a jakby trzeba by³o to przepiszê rêcznie i wklejê ( tekst 9a przepisa³em). Ostatnio zmieniony jest widoczny stronê wcze¶niej, jako dziewi±ty. A pewno wkrótce zniknie. Godzinê temu jeszcze my¶la³em tylko, ¿e jest zawziêty.
Ostatnio zmieniony przez ARKO dnia Wto Pa¼ 13, 2015 6:33 pm, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
antyvlad
Do³±czy³: 07 Cze 2009 Posty: 83 Sk±d: to wiesz?
|
Wys³any: Pon Pa¼ 12, 2015 10:35 pm Temat postu: |
|
|
Arkadiuszu szkoda nerwów, ka¿dy kto czyta³ posty Lahire widzia³ ¿e z nim co¶ nie tak
"A. i wla esobie kunia bo lubie i matanol lubia j mze na zelazych kolach ale jedzie i w srodku sedz i pija bose lubia .Przyznaje ze jestem wielkim magiem i lubie sobia pouzewac najcesciej na wlasnym clonku "
Niema co - wygadany  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lu_kasz2 Go¶æ
|
Wys³any: Wto Pa¼ 13, 2015 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Skan buta mogê ci podes³aæ  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ARKO
|
Wys³any: Sro Pa¼ 14, 2015 9:02 am Temat postu: |
|
|
Za jaki¶ czas usunê to ca³e gó...o po tobie lolek. Nie za wcze¶nie, zostanie na pewno tekst o twoim ba³aganie we ³bie. No i profi jest wielu, pirotechman (ksywka by³a z ma³ego "p") jeden
Innym wyja¶nie, ¿e to dziêki mojej pracy arko to ju¿ rozpoznawalna firma pirotechniczna (choæ nadal ma³a) w Europie a plany s± coraz wiêksze. O sukces siê walczy ka¿dego dnia bo w jeden dzieñ mo¿na wyl±dowaæ na samym dnie.
Fajnie by by³o jak by modelarze rakiet od¿yli na tym forum ale tylko ma³e silniczki/rakiety. Obiecujê, ¿e nie bêdê nic pisa³ :]. Po prostu pewne produkty mo¿na wdro¿yæ a po co tyraæ za samo free ?. Dotyczy i piro.
A. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lu_kasz2 Go¶æ
|
Wys³any: Pi± Pa¼ 16, 2015 2:21 pm Temat postu: |
|
|
Tylko zostaw swoje na czerwono popisane(to czerwone to nie moje ) .I nie pij tego co pijesz ,albo zmieñ na lepsze bo po metylu na dekiel ci¶nie !W ogóle to jest chamstwo niebywale ,¿eby pisaæ pod cudzymi postami jeszcze takie rzeczy...........  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
B&G

Do³±czy³: 12 Wrz 2003 Posty: 275 Sk±d: Uæ
|
Wys³any: Pi± Pa¼ 30, 2015 4:36 pm Temat postu: |
|
|
Kurcze, rzadko tu bywam i takie ciekawe tematy mnie ominê³y.
GM _________________ www.fabrykaognia.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KYK

Do³±czy³: 31 Sie 2007 Posty: 116
|
Wys³any: Czw Lis 05, 2015 1:00 am Temat postu: |
|
|
No niestety, ale pirotechnika amatorska w Polsce wyzionê³a ducha. Na szczê¶cie wiedzy któr± tutaj zdobyli¶my nikt nam nie zabierze. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hack

Do³±czy³: 15 Cze 2006 Posty: 355
|
Wys³any: Sob Lis 14, 2015 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy pamiêtacie jak po zmianie ustrojowej w Polsce pojawi³ siê nurt w³asnych biznesów, uwolniono rynki, Zus-y nie pobudowa³y jeszcze swoich gmachów marmurowych, Urzêdy Skarbowe nie rozkrêci³y siê ... To by³a chwila bez regulacji, da³a wiêcej ni¿ pó¼niejsze 20 lat rozwoju coraz bardziej uregulowanej rzeczywisto¶ci. Ta paralela ukazuje taki sam proces na naszym forum. Odczynniki, które kiedy¶ mo¿na by³o kupiæ bez problemów, dzi¶ s± nieosi±galne dla hobbysty. Dzi¶ publikacje dotycz±ce swoich w³asnych wyczynów, mog± zaprowadziæ przed s±d etc. Przyk³ady mo¿na mno¿yæ. Zasada jest prosta, widaæ jak na d³oni, ¿e pewien postêp mo¿liwy jest w warunkach liberalnych. Zatem koledzy, forum to jest cenne. Taki uk³ad ju¿ siê nie powtórzy. Szanujmy siê nawzajem (emocje, to najwiêkszy wróg zdrowego rozs±dku). _________________ tekst sluzy do celow edukacyjnych i nie ponosze odpowiedzialnosci za jego inne wykorzystanie |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
rysiora

