|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
RobertG

|
Wysłany: Pon Sie 11, 2003 9:19 pm Temat postu: Profesjonalne (komercyjne) Pokazy pirotechniczne |
|
|
http://www.zamekmocnychwrazen.pl/
Polecam. Bylem w ubieglych latach. W tym nie wiem czy dam rade ale jak tylko znajde wolny wieczor to jade
Duza doping dla milosnikow sztucznych ogni ... albo zalamk ajk oni to robia  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
RobertG

|
Wysłany: Pią Sie 15, 2003 12:41 pm Temat postu: |
|
|
lamerwd napisał: | Mam chęć też się na tą imprezkę wybrać, oczywiście w sobotę bo to mnie najbardziej interesuje. Byłem w 1997 w Olsztynie to chyba warto byłoby odnowić wrażenia. |
Ja bylem dwukrotnie. Ale w tym roku wychodzi ze nie pojade  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ku ku
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2003 5:11 pm Temat postu: ????????????? |
|
|
w Olsztynie to była niezła kaszana organizatorska
Musieli blokować gierkówkę ażeby można było wyjechać
Stałem a właściwie poruszałem się w super wolnym żółwim tempie
Tak pozatym to efekty pirotechniczne były ok.
Jednak na 10 lecie firmy art dom w łodzi odwalili taki pokaz że naprawdę była to poezja na niebie
nie wspomnę o muzyce oczywiście jean michaela jeara
za błędy mała sorka
bardzo dużo jeżdżę na pokazy i z tego co się orientuję to najlepiej je robi firma z KRAKOWA
wiem bo zbieram póżniej po nich baterie tzw. KLS
i je sam napełniam
tak na marginesie to w tematach o fajerwerkach tak naprawdę nic się nie dzieje, a skoro P.PIROTECHMAN w którymś poście napisał , że nie widzi w tym nic tajemniczego to może podzieliłby się z nami jakimiś ciekawymi przepisami
Chodzi mi głównie o gwiazdki aleNIE TO CO OPISUJĄ W POŚCIE to tylko malutki wstęp do całej zabawy
czy ktoś się pofatyguje i może poda przepis na rozmieszczenie gwiazdek w szelce 5 calowej aby wyszła na niebie bużka
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
to już niedługo jak chce się dobrze przygotować
sorry za takiego tasiemca bez sensy? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
v-21

|
Wysłany: Sob Wrz 13, 2003 9:09 pm Temat postu: |
|
|
mnie zastanawia aspekt zaufania fajerwerkowi ze kilka milisek po strzale w piknym basie rozpyla sie meduza... ach ten czas... i lont  _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
B&G

|
Wysłany: Sob Wrz 13, 2003 10:00 pm Temat postu: Re: ????????? |
|
|
ku ku napisał: |
czy maczałeś w tym pokazie palce? |
Scenariusz powstaje w chwili składania wszystkiego do kupy. Końcowy efekt jest wprost proporcjonalny do zasobności kieszeni klienta, wyboru materiałów i doświadczenia.
Co do zgrania to hm... można by powiedzieć, że to 10 lat doświadczenia,...
Jeżeli zaś chodzi o program komputerowy to najczęściej używam "TROPICO", bo tylko do tego może służyć komputer, no może jeszcze do wystawiania faktur.
Wyobraź sobie sytuację gdy w środku pokazu dostajesz pozdrowienia od Billa Geatsa.
Pozostają stare sprawdzone metody: stoper i klawiatura centralki.
Pozdrowienia G.M.
Ostatnio zmieniony przez B&G dnia Nie Lip 10, 2005 1:06 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Administrator

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2003 8:09 pm Temat postu: Proponuje... |
|
|
Proponuję wymieniać "uklony" na gg albo e-mail bo kilka postow i ........... ZERO o piro . A B&G proponuję też aby w profilu umieścił swoją stronę www a wcześniej "kopsnął" stówkę na forum dla HMIW bo widać, że masz opanowane podstawy biznesu a więc wiesz, że "nic za darmo" . Napisz coś o bhp czy samych fajerwrkach ( producent, asortyment , ceny, kupujesz od hurtownika czy importujesz ) . Jest to forum o piro i wskazane są jakieś informacje z tej dziedziny wiedzy.
Admin
PS. Opłata jest dobrowolna więc gdybyś nie miał stówki to "nie ma problemu". |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
B&G

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2003 9:34 pm Temat postu: Proponuje.. |
|
|
WIELCE SZANOWNY ADMINISTRATORZE
Z przykrością muszę poinformować, że moja strona www znajduje się "w przygotowaniu"(od 5 lat zresztą). Ostatnio byłem bardzo blisko - miałem nawet skompletowane materiały, ale zli ludzie bezczelnie buchneli mi neseser z samochodu - płyty, kasety wideo i referencjie dlibli wzieli. jak na złość tydzień wcześniej robiłem głęboki format:c.
Co do odpowiedzi na pytania forumowiczów, chętnie na nie odpowiem. Może nie na wszystkie (np. w stylu "jak wysadzić Pałac Kultury i ile to by kosztowało"), ale na rozsądne związane z np. bezpieczeństwem i eksploatacją MPW (materiały pirotechniczne widowiskowe), transportem ADR, sprzętem i wszystkim co związane z praktycznym zastosowaniem.
Moja wiedza chemiczna kończy się na poziomie szkoły średniej, tak że nie spodziewajcie się genialnych przepisów na TNT lub tym podobne zajzajery.
Co do żródeł zaopatrzenia i cen - nich to pozostanie słodką tajemnicą firmy.
Jeżeli będę robił coś ciekawego to postaram się o tym powiadomić.
Przy okazji pragnę przypomnieć, że obrót -czyli zakup i sprzedaż MPW oklasy 1.3 ADR (wszystkie profesjonalne) od 1 stycznia tego roku wymaga koncesji MSW, specjalnych magazynów i środków transportu.
Na zakończenie kilka praktycznych rad dla piromaniaków:
1.Jeżeli kupiłeś w hurtowni za ciężkie pieniądze np KLS czy jak kto woli zestaw wielostrzałowy (w klasie 1.4G ADR) i beztrosko przewozisz go w samochodzie to pamiętaj, że:
a) musi być w oryginalnym zamkniętym opakowaniu oznaczony zgodnie z przepisami ADR (naklejka 1.4G i opis: UN 0336,OGNIE SZTUCZNE)
b) musisz posiadać DOKUMENT PRZEWOZOWY z odpowiednim oświadczeniem, który ma obowiązek wydać ci nadawca (hurtownik).
Powyższe wyłączenie dotyczy tylko ładunku o masie netto 333kg.
Sankcje - dociekliwy smerf może skierować cię na parking strzeżony, i możesz mieć kupe nieprzyjemności.
Przy niewielkim ładunku w opakowaniach handlowych możesz się tłumaczyć przewozem na potrzeby rozrywkowe... he,he.
2.Jeżeli ktoś organizuje pokaz to nie wchodź na wygrodzony teren, nie spaceruj po przewodach, bo możesz je zerwać, i na miłość boską NIE WKŁADAJ GŁOWY W WYLOTY MOŹDZIERZY.
3.Zabawa i eksperymenty z wszelkiego typu domowymi i nie tylko wynalazkami pirotechnicznymi, podobnie jak kichanie w kucki, efekt może dać nieludzki.
Pozdrawiam piromaniaków G.M
P.S.
Co do stówki, to mam lichy monitor i strasznie rozmazuje tekst - nie mogłem sie doczytać.
To nie ja podaje kontakty do GG na ogólnej.
Odkryłem w sobie predyspozycje grafomański. Bardzo lubie {[(nawiasy)]}. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
v-21

