|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SZCZOTA
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2015 5:20 pm Temat postu: Mieszanka do wulkanów i prędkość spalania. |
|
|
Jako że, jestem nowy witam serdecznie wszystkich "pirowariatów" pozytywnie zakręconych.
O mieszankach do wulkanów. fontann itp. jest już na forum więc tu nie ma co pisać,- o co chodzi:
Zrobiłem PCZ przegryziony i granulowany oraz PCZ tylko wymieszane składniki ( proporcje te same w obu przypadkach), przy spalaniu odcinków 50 cm ten 1 palił się szybko , ten drugi wolniej ale kiedy wpakowałem to do 2 wulkanów, oba spaliły się z tą samą prędkością, dodam że mam prasę i wszystko było odpowiednio prasowane w tubach.
A pytanie brzmi jak zwolnić tempo spalania takiego prochu bo 10 s to trochę za mało , żeby nacieszyć oczy.
Pozdrawiam. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
antyvlad
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2015 3:46 pm Temat postu: |
|
|
Dodaj więcej balastu w formie proszków/wiórów węgla/metali, ewentualnie spróbuj zastosować lepiszcza. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników na tym forum Nie możesz pobierać plików z tego forum
|