Do³±czy³: 08 Lip 2006 Posty: 64 Sk±d: w nim ta moc?
|
Wys³any: Czw Lis 26, 2015 12:55 am Temat postu: |
|
|
KYK napisa³: | Na szczê¶cie wiedzy któr± tutaj zdobyli¶my nikt nam nie zabierze. | Czas j± zabierze, a teoretycznie przekazaæ siê jej potomnym nie da. Tak¿e nadziei nie ma... _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

Do³±czy³: 12 Maj 2002 Posty: 834 Sk±d: z mo¼dzierza ;)
|
Wys³any: Pi± Gru 25, 2015 10:23 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie wszystkich, nawet tych co to wymy¶lili (niby) moje samobójstwo, choæ z tego co czyta³em mowa by³a o piromanie, nie o P2.
Wieki temu tu nie zagl±da³em, prawdziwy powód? Skoñczy³o siê szko³ê, by³y studia, potem pojawi³a siê s³ynna nagonka, która tak mocno mnie dopad³a, ¿e wspaniale s³u¿by (Mog± byæ z siebie dumne) osi±gnê³y cel i stwierdzi³em, ¿e wyrok w zawiasach to ju¿ zanadto jak dla mnie i nastal STOP.
Mi³o mi jednak, ¿e wychowalem siê na tym forum jako laik i a¿ sam siebie tak nazwe jako "nieuk i debil" ale wiem, ¿e lata mnie wychowa³y a co wazne tak zainspirowa³y do piro, ¿e do dzi¶ dnia zastanawiam siê co dalej zrobiæ, bo si³a d±¿enia do teog jest niesamowita. Niemniej jednak zapraszam otwarcie s³u¿by na kawê, bo nic nie mam, nawet przys³owiowej saletry. Mam ten s³ynny cukier (bez KNO3) choæ te¿ nie s³odze, a wiêc i dla go¶ci, nawet tych z ABW co o 6 rano musza spe³niaæ swój obowi±zek.
Ale wracaj±c, mi³o mi by³o i nadal jest. Mialem t± wielk± przyjemnosæ obronic pracê magistersk± z tematu: "Aktywatory i pasywatory decysekundowych mas opó¼niaj±cych", wiêc w pewnej czê¶ci trochê takim pirotechnikiem z ma³ym dyplomem jestem, choæ losy zawodowe skierowa³y mnei zupe³nie w innym kierunku....
Ciesze siê, ¿e mia³em okazjê pomagaæ Tchemikowi w pewnym pokazie, a rok pó¼niej odpowiadaæ za jeden z nich... Ten który okazal siê niestety ostatnim, ale wg opini znajomych i widzow, tym który by³ tym najwspanialszym... A wiêc i szkoda, ¿e tym ostatnim...
Dzisaj tego, czego ¿aluje to to, ¿e nie zajmuj±c siê nasz± wspania³± pasj± straci³em ju¿ wiele cennych lat. Wiem, ¿e przez te lata, naprawde osi±gn±³bym ju¿ nie jedne cel w moich ukochanych szelkach.
Niemniej jednak nie raz o nich my¶lê i zdarza mi siê czytywac artyku³y naukowe z piro...
Pozdrawiam serdecznie
Piroman2 (P2)
Tomasz _________________ Szelka jest ma³ym nasionkiem, z którego na niebie wyrasta piêkny kwiat. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomash dostêp próbny do MW

Do³±czy³: 27 Sty 2003 Posty: 382 Sk±d: Z nieba do nieba, oby nie za szybko...
|
Wys³any: Czw Sty 14, 2016 5:00 pm Temat postu: |
|
|
No Panowie lata lec±. Piwo towarzyskie by siê wypi³o bo czemu nie (albo 7). To ¿e temat umar³ jeszcze niewiele znaczy. My¶lê ¿e z czasem od¿yje, a je¿eli nie, to nasza wiedza bêdzie bezcenna po zag³adzie dzisiejszej cywilizacji (co wydaje mi siê coraz bardziej siê szykuje).
A tak na serio, ka¿dy z nas ma w g³owie nie ma³± encyklopediê w temacie. Tylko ani czasu ani chêci ju¿ nie te. Czy zrobi± z nas terrorystów ? Za rz±dów obecnej partii pewnie tak.
Ja problemów nie mia³em bo grzeczny ch³op jestem i nikomu krzywdy nie robiê. Ale czasem têskni siê za dreszczykiem emocji...
Dziêkujê Wam za spêdzone tu lata, dziêkujê za wiedzê i za karcenie g³upich pomys³ów. Dziêkujê ¿e nadal tu jeste¶cie Zestarzejemy siê razem.. Jak Arek (Pozdrawiam Arku )
No i spó¼nione najlepsze ¿yczenia na nowy rok. Dbajcie o palce.
Tomasz. _________________ Ju¿ tylko teoretyzujê, potrzeba mi r±czek by rodzinê utrzymaæ  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Harry

