Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Koniec partyzantki ....ZRZESZAMY SIĘ !!!....kto z nami ?
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> TOWARZYSKIE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy popierasz pomysł założenia stowarzyszenia pirotechników
Tak, nawet chciałbym być założycielem
10%
 10%  [ 10 ]
Tak, zapisałbym się
65%
 65%  [ 64 ]
Popieram, ale nie zapisałbym się.
17%
 17%  [ 17 ]
Nie, to kiepski pomysł
7%
 7%  [ 7 ]
Wszystkich Głosów : 98

Autor Wiadomość
pan7.62

PostWysłany: Nie Lis 20, 2011 9:33 pm    Temat postu: Koniec partyzantki ....ZRZESZAMY SIĘ !!!....kto z nami ? Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie.... mam taki charakter że nie siedzę cicho tylko dla tego że ktoś mi tak każe i jeszcze postraszy motywując że mogę być wariatem lub terrorystą a tak wogóle to dla mojego dobra (.... Laughing ...)

Może więc inaczej...pokażmy że jesteśmy normalnymi obywatelami i zrzeszmy się zakładając na przykład jakieś Ogolnopolskie Zrzeszenie Pirotechniki Amatorskiej....lub cóś w podobie.... Uwierzcie mi ,to nie jest trudne. Wystarczy w miarę rozsądnie napisany statut oraz rejestracja w sądzie.
W ten sposób zyskamy legalnego , usankcjonowanego prawnie reprezentanta naszych interesów. A potem juz tylko krok do obywatelskich projeków ustaw czy nękania pismami ministra o zmianę rozporządzenia.
Tyle że zrzeszanie się nie jest anonimowe jak(...naiwnie wyśląc.. Very Happy ...) udzielanie się na forach i nie każdemu może odpowiadać. Poza tym trzeba by było pewnie jakiś symboliczny grosik na składkę członkowską rzucić
Może więc na początek jakaś ankieta ilu z nas zainteresował ten pomysł i mieli by chęć pisać się na taką hecę.

(....Sory że przekopiowałem z tematu o przeszukaniach ale nie chce mi się powtarzać skoro jest zainteresowanie...)

Napiszcie z jakiego regionu jesteście i ewentualnie w czym moglibyście pomóć (....na czym się jeszcze znacie...... oprócz oprawy pirotechicznej ceremonii inauguracyjnej...bo na to raczej chętnych nie zabrknie... Very Happy ..)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
yetihehe

PostWysłany: Nie Lis 20, 2011 10:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dodałem ankietę Wink. I jestem gotowy na bycie założycielem, dorzucę co najmniej stówkę na składkę, znam się na elektronice (słabo) i na programowaniu (głównie stron internetowych).
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
pan7.62

PostWysłany: Nie Lis 20, 2011 10:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yetihehe napisał:
Dodałem ankietę Wink. I jestem gotowy na bycie założycielem, dorzucę co najmniej stówkę na składkę, znam się na elektronice (słabo) i na programowaniu (głównie stron internetowych).

Wielkie dzięki za ankietę...nie bardzo wiedziałem jak ja sformułować.
Co do kaski ..to dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach.....no przy najmniej na tym etapie Very Happy. Ale jest nie źle bo połowe kwoty na rejestrację już mi w sumie zadeklarowano.
Powrót do góry
pan_kracy

PostWysłany: Pon Lis 21, 2011 12:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lubuskie/ studia we wrocławiu. chetnie dorzuciłbym się do składki, na prawie się nie znam, znam dziennikarza, ale gazety z ogłoszeniami, więc tu tez nie pomogę, ale zawsze trochę czasu moge poświęcić Smile
Powrót do góry
rrzepkaa

PostWysłany: Pon Lis 21, 2011 12:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli w skrócie , chcesz zrobić propagandę, że Pirotechnicy to też ludzie ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
mahalas

PostWysłany: Pon Lis 21, 2011 5:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sporo ludzi ( tak , tak pirotechnicy to tez ludzie Wink ) ma pozabierane kompy. Moze dlatego taki slaby odzew w ankiecie.
No chyba , ze wiekszosc juz siedzi Laughing
Pozdro mahalas
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Kwiecia

PostWysłany: Pon Lis 21, 2011 6:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W ankiecie trzeba było dodać opcję "zapisałbym się, wpłaciłbym składkę członkowską i dojechał do innego miasta przynajmniej na pierwsze zebranie". To byłoby bardziej uświadamiające i wiarygodne, bo jak przyjdzie co do czego to żeby nas o połowę mniej niż w ankiecie nie było Rolling Eyes

Jeśli chodzi o symboliczny grosik to tak jak Yetihehe myślałam o stówce, dużo więcej nie rzucę ze swojej biednej studenckiej kieszeni Wink ale od 15 osób to wyszłoby już 1500.
Powrót do góry
Spanner

PostWysłany: Pon Lis 21, 2011 7:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mogę pomóc w pisaniu tego całego statutu, znam się też na elektronice. Myślę że nawet taka skromna pomoc może coś wnieść. O dojechaniu na spotkania jak na razie niestety nie za bardzo bo zamieszkuję w województwie śląskim. Tak samo z pieniążkami, chyba że szanowna redakcja EdW zaakceptuje w końcu jakiś projekt do publikacji Wink , to wtedy mogę pomyśleć. Jednak jak najbardziej popieram tę akcję i uważam że w tej sytuacji jest jeden z najlepszych kroków, które możemy zrobić by polepszyć nasze pirotechniczne życie (czy też w moim przypadku zacząć na nowo). Gratulacje dla pan7.62 ze ruszył pupę a nie tylko siedział i gmerał jak niektórzy ( w tym ja ).

Pozdro
s

Kacper

PostWysłany: Pon Lis 21, 2011 7:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście i ja stówkę dorzucę.
Jakby dla kogoś problemem było znalezienie transportu a mieszka w okolicach trasy z Krakowa chętnie przewiozę, mam 6 wolnych miejsc w samochodzie. Domyślam się, że spotkanie wypadnie w Warszawie lub okolicach (dobry dojazd z każdego miejsca).
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
pan7.62

PostWysłany: Pon Lis 21, 2011 8:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kwiecia napisał:
W ankiecie trzeba było dodać opcję "zapisałbym się, wpłaciłbym składkę członkowską i dojechał do innego miasta przynajmniej na pierwsze zebranie". To byłoby bardziej uświadamiające i wiarygodne, bo jak przyjdzie co do czego to żeby nas o połowę mniej niż w ankiecie nie było

Fakt, dobra myśl. Tylko może nie w"zapisałbym sie" tylko w "został założycielem i wpłacił składkę".A stawka wjadomo jaka 1500,- za rejestrację podzielić na 15 osób..... No ja dołoże więcej aby było sprawiedliwie bo wychodzi na to że na zjazd złożycielski będę miał najbliżej....ale z dojazdem się nie upieram bo auto mam i dojadę gdzie ustalicie.

Spanner napisał:
.......dla pan7.62 ze ruszył pupę a nie tylko siedział i gmerał jak niektórzy ( w tym ja ).

Pozdro
s

Taaa..... Laughing Laughing Laughing ...trafnie powiedziane... Laughing No wiecie...do trzech razy sztuka....teraz mnie wkurzyli..... Laughing ...i jeszcze kompa nie chcą oddać źli ludzie... Laughing

Ostatnio zmieniony przez pan7.62 dnia Pon Lis 21, 2011 8:56 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Spanner

PostWysłany: Pon Lis 21, 2011 8:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi też dziady trzymią, jedyna metoda to zawalać ich telefonami że komp do pracy potrzebny itd, ja już go miałem trzy razy odebrać, tylko ze raz babka jest w terenie raz to raz siamto i tak w koło Macieju
MacieX

PostWysłany: Wto Lis 22, 2011 5:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytam to forum troszkę czasu, było tu już kilka pomysłów co by podjąć starania w kierunku "legalizacji" ale teraz to na prawdę widać pełne zaangażowanie. Pod podjętymi działaniami podpisuje się obiema rękoma.
Jeżeli chodzi o składkę to oczywiście mogę coś "uciułać".
W ankiecie oddałem głos na pozycję 2.
A ogólnie to jestem ze Śląska, pełnoletni, jeszcze bez prawka Wink
Dla tych co by chcieli co nieco poczytać o stowarzyszenia:
http://www.pelplin.pl/files/755.pdf
http://poradnik.ngo.pl/x/370213
http://poradnik.ngo.pl/x/370195
Powrót do góry
Kwiecia

PostWysłany: Wto Lis 22, 2011 7:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pan7.62 poprosił mnie o stworzenie bazy osób które deklarują chęć utworzenia i wstąpienia do stowarzyszenia. Oto tymczasowa, podglądowa lista:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiJ9Ih_wOLWAdEZGTWstNFBzVTZLS182WmFKa1BZdGc

Na szybko zebrałam w niej dane które rzuciły mi się w oczy w temacie. Bardzo proszę wszystkich chętnych o PW z informacjami, będę na bieżąco uzupełniać listę.

W międzyczasie można zacząć myśleć o sformułowaniu statutu, oraz o planie działania, formie akcji, spotkań itp.
Powrót do góry
zbyhk

PostWysłany: Wto Lis 22, 2011 8:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeden znajomy twierdzi, że będzie się procesował - jest informatykiem więc komp to jego narzędzie pracy, a sq...ny moga zrobic obraz elektroniczny dysku twardego na miejscu
drugi znajomy natomiast pomysł zrzeszenia podsumował: i tylko jeszcze kajdanki sobie kupić zeby im ułatwić ...
znaczy się zależy kto się czym zajmowa ... piro widowiskowa i rakieciarstwo zrzeszać a i owszem czumu nie Rolling Eyes
Powrót do góry
MikrySoft

PostWysłany: Sro Lis 23, 2011 12:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie
Piszę tu chyba pierwszy raz (czytam od dobrych 6 lat), ale chciałbym powiedzieć że z całego serca popieram tą inicjatywę i bardzo chętnie się do niej przyłączę. Mam 23 lata, mieszkam w Warszawie, jestem z wykształcenia (tzn będę jak studia skończę) programistą/elektronikiem, a z zamiłowania pirotechnikiem, choć tylko teoretykiem (brak miejsca, kasy etc.).
Z mojej strony mogę zaoferować:
* podpis (jeżeli gdzieś potrzebny będzie dodatkowy człowiek)
* fundusze (skromne, studenckie, ale składki chętnie wpłacę)
* swoją (skromną) wiedzę w dowolnym zakresie

Z czasem to u mnie gorzej (inżynierka, magisterka, terminy na karku, wrodzone lenistwo) więc na aktywnego członka struktur organizacyjnych PTPW się nie nadaję. Ale na szeregowca - bardzo chętnie.
Powrót do góry
Kwiecia

PostWysłany: Sro Lis 23, 2011 9:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za mobilizację i czekam na kolejne PW Smile i przypominam:

"W zebraniu założycielskim musi wziąć udział co najmniej 15 osób. Staną się one członkami założycielami danego stowarzyszenia."

Założyciel to więc po prostu osoba, która przyjedzie na pierwsze zebranie i będzie z nami od samego początku. Ale dopóki 15 osób się na to nie zdecyduje, sprawa będzie stała w miejscu i nic nie uzyskamy! Rozumiem że nie chcecie się wychylać, ale z tego co widzę to nie ma żadnych późniejszych obowiązków w związku z tym. A jest to potrzebne. Także komu naprawdę zależy, to proszę deklarować się że może być jednym z założycieli.
Powrót do góry
GUN_1917
Gość

PostWysłany: Sro Lis 23, 2011 3:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzeba jeszcze do firm uderzać co się zajmują tematem.
Tylko Zbyhu ma trochę racji -jak się to uda to będzie pięknie , ale jak się nie uda ,to przeszukanie będzie raz w tygodniu ...
Powrót do góry

B&G

PostWysłany: Sro Lis 23, 2011 5:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przyglądam się z boku waszym poczynaniom, szczerze życzę powodzenia, jestem jednak zdecydowanym sceptykiem co do szans powodzenia.
Co do zmian w ustawach, to również marne szanse, bo niby kto z ustawoklepców i w jaki sposób miałby na tym zarobić Wink .

Poniżej link do pewnego stowarzyszenia (zdechło już kilka lat temu). Myślę, że można tam coś znaleźć ciekawego np. statut.
Najbardziej zorientowaną w tej działalności osobą jest Zbyszek Kubicki z Goldregenu. Nawet stara się odpowiadać na maile Smile.
Może podchwyci temat i przynajmniej podzieli się swoją wiedzą na temat organizacji takowych imprez.

http://www.spw.org.pl/index1.html

GM Wink

PS
Na koniec, jak już jesteśmy przy poważnych tematach, mam sensacyjną wiadomość z ostatniej chwili:
Hanka Mostowiakowa ŻYJE.
Przed chwilą widziałem ją w telewizji.

firawerkoman

PostWysłany: Czw Lis 24, 2011 5:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie,

Czytając Wasze pomysły na zrzeszenie jawi mi się istne Polskie PGI. Stowarzyszenie powinno przekonywać ludzi o tym że fajerwerki są nie bezpieczne tylko gdy nieodpowiedzialne osoby biorą się za nie, dobrym pomysłem było by również robienie na ewentualnych zlotach pokazów z komercyjnymi produktami. Chodzi mi o stworzenie takiego dnia w roku kiedy każdy zrzeszony mógłby odpalać pirotechnikę ile się da razem z osobami dzielącymi jego zainteresowanie. To zupełnie inaczej się odpala. Dlatego myślę że dobrym pomysłem było by przedstawienie pomysłu na forumfajerwerki.pl był kiedyś podobny pomysł na takie stowarzyszenie jednak nikt nie chciał rozwinąć projektu. Wspólnymi siłami myślę że będzie to bardziej realne.
Nazwa jest jak najbardziej odpowiednia.

Pozdrawiam

sadafag

PostWysłany: Sob Lis 26, 2011 2:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Również zapisałbym się, co najmniej raz do roku jakiś zjazd
Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> TOWARZYSKIE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: