Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 2:45 pm Temat postu: |
|
|
W sumie rycht na ch forum które jest jednocześnie listą na odstrzał ... Skasować to wszystko w pizdu i niech się w dziób ugryzą |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Front

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 12:27 am Temat postu: |
|
|
jak to zmienia dane w rejestrze? _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
JNS
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 2:17 am Temat postu: |
|
|
Nie jestem informatykiem z krwi i kości, ale wszelkiego rodzaju trojany, robaki i inne szpiegujące syfy tak właśnie robią. Przekierowany rejestr w systemie lub otwarty jakiś tam port umożliwia kontrolowanie komputera przez osoby trzecie za pośrednictwem sieci internet. Nie odkryłem chyba ameryki bo to każdy wie. W taki sposób miliony ludzi stają się ofiarami przestępstw np bankowych. Nie wspominając o lokalizacji za pośrednictwem numeru IP. Tak naprawdę jeśli będą chcieli złapać tu kogokolwiek to to zrobią bez najmniejszego problemu np. opisanym wyżej sposobem. Ja unikałem dyskusji na forum a mimo to spotkały mnie przykrości. Dlaczego? Sami wiecie. Nie jesteśmy w stanie kontrolować wszystkiego w 100% i to napisze do tych którzy myślą że są nietykalni. Bardziej bym stwierdził że ktoś nie ma ochoty was dorwać. W internecie nie ma kozaków, bo tu mimo braku nazwisk są inne sposoby zdradzające lokalizację. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hack

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 8:50 am Temat postu: |
|
|
Forum jest bezpieczne, nie panikujcie, nikt nie ma dostępu bezpośrednio do macierzy serwera by wrzucać tu jakieś robactwo!
Zajęcie jakim się tu zajmujemy wymaga odpowiedzialności nie tylko za siebie, wymaga też silnych nerwów, więc nie rozumiem dlaczego panikujecie jak stare babska w kolejce po kaszankę za komuny?
Zorganizuj sobie pracę tak by nie trząść portkami. _________________ tekst sluzy do celow edukacyjnych i nie ponosze odpowiedzialnosci za jego inne wykorzystanie |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mahalas
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 5:20 am Temat postu: |
|
|
Ciekawy link na temat terroryzmu w Polsce
http://obserwatorpolityczny.pl/index.php/2011/11/08/przeslanki-narodzin-terroryzmu-w-polsce/
Pozdro mahalas
EDIT BM: Warto też zwrócić uwagę na komentarz do tego wpisu:
Nikodem Berger napisał: |
Zwrócił Pan uwagę na bardzo ważne zagadnienie. Zabrakło mi jednak w Pańskim tekście wskazania na najgroźniejszy rodzaj terroryzmu, jakim jest terroryzm spekulacyjny. W tej chwili skoordynowany atak spekulantów na walutę określonego kraju czy spekulacja derywatami od obligacji może doprowadzić do nędzy milionów ludzi. Jest to terroryzm dużo groźniejszy niż np. podkładanie bomb. Terroryzm ten jednak jest legalny. O skali zagrożenia niech uzmysłowi Pana fakt, że na początku 2008 roku 2/3 pozycji krótkich na GPW należało do dwóch graczy Goldman Sachs i JP Morgan. Spekulanci ci wycisnęli miliardy na krachu akcji, które sami wypompowali w kosmos i sami zrzucili w przepaść. Przy okazji jeszcze dokonywali niewyobrażalnej spekulacji naszą walutą. Prawie nie ma firmy polskiej, która nie odnotowałaby w 2008 roku wielkich strat na ogólnie mówiąc “instrumentach walutowych”.
Działalność reklamodawców to osobny problem. Nie jest to “terror”, ale już na pewno molestowanie psychiczne. Reklamy stały się w praktyce “ideologiczną nadbudową” obecnego systemu oligarchicznego. Są wciskane, w moim przekonaniu, w sposób, który bardzo często narusza moją sferę prywatności, moje prawo do bycie “niemolestowanym”. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie notka-analiza prawna de lege ferenda tego tematu. Może ją w końcu popełnię.
Co do aktów przemocy fizycznej. Najszybciej grożą nam “akty terroru” skierowane przeciw aborcjonistom, o ile “partia znanego milionera” przepchnie w sejmie swój proaborcyjny program. Aborcjonizm jest utożsamiany powszechnie z postawą lewicową. Uważam to za pogląd błędny. Zwracam uwagę na znakomity tekst pana Skrzypulca w ostatnich PRESSJACH, gdzie udowadnia on iż płody winny być traktowane w dyskusji jako strona, nie przedmiot i to jako strona posiadająca konkretne postulaty polityczne. Lewicę cechuje szacunek do życia. Chrześcijanin też ma prawo być człowiekiem lewicy.
Ponadto podstawowym zadaniem “terroryzmu” jest możliwość etykietowania, wykluczania z debaty, a także inwigilowania ludzi i grup o poglądach “antysystemowych”. W dobie rodzącego się oligarchicznego globalizmu doszliśmy już do takiego punktu, w którym, zgodnie z marksowskimi analizami, powinna wybuchnąć rewolucja (ekspansja systemu na całą planetę, a w związku z tym słabnące zdolności popytowe ludzkości, szaleńcza akumulacja i alienacja, oderwanie wartości wymiennej od pracy itd). W tej sytuacji system jest zainteresowany w inwigilowaniu, stygmatyzowaniu i wykluczaniu terrorystów. Nie umniejszam zagrożenia fizycznego.
Krążą po necie takie filmy odwołujące się do Projektu Venus. Projekt to anarchistyczny (choć sam się tak nie nazywa) i dlatego bliski memu sercu )
Otóż autorzy filmu podają, że w poprzednim roku (wobec kręcenia filmu, a był to chyba 2008) stosując najszerszą definicję — ofiarami terroru padło 17 amerykanów a na walkę z terroryzmem wydano ok 100 mld dolarów, a na choroby serca umarło ok 0,5 mln. Na badanie tych chorób wydano ok 3 mld.
Inwigilowano milion obywateli USA.
To już coś więcej niż walka z terroryzmem. To pozbawianie ludzi praw., tworzenie narzędzi przemocy.
Obecny kryzys finansowy — rozgrywka wewnątrz grupy spekulantów — też na pewno zostanie użyty celem zwiększenia władzy oligarchów, które to zwiększenie wystraszeni ludzie przyjmą jak wybawienie.
Taki jest schemat obecnie — wystraszyć ludzi (wzmocnić propagandowo jakieś zdarzenia do rozmiarów apokalipsy), a potem ich “ratować”. Konflikty są oczywiście prawdziwe. Ale propaganda i późniejsze “środki zaradcze” dopierane już tylko w interesie oligarchów |
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
slu_1982
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 8:42 am Temat postu: |
|
|
Czy ja wiem czy ciekawa ? Znalazłem ciekawszą http://www.wielkarzeczpospolita.net/
Może to nie jest to samo co o górnictwie uranu ale teksty typu:
Cytat: |
Przeprowadzona kilka miesięcy temu akcja Grecka Tragedia zakończyła się katastrofalnym w skutkach sukcesem finansowym. |
stanowią dawkę dobrego humoru. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ściskojądrze

|
Wysłany: Czw Gru 22, 2011 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Mam nadzieję, że to nie o tym gościu od świecy dymnej (co niedawno się pytał). Jakoś mi się tak skojarzyło |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GlenGlen

Dołączył: 11 Lis 2011 Posty: 2 Skąd: Niedaleko od Poznania ;)
|
Wysłany: Czw Gru 22, 2011 4:41 pm Temat postu: |
|
|
oj... jeśli to naprawdę on to szkoda chłopaka ale wiadomość i komentarze tych ludzi trochę rażą -.-
najpierw "15-latek usiłował domowym sposobem przygotować FAJERWERKI na noc sylwestrową."
a potem "Policja ustala m.in., skąd 15-latek zdobył MATERIAŁY WYBUCHOWE. Jednocześnie apeluje o ostrożność i przestrzega przed niebezpiecznymi substancjami."
Hmm... nie sądzę aby robił świecę dymną czy tam szelkę , pszczółkę albo cokolwiek innego na bazie miedziankitu albo anfo ;D <świeca dymna na anfo... idealny prezent dla nielubianego sąsiada -.-)
Pozdrawiam, Glen |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
slu_1982
|
Wysłany: Pią Gru 23, 2011 11:04 am Temat postu: |
|
|
Ale azotan amonu dobrze nadaję się na świecę dymną
Został tylko poparzony a nie poszarpany.
Życzę powrotu do zdrowia i wigilii spędzonej jednak przy stole z rodziną a nie w szpitalu. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
guerreiro79
|
Wysłany: Pią Gru 23, 2011 11:44 am Temat postu: |
|
|
"Życzę powrotu do zdrowia i wigilii spędzonej jednak przy stole z rodziną a nie w szpitalu."-dokladnie.Ciekawe ile bedzie wypadkow z komercyjnych wyrobow w tym roku.Ja zycze jak najmniej sytuacji takich jak ta-w sensie,ze ktos robi sam cos w domu.Takie historie jeszcze bardziej pograzaja to srodowisko,czego dobrze byloby unikac w obecnych czasach:(Uwazajcie na siebie!W szczegolnosci osoby w takim wieku jak ten chlopak.Lepiej juz sobie kupic, a nie mieszac nie bedac pewnym co z czym i po co. _________________ witam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Pią Gru 23, 2011 2:47 pm Temat postu: |
|
|
no cóż to jest takie hobby że czasem doświadczenie zdobywa się kosztem cierpienia , to się zdarza ... sam raz się nieźle przypaliłem , ale jakoś wytrzymałem żeby do lekarza z tym jednak nie chodzić bo po co afera...
Czasem nawet najlepsi popełniają błędy - vide historia A.Nobla , tyle żę on w wypadku stracił brata i ojca,Ale nie o to chodzi , bo to jest takie kuszące przed sylwestrem zwłaszcza że młodzież sama chce sobie coś tam wykombinować , a potem to już tylko gorzej ... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 12:55 am Temat postu: |
|
|
No cóż, mnie ostatnio pan z policji przepytytał o sprawę jakiegoś gościa co się wysadził w zakładach pronit 22 października 2010 roku.
Nie wszystkie sprawy są związane z breivikiem czy tam strzały.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lahire22
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Panowie powiedzcie czy oddali wam rzeczy które zostały zabrane podczas rewizji?Zastanawia mnie zasadność wydania nakazu przeszukania za zakup 2m lontu i 2kg odczynników które nawet nie są utleniaczami.Po trzecie gość ,który miał zabrane werki mógł puścić parę ,ze takie coś miało miejsce  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Damian

|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 1:29 pm Temat postu: |
|
|
pan7.62 napisał: | Po prostu sympatyczny pirotechnik-antyterrorysta miał imię tez na A.(..nie podaję bo może to tajne... ) a z wyglądu był "dwa razy młodszy" niz to forum a za małolata to pewnie "mieszania KNO3 z cukrem" uczył się z postow Pana A_O ... a z gadki to pewnie nie jedną szelkę wystrzelił. .... | Czyżby dowódca grupy SPAP Poznań ? _________________ 5, 10, 15 ?
75 : 15 : 10... i wszystko jasne |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pan7.62

|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 10:34 pm Temat postu: |
|
|
No , raczej nie z Poznania.....chyba że w Warszawie wszyscy ze SPATu akurat urlop mieli.... I Raczej nie dowodca bo całą "trzepanką " dowodził Pan Kapitan ABW z W-wy.....no przynajmniej tak na pieczątce widniało...  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lahire22
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2012 10:37 pm Temat postu: |
|
|
No i stało się jestem pierwszym człowiekiem (chyba )którego ABW posadziło o największe zbrodni i w dniu wczorajszym zapad wyrok o oddanie moich werków. Sędzia powiedział wyraźnie, że jestem ofiarą nagonki ABW ,mediów i tego wariata Norwegii! :A wiec praworządność narzazie kuleje ale jeszcze jest (broniłem się sam bez prawnika pomagał mi tylko kolega który jest lisem nad lisami)  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mahalas
|
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 3:31 am Temat postu: |
|
|
Gratulacje I powiedz lisowi , ze jest cool a nawet awsome. Nareszcie jakas pozytywna wiadomosc. Mozna z wiekszym optymizmem oczekiwac na koniec swiata ( juz niedlugo 21 grudnia)
Nasi sasiedzi ze wschodu tez maja problemy z domem wariatow w ktorym zyja. Tutaj link do zajebistej piosenki Rosenbauma. ( zeby wszystkie Zydy takie byly )
http://www.youtube.com/watch?v=uVdkN4d-WpQ
Rosenbaum u nas nieznany , a polowa ruskich dala by sie za niego pochlastac.
Polecam szczegolnie dla znajacych rosyjski.
Pozdro mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
technik
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 3:10 am Temat postu: |
|
|
No a mi Pani Prokurator wytłumaczyła że za znalezione u mnie gwiazdki i stopine należy się mi 10 miesięcy w zawieszeniu na 4 lata odwiedzin kuratora
+ dwa tysiące złoty grzywny + oczywiście pokrycie kosztów procesu.
Jednocześnie Wyraziła nadzieje że może jednak coś ze mnie będzie, dlatego Proponuje tak "łagodną" karę.
Ech jak że łatwo człowiek, który nie miał żadnego doświadczenia z instytucją prokuratora, daje się urabiać.
Naprawdę zdębiałem, kilkaset gram gwiazdek i stopina została podciągnięta pod zabawę materiałami wybuchowymi.
Sprawy w sądzie jeszcze nie było i choć straciłem w zasadzie nadzieje na jej pozytywny finał, to teraz pojawia się coś na kształt światełka w tunelu (oby tylko nie okazało się nadjeżdżającym pociągiem) tyle że nie wiem czy moja sprawa jest w jakimkolwiek stopniu porównywalna do Twojej lahire22. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pan_kracy
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 12:16 pm Temat postu: |
|
|
i tu potrzebna byłaby dobra obrona, najlepiej z opinią normalnego eksperta( chodzi mi o kogoś kto ma odpowiednie papiery, aby się wypowiadać przed sądem i nie jest idiotą, bo słyszałem o 'ekspertach' którym skład prochu czarnego się mylił). Idealnie byłoby jakby taki biegły potwierdził, że to niewybuchowe wyroby, że nie stwarzały wielkiego zagrożenia i że można je przyrównać do zwykłych fajerwerków, które można kupić w sklepie. Bo to chore aby komuś babrać papiery za nic.
ofc najlepiej jakby lahire22 się wypowiedział |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
technik
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 9:57 pm Temat postu: |
|
|
No otrzymałem coś, chyba akt oskarżenia i w nim jest opinia biegłego według której wszystko co posiadam/posiadałem, stwarza zagrożenie dla osób znajdujących się w bezpośredniej bliskości jeśli nastąpi niekontrolowany zapłon.
Pani Prokurator Postawiła mi takie zarzuty ponieważ polskie prawo czarny proch podciąga pod materiały wybuchowe.
W ten sposób osoba zajmująca się fajerwerkami, odpowiada z paragrafu dla zamachowców.
A gdzie ja mógłbym znaleźć normalnego eksperta, nie wiem nawet czy ma to sens, bo adwokat stwierdził że jego udział w sprawie raczej nic nie da i tylko zwiększy koszta. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|