Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

To już ponad dekada
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> TOWARZYSKIE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Klaver

PostWysłany: Wto Lip 21, 2015 1:08 am    Temat postu: To już ponad dekada Odpowiedz z cytatem

A dokładniej ponad 11 lat tu siedzę. W tym czasie zdążyłem ukończyć gimnazjum, liceum, zdać maturę i skończyć studia. No i częściowo wyłysieć...

Smutno się robi widząc, że pirotechnika w tym kraju wymarła i nie ma już młodych pasjonatów tego hobby Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
martalakoma53

PostWysłany: Wto Lip 21, 2015 11:47 am    Temat postu: Re: To już ponad dekada Odpowiedz z cytatem

Klaver napisał:
A dokładniej ponad 11 lat tu siedzę. W tym czasie zdążyłem ukończyć gimnazjum, liceum, zdać maturę i skończyć studia. No i częściowo wyłysieć...

Smutno się robi widząc, że pirotechnika w tym kraju wymarła i nie ma już młodych pasjonatów tego hobby Sad

Niestety idzie to w złym kierunku......

zbyhk

PostWysłany: Sro Lip 22, 2015 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a wystarczyłoby podsumować: czy coś k...a komuś zrobiliśmy be Question
Powrót do góry
Hack

PostWysłany: Pią Lip 24, 2015 11:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przychodzi mi na myśl starożytny Egipt, gdzie wiedza kapłanów była dla wybrańców. Jako tajemnicy nie można było jej rozpowszechniać...
manin88

PostWysłany: Pią Lip 24, 2015 1:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też już 9 lat na tym forum Smile Również liceum, matura, studia Smile Teraz jestem na etapie pracy w zawodzie i już ciężko będzie wrócić do naszego hobby. Wiele zawdzięczam temu forum, tyle radosnych chwil Smile Ahhh, aż fajnie sobie poprzypominać złote czasy.
Powrót do góry
HNIW

PostWysłany: Sob Lip 25, 2015 8:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No niestety czas szybko mija a nasze hobby jest na świeczniku mediów i władzy. Z każdego mogą zrobić terroryste w zależności od potrzeby.
Do tego media społecznościowe zmieniają młodych ludzi w ekshibicjonistów co tylko ułatwia kontrole państwa/służb nad obywatelami.

Kiedyś grono było zamknięte, informacje było bardzo ciężko znaleźć i trzeba było od podstaw do wszystkiego dochodzić. Teraz wszystko jest na talerzu podane co często prowadzi do głupoty i wypadków.

Widze jak się na zachodzie dzieje i w Polsce już nadchodzi. Kiedyś pamiętam jak byłem w szkole podstawowej to w kieszeni zawsze miałem scyzoryk. Teraz w takim kraju jak Wielka Brytania to za to by się wyleciało ze szkoły. Nikt jakoś wtedy nie myślał, że można by go wykorzystać do złych celów. Podobnie jak pirotechnike. Ludziom odbiera się myślenie i odpowiedzialność za własne czyny a pasje się zabija. Młodzież przenosi się do świata wirtualnego gdzie wolno wszystko bez ponoszenia konsekwencji. Potem często skutki są tragiczne.

Co do samego forum to działa i nie planuje go zamykać. Jedynie rocznie za domenę trzeba wyłożyć troche kasy a reszta pro bono Smile

Pozdr.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Firefighter

PostWysłany: Sro Sie 26, 2015 2:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W 2002 roku Internet był wciąż dla niektórych ciekawostką. Stałe łącze było luksusem w Polsce. Zakupy robiło się głównie wychodząc z domu i patrząc co jest na półkach w sklepie, a nie szukając najlepszej recenzji i najtańszej oferty w ceneo. Dawniej jakby ktoś zobaczył dziecko na rowerku z kaskiem na głowie to by się roześmiał. Teraz brak kasku i ochraniaczy na wszystkie możliwe części ciała to nieodpowiedzialność rodzica. Mechanizmy rządzące naszym (społeczeństwa) rozwojem są bardzo ciekawe, i jak zaznaczył HNIW, odbiera się nam niezależność i samodzielne myślenie. Czasem nie zdajemy sobie sprawy do jakiego stopnia.

Jeśli chodzi o pirotechnikę, w 2002 określenie "terroryzm" dopiero nabierało popularności, a cała machina antyterrorystyczna mam wrażenie dopiero się uruchamiała. Może i zagrożenie prawdziwymi terrorystami, tymi którzy traktują wysadzanie siebie i/lub innych jako formę ekspresji "swoich" poglądów jest teraz większe, ale ci nasi koledzy, którzy właśnie zaczynają interesować się pirotechniką, mają nieproporcjonalnie bardziej pod górkę Wink

Swoją drogą czy zauważyliście, że wraz ze wzrostem popularności idei walki z terroryzmem zaczęło powstawać coraz więcej programów w TV o wybuchach, wysadzaniu wszystkiego, typu Mythbusters na Discovery Channel itp. Wg mnie dzielna i bezwzględna walka z wszelkimi piromanami i emisja takich programów trochę się ze sobą kłóci...

ŚciArwA

PostWysłany: Nie Paź 04, 2015 7:39 pm    Temat postu: Pozwolę sobie rozpocząć posta wulgaryzmem Odpowiedz z cytatem

Ja piernolę. <hah>
Dawno było, bo 2002 to prawie pół życia temu...

Świadomość wartości palców i oczów trochę przeważyła szalę i odbiłem od piro ale czego się stąd nauczyłem i kogo dzięki temu forum poznałem to już moje.
Poznałem tu Piromana, Bakuna(póżniej Zbigniewa) Alemika, Śmigła. Ziomki z Malborka, do którego kiedyś pojechałem Smile
Piroman popełnił samobójstwo jakieś 2 miesiące temu... Smutno jak chuj.
Zbigniew też nie żyje, zabił się gdzieś w górach skacząc na wózku (po któreejś próbie samobójczej był sparaliżowany od pasa w dół) ze skarpy... Chorował na shizofrenię i za dużo ćpał. Też smutno ale mniej.

Popatrzyłem też na szybko kto się jeszcze udziela i z rzadka tylko uśmiechałem się do starych nicków, które pamiętam.
Miłe wspomnienia i stare emocje. Mocne Smile

Ja teraz mieszkam w Warszawie i pomyślałem, że zlot piro raczej nie odbył by się bez obecności funkcjonariuszy ale może ktoś chciałby ustawić się na piwko czy siedem i pogadać o terrorystycznej nagonce, mediach i dzisiejszej młodzierzy?

Zupełnie bez robienia przypału.

Pozdrowienia Smile

PostWysłany: Wto Paź 06, 2015 10:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poważnie P2 popełnił samobójstwo? Jeśli to on to faktycznie smutno straszny.
Ja swoją "karierę" miałem w okolicach 2007 roku, naprawdę to były piękne czasy na eksperymenty i doświadczenia. Osobiście poznałem tylko jedną osobą na tym forum (pozdro ziomeczku!) i niestety tylko jedną.
Wspominam ludzi z tematu szelek i MW gdzie miałem okazję troszkę się udzielać, naprawdę aż fajnie się na sercu robi jak czytam te stare tematy Smile
Powrót do góry
ARKO

PostWysłany: Sro Paź 07, 2015 7:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

manin88 napisał:
Poważnie P2 popełnił samobójstwo?

