Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Profesjonalne (komercyjne) Pokazy pirotechniczne
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> Fajerwerki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RobertG

PostWysłany: Pon Sie 11, 2003 9:19 pm    Temat postu: Profesjonalne (komercyjne) Pokazy pirotechniczne Odpowiedz z cytatem

http://www.zamekmocnychwrazen.pl/

Polecam. Bylem w ubieglych latach. W tym nie wiem czy dam rade ale jak tylko znajde wolny wieczor to jade Smile
Duza doping dla milosnikow sztucznych ogni ... albo zalamk ajk oni to robia Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
RobertG

PostWysłany: Pią Sie 15, 2003 12:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lamerwd napisał:
Mam chęć też się na tą imprezkę wybrać, oczywiście w sobotę bo to mnie najbardziej interesuje. Byłem w 1997 w Olsztynie to chyba warto byłoby odnowić wrażenia.

Ja bylem dwukrotnie. Ale w tym roku wychodzi ze nie pojade Sad
Powrót do góry
ku ku

PostWysłany: Pon Wrz 01, 2003 5:11 pm    Temat postu: ????????????? Odpowiedz z cytatem

w Olsztynie to była niezła kaszana organizatorska
Musieli blokować gierkówkę ażeby można było wyjechać
Stałem a właściwie poruszałem się w super wolnym żółwim tempie
Tak pozatym to efekty pirotechniczne były ok.
Jednak na 10 lecie firmy art dom w łodzi odwalili taki pokaz że naprawdę była to poezja na niebie
nie wspomnę o muzyce oczywiście jean michaela jeara
za błędy mała sorka
bardzo dużo jeżdżę na pokazy i z tego co się orientuję to najlepiej je robi firma z KRAKOWA
wiem bo zbieram póżniej po nich baterie tzw. KLS
i je sam napełniam
tak na marginesie to w tematach o fajerwerkach tak naprawdę nic się nie dzieje, a skoro P.PIROTECHMAN w którymś poście napisał , że nie widzi w tym nic tajemniczego to może podzieliłby się z nami jakimiś ciekawymi przepisami
Chodzi mi głównie o gwiazdki aleNIE TO CO OPISUJĄ W POŚCIE to tylko malutki wstęp do całej zabawy
czy ktoś się pofatyguje i może poda przepis na rozmieszczenie gwiazdek w szelce 5 calowej aby wyszła na niebie bużka
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
to już niedługo jak chce się dobrze przygotować
sorry za takiego tasiemca bez sensy?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
v-21

PostWysłany: Sob Wrz 13, 2003 9:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie zastanawia aspekt zaufania fajerwerkowi ze kilka milisek po strzale w piknym basie rozpyla sie meduza... ach ten czas... i lont Wink
B&G

PostWysłany: Sob Wrz 13, 2003 10:00 pm    Temat postu: Re: ????????? Odpowiedz z cytatem

ku ku napisał:

czy maczałeś w tym pokazie palce?

Scenariusz powstaje w chwili składania wszystkiego do kupy. Końcowy efekt jest wprost proporcjonalny do zasobności kieszeni klienta, wyboru materiałów i doświadczenia.
Co do zgrania to hm... można by powiedzieć, że to 10 lat doświadczenia,... Wink
Jeżeli zaś chodzi o program komputerowy to najczęściej używam "TROPICO", bo tylko do tego może służyć komputer, no może jeszcze do wystawiania faktur.
Wyobraź sobie sytuację gdy w środku pokazu dostajesz pozdrowienia od Billa Geatsa.
Pozostają stare sprawdzone metody: stoper i klawiatura centralki.
Pozdrowienia G.M.

Ostatnio zmieniony przez B&G dnia Nie Lip 10, 2005 1:06 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Administrator

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2003 8:09 pm    Temat postu: Proponuje... Odpowiedz z cytatem

Proponuję wymieniać "uklony" na gg albo e-mail bo kilka postow i ........... ZERO o piro . A B&G proponuję też aby w profilu umieścił swoją stronę www a wcześniej "kopsnął" stówkę na forum dla HMIW bo widać, że masz opanowane podstawy biznesu a więc wiesz, że "nic za darmo" Wink . Napisz coś o bhp czy samych fajerwrkach ( producent, asortyment , ceny, kupujesz od hurtownika czy importujesz ) . Jest to forum o piro i wskazane są jakieś informacje z tej dziedziny wiedzy.

Admin

PS. Opłata jest dobrowolna więc gdybyś nie miał stówki to "nie ma problemu".
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
B&G

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2003 9:34 pm    Temat postu: Proponuje.. Odpowiedz z cytatem

WIELCE SZANOWNY ADMINISTRATORZE

Z przykrością muszę poinformować, że moja strona www znajduje się "w przygotowaniu"(od 5 lat zresztą). Ostatnio byłem bardzo blisko - miałem nawet skompletowane materiały, ale zli ludzie bezczelnie buchneli mi neseser z samochodu - płyty, kasety wideo i referencjie dlibli wzieli. jak na złość tydzień wcześniej robiłem głęboki format:c.
Co do odpowiedzi na pytania forumowiczów, chętnie na nie odpowiem. Może nie na wszystkie (np. w stylu "jak wysadzić Pałac Kultury i ile to by kosztowało"), ale na rozsądne związane z np. bezpieczeństwem i eksploatacją MPW (materiały pirotechniczne widowiskowe), transportem ADR, sprzętem i wszystkim co związane z praktycznym zastosowaniem.
Moja wiedza chemiczna kończy się na poziomie szkoły średniej, tak że nie spodziewajcie się genialnych przepisów na TNT lub tym podobne zajzajery.
Co do żródeł zaopatrzenia i cen - nich to pozostanie słodką tajemnicą firmy.
Jeżeli będę robił coś ciekawego to postaram się o tym powiadomić.
Przy okazji pragnę przypomnieć, że obrót -czyli zakup i sprzedaż MPW oklasy 1.3 ADR (wszystkie profesjonalne) od 1 stycznia tego roku wymaga koncesji MSW, specjalnych magazynów i środków transportu.

Na zakończenie kilka praktycznych rad dla piromaniaków:

1.Jeżeli kupiłeś w hurtowni za ciężkie pieniądze np KLS czy jak kto woli zestaw wielostrzałowy (w klasie 1.4G ADR) i beztrosko przewozisz go w samochodzie to pamiętaj, że:
a) musi być w oryginalnym zamkniętym opakowaniu oznaczony zgodnie z przepisami ADR (naklejka 1.4G i opis: UN 0336,OGNIE SZTUCZNE)
b) musisz posiadać DOKUMENT PRZEWOZOWY z odpowiednim oświadczeniem, który ma obowiązek wydać ci nadawca (hurtownik).
Powyższe wyłączenie dotyczy tylko ładunku o masie netto 333kg.
Sankcje - dociekliwy smerf może skierować cię na parking strzeżony, i możesz mieć kupe nieprzyjemności.
Przy niewielkim ładunku w opakowaniach handlowych możesz się tłumaczyć przewozem na potrzeby rozrywkowe... he,he.

2.Jeżeli ktoś organizuje pokaz to nie wchodź na wygrodzony teren, nie spaceruj po przewodach, bo możesz je zerwać, i na miłość boską NIE WKŁADAJ GŁOWY W WYLOTY MOŹDZIERZY. Exclamation

3.Zabawa i eksperymenty z wszelkiego typu domowymi i nie tylko wynalazkami pirotechnicznymi, podobnie jak kichanie w kucki, efekt może dać nieludzki. Very Happy

Pozdrawiam piromaniaków G.M

P.S.
Co do stówki, to mam lichy monitor i strasznie rozmazuje tekst Wink - nie mogłem sie doczytać.
To nie ja podaje kontakty do GG na ogólnej.
Odkryłem w sobie predyspozycje grafomański. Bardzo lubie {[(nawiasy)]}.
Powrót do góry
v-21

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2003 9:49 pm    Temat postu: Re: Proponuje.. Odpowiedz z cytatem

B&G napisał:
WIELCE SZANOWNY ADMINISTRATORZE

Jeżeli będę robił coś ciekawego to postaram się o tym powiadomić.
Przy okazji pragnę przypomnieć, że obrót -czyli zakup i sprzedaż MPW oklasy 1.3 ADR (wszystkie profesjonalne) od 1 stycznia tego roku wymaga koncesji MSW, specjalnych magazynów i środków transportu.

Na zakończenie kilka praktycznych rad dla piromaniaków:

1.Jeżeli kupiłeś w hurtowni za ciężkie pieniądze np KLS czy jak kto woli zestaw wielostrzałowy (w klasie 1.4G ADR) i beztrosko przewozisz go w samochodzie to pamiętaj, że:
a) musi być w oryginalnym zamkniętym opakowaniu oznaczony zgodnie z przepisami ADR (naklejka 1.4G i opis: UN 0336,OGNIE SZTUCZNE)
b) musisz posiadać DOKUMENT PRZEWOZOWY z odpowiednim oświadczeniem, który ma obowiązek wydać ci nadawca (hurtownik).
Powyższe wyłączenie dotyczy tylko ładunku o masie netto 333kg.
Sankcje - dociekliwy smerf może skierować cię na parking strzeżony, i możesz mieć kupe nieprzyjemności.
Przy niewielkim ładunku w opakowaniach handlowych możesz się tłumaczyć przewozem na potrzeby rozrywkowe... he,he.

2.Jeżeli ktoś organizuje pokaz to nie wchodź na wygrodzony teren, nie spaceruj po przewodach, bo możesz je zerwać, i na miłość boską NIE WKŁADAJ GŁOWY W WYLOTY MOŹDZIERZY. Exclamation

3.Zabawa i eksperymenty z wszelkiego typu domowymi i nie tylko wynalazkami pirotechnicznymi, podobnie jak kichanie w kucki, efekt może dać nieludzki. Very Happy

Pozdrawiam piromaniaków G.M

P.S.
Co do stówki, to mam lichy monitor i strasznie rozmazuje tekst Wink - nie mogłem sie doczytać.
To nie ja podaje kontakty do GG na ogólnej.
Odkryłem w sobie predyspozycje grafomański. Bardzo lubie {[(nawiasy)]}.

o ile dobra mi wiadomo to na obrót wydaje koncesje wojewoda a MSWiA wydaje kocesje na wytwarzanie co do spraw innh czyli kórsów badan psychitrycznych i psychologicznych ...to tylko dodam ze zal dupe sciska

a samorobne efekty pirotechniczne daja wiele wiecej satsfakcji ni profesjonalny pokaz ztreszta przy odrobinie wiedzy i sprzetu(i kilku latach ) ex perymebntów można całkiem niezle efekty pokazac Shocked

c4

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2003 4:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak , ADR trzeba miec jak sie wiezie powyzej 333kg.
A kupic to mozna wszystko, mi w jednej z firm z wielkopolski chcieli wcisnac 10".
A ja i tak najbardziej lubie duzo 3".
Do B&G - niezle wykombinowane zakonczenie pokazu, zamiast jednego duzego efektu, chyba z 5 (czy 6) mniejszych koron (czy to byly wierzby?).
Wygladalo to jak seria wloskich 3" cylindrycznych, he he, tyle ze cena bez porownania.
Mi sie podobalo, ludziom zreszta tez.[/list]

B&G

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2003 11:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Muszę Cię rozczarować v-21, ale wojewoda może wydać tylko jednorazowe zezwolenie na konkretną transakcję.
Koncesje wydaje MSWiA.
A z tym żalem co dupe ściska to niestety masz rację.
Co do eksperymentów , to mam jeszcze w łydce kawałek łuski od naboju do wstrzeliwania kołków - pamiątka z lat młodości. Osobiście nie polecam Wink
Pozdro G.M.
P.S. Na przyszłość staraj się nie pisać w Asemblerze lub czymś takim. Very Happy
Powrót do góry
B&G

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2003 11:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz rację C-4.
Lepsza chmara 3" lub 4", niż jedna 12". Nie wszyscy to rozumieją.
Co do efektu, to było 3x 6" z odstępem 20 stopni. Jeszcze większy efekt jest przy 6x 6" ze skrzyżowanymi płaszczyznami. Pełne pokrycie.
Samo zakończenie zaczyna mnie już nudzić. Musze wymyślić coś innego.
Pokazik w Skierniewicach ogólnie nie wypadł najgorzej. Gdyby nie ta fajansiarska 5" która zakończyła swój nędzny żywot na 20 metrach i ten dziadowski KLS któremu wcale się nie spieszyło (oba KLS z jednego kontenera) pokazik można by zaliczyć do udanych.
Podkładzik muzyczny dostarczył sponsor.
Pozdro G.M.
Powrót do góry
Damian

PostWysłany: Pon Lip 11, 2005 10:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poznań. Imieniny Miasta.
Nad "Wartą"
25.06.05r godz. 22:00

Film jeszcze za mojego życia tutaj sie pojawi Wink

Następnego dnia po pokazie:

a o to mój "łup":

Statyw. Na pokazie służył do podtrzymania rzymskich ogni.

20 metrów kabla dwużyłowego. Trochę zgupiałem jak to zobaczyłem Shocked
Okazało się że cały pokaz poszedł za jednym przyciskiem, a poszczególne fajerwerki miały między sobą odstęp czasowy tylko dzięki visco...

Autorzy pokazu bardzo lubią pić wodę mineralną Perry, do tego Red Bulla oraz palić LM.

Kacper napisał:
Witam!

To i ja coś dorzucę Wink

Wianki
Kraków 26czerwca 2005
pokaz całkiem niezły(chyba w Polsce lepszych nie robią Cool )

i pare fotek

kliknij na zdjęcie aby powiększyć

Fajerwerki były wysztrzeliwane z 3 barek na środku Wisły

Szkoda że wszystkie korpusy zostały na barkach albo powpadały do wody Crying or Very sad

Był też jakiś piknik na stadionie zakładów tytoniowych w ten sam dzień tyle że godzinę wcześniej fajerwerki nie gorsze ale mniej i krócej były.

Za rok to samo w tych samych miejscach Twisted Evil

artpi napisał:
Witam , kto ma czas i możliwość to warto pojechać do USTKI w dniach od 07 lipca do 10 lipca czyli przez cztery noce pokolei odbywać się będzie już IV BAŁTYCKI FESTIWAL OGNI SZTUCZNYCH . Co noc dwie firmy prezentują swoje pokazy , naprawdę warto jadę tam już poraz drugi aby oczy nacieszyć , naprawdę warto.
Szkoda tylko że dopiero teraz zauważyłem że mozna cos ciekawego dopisać .

A wiec kamerę , aparat szykuj i do USTKI na pokazy jedz , czasu coraz mniej , a jest na co popatrzeć !!! Laughing Wink Cool

Ostatnio zmieniony przez Damian dnia Wto Cze 27, 2006 12:42 pm, w całości zmieniany 9 razy
Powrót do góry
yetihehe

PostWysłany: Nie Sie 07, 2005 10:36 am    Temat postu: Pokaz w Miłomłynie Odpowiedz z cytatem

Witam, sfilmowałem aparatem pokaz na 670-lecie Miłomłyna(7mb). Kto chce, może obejrzeć Smile. Jakość średnia, ale dzięki temu nie zajmuje orginalnych 56mb. Trwa 4 minuty.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Damian

PostWysłany: Sob Wrz 10, 2005 11:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oba pokazy zrobione przez firmę FIREBALL.
3 września.
Sprzęt:
- PC
- PyroBox
- sprawna, refleksowa ręka Smile

4 września.
Wrócił sprzęt z Nowego Tomyśla jak i schemat pokazu. Jeśli chodzi o to pierwsze to były to bardzo ciekawe rzeczy. "Centrum dowodzenia" składało cię z laptopa, dekodera sygnału z AadaSystem czyli do tego co tygryski lubią najbardziej Very Happy Sprzęcior działa w 3 trybach:
- AUTO Pokaz idzie za jednym przyciskiem. Każdy z zapalników jest ustawiany ręcznie przy użyciu klawiatury numerycznej, bez udziału komputera.
- MAN Wszystko jst odpalane ręcznie.
- PC Prawdziwy automat Smile Komputer daje muzyczke, oraz poszczególny sygnał do odpalania. Tutaj nie ma mowy o pomyłce, chyba że komputer się zawiesi Wink
Do tego posiada:
- tester całego systemu
- test steperów
- 2 wierszowy wyświetlacz LCD
- przełącznik włączenia systemu
- przełącznik uzbrojenia
- informacje o użytym zasilaniu (sterownicze/robocze)

