Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Spanner
|
Wysłany: Sro Sie 03, 2011 12:06 pm Temat postu: Pomysł na tanią radiową zapalarkę, polecam zaglądnąć. |
|
|
Witajcie
Znalazłem fajną rzecz, na allegro, którą moim zdaniem producenci często pakują do zapalarek za 700 zł, dzięki czemu mają około 400 zł zysku (i więcej)
oto ona
http://allegro.pl/zdalne-sterowanie-radiowe-12-kanalowe-zasieg-1000m-i1729369171.html
dla nich zdalne sterownie, dla nas tania zapalarka 12 kanałowa o zasięgu 1000m za 139zł (tyle ze bez obudowy)
dorobienie do tego przełączników test itp to żaden problem. Podobnie jak wskaźnik naładowania baterii. Obciążenie przekaźnika 5A
- spokojnie wystarczy. Kupne drogie zapalarki mogą się schować! tu pytanie:
Po co przepłacać
Szkoda ze skończyłem z piro, chętnie bym kupił.
UWAGA Podany temat to nie reklama tylko ciekawostka _________________ Niebo to płótno ja trzymam pędzel ale nie umiem malować wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
DeTonix
|
|
Powrót do góry |
|
|
Spanner
|
Wysłany: Sro Sie 03, 2011 3:18 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze lepiej _________________ Niebo to płótno ja trzymam pędzel ale nie umiem malować wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
CTX Gość
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 10:33 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | CZĘSTOTLIWOŚĆ DZIAŁANIA:433MHz |
Powodzenia. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
slu_1982
|
|
Powrót do góry |
|
|
Spanner
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 11:43 am Temat postu: |
|
|
Heh slu, ale co z zasięgiem? Z tego co wiem one mają około 50m, w podstawowej aplikacji _________________ Niebo to płótno ja trzymam pędzel ale nie umiem malować wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
CTX Gość
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 9:35 pm Temat postu: |
|
|
Wiecie co oznacza te 433MHz ? To, że jak jakiś gówniarz będzie się w okolicy bawił samochodzikiem w czasie uzbrajania ładunku to nawet nie zdążycie zauważyć co się stało.
Kodowane w jaki sposób? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Spanner
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 9:01 am Temat postu: |
|
|
Od kiedy stosuje się w modelarstwie częstotliwość 433MHz?
Przypomnę:
zabawki chińszczyzna - 27Mhz
częstotliwość lotnicze -35Mhz
łodzie i samochody - 40MHz
Nowoczesne aparatury - 2,4GHz
Ale jak wiadomo w chinach wszystko jest możliwe. Jedyne czego jestem pewien to że 433MHz używa się do dzwonków bezprzewodowych, ale tam samo kodowanie polega na zwarciu wejść kodujących do masy.
Zastanawiam się nad zastosowaniem jakiegoś uc, i modułów radiowych tylko nie wiem co wybrać, żeby to miało zasięg powiedzmy minimum te 250m. Ma ktoś jakieś pomysły? Szukam modułów "przeźroczystych", bez własnego protokołu transmisji. Sterowałbym tym przez RS232, i wysyłał sumę kontrolną. Tylko nie wiem jakie moduły wybrać i czy to w ogóle dobry pomysł.
pozdro
s _________________ Niebo to płótno ja trzymam pędzel ale nie umiem malować wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
yetihehe
|
|
Powrót do góry |
|
|
idbtao
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2015 12:46 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem one mają około 50m, w podstawowej aplikacji Confused????
Powrót do góry |
|
|
|