He he, P2 pochowali Rolling Eyes

Wychowałem 2 dzieci a teraz moje dzieci wychowują swoje dzieci czyli jestem dziadkiem i to pełną gębą bo podwójnym. Czasami widzę z jaką dumą mamy moich wnuków (dotyczyło to i mnie 30 lat temu) wycierają kupki, wstają w nocy, są bardzo dumne ze swoich pociech. Cieszą się z każdego nowego postępu: słowa, gestu, rośnięcia, siusiu do nocniczka. A potem bywa, że taki dupek, coś się jemu we łbie poyebie, szczególnie po dopalaczach i mamy łajzę mniej. A myślał on o swoich rodzicach, o ich dumie, ich nadziei związanych ze swoimi dziećmi. Nie, taki ch...j będzie w du...e to miał. Gdyby ktoś kolejny taki poyebany się trafił nich zajrzy na jeden dzień do szpitala na onkologię dziecięcą i zobaczy ich walkę ..... o życie. Może być każda inna klinika.

Reasumując mamy co najmniej jednego debila mniej (drugi ponoć chory na schizofrenię ale ćpał). Szkoda mi tylko rodziców, rodzeństwa, dziadków.
Przeczytałem co pisał Zbigniew, widać miał pociąg do piro. Szkoda, że nikt taki blisko mnie nie mieszka. Przedział wieku 25 - 30 jest trudny dla mężczyzn, wielu choruje, czasami na głowę.

A.
Powrót do góry
lu_kasz2
Gość

PostWysłany: Czw Paź 08, 2015 4:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie szkoda ,że nikt blisko ciebie nie mieszka bo może jebnął by ci w ten stary ,zakuty łeb Very Happy.
Powrót do góry

ARKO

PostWysłany: Czw Paź 08, 2015 10:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lu_kasz2 napisał:
No właśnie szkoda ,że nikt blisko ciebie nie mieszka bo może jebnął by ci w ten stary ,zakuty łeb Very Happy.

Z takimi jadem nic dziwnego, że trudno ci robote znaleźć. To też jeden z ważnych powodów zgryźliwości, podobnie jak inne kłopoty. Czasami sam byłem bez pracy i też zryźliwość mnie dopadała, nawet rozumiem to.

To co napisałem wyżej, celowo napisane z emocją. Życia tym młodym nie wrócę ale może ktoś inny się dobrze zastanowi zanim zrobi ten głupi krok.

A na tym forum ............. może lolek co nieco masz podstawowej wiedzy z zakresu homemeade pcz ale szczęścia Ci to nie przyniosło. A złe życzenia wracają.
Powrót do góry
lu_kasz2
Gość

PostWysłany: Pią Paź 09, 2015 6:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polemika z d..rniem jest jak spacer po autostradzie. Very Happy

A. i wla esobie kunia bo lubie i matanol lubia j mze na zelazych kolach ale jedzie i w srodku sedz i pija bose lubia .Przyznaje ze jestem wielkim magiem i lubie sobia pouzewac najcesciej na wlasnym clonku

Nie zmieniaj stary d.....u kolejności zapisów bo porostu jesteś oszustem.Kolejność wpisów jest ważna, żeby stwierdzi kto tu jest frustratem stary halu............. .A co do niespełnionych zawodów to z całą odpowiedzialnośćia można stwierdzić ,ze najgorszy zawód to biznesmen ''pirotechnik'' bez grosz przy śmierdzącym dupsku . Very Happy.

Ostatnio zmieniony przez lu_kasz2 dnia Pon Paź 12, 2015 8:46 pm, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry

ARKO

PostWysłany: Nie Paź 11, 2015 2:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lu_kasz2 napisał:
Polemika z d..rniem jest jak spacer po autostradzie. Very Happy

A. Psy szczekają karawana jedzie dalej.

Nie zmieniaj stary d.....u kolejności zapisów bo porostu jesteś oszustem.Kolejność wpisów jest ważna, żeby stwierdzi kto tu jest frustratem stary halu............. .A co do niespełnionych zawodów to z całą odpowiedzialnośćia można stwierdzić ,ze najgorszy zawód to biznesmen ''pirotechnik'' bez grosz przy śmierdzącym dupsku . Very Happy.

Dla mnie to masz spore problemy z psychiką i po to piszę abyś nie zmieniał wpisu. Adminów proszę o sprawdzenie czy user lahire22 ma uprawnienia do czytania komnat MW, jeśli tak to proponuję odebrać.

A co do halu, d...u - wal śmiało, nie będę Cie ścigał bo szkoda mi na to czasu. Za ten zaoszczędzony czas zrobię kolejny wyrób.
Powrót do góry
lu_kasz2
Gość

PostWysłany: Nie Paź 11, 2015 5:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja pi..dole dziadek naprawdę zmień tablety ,albo trunki bo ci nie służą.Jeśli o mnie chodzi to możesz pocałować mnie w pompkę(jak bym nie był dobrze wychowany to napisałbym ci dosłowniej ) .Proponuje , żeby admin obiektywnie spojrzał na twoja bu.....ku działalność , a na pewno ban pewny prowokatorze z depresja obsesyjną Laughing .Najlepiej leć do ABW teraz taka moda wśród handlarzy piro (nie zdziwiłbym się, ze z ucha lubisz strzelić ).I nie żebraj o pomysły dla swojego shitu bo aż wstyd ......... Laughing :oops:Po ostatnie mogę upublicznić swoje personalia ,żebyś lu...ju nie myślał ze sram przed starym .............. gl.................. Very Happy
Powrót do góry

ARKO

PostWysłany: Nie Paź 11, 2015 8:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lu_kasz2 napisał:
Ja pi..dole dziadek naprawdę zmień tablety ,albo trunki bo ci nie służą.Jeśli o mnie chodzi to możesz pocałować mnie w pompkę(jak bym nie był dobrze wychowany to napisałbym ci dosłowniej ) .Proponuje , żeby admin obiektywnie spojrzał na twoja bu.....ku działalność , a na pewno ban pewny prowokatorze z depresja obsesyjną Laughing .Najlepiej leć do ABW teraz taka moda wśród handlarzy piro (nie zdziwiłbym się, ze z ucha lubisz strzelić ).I nie żebraj o pomysły dla swojego shitu bo aż wstyd ......... Laughing :oops:Po ostatnie mogę upublicznić swoje personalia ,żebyś lu...ju nie myślał ze sram przed starym .............. gl.................. Very Happy

Widać, że jesteś z poza branży piro skoro piszesz cytuję „I nie żebraj o pomysły dla swojego shitu bo aż wstyd ..........”

Po twoim życzeniu spałowania mnie sprawdziłem net. Masz zawód spawacza (dla mnie to lepszy pomysł niż studia z zarządzania w Pcimiu Dolnym więc gratuluję), jakiś czas bez pracy co pewno rodzi deprechę a pewno rodzi skoro w poszukiwaniu pracy trafiłeś na forum o bimbrownictwie (z ofertą na spawanie rurek). Do tego biegły z piro/MW lub od broni wydał dla Ciebie niekorzystną opinię. Dalej nie szukałem.

Kipisz więc jadem i tu nie trzeba strzelać z ucha bo sam się wystawiasz, tak samo jak pewno każdy z tego forum. Gwoli sprawiedliwości swoim wpisem wyżej wiedziałem, że sprowokuję mocne reakcje więc wszystko jest ok. Chciałem wiedzieć gdzie się ukrył lahire22, na 99 % to Ty. No i Panie Dobrze Wychowany ..... tyle wyzwisk do mnie choć niepełnymi wyrazami. Jak widać jeszcze się kontrolujesz.

I trochę wyluzuj bo z agresją nigdy pracy nie znajdziesz albo ją szybko stracisz.
Powrót do góry
antyvlad

PostWysłany: Pon Paź 12, 2015 12:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Proponuję zbanować pana lu_kasz2, ponieważ jego posty urągają poziomowi portalu, zachowajmy pewną kulturę i merytoryczność wpisów, emocje nigdy nie pomagają się porozumieć.
Powrót do góry
ARKO

PostWysłany: Pon Paź 12, 2015 6:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

antyvlad napisał:
Proponuję zbanować pana lu_kasz2, ponieważ jego posty urągają poziomowi portalu, zachowajmy pewną kulturę i merytoryczność wpisów, emocje nigdy nie pomagają się porozumieć.

Ja bym jego nie banował. Życie czasami łamie kark co ma wpływ na głowę. Także inne stresy. Kiedyś miałem firmę minerską. Jak pomyślę dziś co robiłem (połowy prac na zdrowy rozum nie dało się wykonać ale się je robiło) to od razu myślę sobie ale qrwa to była jazda (emocje) Shocked Wink .
Słabsze chwile na forum i sam miałem. Do dziś mam sentyment do silników rakietowych i żadnego czasu aby się nimi bawić. Już dwa razy 1 % dla rakieciarzy z tego forum poszedł więc tak jak umiem wspieram polską naukę. Wpłacający był ukryty ale czy to wstyd dać komuś 1 %, na pewno nie. Za ten rok wpłaty nie obiecuję ale nie jest wykluczona.

I tyle się właśnie działo u mnie przez ostatnie 14 lat. Od 40 - latka z dwójką nie taki dużych dzieci to dziadka z wnukami i pomysłami na rozwój firmy.

Dopisane =>. Info ile firma zarabia jest poufne. Ponieważ wiedziałem, że kiedyś o tym napiszę, wymieniłem się z zaprzyjaźnioną firmą wpłatami po 1 %. W tym roku - jeśli będzie - to też wpłacający będzie ukryty bo też się wymienię. Starałem się namówić inną firmę do tej wpłaty 1 % dla rakietowów ale się nie udało.

Miłego dnia A

Ostatnio zmieniony przez ARKO dnia Pon Paź 12, 2015 3:16 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
v-21

PostWysłany: Pon Paź 12, 2015 7:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapewne wielu osobom się działo jak mawia Owsiak ....jedni odchodzą inni się pojawiają na świecie pewnie u każdego tak jest Wink
Forum jest jakaś częścią mojej wiedzy i pasji choć w mojej zawodowej pracy miało ono niewielki udział. Pracuje w branży od 10 lat rzekłbym nawet z wielkimi sukcesami . Mnie sie udało ale wymagało to determinacji i ciągłej nauki i teraz wiem ze jeszcze wiele nie wiem
Co do forum poznałem kilka osób które darze wielkim szacunkiem za ich wiedze i stosunek do życia ma na myśli kolegów ARKADIUSZA PINOTA KNODA HEDMA Cool
Forum dla mnie spełniło swoja role nie tylko dyskusyjna poznawcza Rolling Eyes

lu_kasz2
Gość

PostWysłany: Pon Paź 12, 2015 4:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tajemnica w tym żadna kim jestem ,oczywiście nie wszystko co piszesz jest prawdą.Jeśli chodzi o bezrobocie to nigdy nie byłem bezrobotny ,bo w mojej branży taka patologia nie występuje. Very Happy .Próbujesz na siłę ze mnie czubka zrobić, ale nie trzeba być wielkim inteligentem kto tu ma manie wyższości i lekką schizofrenie .Dobrze ci radze zmień doktora albo piguły i będzie ok.

A. psesrobocie to nie patologija , e trohe wypilem ide robic bysnes a wy idzta spac cieniasy syckie i mowie ci zalatwie Ciebie BANA bo jo jest tu stary moze kupi ale ci zalatiwa .ja pierdola co ja robia ?A moze jak bedzieta dobre to wom co lodpisze a jao ni to calujta mnie w perskie loko .a bana dawaja ta ja se go wema i schowm tom no wita co >............

Ostatnio zmieniony przez lu_kasz2 dnia Pon Paź 12, 2015 8:43 pm, w całości zmieniany 9 razy
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> TOWARZYSKIE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: