Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nagonka na "terrorystów"- ponad 100 przeszukań
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> TOWARZYSKIE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GUN_1917
Gość

PostWysłany: Sro Gru 07, 2011 2:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sumie rycht na ch forum które jest jednocześnie listą na odstrzał ... Skasować to wszystko w pizdu i niech się w dziób ugryzą
Powrót do góry

Front

PostWysłany: Czw Gru 08, 2011 12:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak to zmienia dane w rejestrze?

PostWysłany: Czw Gru 08, 2011 2:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie jestem informatykiem z krwi i kości, ale wszelkiego rodzaju trojany, robaki i inne szpiegujące syfy tak właśnie robią. Przekierowany rejestr w systemie lub otwarty jakiś tam port umożliwia kontrolowanie komputera przez osoby trzecie za pośrednictwem sieci internet. Nie odkryłem chyba ameryki bo to każdy wie. W taki sposób miliony ludzi stają się ofiarami przestępstw np bankowych. Nie wspominając o lokalizacji za pośrednictwem numeru IP. Tak naprawdę jeśli będą chcieli złapać tu kogokolwiek to to zrobią bez najmniejszego problemu np. opisanym wyżej sposobem. Ja unikałem dyskusji na forum a mimo to spotkały mnie przykrości. Dlaczego? Sami wiecie. Nie jesteśmy w stanie kontrolować wszystkiego w 100% i to napisze do tych którzy myślą że są nietykalni. Bardziej bym stwierdził że ktoś nie ma ochoty was dorwać. Smile W internecie nie ma kozaków, bo tu mimo braku nazwisk są inne sposoby zdradzające lokalizację.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
Hack

PostWysłany: Czw Gru 08, 2011 8:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Forum jest bezpieczne, nie panikujcie, nikt nie ma dostępu bezpośrednio do macierzy serwera by wrzucać tu jakieś robactwo!
Zajęcie jakim się tu zajmujemy wymaga odpowiedzialności nie tylko za siebie, wymaga też silnych nerwów, więc nie rozumiem dlaczego panikujecie jak stare babska w kolejce po kaszankę za komuny?

Zorganizuj sobie pracę tak by nie trząść portkami.

mahalas

PostWysłany: Pią Gru 09, 2011 5:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawy link na temat terroryzmu w Polsce
http://obserwatorpolityczny.pl/index.php/2011/11/08/przeslanki-narodzin-terroryzmu-w-polsce/

Pozdro mahalas

EDIT BM: Warto też zwrócić uwagę na komentarz do tego wpisu:

Nikodem Berger napisał:

Zwró­cił Pan uwagę na bar­dzo ważne zagad­nie­nie. Zabra­kło mi jed­nak w Pań­skim tek­ście wska­za­nia na naj­groź­niej­szy rodzaj ter­ro­ry­zmu, jakim jest ter­ro­ryzm spe­ku­la­cyjny. W tej chwili sko­or­dy­no­wany atak spe­ku­lan­tów na walutę okre­ślo­nego kraju czy spe­ku­la­cja dery­wa­tami od obli­ga­cji może dopro­wa­dzić do nędzy milio­nów ludzi. Jest to ter­ro­ryzm dużo groź­niej­szy niż np. pod­kła­da­nie bomb. Ter­ro­ryzm ten jed­nak jest legalny. O skali zagro­że­nia niech uzmy­słowi Pana fakt, że na początku 2008 roku 2/3 pozy­cji krót­kich na GPW nale­żało do dwóch gra­czy Gold­man Sachs i JP Mor­gan. Spe­ku­lanci ci wyci­snęli miliardy na kra­chu akcji, które sami wypom­po­wali w kosmos i sami zrzu­cili w prze­paść. Przy oka­zji jesz­cze doko­ny­wali nie­wy­obra­żal­nej spe­ku­la­cji naszą walutą. Pra­wie nie ma firmy pol­skiej, która nie odno­to­wa­łaby w 2008 roku wiel­kich strat na ogól­nie mówiąc “instru­men­tach walutowych”.

Dzia­łal­ność rekla­mo­daw­ców to osobny pro­blem. Nie jest to “ter­ror”, ale już na pewno mole­sto­wa­nie psy­chiczne. Reklamy stały się w prak­tyce “ide­olo­giczną nad­bu­dową” obec­nego sys­temu oli­gar­chicz­nego. Są wci­skane, w moim prze­ko­na­niu, w spo­sób, który bar­dzo czę­sto naru­sza moją sferę pry­wat­no­ści, moje prawo do bycie “nie­mo­le­sto­wa­nym”. Od jakie­goś czasu cho­dzi mi po gło­wie notka-analiza prawna de lege ferenda tego tematu. Może ją w końcu popełnię.

Co do aktów prze­mocy fizycz­nej. Naj­szyb­ciej grożą nam “akty ter­roru” skie­ro­wane prze­ciw abor­cjo­ni­stom, o ile “par­tia zna­nego milio­nera” prze­pchnie w sej­mie swój pro­abor­cyjny pro­gram. Abor­cjo­nizm jest utoż­sa­miany powszech­nie z postawą lewi­cową. Uwa­żam to za pogląd błędny. Zwra­cam uwagę na zna­ko­mity tekst pana Skrzy­pulca w ostat­nich PRESSJACH, gdzie udo­wad­nia on iż płody winny być trak­to­wane w dys­ku­sji jako strona, nie przed­miot i to jako strona posia­da­jąca kon­kretne postu­laty poli­tyczne. Lewicę cechuje sza­cu­nek do życia. Chrze­ści­ja­nin też ma prawo być czło­wie­kiem lewicy.

Ponadto pod­sta­wo­wym zada­niem “ter­ro­ry­zmu” jest moż­li­wość ety­kie­to­wa­nia, wyklu­cza­nia z debaty, a także inwi­gi­lo­wa­nia ludzi i grup o poglą­dach “anty­sys­te­mo­wych”. W dobie rodzą­cego się oli­gar­chicz­nego glo­ba­li­zmu doszli­śmy już do takiego punktu, w któ­rym, zgod­nie z mark­sow­skimi ana­li­zami, powinna wybuch­nąć rewo­lu­cja (eks­pan­sja sys­temu na całą pla­netę, a w związku z tym słab­nące zdol­no­ści popy­towe ludz­ko­ści, sza­leń­cza aku­mu­la­cja i alie­na­cja, ode­rwa­nie war­to­ści wymien­nej od pracy itd). W tej sytu­acji sys­tem jest zain­te­re­so­wany w inwi­gi­lo­wa­niu, styg­ma­ty­zo­wa­niu i wyklu­cza­niu terrorystów. Nie umniej­szam zagro­że­nia fizycznego.

Krążą po necie takie filmy odwo­łu­jące się do Pro­jektu Venus. Pro­jekt to anar­chi­styczny (choć sam się tak nie nazywa) i dla­tego bli­ski memu sercu )

Otóż auto­rzy filmu podają, że w poprzed­nim roku (wobec krę­ce­nia filmu, a był to chyba 2008) sto­su­jąc naj­szer­szą defi­ni­cję — ofia­rami ter­roru padło 17 ame­ry­ka­nów a na walkę z ter­ro­ry­zmem wydano ok 100 mld dola­rów, a na cho­roby serca umarło ok 0,5 mln. Na bada­nie tych cho­rób wydano ok 3 mld.

Inwi­gi­lo­wano milion oby­wa­teli USA.

To już coś wię­cej niż walka z ter­ro­ry­zmem. To pozba­wia­nie ludzi praw., two­rze­nie narzę­dzi przemocy.

Obecny kry­zys finan­sowy — roz­grywka wewnątrz grupy spe­ku­lan­tów — też na pewno zosta­nie użyty celem zwięk­sze­nia wła­dzy oli­gar­chów, które to zwięk­sze­nie wystra­szeni ludzie przyjmą jak wybawienie.

Taki jest sche­mat obec­nie — wystra­szyć ludzi (wzmoc­nić pro­pa­gan­dowo jakieś zda­rze­nia do roz­mia­rów apo­ka­lipsy), a potem ich “rato­wać”. Kon­flikty są oczy­wi­ście praw­dziwe. Ale pro­pa­ganda i póź­niej­sze “środki zarad­cze” dopie­rane już tylko w inte­re­sie oligarchów
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
slu_1982

PostWysłany: Pią Gru 09, 2011 8:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ja wiem czy ciekawa ? Znalazłem ciekawszą http://www.wielkarzeczpospolita.net/
Może to nie jest to samo co o górnictwie uranu ale teksty typu:
Cytat:

Przeprowadzona kilka miesięcy temu akcja Grecka Tragedia zakończyła się katastrofalnym w skutkach sukcesem finansowym.

stanowią dawkę dobrego humoru.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Ściskojądrze

PostWysłany: Czw Gru 22, 2011 1:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieję, że to nie o tym gościu od świecy dymnej (co niedawno się pytał). Jakoś mi się tak skojarzyło
Powrót do góry
GlenGlen

PostWysłany: Czw Gru 22, 2011 4:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oj... jeśli to naprawdę on to szkoda chłopaka Sad ale wiadomość i komentarze tych ludzi trochę rażą -.-
najpierw "15-latek usiłował domowym sposobem przygotować FAJERWERKI na noc sylwestrową."
a potem "Policja ustala m.in., skąd 15-latek zdobył MATERIAŁY WYBUCHOWE. Jednocześnie apeluje o ostrożność i przestrzega przed niebezpiecznymi substancjami."

Hmm... nie sądzę aby robił świecę dymną czy tam szelkę , pszczółkę albo cokolwiek innego na bazie miedziankitu albo anfo ;D <świeca dymna na anfo... idealny prezent dla nielubianego sąsiada -.-)

Pozdrawiam, Glen
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
slu_1982

PostWysłany: Pią Gru 23, 2011 11:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale azotan amonu dobrze nadaję się na świecę dymną Idea

Został tylko poparzony a nie poszarpany.
Życzę powrotu do zdrowia i wigilii spędzonej jednak przy stole z rodziną a nie w szpitalu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
guerreiro79

PostWysłany: Pią Gru 23, 2011 11:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Życzę powrotu do zdrowia i wigilii spędzonej jednak przy stole z rodziną a nie w szpitalu."-dokladnie.Ciekawe ile bedzie wypadkow z komercyjnych wyrobow w tym roku.Ja zycze jak najmniej sytuacji takich jak ta-w sensie,ze ktos robi sam cos w domu.Takie historie jeszcze bardziej pograzaja to srodowisko,czego dobrze byloby unikac w obecnych czasach:(Uwazajcie na siebie!W szczegolnosci osoby w takim wieku jak ten chlopak.Lepiej juz sobie kupic, a nie mieszac nie bedac pewnym co z czym i po co.
GUN_1917
Gość

PostWysłany: Pią Gru 23, 2011 2:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no cóż to jest takie hobby że czasem doświadczenie zdobywa się kosztem cierpienia , to się zdarza ... sam raz się nieźle przypaliłem , ale jakoś wytrzymałem żeby do lekarza z tym jednak nie chodzić bo po co afera...
Czasem nawet najlepsi popełniają błędy - vide historia A.Nobla , tyle żę on w wypadku stracił brata i ojca,Ale nie o to chodzi , bo to jest takie kuszące przed sylwestrem zwłaszcza że młodzież sama chce sobie coś tam wykombinować , a potem to już tylko gorzej ...
Powrót do góry

sadafag

PostWysłany: Pon Gru 26, 2011 12:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóż, mnie ostatnio pan z policji przepytytał o sprawę jakiegoś gościa co się wysadził w zakładach pronit 22 października 2010 roku.
Nie wszystkie sprawy są związane z breivikiem czy tam strzały.pl
Powrót do góry
lahire22

PostWysłany: Pon Sty 23, 2012 8:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie powiedzcie czy oddali wam rzeczy które zostały zabrane podczas rewizji?Zastanawia mnie zasadność wydania nakazu przeszukania za zakup 2m lontu i 2kg odczynników które nawet nie są utleniaczami.Po trzecie gość ,który miał zabrane werki mógł puścić parę ,ze takie coś miało miejsce Exclamation
Powrót do góry
Damian

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 1:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pan7.62 napisał:
Po prostu sympatyczny pirotechnik-antyterrorysta miał imię tez na A.(..nie podaję bo może to tajne... Very Happy ) a z wyglądu był "dwa razy młodszy" niz to forum a za małolata to pewnie "mieszania KNO3 z cukrem" uczył się z postow Pana A_O Very Happy ... a z gadki to pewnie nie jedną szelkę wystrzelił. Very Happy ....
Czyżby dowódca grupy SPAP Poznań Wink ?
pan7.62

PostWysłany: Czw Mar 08, 2012 10:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No , raczej nie z Poznania.....chyba że w Warszawie wszyscy ze SPATu akurat urlop mieli.... Very Happy I Raczej nie dowodca bo całą "trzepanką " dowodził Pan Kapitan ABW z W-wy.....no przynajmniej tak na pieczątce widniało... Very Happy
Powrót do góry
lahire22

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 10:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i stało się jestem pierwszym człowiekiem (chyba )którego ABW posadziło o największe zbrodni i w dniu wczorajszym zapad wyrok o oddanie moich werków. Sędzia powiedział wyraźnie, że jestem ofiarą nagonki ABW ,mediów i tego wariata Norwegii! Very Happy :A wiec praworządność narzazie kuleje ale jeszcze jest (broniłem się sam bez prawnika pomagał mi tylko kolega który jest lisem nad lisami) Laughing
Powrót do góry
mahalas

PostWysłany: Wto Gru 04, 2012 3:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje Exclamation I powiedz lisowi , ze jest cool a nawet awsome. Nareszcie jakas pozytywna wiadomosc. Mozna z wiekszym optymizmem oczekiwac na koniec swiata Laughing ( juz niedlugo Exclamation 21 grudnia)
Nasi sasiedzi ze wschodu tez maja problemy z domem wariatow w ktorym zyja. Tutaj link do zajebistej piosenki Rosenbauma. ( zeby wszystkie Zydy takie byly Rolling Eyes )
http://www.youtube.com/watch?v=uVdkN4d-WpQ
Rosenbaum u nas nieznany , a polowa ruskich dala by sie za niego pochlastac.
Polecam szczegolnie dla znajacych rosyjski.

Pozdro mahalas
Powrót do góry
technik

PostWysłany: Wto Sty 08, 2013 3:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No a mi Pani Prokurator wytłumaczyła że za znalezione u mnie gwiazdki i stopine należy się mi 10 miesięcy w zawieszeniu na 4 lata odwiedzin kuratora
+ dwa tysiące złoty grzywny + oczywiście pokrycie kosztów procesu.

Jednocześnie Wyraziła nadzieje że może jednak coś ze mnie będzie, dlatego Proponuje tak "łagodną" karę.

Ech jak że łatwo człowiek, który nie miał żadnego doświadczenia z instytucją prokuratora, daje się urabiać.

Naprawdę zdębiałem, kilkaset gram gwiazdek i stopina została podciągnięta pod zabawę materiałami wybuchowymi.

Sprawy w sądzie jeszcze nie było i choć straciłem w zasadzie nadzieje na jej pozytywny finał, to teraz pojawia się coś na kształt światełka w tunelu (oby tylko nie okazało się nadjeżdżającym pociągiem) tyle że nie wiem czy moja sprawa jest w jakimkolwiek stopniu porównywalna do Twojej lahire22.
Powrót do góry
pan_kracy

PostWysłany: Wto Sty 08, 2013 12:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i tu potrzebna byłaby dobra obrona, najlepiej z opinią normalnego eksperta( chodzi mi o kogoś kto ma odpowiednie papiery, aby się wypowiadać przed sądem i nie jest idiotą, bo słyszałem o 'ekspertach' którym skład prochu czarnego się mylił). Idealnie byłoby jakby taki biegły potwierdził, że to niewybuchowe wyroby, że nie stwarzały wielkiego zagrożenia i że można je przyrównać do zwykłych fajerwerków, które można kupić w sklepie. Bo to chore aby komuś babrać papiery za nic.

ofc najlepiej jakby lahire22 się wypowiedział
Powrót do góry
technik

PostWysłany: Wto Sty 08, 2013 9:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No otrzymałem coś, chyba akt oskarżenia i w nim jest opinia biegłego według której wszystko co posiadam/posiadałem, stwarza zagrożenie dla osób znajdujących się w bezpośredniej bliskości jeśli nastąpi niekontrolowany zapłon.

Pani Prokurator Postawiła mi takie zarzuty ponieważ polskie prawo czarny proch podciąga pod materiały wybuchowe.

W ten sposób osoba zajmująca się fajerwerkami, odpowiada z paragrafu dla zamachowców.

A gdzie ja mógłbym znaleźć normalnego eksperta, nie wiem nawet czy ma to sens, bo adwokat stwierdził że jego udział w sprawie raczej nic nie da i tylko zwiększy koszta.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> TOWARZYSKIE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następny
Strona 8 z 11

Skocz do: