Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Front

|
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 9:58 pm Temat postu: |
|
|
powiedz mi Arku jak mam pisać(żyć?) _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mahalas
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 2:54 am Temat postu: |
|
|
Front napisał: | ja zawsze jestem na poprzek
|
He He to tak jak ja.
Wprawdzie Arka pytales o tym jak pisac ( zyc), ale troche sie wpierdziele.
Arek ma sporo racji, bo jak przychodzilismy na swiat to nikt nam nie gwarantowal, ze ten swiat bedzie sprawiedliwy.
I dobrze jest w bezchmurna noc walnac sie na trawke i popatrzec w niebo.
Tam gdzies daleko hula czysta energia. ( Sim tez by chcial tak pohulac ) I dobrze ze daleko bo inaczej te cienkie bialkowe truchla ktorymi jestesmy---
Ale jest to sposob na oderwanie sie od lewakow, prawakow, kiboli i innych bakterii zasmiecajacych czysty energetyczny wszechswiat.
To oderwanie, to po to, zebys mogl podjac wazna decyzje w tym jednym jedynym i nie powtarzalnym zyciu jakie masz.
Naucz sie fachu ktory jest przydatny w kazdej szerokosci i dlugosci geograficznej i spierdzie-laj czym dalej tym lepiej.
Fach to jest to, czym bedziesz zarabiac na zycie. Hobby zostaw na niedziele i swieta
Po 30-tce troche trudniej, ale tez jest mozliwe.
Pozdro mahalas
PS. Arek na temat to bedziemy pisac jak mistrzostwa sie zakoncza  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lahire22
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 11:17 am Temat postu: |
|
|
Ja tu nie będę się wypowiadał kto tu wygląda na panienkę A możne to panna oczekująca na wydanie?  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mahalas
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 3:54 pm Temat postu: |
|
|
ARKO napisał: | mahalas napisał: | Po 30-tce troche trudniej, ale tez jest mozliwe. |
|
Na realizacje mazen nigdy za pozno.
Ta 30 - ka to troche umownie bo po tym obcy jezyk trudniej wchodzi do glowy, a bez tego ani rusz.
A wracajac do tematu, to czy ktos wie ile tego pylu Al Breivik zamowil i kupil w PL
Pozdro mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Spanner

|
Wysłany: Sro Maj 16, 2012 1:09 pm Temat postu: |
|
|
Słyszałem ze 100kg _________________ Niebo to płótno ja trzymam pędzel ale nie umiem malować wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mahalas
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 3:33 pm Temat postu: |
|
|
Jak 100 kg, to z innymi dodatkami mozna by tym uszlachetnic ze 20 ton saletry.
Jak by chcial ta srebrzanka malowac to pewnie by na 5 farm wystarczylo.
Przez jakis czas pojawila sie w prasie info, ze obrot pylem Al o takim rozdrobnieniu jest monitorowany przez odpowiednie urzedy.
Pozniej ten watek zniknal z prasy i juz sie nie pojawil.
Mnie zastanawia , jaka powinna byc reakcja "monitorujacych" i co oni zrobili w tym temacie
Pozdro mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Spanner

|
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 10:13 am Temat postu: |
|
|
Tak mówią media, które jak wiadomo lubię przesadzać. Mnie bardziej ciekawi kwestia co z tym całym abw. Ja kompa odebrałem, nikt sie stamtąd nie odzywa... żadne pismo a ni nic nie przyszło, co to oznacza? _________________ Niebo to płótno ja trzymam pędzel ale nie umiem malować wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lahire22
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 12:49 pm Temat postu: |
|
|
Tak chyba wszyscy maja ,którym nie można przestawić konkretnych zarzutów. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2012 10:28 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | Mysle o oficjalnej jakiejs petycji , sugestii, zeby zrobili referendum. i jak uznaja s - syna winnym tgo go po prostu K S.
Mysle ze jak by poczekal na wykonanie wyroku pare miesiecy w celi smierci to by mu zmiekla rura . |
Całe szczęście, że w Norwegii ani "lud" nie decyduje o życiu i śmierci kogokolwiek ani prawo nie działa wstecz.
Cytat: | Te strzelanie do dzieciakow jest odrazajace. |
To co piszesz również jest odrażające i co z tego?
Cytat: | I właśnie dlatego, że nie można, to takich czubów będzie coraz więcej!
No faktycznie, w norweskim więzieniu będzie cierpiał. Pewnie w zaostrzonym rygorze saunę i jakuzi mają tylko 3 razy w tygodniu.
|
A może zamiast >oszukuje<ć jakieś bajeczki zerkniesz w statystyki? Np jaki procent w przykładowych SZA więźniów po opuszczenia więzień wraca na drogę przestępstwa a jaki wraca w Norwegii? I jak? Który system jest skuteczniejszy? Nie chce się poszukać? Aaa no to ok, rozmawiajmy nadal o bajkach. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zbyhk

|
Wysłany: Wto Maj 22, 2012 9:00 am Temat postu: |
|
|
statystyki wsadź sobie w d... - jak u nas nie ma perspektyw na pracę i w pudłach były takie warunki jak u nich to zaraz by było mnóstwo chętnych
ciekawe co o karze ś. byś mówił jakby jakiś poyeb zrobił coś twoim najbliższym - tez kaząłbyś resocjalizowac i głaskać po główce tym bardziej że kretyn uważa że dobrze zrobił |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mahalas
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 4:08 am Temat postu: |
|
|
Jacek R. napisał: | Całe szczęście, że w Norwegii ani "lud" nie decyduje o życiu i śmierci kogokolwiek |
Pytanie : czyje szczescie Twoje Brevika Czy rodzicow tych zastrzelonych dzieciakow
A co jest zlego w prawie ktore w extremalnych sytuacjach odwolywalo by sie do referendum. tego ludu ktorym wyczuwam , ze pogardzasz
Wszak teoretycznie " tzw. prawo" zostalo ustanowione w interesie tego "ludu".
Material do przemyslenia.
pozdro mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 7:49 am Temat postu: |
|
|
Czyje szczęście? Norwegów.
Bo tak zwany "lud" zwłaszcza w nastroju takim jak Ty tzn toczący pianę z pyska i pałający rządzą mordu to nie żaden "lud" tylko motłoch. I właśnie dlatego przestępców stawia się przed sądami a nie linczuje wiesz?
Być może dwudziestopierwszowieczne, zachodnioeuropejskie standardy nie mieszczą Ci się w głowie. Być może za bardzo nasiąknąłeś jakimiś dziwnymi rodzimymi wpływami. Ale to właśnie kolejny argument za tym, aby "lud" nie decydował o niczyim życiu ani śmierci. Bo jest ryzyko, że "lud" składa się w dużej części z takich jak Ty.
Zbyhk, statystyki wsadzamy sobie w dupę kiedy zaczyna brakować innych sensownych argumentów? To sorka ale na taki poziomie dyskutował nie będę. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mahalas
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 7:53 am Temat postu: |
|
|
Jacek R. napisał: | Bo tak zwany "lud" zwłaszcza w nastroju takim jak Ty tzn toczący pianę z pyska i pałający rządzą mordu to nie żaden "lud" tylko motłoch. I właśnie dlatego przestępców stawia się przed sądami a nie linczuje wiesz?
|
Postrzelalbys sobie do takiego motlochu co moze razem z Breivikiem
Ten motloch ( czyli ja ) proponuje zrobienie referendum. PODKRESLAM referendum. To jest forma najbardziej bliska bezposredniej demokracji helenskiej. To tacy ,ktorzy demokracje jako taka wymyslili. ( pewnie nie wiesz, zapatrzony w 21 wieczne stardarty )
A piane z pyska tocza ci, ktorym srodkowym paluszek pokazuja wszystkie te neolibertynimskie teorie ( np Breivik na lawie sadawej). Zerknij w lustro "kolego"
mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lahire22
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2012 7:43 am Temat postu: |
|
|
Ciekawe ilu z dyskutantów ma doświadczenie jak postępuje się z ludźmi w demokracji norweskiej?Opowiadanie bajek z zaczerpniętych z prasy czy tv nie ma sensu.Prawdziwi Norwedzy wcale nie są tacy tolerancyjni wobec obcych a policja ich nie jest taka łagodna jakby się wydawało.
Sorry ,ze tam wyżej narozrabiałem .Proszę moda o posprzątanie  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2012 8:49 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | To jest forma najbardziej bliska bezposredniej demokracji helenskiej. To tacy ,ktorzy demokracje jako taka wymyslili. ( pewnie nie wiesz, zapatrzony w 21 wieczne stardarty Wink ) |
Właśnie doskonale wiem. Wiem też, że upadli dwa tysie lat temu. Ba! Wiem też z jakich powodów.
Nie widzę powodu ani nie odczuwam ochoty na strzelanie do motłochu. Co nie zmienia faktu, że mam ogromna nadzieję nigdy nie żyć w kraju rządzonym przez motłoch. Demokracja bezpośrednia którą tak wychwalasz to nie rząd ludu. To rząd motłochu. Aha, i zerknij sobie, bo to ma kluczowe znaczenie, kto w tej Twojej antycznej Grecji miał prawo głosu ;]. I nagle ten "lud" okazuje się garstką wybrańców niemal. I całe szczęście. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ripper87

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2012 9:32 pm Temat postu: |
|
|
[quote="Jacek R."] Cytat: |
Nie widzę powodu ani nie odczuwam ochoty na strzelanie do motłochu. . |
A ja bym postrzelał... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
guerreiro79
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2012 10:46 pm Temat postu: |
|
|
Przed wyborami? _________________ witam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mahalas
|
Wysłany: Sob Cze 02, 2012 4:23 am Temat postu: |
|
|
Pax Vobiscum
Jacek R. napisał: | Właśnie doskonale wiem. Wiem też, że upadli dwa tysie lat temu. Ba! Wiem też z jakich powodów.
Nie widzę powodu ani nie odczuwam ochoty na strzelanie do motłochu. Co nie zmienia faktu, że mam ogromna nadzieję nigdy nie żyć w kraju rządzonym przez motłoch. Demokracja bezpośrednia którą tak wychwalasz to nie rząd ludu. To rząd motłochu. Aha, i zerknij sobie, bo to ma kluczowe znaczenie, kto w tej Twojej antycznej Grecji miał prawo głosu ;]. I nagle ten "lud" okazuje się garstką wybrańców niemal. I całe szczęście. |
Demokracja w swoich zasadach, jest zbyt slaba , zeby oprzec sie mafii dazacej do przejecia wladzy, niestety
Pewnie po dlugiej dyskusji doszlibysmy do jakiegos zlotego srodka
tylko , ze nie ma na to czasu.
Sa powazniejsze zagrozenia.
Tutaj jest link. http://www.youtube.com/embed/_4eCf6UclR4?rel=0
Angielski , ale napisy po polsku.
Link z napisami jest od Sima.... dzieki.
Pozdro mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|