| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat |
| Czy popierasz pomys� za這瞠nia stowarzyszenia pirotechnik闚 |
| Tak, nawet chcia豚ym by� za這篡cielem |
|
10% |
[ 10 ] |
| Tak, zapisa豚ym si� |
|
65% |
[ 64 ] |
| Popieram, ale nie zapisa豚ym si�. |
|
17% |
[ 17 ] |
| Nie, to kiepski pomys� |
|
7% |
[ 7 ] |
|
| Wszystkich G這s闚 : 98 |
|
| Autor |
Wiadomo嗆 |
pan7.62

Do陰czy�: 23 Maj 2009 Posty: 30 Sk康: w-wa
|
Wys豉ny: Czw Gru 08, 2011 1:06 am Temat postu: |
|
|
Zgadza sie ! I daje to daleko id帷� niezale積o嗆 gdy� podlegaliby鄉y jedynie pod w豉sny statut i ustaw� o zrzeszeniach(...nielicz帷 kodeksu karnego oczywi軼ie... ) Co do jednostki gospodarczej to nikt nie zabrania (....o ile sie doczyta貫m w ustawach... ) by stowarzyszenie nie mog這 prowdzi� dzia豉lno軼 gospodzrcz� ale stanowczo nie moze wprowadza� w 瘸dnej formie do obrotu 瘸dnego piro. i trzeba to zapisa� w statucie.To radykalnie upro軼i這 by nam dzia豉nie bo niedotyczy這by nas po這wa ustawy o obrocie MW do Urz.Cyw. ... najfajniejsze by這by to 瞠 ka盥y nie tylko m鏬豚y co� sobie pomiesza�(..oczywi犘ie z g這w�.. ) ale i wsadzic do plecaka i przewie潭 na um闚ione miejsce 瞠by bezstresowo pokaza� innym....
Dedukuj� 瞠 skoro interesujesz sie tym tematem i zagadnieniami prawnymi zwi您anymi z piro. to wkurza Ci� "kopciuszkowy"los naszego 鈔odowiska i pewnie chcia豚ys to zmieni�....Chcesz by� jednym z 15stu za這篡cieli zrzeszenia ?
Ludzie ! 瞠by鄉y niewiem jak d逝go dywagowali i teoretyzowali to zwi您ek si� sam nie za這篡. Patrz帷 po ankiecie to ch皻nych cz這nk闚 jest du穎 ale za這篡cieli deficyt Wyja郾i� procedur� za這瞠nia bo mo瞠 ludziska si� boj� odpowiedzialno軼i czy ci庵ania po urz璠ach.Procedura jest prosta.
Jak ju� zredagujemy statut to:
1)Spotyka si� w jednym miejscu 15 os鏏 i potwierdzaj� to podpisami
2)Uchwalaj�(...zgadzaj� sie na...) statut g這suj帷...i potwierdzaj� to podpisami
3)Obieraj� siedzib� stowarzysenia i wystarczy 瞠 wybierze sie z po鈔鏚 siebie przewodnicz帷ego i sekretarza a potem prezydium zarz康u czyli Prezesa,wiceprezesa i skarbnika (..osoby kt鏎e b璠� w豉snie lata造 po urz璠ach a w豉軼iwie przyjmowa造 i wysy豉造 korespond璚j� (... s康 rejestrowy, regon...te sprawy.).....no ewentualnie mo瞠 jeszcze ustalic wysoko軼 sk豉dek cz這nkowskich ...i potwierdzaj� to podpisami.
I na tym ko鎍zy si� rola zjazdu za這篡cielskiego......a potem ewentualnie cz瘰� nieoficjalna
Widzicie 瞠 to nic strasznego.Potrzeba jedynie troch� czasu i ch璚i aby si� spotka�(...no i umiej皻no軼 pisania aby sie podpisa�.... ) |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
yetihehe

Do陰czy�: 26 Pa� 2002 Posty: 459 Sk康: Znienacka
|
Wys豉ny: Czw Gru 08, 2011 7:12 am Temat postu: |
|
|
Za這篡cielami nie musz� chyba nawet by� osoby doros貫. _________________ Motyle trotylem pachn� jak nigdy.
ogl康aj帷y, niepraktykuj帷y  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
GUN_1917 Go嗆
|
Wys豉ny: Czw Gru 08, 2011 1:19 pm Temat postu: |
|
|
| Tak naprawd� oni nie musz� si� spotka� - wystarczy z� wy郵� si� t� list� obieg闚k� po Polsce a potem si� to antydatuje i wszystko w temacie , musi by� tylko jedna osoba kt鏎a to za豉twi w s康zie wsyzstko i b璠zie za tym chodzi� - z czego tu procedura trwa 3 miesi帷e... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
B&G

Do陰czy�: 12 Wrz 2003 Posty: 275 Sk康: U�
|
Wys豉ny: Czw Gru 08, 2011 1:43 pm Temat postu: |
|
|
Szkoda pr康u i "rudej w鏚y na myszach".
GM _________________ www.fabrykaognia.pl |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
pan7.62

|
Wys豉ny: Pi� Gru 09, 2011 12:10 am Temat postu: |
|
|
| B&G napisa�: | Szkoda pr康u i "rudej w鏚y na myszach".
GM |
Hmm.....wielce konstruktywn� opinia Twa jest... A w鏚y nie szkoda bo ona jest niedobra... .....co innego 郵iwowica"home made" ..takiej to by by這 szkoda.
| GUN_1917 napisa�: | | .....wystarczy z� wy郵� si� t� list� obieg闚k� po Polsce a potem si� to antydatuje i wszystko w temacie , musi by� tylko jedna osoba kt鏎a to za豉twi w s康zie wsyzstko i b璠zie za tym chodzi� - z czego tu procedura trwa 3 miesi帷e... |
Procedura potrwa wtedy 6 m-cy jak 15 os鏏 b璠zie sobie wzajemnie tak� obieg闚ke wysy豉� ...Co do antydatowania to te� o tym mysla貫m ale skoro mamy ude篡� w pe軟y legal to s康z� 瞠 g逝pio tak od przest瘼stwa zaczyna� (....tak,tak antydatowanie dokument闚 jest przest瘼stwem.... ...) Co do 豉瞠nia po urz璠ach to ju� si� raz zaoferowa貫m i z mordy cholewy jeszcze nie zrobi貫m....no chyba 瞠 umr� albo mie zamkn�.... ...pozatym s康ze 瞠 te 3 miechy warto poczeka�....bo czym瞠 s� one wobec wieczno軼i...
Co do niepelnoletnich zalo篡cieli to nie jestem pewien ale sprawdz�.Mysl� 瞠 chyba musz� by� pe軟oletni bo musz� miec zdolno嗆 do czynno軼i cywilno-prawnych. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
cooler33

Do陰czy�: 11 Wrz 2005 Posty: 114 Sk康: z nienacka :)
|
Wys豉ny: Nie Gru 11, 2011 6:58 pm Temat postu: |
|
|
ja zapisa豚ym si� z przyjemno軼i�
pozdrawiam |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
mahalas
Do陰czy�: 04 Lis 2007 Posty: 417
|
Wys豉ny: Pon Gru 12, 2011 2:41 am Temat postu: |
|
|
| cooler33 napisa�: | ja zapisa豚ym si� z przyjemno軼i�
|
Po wystawnej kolacji w renomowanej restauracji , kelnerka pyta klienta czy nie ma ochoty na kawe.
" Alez z przyjemnoscia " odpowiada zapytany.
No wie Pan ..... z przyjemnoscia to kosztuje troche drozej.
Pozdrawiam mahalas |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
JNS
Do陰czy�: 03 Gru 2007 Posty: 13
|
Wys豉ny: Wto Gru 13, 2011 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko super, jednak czy osoby kt鏎e zatrzyma這 ostatnio ABW to osoby "karane" czyli nie spe軟iaj帷e wymog闚 przynale積o軼i ? jak to interpretowa� ? Czy osoby ju� karane za piro maj� szans� nale瞠� do stowarzyszenia i dalej zajmowa� si� mieszaninami ? Tu bym wola� si� nawet upewni� na komisariacie w swojej dzielnicy by si� nie rozczarowa�.
Mi si� wydaje 瞠 z tymi mieszaninami to nie przejdzie, bo g堯wny problem dotyczy miejsca w kt鏎ym si� dokonuje mieszania a to najcz窷ciej s� mieszkania, domy. Istnieje wi璚 zagro瞠nie 篡cia lub zdrowia innych mieszka鎍闚. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
dr.joint
Do陰czy�: 27 Pa� 2011 Posty: 20 Sk康: fghfgh
|
Wys豉ny: Wto Gru 13, 2011 9:38 pm Temat postu: |
|
|
kazdy by musial miec swoje laboratorium dobra zalozmy ze sie udalo stowarzyszenie istnieje jestem czlonkiem zrobilem sobie pare petard, i moge jechac na poligon legalnie sobie je wysadzic w powietrze ? |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
zbyhk

Do陰czy�: 05 Mar 2003 Posty: 339 Sk康: skontowni
|
Wys豉ny: Wto Gru 13, 2011 9:41 pm Temat postu: |
|
|
| klasy pcz czy FB to jeszcze by pewnie usz這, ale na pewno nie detonuj帷ych |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
mahalas
Do陰czy�: 04 Lis 2007 Posty: 417
|
Wys豉ny: Czw Gru 15, 2011 5:29 am Temat postu: |
|
|
Gdyby udalo sie gdzies wprowadzic zapis , ze domowy wyrob pcz w niewielkich ilosciach nie jest przestepstwem ( dekryminylizacja) --- to bylby ogromny sukces
Teraz byle policjant jak namierzy kogos ze 100 g pcz to juz spodziewa sie awansu bo "zlapal terroryste". Po takim zapisie w KK to by sobie odpuscil.
U nas dzielnicowi wiedza dokladnie kto jest potencvjalnym swirem - terrorysta , tyko nikt sie ich nie pyta
I dlatego ciekawi mnie dlaczego ABW zrobila taka pokazowa akcje
Jak sie chce zlikwidowac realne zagrozenie , to robi sie to " operacyjnie "
Normalnie to by to poszlo przez policje , dzielnicowych, zeby przyjrzeli sie tym co strzelaja petardy.
Jak poszlo przez ABW to znaczy , ze decyzja byla polityczna , bez zwiazku z realna sytuacja w kraju, a w zwiazku z naciskami zewnetrznymi.
I w zwiazku z tym , czyli bez zwiazku ze zwiazkiem mozna zostac " kryminalista" nawet wbrew checi zostania takowym.
Pozdro mahalas |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
JNS
Do陰czy�: 03 Gru 2007 Posty: 13
|
Wys豉ny: Pi� Gru 16, 2011 1:14 am Temat postu: |
|
|
| Jak to mawiaj�: "je郵i nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kas�" Niestety przyjazd tak wielkiej ilo軼i s逝瘺 do normalnego obywatela kt鏎y sobie 酥i bo po pracy jest, uwa瘸m bardziej za pora磬� ni� wielki sukces tych s逝瘺. Gdyby mi zwyczajny niebieski zapuka� do drzwi to pewnie bym mu osobi軼ie jeszcze w gaciach je otworzy�. No ale... nasze s逝瘺y widocznie nie bardzo maj� co robi� a kasa "pa雟twowa" musi gdzie� up造n望. No i up造n窸a. A co na to premier, w dobie takiego kryzysu ? |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
sadafag

Do陰czy�: 18 Lis 2006 Posty: 405
|
Wys豉ny: Pi� Gru 16, 2011 9:17 pm Temat postu: |
|
|
Niech policjanci lepiej udowodni� 瞠 da si� bez wierce�, zburzy� budynek przy u篡ciu Pcz.
NIE DA SI� NIEBIESKIE MATOΧ ZBURZY� BUDYNKU ZA POMOC� PCZ!.
ζtwiej to zrobi� rozpylonym reduktorem lub gazem.
mato造
Co do organizacji, niekoniecznie ka盥y musi mie� labo i robi� co� praktycznego. Ja np. chcia豚ym pos逝cha� od os鏏 z tytu貫m doktora in篡niera, co nieco o mechanice wybuchu  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
B&G

Do陰czy�: 12 Wrz 2003 Posty: 275 Sk康: U�
|
Wys豉ny: Pon Gru 19, 2011 12:02 am Temat postu: |
|
|
Mo瞠 i nie mo積a zburzy�, ale mo積a mie� przesrane . _________________ www.fabrykaognia.pl |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Spanner

Do陰czy�: 31 Mar 2010 Posty: 240
|
Wys豉ny: Sro Sty 04, 2012 6:21 pm Temat postu: |
|
|
No i co z tym naszym stowarzyszeniem? Wiadomo co� nowego? _________________ Niebo to p堯tno ja trzymam p璠zel ale nie umiem malowa� wiec i tak g闚no wyjdzie.. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
yetihehe

Do陰czy�: 26 Pa� 2002 Posty: 459 Sk康: Znienacka
|
Wys豉ny: Sro Sty 04, 2012 6:36 pm Temat postu: |
|
|
Chyba nic z tego nie wyjdzie, tylko trzy osoby wyrazi造 ch耩 zostania za這篡cielami, a potrzeba 5 razy wi璚ej  _________________ Motyle trotylem pachn� jak nigdy.
ogl康aj帷y, niepraktykuj帷y  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
pan7.62

|
Wys豉ny: Czw Sty 05, 2012 1:07 am Temat postu: |
|
|
Wyjdzie , wyjdzie...Chcie� to znaczy m鏚z . Jak nie znajdziemy "odwa積ych" tutaj to mo瞠my da� has這 na VmC albo jeszcze gdzie�(...troch� 瘸逝j� 瞠 nie od razu...ale c騜..). Od biedy "zgwa販i貫m" jeszcze na za這篡cieli brata i 2 koleg闚 . Je郵i ka盥y kto zaznaczy� w ankiecie 瞠 chce byc za這篡cielem si� nie wycofa to mamy 9ciu za這篡cieli a to ju� "z g鏎ki"W豉郾ie jestem na etapie pisania statutu ale jak si� okazuje to nie takie proste. Pomaga mi znajomy prawnik bo nie chc� aby s康 odrzuci� statut za jedno nieprzemy郵ane s這wo . Jak co� sklecimy to zapodam do zaopiniowania czy przeredagowania przez wszystkich. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
sadafag

Do陰czy�: 18 Lis 2006 Posty: 405
|
Wys豉ny: Pi� Sty 06, 2012 1:31 am Temat postu: |
|
|
Os鏏 >18 lat na pewno nie zabraknie. Jedynym problemem by造by sk豉dki.
Fajnie by這by aby kto� z kadry "rz康z帷ej" mia� powa積e stopnie naukowe, najlepiej doktor, bo o profesorze nia ma co marzy潩chyba tylko aleksander sie kwalifikowa� wiekowo ]
Organizacja powinna przede wszystkim skupia� si� na pomocy osobom trudni帷ym si� pirotechnik� widowiskow� przed organiami 軼igania, ponadto na wyznaczeniu miejsc lub stref gdzie mozna odpala� swoje produkty pirotechniczne o ile s� one zgodne z obowi您uj帷ym statutem prawnym czy tam organizacji[sorry ale szelki dopuszczalne prawnie do sprzeda篡 s� troch� ma貫, widzia� kto� szelecki 3 inche w zastosowaniach dla tluszczy?] |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Spanner

Do陰czy�: 31 Mar 2010 Posty: 240
|
Wys豉ny: Sob Sty 07, 2012 9:48 am Temat postu: |
|
|
A gdy ju� uda si� za這篡� stowarzyszenie, to co dok豉dnie b璠zie nam przys逝giwa這?
Pozdrawiam
Spanner _________________ Niebo to p堯tno ja trzymam p璠zel ale nie umiem malowa� wiec i tak g闚no wyjdzie.. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
pan7.62

|
Wys豉ny: Wto Sty 10, 2012 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Skladki nie s� 瘸dnym problemem bo mo積a je ustali� jakie si� chce. Moim zdaniem organizacja nie powinna skupia� si� na pomocy osobom trudni帷ym si� pirotechnika tylko sprawi� by trudnienie si� pirotechnik� nie bylo powodem przypi...ania si� organ闚 軼igania czyli by ka盥y z nas legalnie m鏬� si� zajmowa� piro. Jak� mam na to koncepcj� dzia豉nia to zaproponowa貫m w poprzednich postach.
Nie mam 瘸dnych stopni naukowych ale je郵i jest kto� taki ch皻ny na prezesa czy do zarz康u to jak najbardziej jestem za.
Narazie widz� 瞠 jedynym problemem jest zebranie 15 ch皻nych do za這瞠nia stowarzyszenia bo wydaje mi si� 瞠 wi瘯szo嗆 woli p豉kac jak to okropnie s� n瘯ani przez organa 軼igania ni� tym organom si� w 鈍ietle prawa postawi�. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
|