|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mily
|
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 7:10 pm Temat postu: Pomocy |
|
|
witam
chcialbym sie zapytac, bo tu wszystko jest pisane w procentach a moze ktos mi powie ile to jest 90% kclo3 w gramach i 5% parafiny w gramach oraz 10% sirki w gramach.
Pozdrawiam
to już chyba sygnał, że filmowa fikcja http://www.filmweb.pl/Idiokracja wygląda na proroczą wizję
Film jest kiepściutki, natomiast idea powala. Obejrzałem go prawie z zapartym tchem. Najlepsze jest wytłumaczenie dlaczego świat tak zidiociał - takie nowe spojrzenie na teorię Darwina. Przerażające jest to, że to nie będzie 500 lat. Wystarczy 50 !
GM |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
B&G

|
Wysłany: Pią Lut 14, 2014 2:11 pm Temat postu: |
|
|
to proste
musisz wszystko rozpuścić w 100% sirytusie i już masz w procentach _________________ www.fabrykaognia.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lontek

|
Wysłany: Pią Lut 21, 2014 12:54 am Temat postu: Re: Pomocy |
|
|
nie oglądałem, ale chyba nie tu tkwi przyczyna masy bezsensownych postów(teraz już do przesady), na które można trafić wszędzie w sieci
mam brata jeszcze w podstawówce, korzysta czasami z mojego pc, ale nie ma własnego konta na yt więc widzę czym się interesuje
zajrzałem ostatnio na kanał autora filmów o maincrafcie "Polski Pingwin", koleś ma prawie 800k subów, po obejrzeniu jednego filmu można domyśleć się jaki wiek(bądź mentalność?) mają odbiorcy, ja bym tego nie zniósł(...)
z ciekawości sprawdziłem "Niekryty krytyk" 1mln subów, "PROSTOtv" 820k
może to nic nie znaczy, ale mam wrażenie, że nie doceniamy dzisiejszej gówniażerii(bez obrazy dzieciaki) i mimo, że nie potrafią dobrze liczyć, sprawnie czy logicznie składać zdań, to świetnie radzą sobie z komputerem, ładują się gdzie ich mysz poniesie i stąd tyle genialnych postów, królestwo temu, kto potrafi temu zaradzić
mój brat informatykę ma od drugiej klasy, w trzeciej uczyli się zakładać maila
za moich czasów(ehh no cóż ) mieliśmy ten komfort dopiero w gimnazjum
obejrzę film i odniosę się do tego, bo mnie zaciekawiliście
świetny temat postu btw |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lontek

|
Wysłany: Wto Lut 25, 2014 7:35 pm Temat postu: |
|
|
ok, coś w tym jest "Idiokracja" trailer PL, inteligencja na szczęście nie jest domeną jedynie ludzi dobrze wykształconych, no ale gdyby ewolucja z jakiegoś powodu uznała, że inteligencja jest jednak zbędna do przetrwania, to pozamiatane...
Dużo, dużo BARDZIEJ martwi mnie inny poruszony w filmie problem: korporacje, które zawładnęły światem - to co w tej chwili robi korporacja MONSANTO aż woła o pomstę do nieba, słuchajcie:
- przepchnęli GMO w USA ze wsparciem rządu obiecując politykom intratne zyski, w konsekwencji łatwiej teraz wprowadzić na rynek modyfikowaną genetycznie roślinę niż barwnik spożywczy, bo nie potrzeba żadnych badań;
- ich nasiona chronione są prawem patentowym, więc rolnicy nie mogą bez ich zgody wysiewać ponownie zebranych plonów
- im więcej wprowadzają takich roślin, tym bardziej kontrolują światowe zasoby żywności;
- kantują wyniki badań swoich produktów stosując niemiarodajne metody i manipulują wynikami na swoją korzyść
- wprowadzają nieprzebadane, szkodliwe dla ludzi produkty do handlu i to my jesteśmy szczurami doświadczalnymi;
- 90% całego GMO na świecie to ich własność;
- wszystkich przeciwników pozywają i rozwalają w sądach, na to nie szczędzą pieniędzy
itd itd itd...
Polecam obejrzeć cały reportaż, to jest tylko przedsmak: Świat Według M-o-n-s-a-n-t-o 06/11
nie wiem jak Wy, ja jestem w szoku  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników na tym forum Nie możesz pobierać plików z tego forum
|