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2003 9:49 pm Temat postu: Re: Proponuje.. |
|
|
B&G napisał: | WIELCE SZANOWNY ADMINISTRATORZE
Jeżeli będę robił coś ciekawego to postaram się o tym powiadomić.
Przy okazji pragnę przypomnieć, że obrót -czyli zakup i sprzedaż MPW oklasy 1.3 ADR (wszystkie profesjonalne) od 1 stycznia tego roku wymaga koncesji MSW, specjalnych magazynów i środków transportu.
Na zakończenie kilka praktycznych rad dla piromaniaków:
1.Jeżeli kupiłeś w hurtowni za ciężkie pieniądze np KLS czy jak kto woli zestaw wielostrzałowy (w klasie 1.4G ADR) i beztrosko przewozisz go w samochodzie to pamiętaj, że:
a) musi być w oryginalnym zamkniętym opakowaniu oznaczony zgodnie z przepisami ADR (naklejka 1.4G i opis: UN 0336,OGNIE SZTUCZNE)
b) musisz posiadać DOKUMENT PRZEWOZOWY z odpowiednim oświadczeniem, który ma obowiązek wydać ci nadawca (hurtownik).
Powyższe wyłączenie dotyczy tylko ładunku o masie netto 333kg.
Sankcje - dociekliwy smerf może skierować cię na parking strzeżony, i możesz mieć kupe nieprzyjemności.
Przy niewielkim ładunku w opakowaniach handlowych możesz się tłumaczyć przewozem na potrzeby rozrywkowe... he,he.
2.Jeżeli ktoś organizuje pokaz to nie wchodź na wygrodzony teren, nie spaceruj po przewodach, bo możesz je zerwać, i na miłość boską NIE WKŁADAJ GŁOWY W WYLOTY MOŹDZIERZY.
3.Zabawa i eksperymenty z wszelkiego typu domowymi i nie tylko wynalazkami pirotechnicznymi, podobnie jak kichanie w kucki, efekt może dać nieludzki.
Pozdrawiam piromaniaków G.M
P.S.
Co do stówki, to mam lichy monitor i strasznie rozmazuje tekst - nie mogłem sie doczytać.
To nie ja podaje kontakty do GG na ogólnej.
Odkryłem w sobie predyspozycje grafomański. Bardzo lubie {[(nawiasy)]}. |
o ile dobra mi wiadomo to na obrót wydaje koncesje wojewoda a MSWiA wydaje kocesje na wytwarzanie co do spraw innh czyli kórsów badan psychitrycznych i psychologicznych ...to tylko dodam ze zal dupe sciska
a samorobne efekty pirotechniczne daja wiele wiecej satsfakcji ni profesjonalny pokaz ztreszta przy odrobinie wiedzy i sprzetu(i kilku latach ) ex perymebntów można całkiem niezle efekty pokazac  _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
c4
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2003 4:18 pm Temat postu: |
|
|
No tak , ADR trzeba miec jak sie wiezie powyzej 333kg.
A kupic to mozna wszystko, mi w jednej z firm z wielkopolski chcieli wcisnac 10".
A ja i tak najbardziej lubie duzo 3".
Do B&G - niezle wykombinowane zakonczenie pokazu, zamiast jednego duzego efektu, chyba z 5 (czy 6) mniejszych koron (czy to byly wierzby?).
Wygladalo to jak seria wloskich 3" cylindrycznych, he he, tyle ze cena bez porownania.
Mi sie podobalo, ludziom zreszta tez.[/list] _________________ <<C4>> |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
B&G

|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2003 11:05 pm Temat postu: |
|
|
Muszę Cię rozczarować v-21, ale wojewoda może wydać tylko jednorazowe zezwolenie na konkretną transakcję.
Koncesje wydaje MSWiA.
A z tym żalem co dupe ściska to niestety masz rację.
Co do eksperymentów , to mam jeszcze w łydce kawałek łuski od naboju do wstrzeliwania kołków - pamiątka z lat młodości. Osobiście nie polecam
Pozdro G.M.
P.S. Na przyszłość staraj się nie pisać w Asemblerze lub czymś takim.  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
B&G

|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2003 11:21 pm Temat postu: |
|
|
Masz rację C-4.
Lepsza chmara 3" lub 4", niż jedna 12". Nie wszyscy to rozumieją.
Co do efektu, to było 3x 6" z odstępem 20 stopni. Jeszcze większy efekt jest przy 6x 6" ze skrzyżowanymi płaszczyznami. Pełne pokrycie.
Samo zakończenie zaczyna mnie już nudzić. Musze wymyślić coś innego.
Pokazik w Skierniewicach ogólnie nie wypadł najgorzej. Gdyby nie ta fajansiarska 5" która zakończyła swój nędzny żywot na 20 metrach i ten dziadowski KLS któremu wcale się nie spieszyło (oba KLS z jednego kontenera) pokazik można by zaliczyć do udanych.
Podkładzik muzyczny dostarczył sponsor.
Pozdro G.M. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Damian

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 10:42 am Temat postu: |
|
|
Poznań. Imieniny Miasta.
Nad "Wartą"
25.06.05r godz. 22:00
Film jeszcze za mojego życia tutaj sie pojawi
Następnego dnia po pokazie:
a o to mój "łup":
Statyw. Na pokazie służył do podtrzymania rzymskich ogni.
20 metrów kabla dwużyłowego. Trochę zgupiałem jak to zobaczyłem
Okazało się że cały pokaz poszedł za jednym przyciskiem, a poszczególne fajerwerki miały między sobą odstęp czasowy tylko dzięki visco...
Autorzy pokazu bardzo lubią pić wodę mineralną Perry, do tego Red Bulla oraz palić LM.
Kacper napisał: | Witam!
To i ja coś dorzucę
Wianki
Kraków 26czerwca 2005
pokaz całkiem niezły(chyba w Polsce lepszych nie robią )
i pare fotek
kliknij na zdjęcie aby powiększyć
Fajerwerki były wysztrzeliwane z 3 barek na środku Wisły
Szkoda że wszystkie korpusy zostały na barkach albo powpadały do wody
Był też jakiś piknik na stadionie zakładów tytoniowych w ten sam dzień tyle że godzinę wcześniej fajerwerki nie gorsze ale mniej i krócej były.
Za rok to samo w tych samych miejscach  |
artpi napisał: | Witam , kto ma czas i możliwość to warto pojechać do USTKI w dniach od 07 lipca do 10 lipca czyli przez cztery noce pokolei odbywać się będzie już IV BAŁTYCKI FESTIWAL OGNI SZTUCZNYCH . Co noc dwie firmy prezentują swoje pokazy , naprawdę warto jadę tam już poraz drugi aby oczy nacieszyć , naprawdę warto.
Szkoda tylko że dopiero teraz zauważyłem że mozna cos ciekawego dopisać .
A wiec kamerę , aparat szykuj i do USTKI na pokazy jedz , czasu coraz mniej , a jest na co popatrzeć !!!  |
_________________ 5, 10, 15 ?
75 : 15 : 10... i wszystko jasne
Ostatnio zmieniony przez Damian dnia Wto Cze 27, 2006 12:42 pm, w całości zmieniany 9 razy |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
yetihehe

|
Wysłany: Nie Sie 07, 2005 10:36 am Temat postu: Pokaz w Miłomłynie |
|
|
Witam, sfilmowałem aparatem pokaz na 670-lecie Miłomłyna(7mb). Kto chce, może obejrzeć . Jakość średnia, ale dzięki temu nie zajmuje orginalnych 56mb. Trwa 4 minuty. _________________ Motyle trotylem pachną jak nigdy.
oglądający, niepraktykujący  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Damian

|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2005 11:35 am Temat postu: |
|
|
Oba pokazy zrobione przez firmę FIREBALL.
3 września.
Sprzęt:
- PC
- PyroBox
- sprawna, refleksowa ręka
4 września.
Wrócił sprzęt z Nowego Tomyśla jak i schemat pokazu. Jeśli chodzi o to pierwsze to były to bardzo ciekawe rzeczy. "Centrum dowodzenia" składało cię z laptopa, dekodera sygnału z AadaSystem czyli do tego co tygryski lubią najbardziej Sprzęcior działa w 3 trybach:
- AUTO Pokaz idzie za jednym przyciskiem. Każdy z zapalników jest ustawiany ręcznie przy użyciu klawiatury numerycznej, bez udziału komputera.
- MAN Wszystko jst odpalane ręcznie.
- PC Prawdziwy automat Komputer daje muzyczke, oraz poszczególny sygnał do odpalania. Tutaj nie ma mowy o pomyłce, chyba że komputer się zawiesi
Do tego posiada:
- tester całego systemu
- test steperów
- 2 wierszowy wyświetlacz LCD
- przełącznik włączenia systemu
- przełącznik uzbrojenia
- informacje o użytym zasilaniu (sterownicze/robocze)
 _________________ 5, 10, 15 ?
Ostatnio zmieniony przez Damian dnia Sob Lis 19, 2005 11:47 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Cóż mogę powiedzieć.
W całości pokaz nie był jakoś zbytnio rewelacyjny, tak wszystko ładowane w jedno miejsce jedno za drugim, w większości bez ciekawych efektów.
Choć doskonale wiem, że na żywo było to 3 razy lepsze.
Ale końcóweczka naprawde ładna.. piękne chryzantemy i także chryzantemy z dragon eggsami, które bardzo mi się podobają.
Bo wcześniej to szły jakieś cylindryki, a na koniec już było pare ładnych szeleczek.
I podziękowanie dla panów pirotechników widze też ladne
pzdr.
P2 _________________ Szelka jest małym nasionkiem, z którego na niebie wyrasta piękny kwiat. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Damian

|
Wysłany: Sob Lis 19, 2005 12:16 pm Temat postu: |
|
|
Imieniny ulicy św. Marcin
Data: 11 listopada 2005
Firma: Fireball, Poznań (prawdopodobnie; wywnioskowałem to po "stylu")
Czas trwania: 10 minut
FILM (36,3MB)
Mam nieodparte wrażenie że przez przypadek finał poszedł wcześniej, a dokładniej w siódmej minucie - końcowe emocje wśród publiczności były różne. _________________ 5, 10, 15 ?
75 : 15 : 10... i wszystko jasne |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HellFire
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2005 2:24 pm Temat postu: |
|
|
No coz...pokaz szczerze mowiac byl malo imponujacy.
Wygladalo to tak, jakby na sile mial dluzej trwac, wypelniali czas rzymskimi ogniami i starmine'ami, ktore jakby nie patrzec sa znacznie tansze od szelek...
"Dziury" w pokazie, brak dobrej synchronizacji z muzyka i niewiele naprawde efektownych wejsc (z punktu widzenia kogos, kto wie czego moze sie spodziewac) sprawiaja, iz cale widowisko bylo raczej malo spektakularne. Mowie tak, bo mam porownanie z pokazem ktory odbyl sie u mnie i ktory tutaj zamiescilem. Byl on o wiele krotszy, ale ciaglosc ognia i lepsze efekty wizualne moim zdaniem sa warte tego, aby pokaz skrocic (ze wzgledow finansowych oczywiscie). W przypadku pokazu zamieszczonego przez ciebie sprawa ma sie inaczej-widocznie pokaz z zalozenia mial miec ok.9min, ale kasiorki brak. Szkoda, ale to Polska nie "elegancja Francja"
Suma sumarum lepszy rydz niz nic i warto bylo bejrzec, co by oko nacieszyc. Milo ze pofatygowales sie zeby sie z nami tym podzielic.
pozdrawiam HF _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Gość
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2006 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Chcę przedstawić film z "pokazu" fajerwerków jaki miał miejsce w mojej mieścinie (jak widać na filmie nie wyłączono świateł na ulicy co zawsze czyniono lipa do kwadratu) z okazji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy nie jest to cały pokaz tylko fragment który pokazuje jak łatwo jest o wypadek na pokazach na szczęście tym razem panom "pirotechnikom" udało się i obyło się bez ofiar ale wyglądało groźnie film nie oddaje tego, na tym parkingu było naprawdę sporo ludzi a ta bateria siekała prosto w nich i basen z miejsca w którym stałem było widać jak rakiety uderzające w ścianę basenu rozbryzgiwały się z błyskiem reasumując więcej szczęścia niż rozumu.
Your file 1.00.avi.AVI (7311360 Bytes) is now online.
LINK
Arkadiusz ---> Fajny . Wepchnąłem fim na serwer HNIW :- ) |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
CmOs

Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 61 Skąd: okolice Europy a konkretnie z Polski
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 11:05 pm Temat postu: |
|
|
POKAZ Z IGRZYSK
Króciutki pokaz z rozpoczęcia igrzysk.
Jak dla mnie to troszkę cienko jak na te 2 tony  _________________ Tylko ja i moja ............... PIROTECHNIKA!
www.repliki-broni.com |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Damian

|
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 10:22 am Temat postu: |
|
|
8 stycznia 2006
Światełko do nieba w Poznaniu, jak zwykle imprezka przed CK Zamek
Pobierz plik
Mirror
Byłem trochę gulgul  _________________ 5, 10, 15 ?
Ostatnio zmieniony przez Damian dnia Czw Cze 29, 2006 9:46 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników na tym forum Nie możesz pobierać plików z tego forum
|