Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
GUN_1917 Go¶æ
|
Wys³any: Sro Gru 07, 2011 2:45 pm Temat postu: |
|
|
W sumie rycht na ch forum które jest jednocze¶nie list± na odstrza³ ... Skasowaæ to wszystko w pizdu i niech siê w dziób ugryz± |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Front

Do³±czy³: 18 Gru 2006 Posty: 189 Sk±d: Wrocek
|
Wys³any: Czw Gru 08, 2011 12:27 am Temat postu: |
|
|
jak to zmienia dane w rejestrze? _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
JNS
Do³±czy³: 03 Gru 2007 Posty: 13
|
Wys³any: Czw Gru 08, 2011 2:17 am Temat postu: |
|
|
Nie jestem informatykiem z krwi i ko¶ci, ale wszelkiego rodzaju trojany, robaki i inne szpieguj±ce syfy tak w³a¶nie robi±. Przekierowany rejestr w systemie lub otwarty jaki¶ tam port umo¿liwia kontrolowanie komputera przez osoby trzecie za po¶rednictwem sieci internet. Nie odkry³em chyba ameryki bo to ka¿dy wie. W taki sposób miliony ludzi staj± siê ofiarami przestêpstw np bankowych. Nie wspominaj±c o lokalizacji za po¶rednictwem numeru IP. Tak naprawdê je¶li bêd± chcieli z³apaæ tu kogokolwiek to to zrobi± bez najmniejszego problemu np. opisanym wy¿ej sposobem. Ja unika³em dyskusji na forum a mimo to spotka³y mnie przykro¶ci. Dlaczego? Sami wiecie. Nie jeste¶my w stanie kontrolowaæ wszystkiego w 100% i to napisze do tych którzy my¶l± ¿e s± nietykalni. Bardziej bym stwierdzi³ ¿e kto¶ nie ma ochoty was dorwaæ. W internecie nie ma kozaków, bo tu mimo braku nazwisk s± inne sposoby zdradzaj±ce lokalizacjê. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hack

Do³±czy³: 15 Cze 2006 Posty: 353
|
Wys³any: Czw Gru 08, 2011 8:50 am Temat postu: |
|
|
Forum jest bezpieczne, nie panikujcie, nikt nie ma dostêpu bezpo¶rednio do macierzy serwera by wrzucaæ tu jakie¶ robactwo!
Zajêcie jakim siê tu zajmujemy wymaga odpowiedzialno¶ci nie tylko za siebie, wymaga te¿ silnych nerwów, wiêc nie rozumiem dlaczego panikujecie jak stare babska w kolejce po kaszankê za komuny?
Zorganizuj sobie pracê tak by nie trz±¶æ portkami. _________________ tekst sluzy do celow edukacyjnych i nie ponosze odpowiedzialnosci za jego inne wykorzystanie |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mahalas
Do³±czy³: 04 Lis 2007 Posty: 417
|
Wys³any: Pi± Gru 09, 2011 5:20 am Temat postu: |
|
|
Ciekawy link na temat terroryzmu w Polsce
http://obserwatorpolityczny.pl/index.php/2011/11/08/przeslanki-narodzin-terroryzmu-w-polsce/
Pozdro mahalas
EDIT BM: Warto te¿ zwróciæ uwagê na komentarz do tego wpisu:
Nikodem Berger napisa³: |
Zwróci³ Pan uwagê na bardzo wa¿ne zagadnienie. Zabrak³o mi jednak w Pañskim tek¶cie wskazania na najgro¼niejszy rodzaj terroryzmu, jakim jest terroryzm spekulacyjny. W tej chwili skoordynowany atak spekulantów na walutê okre¶lonego kraju czy spekulacja derywatami od obligacji mo¿e doprowadziæ do nêdzy milionów ludzi. Jest to terroryzm du¿o gro¼niejszy ni¿ np. podk³adanie bomb. Terroryzm ten jednak jest legalny. O skali zagro¿enia niech uzmys³owi Pana fakt, ¿e na pocz±tku 2008 roku 2/3 pozycji krótkich na GPW nale¿a³o do dwóch graczy Goldman Sachs i JP Morgan. Spekulanci ci wycisnêli miliardy na krachu akcji, które sami wypompowali w kosmos i sami zrzucili w przepa¶æ. Przy okazji jeszcze dokonywali niewyobra¿alnej spekulacji nasz± walut±. Prawie nie ma firmy polskiej, która nie odnotowa³aby w 2008 roku wielkich strat na ogólnie mówi±c “instrumentach walutowych”.
Dzia³alno¶æ reklamodawców to osobny problem. Nie jest to “terror”, ale ju¿ na pewno molestowanie psychiczne. Reklamy sta³y siê w praktyce “ideologiczn± nadbudow±” obecnego systemu oligarchicznego. S± wciskane, w moim przekonaniu, w sposób, który bardzo czêsto narusza moj± sferê prywatno¶ci, moje prawo do bycie “niemolestowanym”. Od jakiego¶ czasu chodzi mi po g³owie notka-analiza prawna de lege ferenda tego tematu. Mo¿e j± w koñcu pope³niê.
Co do aktów przemocy fizycznej. Najszybciej gro¿± nam “akty terroru” skierowane przeciw aborcjonistom, o ile “partia znanego milionera” przepchnie w sejmie swój proaborcyjny program. Aborcjonizm jest uto¿samiany powszechnie z postaw± lewicow±. Uwa¿am to za pogl±d b³êdny. Zwracam uwagê na znakomity tekst pana Skrzypulca w ostatnich PRESSJACH, gdzie udowadnia on i¿ p³ody winny byæ traktowane w dyskusji jako strona, nie przedmiot i to jako strona posiadaj±ca konkretne postulaty polityczne. Lewicê cechuje szacunek do ¿ycia. Chrze¶cijanin te¿ ma prawo byæ cz³owiekiem lewicy.
Ponadto podstawowym zadaniem “terroryzmu” jest mo¿liwo¶æ etykietowania, wykluczania z debaty, a tak¿e inwigilowania ludzi i grup o pogl±dach “antysystemowych”. W dobie rodz±cego siê oligarchicznego globalizmu doszli¶my ju¿ do takiego punktu, w którym, zgodnie z marksowskimi analizami, powinna wybuchn±æ rewolucja (ekspansja systemu na ca³± planetê, a w zwi±zku z tym s³abn±ce zdolno¶ci popytowe ludzko¶ci, szaleñcza akumulacja i alienacja, oderwanie warto¶ci wymiennej od pracy itd). W tej sytuacji system jest zainteresowany w inwigilowaniu, stygmatyzowaniu i wykluczaniu terrorystów. Nie umniejszam zagro¿enia fizycznego.
Kr±¿± po necie takie filmy odwo³uj±ce siê do Projektu Venus. Projekt to anarchistyczny (choæ sam siê tak nie nazywa) i dlatego bliski memu sercu )
Otó¿ autorzy filmu podaj±, ¿e w poprzednim roku (wobec krêcenia filmu, a by³ to chyba 2008) stosuj±c najszersz± definicjê — ofiarami terroru pad³o 17 amerykanów a na walkê z terroryzmem wydano ok 100 mld dolarów, a na choroby serca umar³o ok 0,5 mln. Na badanie tych chorób wydano ok 3 mld.
Inwigilowano milion obywateli USA.
To ju¿ co¶ wiêcej ni¿ walka z terroryzmem. To pozbawianie ludzi praw., tworzenie narzêdzi przemocy.
Obecny kryzys finansowy — rozgrywka wewn±trz grupy spekulantów — te¿ na pewno zostanie u¿yty celem zwiêkszenia w³adzy oligarchów, które to zwiêkszenie wystraszeni ludzie przyjm± jak wybawienie.