Do³±czy³: 11 Sty 2008 Posty: 29 Sk±d: Lubuskie
|
Wys³any: Pi± Sty 15, 2016 6:47 pm Temat postu: |
|
|
adam.kowalski517 napisa³: | do smieci z tym tematem |
Powiedzia³ bezrobotny hobbysta budownictwa z Warszawy maj±cy konto niespe³na miesi±c...
Dla pewnych osób to forum by³o/jest istotn± czê¶ci± ¿ycia, i nie mam tu na my¶li psychopatycznych rurabomberów, a powa¿ne osoby maj±ce nietypowe zainteresowania.
Lepiej, aby w temacie wypowiedzia³y siê osoby z wcze¶niejszych lat co u nich s³ychaæ, panowie pewnie znaczna czê¶æ z was jak i ja zaczyna³a tu jako m³odzie¿, a teraz do czego¶ dosz³a/osi±gnê³a - chwalcie siê  _________________ Czasem przyznanie siê do tchórzostwa wymaga najwiêkszej odwagi! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ARKO
|
Wys³any: Sro Sty 27, 2016 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Tomash napisa³: | Zestarzejemy siê razem.. Jak Arek (Pozdrawiam Arku ) |
A no ja siê starzejê oj chyba mocno. Jestem ju¿ dziadkiem i to pe³n± gêb± bo mam wnuka i wnuczkê (baban to banan, kuku to kukurydza a mniam mniam to ciastko :]). Ale .......... takie jest ¿ycie :]. Na forum zagl±dam, choæ rzadko, przyzwyczajenie. Wiele osób bardzo mi³o wspominam a forum to czê¶æ mojego ¿ycia, podobnie jak forum ru (tam du¿o mniej pisa³em bo barier± by³ jêzyk potoczny).
Mam nadziejê, ¿e forum trochê od¿yje.
Pozdrawiam A |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HNIW

Do³±czy³: 14 Kwi 2002 Posty: 359
|
Wys³any: Czw Sty 28, 2016 9:53 am Temat postu: |
|
|
Wiele osób pojawiaj±cych siê na pocz±tku powstawania forum by³o w m³odym wieku. Okres ten charakteryzuje siê podejmowaniem wiêkszego ryzyka. Z czasem cz³owiek "m±drzeje" i dobrze siê zastanowi zanim co¶ zrobi.
Jedni mieli szczê¶cie i hobby nauczy³o ich przede wszystkim pokory a inni troche mniej co doprowadzi³o do uszkodzeñ, zarzutów prokuratorskich albo nawet i ¶mierci.
Osobi¶cie moje zainteresowania siê nie zmieni³y ale dzisiaj uwa¿am, ¿e do tego typu zajêæ trzeba podchodziæ z pe³nym profesjonalizmem. Niestety chowanie siê po gara¿ach przed s³u¿bami prêdzej czy pó¼niej odbije siê czkawk±.
Czekam, mo¿e w ¿yciu nada¿y siê okazja powrotu do naszego hobby na stopie profesjonalno/zawodowej. Póki co nie widze na horyzoncie jakiej¶ opcji kszta³cenia siê, która by mog³a potem zagwarantowaæ zgodne z prawem i profesjonalne podej¶cie do sprawy.
Nie chce ju¿ po¶wiêcaæ lat na co¶, czego nie bêdê w stanie rozwin±æ. A jak przypomnê sobie, jak kilka 6-7 lat temu przypadkowo spotka³em Polke w Londynie, która skoñczy³a na WAT MW, magisterke broni³a z HNB i na koñcu skoñczy³a na emigracji jako opiekunka dla dzieci to cz³owieka ¶ciska.
Nadziei jednak nie trace. Mam ojca, który w wieku lat 55 powróci³ do swojego hobby i obroni³ doktorat mimo, ¿e jego praca zawodowa by³a w zupe³nie innym kierunku. Mo¿e i w naszym kierunku nada¿y siê i taka opcja.
Co do forum to w±tpliwo¶ci raczej nie mam, nie widze tutaj opcji rozwoju. Musia³oby siê ono przekszta³ciæ w profesjonalne grono dla osób z uprawnieniami do dostêpu do pirotechniki czy MW. Poniewa¿ ja takowych nie mam i nie pracuje w tym zawodzie to nie by³bym w stanie go prowadziæ.
Pozdr. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Achtung

