Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gotherd
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 7:29 am Temat postu: |
|
|
Własciwosci nie straci jeśli zamkniesz go w szczelnym woreczku. Karmelek jest bardzo higroskopijny, więc jak ci się napije trochę wilgoci to już nic z tego nie będzie. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
pietom
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Czyli nie opłaca się uzbrajać z 20 rakietek i odstawić je do piwnicy na kilka miesięcy? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
doznanie
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 4:32 pm Temat postu: |
|
|
wogole zadnej gotowej MP nie powinno sie przechowywac zrobiles to idzesz na poligon - proste |
|
|
Powrót do góry |
|
|
pietom
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 5:26 pm Temat postu: |
|
|
Ciekaw jestem czy Ty jak robisz jakieś "zabawki" to od razu detonujesz je wszystkie, a nie przechowujesz je gdzieś w bezpiecznym miejscu i odpalasz w zależności od ochoty i okoliczności |
|
|
Powrót do góry |
|
|
doznanie
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 5:38 pm Temat postu: |
|
|
bingo |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Macex111
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 5:45 pm Temat postu: |
|
|
No powiem ze ja taksamo robie bo po 1 :
Lubię patrzeć na to co zrobiłem i jestem bardzo niecierpliwy odpalania a po 2 : Nie powinno się trzymac żadnych MP |
|
|
Powrót do góry |
|
|
pietom
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 6:02 pm Temat postu: |
|
|
powiedz to firmom komercyjnym zajmującym się produkcją MW
nie chcę się tu z nikim sprzeczać, chodiz mi tu o przygotowanie sobie kilkunastu rakietek i odpalenie je dopiero po czasie... T wyrażonym w miesiącach
Czy karmelek będzię się do tego nadawał? Czy lepiej zastosować inną mieszankę, jeśli inną to prosze o nazwę, skład itp |
|
|
Powrót do góry |
|
|
doznanie
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 6:57 pm Temat postu: |
|
|
oni robia pro a ty w chacie
oni maja BHP zapewnione ty starasz sie zapewniac na 100% BHP (trzymajac tego nie robisz)
karmel jest higroskopijny - namoknie ci
wiec zrezygnuj z przechowania w T wyrazonym w miesiacach zrob 2-3 dni przed i wtedy sie tym baw
pietom napisał: | Czy lepiej zastosować inną mieszankę, jeśli inną to prosze o nazwę, skład itp |
a juz poczytac nie laska ?? moze mam przyniesc ci gotowa MP lub wyrob ?? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
pietom
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 7:44 pm Temat postu: |
|
|
nie chcę żebyś mi robił gotowy wyrób i dał mi go. Chodzi mi tylko o to aby dowiedzieć się jaka mieszanka nadająca sie na paliwo rakietowe może być przechowywana przez długi czas |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Macex111
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Zdaje mi się że paliwa na bazie żywicy epoksydowej można długo trzymać<nie wiem nie robiłem> |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vai
|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 10:39 am Temat postu: |
|
|
Nagrałem łopatologiczny tutorial odnośnie budowy bardzo prostej rakiety na KnO3 i cukier. Opisałem jak ja to robię i jakie rakiety na tym wychodzą, więc nie koniecznie ten sposób jest zgodny ogólnymi konwencjami. Myślę, że jeśli ktoś poszukuje instrukcji na zbudowanie swojej pierwszej rakiety to będzie zainteresowany.
Zapraszam
Kanał TechPrimer na YouTube |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|