Taki jest schemat obecnie — wystraszyæ ludzi (wzmocniæ propagandowo jakie¶ zdarzenia do rozmiarów apokalipsy), a potem ich “ratowaæ”. Konflikty s± oczywi¶cie prawdziwe. Ale propaganda i pó¼niejsze “¶rodki zaradcze” dopierane ju¿ tylko w interesie oligarchów |
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
slu_1982
Do³±czy³: 21 Lip 2007 Posty: 343 Sk±d: Zza P³otu
|
Wys³any: Pi± Gru 09, 2011 8:42 am Temat postu: |
|
|
Czy ja wiem czy ciekawa ? Znalaz³em ciekawsz± http://www.wielkarzeczpospolita.net/
Mo¿e to nie jest to samo co o górnictwie uranu ale teksty typu:
Cytat: |
Przeprowadzona kilka miesiêcy temu akcja Grecka Tragedia zakoñczy³a siê katastrofalnym w skutkach sukcesem finansowym. |
stanowi± dawkê dobrego humoru. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
¦ciskoj±drze

Do³±czy³: 29 Lip 2010 Posty: 8
|
Wys³any: Czw Gru 22, 2011 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Mam nadziejê, ¿e to nie o tym go¶ciu od ¶wiecy dymnej (co niedawno siê pyta³). Jako¶ mi siê tak skojarzy³o |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GlenGlen

Do³±czy³: 11 Lis 2011 Posty: 2 Sk±d: Niedaleko od Poznania ;)
|
Wys³any: Czw Gru 22, 2011 4:41 pm Temat postu: |
|
|
oj... je¶li to naprawdê on to szkoda ch³opaka ale wiadomo¶æ i komentarze tych ludzi trochê ra¿± -.-
najpierw "15-latek usi³owa³ domowym sposobem przygotowaæ FAJERWERKI na noc sylwestrow±."
a potem "Policja ustala m.in., sk±d 15-latek zdoby³ MATERIA£Y WYBUCHOWE. Jednocze¶nie apeluje o ostro¿no¶æ i przestrzega przed niebezpiecznymi substancjami."
Hmm... nie s±dzê aby robi³ ¶wiecê dymn± czy tam szelkê , pszczó³kê albo cokolwiek innego na bazie miedziankitu albo anfo ;D <¶wieca dymna na anfo... idealny prezent dla nielubianego s±siada -.-)
Pozdrawiam, Glen |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
slu_1982
Do³±czy³: 21 Lip 2007 Posty: 343 Sk±d: Zza P³otu
|
Wys³any: Pi± Gru 23, 2011 11:04 am Temat postu: |
|
|
Ale azotan amonu dobrze nadajê siê na ¶wiecê dymn±
Zosta³ tylko poparzony a nie poszarpany.
¯yczê powrotu do zdrowia i wigilii spêdzonej jednak przy stole z rodzin± a nie w szpitalu. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
guerreiro79
Do³±czy³: 03 Maj 2009 Posty: 60
|
Wys³any: Pi± Gru 23, 2011 11:44 am Temat postu: |
|
|
"¯yczê powrotu do zdrowia i wigilii spêdzonej jednak przy stole z rodzin± a nie w szpitalu."-dokladnie.Ciekawe ile bedzie wypadkow z komercyjnych wyrobow w tym roku.Ja zycze jak najmniej sytuacji takich jak ta-w sensie,ze ktos robi sam cos w domu.Takie historie jeszcze bardziej pograzaja to srodowisko,czego dobrze byloby unikac w obecnych czasach:(Uwazajcie na siebie!W szczegolnosci osoby w takim wieku jak ten chlopak.Lepiej juz sobie kupic, a nie mieszac nie bedac pewnym co z czym i po co. _________________ witam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Go¶æ
|
Wys³any: Pi± Gru 23, 2011 2:47 pm Temat postu: |
|
|
no có¿ to jest takie hobby ¿e czasem do¶wiadczenie zdobywa siê kosztem cierpienia , to siê zdarza ... sam raz siê nie¼le przypali³em , ale jako¶ wytrzyma³em ¿eby do lekarza z tym jednak nie chodziæ bo po co afera...
Czasem nawet najlepsi pope³niaj± b³êdy - vide historia A.Nobla , tyle ¿ê on w wypadku straci³ brata i ojca,Ale nie o to chodzi , bo to jest takie kusz±ce przed sylwestrem zw³aszcza ¿e m³odzie¿ sama chce sobie co¶ tam wykombinowaæ , a potem to ju¿ tylko gorzej ... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

Do³±czy³: 18 Lis 2006 Posty: 405
|
Wys³any: Pon Gru 26, 2011 12:55 am Temat postu: |
|
|
No có¿, mnie ostatnio pan z policji przepytyta³ o sprawê jakiego¶ go¶cia co siê wysadzi³ w zak³adach pronit 22 pa¼dziernika 2010 roku.
Nie wszystkie sprawy s± zwi±zane z breivikiem czy tam strza³y.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lahire22
Do³±czy³: 01 Lut 2010 Posty: 42
|
Wys³any: Pon Sty 23, 2012 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Panowie powiedzcie czy oddali wam rzeczy które zosta³y zabrane podczas rewizji?Zastanawia mnie zasadno¶æ wydania nakazu przeszukania za zakup 2m lontu i 2kg odczynników które nawet nie s± utleniaczami.Po trzecie go¶æ ,który mia³ zabrane werki móg³ pu¶ciæ parê ,ze takie co¶ mia³o miejsce  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Damian

Do³±czy³: 03 Sie 2004 Posty: 260 Sk±d: Poznañ
|
Wys³any: Pi± Lut 24, 2012 1:29 pm Temat postu: |
|
|
pan7.62 napisa³: | Po prostu sympatyczny pirotechnik-antyterrorysta mia³ imiê tez na A.(..nie podajê bo mo¿e to tajne... ) a z wygl±du by³ "dwa razy m³odszy" niz to forum a za ma³olata to pewnie "mieszania KNO3 z cukrem" uczy³ siê z postow Pana A_O ... a z gadki to pewnie nie jedn± szelkê wystrzeli³. .... | Czy¿by dowódca grupy SPAP Poznañ ? _________________ 5, 10, 15 ?
75 : 15 : 10... i wszystko jasne |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pan7.62

Do³±czy³: 23 Maj 2009 Posty: 30 Sk±d: w-wa
|
Wys³any: Czw Mar 08, 2012 10:34 pm Temat postu: |
|
|
No , raczej nie z Poznania.....chyba ¿e w Warszawie wszyscy ze SPATu akurat urlop mieli.... I Raczej nie dowodca bo ca³± "trzepank± " dowodzi³ Pan Kapitan ABW z W-wy.....no przynajmniej tak na piecz±tce widnia³o...  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lahire22
Do³±czy³: 01 Lut 2010 Posty: 42
|
Wys³any: Sob Gru 01, 2012 10:37 pm Temat postu: |
|
|
No i sta³o siê jestem pierwszym cz³owiekiem (chyba )którego ABW posadzi³o o najwiêksze zbrodni i w dniu wczorajszym zapad wyrok o oddanie moich werków. Sêdzia powiedzia³ wyra¼nie, ¿e jestem ofiar± nagonki ABW ,mediów i tego wariata Norwegii! :A wiec praworz±dno¶æ narzazie kuleje ale jeszcze jest (broni³em siê sam bez prawnika pomaga³ mi tylko kolega który jest lisem nad lisami)  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mahalas
Do³±czy³: 04 Lis 2007 Posty: 417
|
Wys³any: Wto Gru 04, 2012 3:31 am Temat postu: |
|
|
Gratulacje I powiedz lisowi , ze jest cool a nawet awsome. Nareszcie jakas pozytywna wiadomosc. Mozna z wiekszym optymizmem oczekiwac na koniec swiata ( juz niedlugo 21 grudnia)
Nasi sasiedzi ze wschodu tez maja problemy z domem wariatow w ktorym zyja. Tutaj link do zajebistej piosenki Rosenbauma. ( zeby wszystkie Zydy takie byly )
http://www.youtube.com/watch?v=uVdkN4d-WpQ
Rosenbaum u nas nieznany , a polowa ruskich dala by sie za niego pochlastac.
Polecam szczegolnie dla znajacych rosyjski.
Pozdro mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
technik
Do³±czy³: 16 Wrz 2010 Posty: 11 Sk±d: Radom
|
Wys³any: Wto Sty 08, 2013 3:10 am Temat postu: |
|
|
No a mi Pani Prokurator wyt³umaczy³a ¿e za znalezione u mnie gwiazdki i stopine nale¿y siê mi 10 miesiêcy w zawieszeniu na 4 lata odwiedzin kuratora
+ dwa tysi±ce z³oty grzywny + oczywi¶cie pokrycie kosztów procesu.
Jednocze¶nie Wyrazi³a nadzieje ¿e mo¿e jednak co¶ ze mnie bêdzie, dlatego Proponuje tak "³agodn±" karê.
Ech jak ¿e ³atwo cz³owiek, który nie mia³ ¿adnego do¶wiadczenia z instytucj± prokuratora, daje siê urabiaæ.
Naprawdê zdêbia³em, kilkaset gram gwiazdek i stopina zosta³a podci±gniêta pod zabawê materia³ami wybuchowymi.
Sprawy w s±dzie jeszcze nie by³o i choæ straci³em w zasadzie nadzieje na jej pozytywny fina³, to teraz pojawia siê co¶ na kszta³t ¶wiate³ka w tunelu (oby tylko nie okaza³o siê nadje¿d¿aj±cym poci±giem) tyle ¿e nie wiem czy moja sprawa jest w jakimkolwiek stopniu porównywalna do Twojej lahire22. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pan_kracy
Do³±czy³: 09 Lut 2007 Posty: 78 Sk±d: zachód
|
Wys³any: Wto Sty 08, 2013 12:16 pm Temat postu: |
|
|
i tu potrzebna by³aby dobra obrona, najlepiej z opini± normalnego eksperta( chodzi mi o kogo¶ kto ma odpowiednie papiery, aby siê wypowiadaæ przed s±dem i nie jest idiot±, bo s³ysza³em o 'ekspertach' którym sk³ad prochu czarnego siê myli³). Idealnie by³oby jakby taki bieg³y potwierdzi³, ¿e to niewybuchowe wyroby, ¿e nie stwarza³y wielkiego zagro¿enia i ¿e mo¿na je przyrównaæ do zwyk³ych fajerwerków, które mo¿na kupiæ w sklepie. Bo to chore aby komu¶ babraæ papiery za nic.
ofc najlepiej jakby lahire22 siê wypowiedzia³ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
technik
Do³±czy³: 16 Wrz 2010 Posty: 11 Sk±d: Radom
|
Wys³any: Wto Sty 08, 2013 9:57 pm Temat postu: |
|
|
No otrzyma³em co¶, chyba akt oskar¿enia i w nim jest opinia bieg³ego wed³ug której wszystko co posiadam/posiada³em, stwarza zagro¿enie dla osób znajduj±cych siê w bezpo¶redniej blisko¶ci je¶li nast±pi niekontrolowany zap³on.
Pani Prokurator Postawi³a mi takie zarzuty poniewa¿ polskie prawo czarny proch podci±ga pod materia³y wybuchowe.
W ten sposób osoba zajmuj±ca siê fajerwerkami, odpowiada z paragrafu dla zamachowców.
A gdzie ja móg³bym znale¼æ normalnego eksperta, nie wiem nawet czy ma to sens, bo adwokat stwierdzi³ ¿e jego udzia³ w sprawie raczej nic nie da i tylko zwiêkszy koszta. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|