Do³±czy³: 26 Lut 2003 Posty: 317 Sk±d: Londyn
|
Wys³any: Pi± Lut 05, 2016 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Cze¶æ Wszystkim
Zagl±dam z przyzwyczajenia/sentymentu raz na jaki¶ czas na to forum, przypominam sobie czasy jak spaæ nie mog³em bo mia³em parê gar¶ci PCz i chcia³em z niego co¶ zrobiæ. Forum mi przypomina czasy jak za od³o¿one parê groszy kupi³em w aptece 3g tabletek KMnO4 i wymiesza³em z wysuszon± srebrzank±, choæ forum jeszcze nie by³o. Pamiêtam jak pierwszy modem wydawa³ dziwne d¼wiêki, jak za³±cza³em internet pod nieobecno¶æ rodziców kablem tak krótkim ¿e wisia³ w powietrzu przez ca³± d³ugo¶æ mieszkania miêdzy gniazdem telefonicznym a komputerem. Czasy gdy internet nie by³ mi potrzebny do niczego poza tym forum, mia³em jeszcze nick Qbek.
Podros³em, by³em pasjonatem, dzia³a³em. Maszynki do visco, star-rollery, jeden m³yn kulowy nie koñczy³ cyklu ja koñczy³em budowaæ drugi.
Czasy siê zmieni³y, zacze³o siê od wypadku z mwi przez który musia³em pozbyæ siê wszystkich odczynników (kto pamiêta, moje palce lekko dosta³y, ale s± i ca³kiem sprawne). Pó¼niej studia, kolejne studia, jedna, druga i kolejne prace, wyjazd za granicê i BUM nagonka na pirotechników amatorów. Cieszy³em siê ¿e jestem w Anglii ale ba³em siê ¿e czarni wpadn± do moich rodziców i narobi± im wstydu, bo chwilê by³em moderatorem.
To by³ moment gdy ju¿ wiedzia³em ¿e piro ju¿ nie wróci.
Powrót do Polski- rzeczywisto¶ci, otworzy³em dzia³alno¶æ, wpakowa³em siê w bran¿ê mechaniki. Minê³a chwila i robiê jako mechanik w przemy¶le lotniczym. Pracujê dla kogo¶. Wracam i pracujê dla siebie, nie mam tej frajdy co kiedy¶, pieniêdzy jak nie by³o tak nie ma, bo nigdy nie mia³em g³owy do interesów.
Tak¿e taka historia koñca mojej nigdy nie osi±gniêtej kariery.
To forum nauczy³o mnie bardzo wa¿nej rzeczy. Cz³owiekowi mo¿na zabraæ wszystko prócz wiedzy i nadziei. _________________ wierz±cy nie praktykuj±cy  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ARKO
|
Wys³any: Sob Lut 06, 2016 10:02 pm Temat postu: |
|
|
Achtung napisa³: | ....Tak¿e taka historia koñca mojej nigdy nie osi±gniêtej kariery. |
W 1991 z nosem przyklejony do szyby, w Klinice Chirurgi Szczêkowej na Szaserów, w Sylwestrow± noc patrzy³em siê na fajerwerki i marzy³em o w³asnej firmie piro. Czasami marzenia siê spe³niaj± choæ bywa, ¿e d³ugo o to walczymy. A jak ju¿ sie co¶ wywalczy to nadal trwa nieustanna walka o przetrwanie :].
Pó³ roku siê d³ubiê ze stopin±. Sprawa niby prosta ale ......... to nie sztuka zrobiæ 5 m ale 5 km. I to raczej szybko. Ja wierzê w to, ¿e sytuacja polityczna dzia³a na nasz± korzy¶æ. Chodzi o te wszystkie paramilitarne dzia³ania ró¿nych grup i wiêksz± otwarto¶æ w³adz na wiedzê, tak¿e t± piro. Niech mi kto¶ napisze o jakim¶ nowym k³opocie prawnym ale wynikaj±cym z piro a nie MW. Byle nie ilo¶ci wielokilogramowe :] . Mi³o wspominam czas szelek, nic nie pokazywa³em bo ich nie robi³em ale czasami filmiki powala³y.
A tacie koledze HNIW gratulujê. Dziwne, ¿e ca³e ¿ycie nie æwiczy³ siê w tym co lubi, bo dzi¶ byæ mo¿e by³by uznanym autorytetem w tej dziedzinie w jakiej siê doktoryzowa³. Chyba co¶ z astronomi±
Tym razem marzy siê mi granat na zawleczkê a trochê o tym na forum by³o. Wymaga bardzo ma³ych ilo¶ci piro bo koñcowe testy mo¿na zrobiæ gdzie¶ indziej czyli u mnie. Obecnie nad czym¶ innym pracujê.
Pozdrawiam A |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
julex

Do³±czy³: 16 Lis 2002 Posty: 174 Sk±d: tu ten smród?
|
Wys³any: Pi± Cze 03, 2016 10:48 pm Temat postu: |
|
|
A hiszpañskiej inkwizycji pewnie siê nie spodziewali¶cie?
I nie dziadujcie mi tu o dzieciach i robocie - dziêki Waszym eksperymentom mnóstwo osób dost±pi³o wiedzy niedostêpnej wówczas w ksi±¿kach ani publikacjach. Dzielili¶my siê i produkowali¶my wiedzê w poczuciu tworzenia czego¶ dobrego. To by³a prawdziwa nauka - nie taka jak± robi siê dzi¶ na odwal na uczelniach. Nie by³o nagród, konferencji, grantów i publikacji - eksperymentowali¶my bo uwa¿ali¶my to za s³uszne.
Dzi¶ umiem czytaæ zagraniczne fora, Wy te¿. I wiecie ¿e nikt poza nami nie zdaje sobie sprawy co to jest gniotownik obiegowy ani saletra z acetonem. Nasze forum wyznacza³o standardy w swoich czasach; pod wzglêdem partyzanckiej wiedzy byli¶my wiele lat przed Zachodem. Nadal jeste¶my.
Moi drodzy dziadkowie - jeste¶cie potrzebni. Mo¿e chwilowo nastroje spo³eczne nam nie sprzyjaj±, ale nie ujmuje to s³uszno¶ci kontynuowania dawnych pasji. Nied³ugo chloran bêdzie zabroniony, ale to tylko dowodzi jak niezbêdna mo¿e siê okazaæ zdobyta tu wiedza. Bo jeste¶my mistrzami kombinowania: nitrowania borygo, aktywowania NH4NO3, czy destylowania HNO3 z czajnika.
Trzymajcie siê mocno - mimo ¿e przez lata wiele siê zmieni³o jestem i zawsze by³em z Wami.
Pozdro,
julex _________________ Zapraszam:
http://temptonik.com |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zaxst

Do³±czy³: 23 Sty 2015 Posty: 47 Sk±d: Pomorskie
|
Wys³any: Pon Cze 06, 2016 6:37 pm Temat postu: |
|
|
Jestem tu od niedawna i jestem w wieku w którym pewnie wiêkszo¶æ z was zaczyna³a z pirotechnik± a nie obwijaj±c w bawe³nê to wieku gimnazjalnym. Niestety patrzê na to forum jak na skansen :,( Je¶li chodzi o to czemu forum wymar³o stwierdzam patrz±c po moich rówie¶nikach ¿e komputer i inne bezpieczne w 100% hobby to wypar³o, na s³owo saletra (nie wspominaj±c o innych substancjach) wytrzeszczaj± oczy. Przykre ¿e nie ma miejsc w internecie w których mo¿na pomówiæ na takie tematy . Sama strona da³a mi wiele do my¶lenia na temat piro ale te¿ internetu w dawnych latach,powsta³a w czasach bliskich moich urodzin zobaczenie jak kiedy¶ wygl±da³ internet i jaka kultura panowa³a 0 przekleñstw,wyzywania i nawet nie zwracanie uwagi na b³êdy ortograficzne powala mnie z nóg i to uczucie mini spo³eczeñstwa . Czyta³em co nieco postów Pana Piromana i trzeba zapaliæ symboliczn± ¶wieczuszkê [*] . S³owem zakoñczenia szkoda ¿e forum ju¿ wymiera i wygl±da na to ¿e nieodwracalnie . na koniec mam jeszcze pytanie kto p³aci za utrzymanie forum ? Pozdrawiam i podziwiam to "mini spo³eczeñstwo"  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kasio121
Do³±czy³: 28 Sie 2016 Posty: 2 Sk±d: Katowice
|
Wys³any: Nie Sie 28, 2016 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Nowi te¿ przybywaj± na to forum nowi którzy dopiero zaczynaj± przygodê z pirotechnik± i jeszcze malo wiedz±, ale du¿o czytaj±, wiêc forum jest przydatne  _________________ Pozdrawiam! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników na tym forum Nie mo¿esz pobieraæ plików z tego forum
|