Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ronarrent
|
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 9:06 pm Temat postu: Świeca dymna, korpus. |
|
|
Mam pytanie.
Mianowicie zainteresowały mnie ostatnio świece dymne. Mam za sobą kilka testów (nie idealnych, czasem nawet beznadziejnych) i postanowiłem poradzić się specjalistów. Dotychczas używałem standardowego karmelka oraz B&T. Wiem o stosunku ilości składników do osiągniętego efektu i można powiedzieć że dwie metody opanowałem dosyć dobrze. Chciałem jednak zapytać czy są jakieś inne łatwe i niedrogie metody?
Jednak moim głównym problemem jest korpus. Robiłem korpus z puszek po piance do golenia, itp, ale puszki topiły się i powstawał ogień. tak samo było z papierowymi ale mocnymi korpusami... Czy moglibyście dopomóc?
Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
|
qba200
|
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 1:09 am Temat postu: |
|
|
Kilkumilimetrowe rurki kręcone z papieru o długości ok 15cm i średnicy 3cm spokojnie wytrzymywały mi świecę dymną. Szczerze mówiąc dziwna sytuacja ponieważ aluminium nie powinno się topić w temp generowanej przez karmelkę czy B&T. _________________ http://www.youtube.com/user/MalinowyZiom/videos |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ronarrent
|
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 4:57 am Temat postu: |
|
|
Zrobiłem ostatnio korpus z grubej rolki po reklamówkach z biedronki i może być |
|
|
Powrót do góry |
|
|
xXPIROMANXx
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 10:22 pm Temat postu: |
|
|
Namocz korpus wodzie szklanej |
|
|
Powrót do góry |
|
|
ARKO
|
Wysłany: Pią Gru 27, 2013 8:04 am Temat postu: Re: Świeca dymna, korpus. |
|
|
Ronarrent napisał: | ......puszki topiły się i powstawał ogień. tak samo było z papierowymi ale mocnymi korpusami... |
Też się topiły
A. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|