Ostatnio zmieniony przez Damian dnia Sob Lis 19, 2005 11:47 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Piroman2

PostWysłany: Nie Lis 13, 2005 1:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cóż mogę powiedzieć.
W całości pokaz nie był jakoś zbytnio rewelacyjny, tak wszystko ładowane w jedno miejsce jedno za drugim, w większości bez ciekawych efektów.
Choć doskonale wiem, że na żywo było to 3 razy lepsze.
Ale końcóweczka naprawde ładna.. piękne chryzantemy i także chryzantemy z dragon eggsami, które bardzo mi się podobają.
Bo wcześniej to szły jakieś cylindryki, a na koniec już było pare ładnych szeleczek.
I podziękowanie dla panów pirotechników widze też ladne Smile
pzdr.
P2

Damian

PostWysłany: Sob Lis 19, 2005 12:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Imieniny ulicy św. Marcin
Data: 11 listopada 2005
Firma: Fireball, Poznań (prawdopodobnie; wywnioskowałem to po "stylu")
Czas trwania: 10 minut

FILM (36,3MB)

Mam nieodparte wrażenie że przez przypadek finał poszedł wcześniej, a dokładniej w siódmej minucie - końcowe emocje wśród publiczności były różne.

HellFire

PostWysłany: Sob Lis 19, 2005 2:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No coz...pokaz szczerze mowiac byl malo imponujacy.
Wygladalo to tak, jakby na sile mial dluzej trwac, wypelniali czas rzymskimi ogniami i starmine'ami, ktore jakby nie patrzec sa znacznie tansze od szelek...
"Dziury" w pokazie, brak dobrej synchronizacji z muzyka i niewiele naprawde efektownych wejsc (z punktu widzenia kogos, kto wie czego moze sie spodziewac) sprawiaja, iz cale widowisko bylo raczej malo spektakularne. Mowie tak, bo mam porownanie z pokazem ktory odbyl sie u mnie i ktory tutaj zamiescilem. Byl on o wiele krotszy, ale ciaglosc ognia i lepsze efekty wizualne moim zdaniem sa warte tego, aby pokaz skrocic (ze wzgledow finansowych oczywiscie). W przypadku pokazu zamieszczonego przez ciebie sprawa ma sie inaczej-widocznie pokaz z zalozenia mial miec ok.9min, ale kasiorki brak. Szkoda, ale to Polska nie "elegancja Francja" Wink
Suma sumarum lepszy rydz niz nic i warto bylo bejrzec, co by oko nacieszyc. Milo ze pofatygowales sie zeby sie z nami tym podzielic.

pozdrawiam HF

maxlam
Gość

PostWysłany: Sob Sty 14, 2006 8:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

Chcę przedstawić film z "pokazu" fajerwerków jaki miał miejsce w mojej mieścinie (jak widać na filmie nie wyłączono świateł na ulicy co zawsze czyniono lipa do kwadratu) z okazji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy nie jest to cały pokaz tylko fragment który pokazuje jak łatwo jest o wypadek na pokazach na szczęście tym razem panom "pirotechnikom" udało się i obyło się bez ofiar ale wyglądało groźnie film nie oddaje tego, na tym parkingu było naprawdę sporo ludzi a ta bateria siekała prosto w nich i basen z miejsca w którym stałem było widać jak rakiety uderzające w ścianę basenu rozbryzgiwały się z błyskiem reasumując więcej szczęścia niż rozumu.

Your file 1.00.avi.AVI (7311360 Bytes) is now online.

LINK

Arkadiusz ---> Fajny Wink . Wepchnąłem fim na serwer HNIW :- )
Powrót do góry

CmOs

PostWysłany: Pią Lut 10, 2006 11:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

POKAZ Z IGRZYSK

Króciutki pokaz z rozpoczęcia igrzysk.
Jak dla mnie to troszkę cienko jak na te 2 tony Wink

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
Damian

PostWysłany: Sob Maj 27, 2006 10:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

8 stycznia 2006
Światełko do nieba w Poznaniu, jak zwykle imprezka przed CK Zamek
Pobierz plik
Mirror
Byłem trochę gulgul Wink

Ostatnio zmieniony przez Damian dnia Czw Cze 29, 2006 9:46 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> Fajerwerki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 1 z 7

Skocz do: