Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ACTA
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> TOWARZYSKIE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GUN_1917
Gość

PostWysłany: Sro Sty 25, 2012 10:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak to jest jak chce się być bardziej zachodnim od zachodu ... mówie szwajcaria ma to wszystko w poważaniu np i daje sobie radę ...

Chiny też , więc skoro , nie podpisują chiny największy pirat świata to można sobie caly ten akt postawić obok papieru w toalecie a nóż się przyda ...
Powrót do góry

Jacek R.

PostWysłany: Czw Sty 26, 2012 12:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, że jestem aroganckim malkontentem. Ale nie przytaczam argumentów z d wziętych. Nie żyjemy 300 lat temu a za podważanie dogmatów w naszej części świata nie grozi Ci nic więc może dyskutujmy o stanie rzeczywistym a nie o tym jak może być? Podobnie ciąża pozamaciczna jest ciążą a niepokalane poczęcie to zjawisko nieznane nauce i historii.

Ja tam się zgadzam, że ta umowa jest całkowicie zbędna. De facto jest zobowiązaniem się do czegoś co u nas i tak już istnieje ergo praktycznie nas nie dotyczy. Ja się po prostu nie zgadzam, a przynajmniej irytuje mnie cały ten szum wokół ACTA w momencie kiedy 90% tych "protestujących" gimbusów nie wie nawet przeciw czemu protestuje. Totalna ignorancja, pęd za stadem, że o braku umiejętności i chęci znalezienia informacji u źródeł (wiarygodnych) nie wspomnę bo to w narodzie zdycha od dawien dawna. Całe rzesze małolatów wola opierać się na pseudoźródłach w stylu kwejka, demotów, YT czy FB. To żenujące. Jako małolatów rozumiem tez ludzi w moim wieku czy trochę starszych.

guerreiro79

PostWysłany: Czw Sty 26, 2012 7:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zakazy tu,zakazy tam,nakazy."Poniesione zostana konsekwencje"-to slowa mr Tuska do protestujacych lekarzy,aptekarzy i teraz to.Mysle,ze to powazna sprawa,ktora sluzy jednej rzeczy,o ktorej juz bylo na forum.
Przeciwko acta nie sa tylko "dzieci neostrady",czy politycy opozycyjnych partii probujacy sie przypodobac ale rowniez prawnicy i wyksztalceni ludzie nie tylko z Pl-dziwne, skoro niby to porozumienie nic nie zmienia i jest jakby potwierdzeniem naszego prawa:-) Skad maja obawy?
Ciekawe co powiecie na to(pewnie wszyscy juz o tym slyszeli)
http://www.polityka.pl/kraj/1523695,1,nik-dowie-sie-o-nas-wszystkiego-lacznie-z-zapisem-dna.read

GUN_1917
Gość

PostWysłany: Czw Sty 26, 2012 7:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No czy niepokalane poczęcie jest znane nauce czy nie jest to bym dyskutował skoro teoretycznie cieżko podważyć istnienie Jezusa warsztatem historyka... Lubie takie dyskusje z >tyłek< wzięte czasem musisz mi to wybaczyć.

Zgadzam się z Tobą Jacku w sprawie gimbusów , masz absolutną rację , ale mnie cieszy to że jednak nasz wódko kiełbasiany naród a przynajmniej jego młodszą część da się jeszcze jakoś rozruszać , to dość ważne , nie ważne co oni o tym i co wiedzą na ten temat, ważne w imię czego protestują . Choć niektóre formy są debilne , trudno co zrobić ... Fakt jest to trochę irytujące jak wośp , w czasie wośp no ale , jak wszystko czego nagle robi się za dużo... To trochę taka sytuacja jak była za komuny - telewizja nic nie mówi , a bibuła nie zawsze mówi prawdę , na manifestacjach pewnie też nie każdy wiedział o co chodzi , a połowa była tylko dla dymu ... Tak jest zawsze jak coś się dzieje...Zobacz jak rozstrzelali Ceauşescu , to głównym argumentem który rozsierdził naród była liczba zabitych przez reżim która podobna doszła blisko 100 tys. w rzeczywistości po całej akcji , czerwony krzyż doliczył się kilku tysięcy tylko ... tak jest zawsze...
Powrót do góry

Jacek R.

PostWysłany: Czw Sty 26, 2012 8:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
No czy niepokalane poczęcie jest znane nauce czy nie jest to bym dyskutował skoro teoretycznie cieżko podważyć istnienie Jezusa warsztatem historyka.

Znaczy istnienie takiej postaci da się potwierdzić, ponownie jak nauki głoszone przez tą osobę. W ujęciu historycznym. Być może istnieją na to dowody naukowe i kiedyś zostaną odkryte. Ale ja mówię o kategorii innej. Niepokalanego poczęcia, wskrzeszania umarłych, zmartwychwstania, zamiany wodę w wino, wniebowstąpienia i tak dalej (no przecież znamy Ewangelię, wiemy o co chodzi) nie da się potwierdzić metodami naukowymi (historycznie) w zgodzie z obecnym paradygmatem naukowym. Pomocnymi terminami mogą być "falsyfikacja", "indukcja", "dedukcja" oraz inne podstawowe pojęcia dla filozofii i logiki.

Cytat:
Lubie takie dyskusje z >tyłek< wzięte czasem musisz mi to wybaczyć.

Chopie, ja się wręcz cieszę bo sam to lubię Very Happy.

Cytat:
Zgadzam się z Tobą Jacku w sprawie gimbusów , masz absolutną rację , ale mnie cieszy to że jednak nasz wódko kiełbasiany naród a przynajmniej jego młodszą część da się jeszcze jakoś rozruszać , to dość ważne , nie ważne co oni o tym i co wiedzą na ten temat, ważne w imię czego protestują .

Czyli Twoim zdaniem pozytywem jest taka "gimnazjalno-obywatelska postawa"?

A właśnie wcale nie jest dobra. Utwierdza bardzo nieobywatelską postawę podążania za tłumem. Jak świeżo upieczeni osiemnastolatkowie idą do wyborów i głosują przykładowo na JKM bo obiecał im marihuanę ale prócz tego nie wiedzą ABSOLUTNIE NIC o jego poglądach to to jest obywatelska postawa czy poczucie współodpowiedzialności za kraj? Nie! To zwyczajna głupota, ignorancja i debilizm. Zwłaszcza, że nieraz te same osoby w kolejnych wyborach głosują na Palikota. Bo obiecał to samo ale obecnie on jest modny.

GUN_1917
Gość

PostWysłany: Czw Sty 26, 2012 10:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teraz to mi się już nie chce o niepokalanym poczęciu - mam mózg rozye,,, biochemią - ale muszę jeszcze trochę - na istnienie Jezusa są jakieś tam żródła , chyba raz czy dwa razy się pojawia to imie w jakiś Rzymskich papierach , nie podam Ci dokładnie ale mniejsza z tym - w każdym razie - jeżeli on był i to teoretycznie musiał się urodzić a chyba nie powiesz że Maryja zawsze dziewica jednak nie była dziewicą , ale z drugiej strony nie ma żródeł że faktycznie była , chociaż z trzeciej jest bardzo szeroka grupa społeczna umundurowana (nawet) która wciska kit że to wszystko sama prawda prawdziwa Smile (Jak przewale egzamin to będzie Twoja wina bo mnie prowokowałeś RazzRazz)

Co do reszty

TU jest pewien dysonans , to że oni "idą z wolnością na ustach" to jest dobrze , ale to że mają zerową świadomość jest bardzo źle , w każdym razie , ja to widzę tak , dobrze że się okazuje że jednak nie da się temu społeczeństwu bez żadnego oporu wcisnąć wszystkiego , źle że społeczeństwo idzie za tym kto ktoś powie i nie wnika w nic ... Trzeba uświadamiać , uświadamiać i jeszcze raz uświadamiać ... Ale to jest problem znany od zagadnień 1789 , wszystkie duże ruchy społeczne się z tym zetknęły...
Powrót do góry

Front

PostWysłany: Pią Sty 27, 2012 12:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacek R. na TROLLa roku!!

PostWysłany: Pią Sty 27, 2012 12:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://wiadomosci.wp.pl/opage,10,title,Szwedzki-europosel-polski-rzad-klamie-w-sprawie-ACTA,wid,14198851,wiadomosc.html?ticaid=1dcf9
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
slu_1982

PostWysłany: Pią Sty 27, 2012 1:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Student-pierwsza-ofiara-miedzynarodowych-porozumien-antypirackich,wid,14199686,wiadomosc.html?ticaid=1dcfa&_ticrsn=3

Może Jacku R przeczytasz to. I Twoim zdaniem ACTA jest najlepszym co nas spotkało? Skoda,niedługo forum zniknie. Masa tu linków do ebooków, masa jest też skopiowanych rzeczy z internetu. Noo a te wszystkie zdjęcia "gdzieś znalezione w internecie"? Teraz to je trzeba będzie podpisać "zdjęcie wykonał Robert M.."
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
dr.joint

PostWysłany: Pią Sty 27, 2012 1:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak jak pisalem kiedys na tym forum mozna przeniesc to forum na jakis amerykanski server albo rosyjski poki jeszcze jest na to czas moderatorowie niech zrobia zeby dane ,posty, nicku uzytkownikow byly szyfrowane przez ssl a co z tym idzie dostawca internetu nie bedzie widzial co robimy na forum ani jaki mamy nick Smile
Powrót do góry
slu_1982

PostWysłany: Pią Sty 27, 2012 7:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I trzeba to zrobić już teraz !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Jacek R.

PostWysłany: Pią Sty 27, 2012 8:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
chyba nie powiesz że Maryja zawsze dziewica jednak nie była dziewicą

To Ci właśnie mówię Very Happy

Cytat:
dobrze że się okazuje że jednak nie da się temu społeczeństwu bez żadnego oporu wcisnąć wszystkiego

Nie?! A co właśnie zostało zrobione? Wystarczy odrobina manipulacji faktami doprawiona szczypta podatnego gruntu (czyli- nie czytającej młodzieży) z dwiema łyżkami nadinterpretacji i masz co masz. Wręcz banalne jak dali sobie wcisnąć to, w co większość z was właśnie wierzy! Łykają jak młode pelikany.

Cytat:
Może Jacku R przeczytasz to. I Twoim zdaniem ACTA jest najlepszym co nas spotkało?

Kolego drogi, a możesz mi podać źródła tych rewelacji? Uprzejmie proszę ;]. Bo widzisz, ja na przykład w necie znalazłem wczoraj coś takiego:

Poruszające, prawda? Tylko, że to gówno prawda, taki detal.

lahire22

PostWysłany: Pią Sty 27, 2012 9:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak pokazuje życie w dzisiejszych czasach trzeba być daleko wstrzemięźliwym w popieraniu ustaw wprowadzonych przez rządy szczególnie te made in UN, USA Very Happy.Dziwię się tylko ze ten naród zrobił się taki cierpliwy, tolerancyjny itp.
Powrót do góry
GUN_1917
Gość

PostWysłany: Pią Sty 27, 2012 12:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacku znów załamujesz mój światopogląd , ale może jej dziewictwo było tylko figurą filozoficzną RazzRazz

OK , zmanipulowani , ale to przesada , co prawda na pewno 100% nie jest dokładnie zorientowana o co chodzi i daje wiarę temu co pisze np kwejk czy inne żródła , jakaś tam nieliczna część to czytała ... Ale to jednak jeżeli już nie rząd zdaję się tym kręci ... Ja już swoje powody wyłuszczyłem , dlaczego mi się nie podoba . O to mi dokłądnie chodzi że jednak rząd nie może tak bez protestu wszystkiego przepchnąć... Może to pójdzie w stronę uświadamiania społeczeństwa , może to my będziemy kontrolować rząd a nie rząd nas ... jestem optymistą gdy widzę 10 tys. tłum który krzyczy "nie damy zabrać sobie wolności" ...
Powrót do góry

Jacek R.

PostWysłany: Sob Sty 28, 2012 3:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po prostu staram się nie mieszać bajek (zwanych tez czasami "religią" czy "wiarą", i to obojętne która jak dla mnie) z podejściem stricte naukowym.

Jakaś tam nieliczna część to czytała a jakaś tam nieliczna części z tej nielicznej części zrozumiała to co czyta. Jeszcze bardziej nieliczna część z nielicznej części z nielicznej części porównała to z obowiązującym obecnie u nas prawem zadając sobie pytanie "co do cholery to właściwie zmienia?!".

I w ten oto sposób 98% zapewne protestujących nie ma żadnego pojęcia przeciw czemu protestuje. ŻAŁOSNE. To nie jest 10tysięczny tłum krzyczący coś konkretnego. to jest 10tysięczny tłum bełkoczący coś pod nosem i toczący pianę.

lahire22

PostWysłany: Sob Sty 28, 2012 4:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacek R. napisał:
Po prostu staram się nie mieszać bajek (zwanych tez czasami "religią" czy "wiarą", i to obojętne która jak dla mnie) z podejściem stricte naukowym.

Jakaś tam nieliczna część to czytała a jakaś tam nieliczna części z tej nielicznej części zrozumiała to co czyta. Jeszcze bardziej nieliczna część z nielicznej części z nielicznej części porównała to z obowiązującym obecnie u nas prawem zadając sobie pytanie "co do cholery to właściwie zmienia?!".

I w ten oto sposób 98% zapewne protestujących nie ma żadnego pojęcia przeciw czemu protestuje. ŻAŁOSNE. To nie jest 10tysięczny tłum krzyczący coś konkretnego. to jest 10tysięczny tłum bełkoczący coś pod nosem i toczący pianę.

Twoja gadka jest tak mętna ,ze szkoda czasu na twoje wypociny!
Zapewne powiązanie ACTA z rybami i rolnikami znasz?
I zapewniam Ciebie ,że te 98% jest troszku mniejsze ,a ta reszta co majaczy to przez takich "inteligetow" jak Ty. Very Happy
Powrót do góry
GUN_1917
Gość

PostWysłany: Sob Sty 28, 2012 4:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dobra . no ja wiem że chcesz wyjść na jedynego co przeczytał i teraz broni , ah no jedyny ostatni sprawiedliwy . Tak się składa że miałem w tym semestrze ochrone własności intelektualnej , więc coś nie coś na temat aktualnie obowiązujących przepisów które , de facto wypełniają zdaje się cały problem , wiem - choć nie powiem żebym się za nadto przejmował tym ...

Po co więc ładować się kolejną międzynarodową umowę ? żeby potem dzwonił ambasador USA i się pytał czy już czy jeszcze trzeba poczekać ?

Jacku , mi się tak wydaje że troszkę nie rozumiesz procesów społecznych , po prostu ludzie już są na skraju załamania , mają dość polityki tego rządu to jest jak iskra na proch wiele nie trzeba ... Przeczyaj sobie dlaczego obalili Ceauşescu tam też wyszła informacja której nikt nie sprawdził a faceta odstrzelili ... Tak jest zawsze , oni mogą i iść nayebani na czworakach rzygając co 5m, ale tak się zawsze takie rzeczy robiło , od rewolucji francuskiej licząc ...
Powrót do góry

lahire22

PostWysłany: Sob Sty 28, 2012 5:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GUN_1917 z całym szacunkiem bez wazeliny ,ale nie bądź pożywka huby Very Happy
Powrót do góry
yetihehe

PostWysłany: Nie Sty 29, 2012 1:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem całkiem ciekawy wywiad z Hołdysem, czyli obecnie wrogiem publicznym #1 polskich internautów. Może kogoś leciutko ostudzi Wink.
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/holdys-w-uwodzeniu-spoleczenstwa-tusk-jest-mistrze,1,5011348,wiadomosc.html

P.S. Wywiad ciekawy, przedstawił wiele dobrych argumentów, ale z wieloma się nadal nie zgadzam. Twierdzi, że amerykanie nie będą przyjmować nic co by godziło w wolność wypowiedzi, bo mają to zapisane w pierwszej poprawce konstytucji. Pan Hołdys widocznie nie słyszał o "strefach wolności słowa". Całkiem ciekawy pomysł, wyznaczyć strefy w których można sobie mówić co się chce, nie? A poza tymi strefami to już nie ma wolności słowa? http://en.wikipedia.org/wiki/Free_speech_zone

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
zbyhk

PostWysłany: Nie Sty 29, 2012 6:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kilka cytatów z neta:
Premier "zapomniał" wyjaśnić na czyje polecenie kręcone są te "lody". Całą międzynarodową akcję poparcia dla ACTA, monitoruje (narzuca) FBI, a ma ona służyć interesom korporacji biznesowych USA. Prawda wydaje się jednak dużo bardziej złożona.
Dla federalnych to tylko bardzo wygodny pretekst-przykrywka, aby przejąć pełną kontrolę nad Internetem, między innymi zablokować WikiLeaks. Piszą o tym media zachodnie, polscy dziennikarze wydają się być bardzo słabo poinformowani.

Polski rząd wolał się ugiąć przed presją opinii międzynarodowej niż własnych obywateli. A tacy „stronnicy piratów” jak Holandia czy Niemcy uznali, że muszą się nad podpisaniem dokumentu jeszcze zastanowić i być może uczynią to później. Czy to daje do myślenia? Jak widać, można myśleć samodzielnie i nonkonformistycznie, ale dla naszych polityków to najwyraźniej sztuka tajemna.

Co z tego, że cały kraj protestuje? Co z tego, że międzynarodowa grupa hakerów „zajęła się” premierem i jego podwładnymi? Co z tego, że nie było konsultacji społecznych? Och, tych pytań mógłbym wypisać całą stronę i jeszcze byłoby mało. Otóż, absolutnie nic z tego. Donald Lwie Serce nikogo się nie ulęknie. Pokazał wszystkim, że jest prawdziwym „facetem z zasadami”. Sprawę zaczął w tajemnicy przed narodem, a zakończył wbrew niemu. Esencja polskiej polityki

Jeszcze inne kuriozum:
"MSWiA i ABW złożyły Narodowemu Centrum Badań i Rozwoju zlecenie na skonstruowanie „autonomicznych narzędzi wspomagających zwalczanie cyberprzestępczości”, które pozwolą na zdalne włamywanie się do komputerów oraz infiltrowanie przesyłanych plików."
[...]
Co prawda, służby specjalne nie mają prawa zlecać tworzenia narzędzi hakerskich, dlatego MSWiA zamierza dopisać do ustawy o policji prawo do „stosowania środków elektronicznych” umożliwiających owo „niejawne i zdalne uzyskanie dostępu”. Oczywiście jak już MSWiA „dopisze” takowe uprawnienia do ustawy o policji, to Sejm z cała pewnością uchwali stosowną ustawę bo do tego sprowadza się w zasadzie w Polsce rola Sejmu, ale póki co MSWiA jeszcze ich nie „dopisało”.

Jednak zdaniem Pana Sebastiana Serwiaka – dyrektora departamentu bezpieczeństwa publicznego w MSWiA – „nie ma nic dziwnego w budowaniu narzędzi, które będą legalizowane dopiero po stworzeniu. Najpierw powstał samochód, potem stworzono przepisy ruchu drogowego”.
Szkopuł polega na tym, że gdy budowano samochód nie było to zakazane! Może by dyrektor departamentu bezpieczeństwa publicznego zechciałby w wolnej chwili od podglądania mojego komputera rzucić wzrokiem na art. 296b KK. "
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> TOWARZYSKIE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

Skocz do: