|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat |
| Autor |
Wiadomo嗆 |
Spanner

Do陰czy�: 31 Mar 2010 Posty: 240
|
Wys豉ny: Nie Pa� 16, 2011 12:15 pm Temat postu: |
|
|
| CTX napisa�: |
Przez g闚niarzy strzelaj帷ych miedziankitem traca ludzie, kt鏎zy zajmuj� si� t� "prawdziw�" chemi� czyli np. ja. To mnie w豉郾ie zacz窸o ostatnio wkvrwia�.
| zbyhk napisa�: | a nie yest to zwyk造 troll
tak stwierdzii� m鎩 17letni syn bez zainteresowania tematem.... |
Wi璚 albo niech si� zainteresuje albo nie wypowiada. Inna sprawa, 瞠 lepiej gdyby si� zaj掖 przygotowaniami do matury zamiast je.ba� policje, du穎 ch皻nych jest na socjologi� i trzeba mie� dobry wynik na maturce.
|
To po ch*j jeste� na tym forum? Skoro si� zajmujesz prawdziw� chemi� to spadaj na chemiczne, nie b璠ziemy p豉ka�.
Bezpodstawnie krytykujesz i obra瘸sz innych nie przyjmuj帷 krytyki na sw鎩 temat. Czyli zachowujesz si� podobnie jak dziecko kt鏎e nie umie przegrywa� i idzie si� poskar篡� mamie. _________________ Niebo to p堯tno ja trzymam p璠zel ale nie umiem malowa� wiec i tak g闚no wyjdzie.. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
CTX Go嗆
|
Wys豉ny: Nie Pa� 16, 2011 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Cz這wieku, Ty nie rozumiesz nawet co ja napisa貫m. Wszystko bierzesz do siebie i uwa瘸sz si� za jaki� niesamowity wyj徠ek w tej dziedzinie.
Nie potrafisz zrozumie�, 瞠 statystyki pokazuj�, 瞠 przeci皻ny u篡tkownik tego typu chemikali闚 zakupionych za po鈔ednictwem Internetu ma 14 lat, zero wiedzy i strzela pod oknami, na osiedlu itd. Wl帷z youtube to zobaczysz o co mi chodzi.
Nie widzia貫m w tym temacie krytyki na m鎩 temat natomiast tylko Ty si� spi掖e� bo z jakiego� powodu odebra貫� m鎩 wpis osobi軼ie.
Przeczytaj sobie post slu, wiele wyjasnia.
Forum chyba nie jest miejscem na u瘸lanie si� "o jaki to ja jestem biedny, strzela貫m ANFO, wpadli, zabrali odczynniki za 300z�, zniszczyli mi 篡cie bo mam dopiero 15 lat i wszystko by這 jeszcze przedemn�".
| Cytat: | | To po ch*j jeste� na tym forum? Skoro si� zajmujesz prawdziw� chemi� to spadaj na chemiczne, nie b璠ziemy p豉ka�. |
To forum jest dla wszystkich i nie b璠ziesz mi m闚i� co mam robi�. Ja te� nie mam zamiaru p豉ka� jak dostaniesz zawiasy za proch czarny czy saletr� z cukrem.
| Cytat: | | Bezpodstawnie krytykujesz i obra瘸sz innych nie przyjmuj帷 krytyki na sw鎩 temat. |
Obra瘸m? Poka� mi gdzie. Krytyki na m鎩 temat? Owszem, przymj� ale konstruktywn� krytyk� ale nikt mi nie wm闚i, 瞠 zielonego sznureczka u篡wa si� jako sznurowek. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Spanner

|
Wys豉ny: Nie Pa� 16, 2011 12:50 pm Temat postu: |
|
|
Cz這wieku po prostu uwa瘸sz 瞠 po這wa ludzi na tym forum to przeci皻ni u篡tkownicy chemikali闚. Dla twojej wiadomo軼i nie mam 14 lat nie strzelam pod oknami. Nigdzie si� nie u瘸la貫m 瞠 mi co� wzi瘭i. Wiesz dlaczego? BO po prostu nie mieli czego bra�. I tyle. Tak jak tu kto� napisa� wrzucasz wszystkich do jednego wora, i ka盥ego uwa瘸sz za idiot� odpalaj帷ego anfo czy cokolwiek pod domem. Hmm obra瘸sz, ja na miejscu Zbyhk -a nie by� bym zachwycony twoim wywodem na temat jego syna. Stwierdzi� co uwa瘸� za s逝szne, i nic wi璚ej. I prosi豚ym cie te� by� napisa� co w twoim mniemaniu oznacza krytyka konstruktywna.
Pozdro
s _________________ Niebo to p堯tno ja trzymam p璠zel ale nie umiem malowa� wiec i tak g闚no wyjdzie.. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
CTX Go嗆
|
Wys豉ny: Nie Pa� 16, 2011 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Wali mnie co uwa瘸 jego syn, kt鏎y dodatkowo nawet nie jest w temacie. To chcia貫m podkre郵i�. To by豉 odpowied� na to, 瞠 nazwa� mnie trollem. Nazwanie kogo� trollem ma by� argumentem? Mo瞠 jeszcze mi napiszesz, 瞠 urazi貫m czyje� uczucia religijne? Taki sam rodzaj dyskusji.
| Cytat: | | Tak jak tu kto� napisa� wrzucasz wszystkich do jednego wora, i ka盥ego uwa瘸sz za idiot� odpalaj帷ego anfo czy cokolwiek pod domem. |
Ty nawet nie masz, jak widz� poj璚ia na temat tego jakie zagro瞠nie dla otoczenia stwarza si� robi帷 MW czy MP. Skoro wypadki maj� doktorzy i profesorowie (do poczytania w necie) to nie wm闚isz mi, 瞠 knypek 15 letni b璠zie mia� wi璚ej szcz窷cia. Je郵i kto� jest na tyle g逝pi, 瞠 daje sie z豉pa� w momencie gdy wiadomo o powszechnej nagonce to nie powinien si� zajmowa� takimi rzeczami.
I tak, wrzucam wszyskich do jednego wora. Przeci皻ny Kowalski nie jest osob�, kt鏎a ma warunki i wiedz� aby pos逝giwa� si� domorobnymi MW. Inna sprawa, 瞠 na 100 rozsadnych wystarczy jeden dure� i krzywda gotowa. P鏦i nie powstanie jakie� stowarzyszenie powi您ane z pirotechnik�, kt鏎e by mia這 jak彗olwiek kontrol� nad tym co wyprawiaj� jego wychowankowie to jestem przeciwko.
Dobrym przyk豉dem jest takie amatorskie stowarzyszenie modelarzy rakiet. Z tego co wiem, dziala, rozwija si�, wszystko jest legalnie i bez problem闚.
Aha, uwa瘸m, 瞠 wi璚ej ni� 90% ludzi na tym forum to przeci皻ni u篡tkownicy chemikali闚. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
bazyl94

Do陰czy�: 08 Lip 2010 Posty: 23
|
Wys豉ny: Nie Pa� 16, 2011 2:46 pm Temat postu: |
|
|
R闚nie� mia貫m przeszukanie panowie z ABW wszystko przeszukiwali nic nie znale幢i ca趾iem mili ludzie i dzie� dobry powiedz� .Wszystkie dane bior� np nik na forum gg a przy okazji zabezpieczyli laptopa ipare no郾ik闚 pami璚i kom鏎k� .za 2 tyg b璠� mia� te rzeczy .Nic przyjemnego ale c騜 kupowa這 si� u Czorta(LIKURG) wi璚 tak jest .Powodzenia panowie i bez spiny przychodz� o 6 rano .
Ps Pomy趾a panie te� tam by造 ( ah ta protokolantka pozdrawiam ) _________________ http://www.youtube.com/watch?v=ylaEzVS9vKY
Ostatnio zmieniony przez bazyl94 dnia Nie Pa� 16, 2011 2:47 pm, w ca這軼i zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Kwiecia

Do陰czy�: 10 Gru 2009 Posty: 72
|
Wys豉ny: Nie Pa� 16, 2011 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Przera瘸 mnie to, 瞠 kiedy� wystarczy豉 rozwaga i ostro積o嗆, a teraz one nic nie znacz�. Bo organy 軼igania zacz窸y inwigilowa� obywateli po li軼ie dokonywanych zakup闚. Jak raz si� takiego sposobu chwycili, to ju� mog� nie przesta�.
Polityka kt鏎� si� tu uprawia to polityka bezmy郵nej, chamskiej represji i braku szacunku dla postulat闚 ma這 licznych 鈔odowisk. Idealnym wyj軼iem by這by stworzenie organizacji pirotechnicznych, w ramach kt鏎ych mo積a by by這 uczy� si� od wykwalifikowanych pirotechnik闚 i w prostszy spos鏏 samemu zdobywa� licencje. Tylko kto taki pomys� przeforsuje, gdy ludzie kt鏎zy uzurpuj� sobie w豉dz� nad prawem i obywatelami, maj� "wa積iejsze" problemy np. kreowanie swojego w豉snego wizerunku w mediach.
CTX - tobie pod nickiem OSTATNI PRAWDZIWY powinno pisa�. Zejd� pi皻ro ni瞠j jak rozmawiasz ze 鈔odowiskiem, z kt鏎ego sam si� wywodzisz. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
kacper85
Do陰czy�: 15 Pa� 2011 Posty: 2
|
Wys豉ny: Pon Pa� 17, 2011 12:13 am Temat postu: |
|
|
sorry CTX ale jeste� zwyk造 troll
Dlaczego? bo piszesz "no i bardzo dobrze kropka"
Nie rozwin掖e� tej wypowiedzi nie poda貫� 瘸dnych argument闚.
P騧niej uog鏊niasz i nazywasz wszystkich idiotami.
| Cytat: | | Tak V1, por闚nuj tworzenie MW w domowym zaciszu przez jakiego� laika do pierdni璚ia... Zaczynam wtedy rozumie� dlaczego ten kraj jest "chory". |
Sk康 wiesz, 瞠 te osoby zajmowa造 si� materia豉mi wybuchowymi. Tw鎩 "argument" to "bo na youtube odpalaj� miedziankita pod blokiem"...
Je郵i jeste� sfrustrowany to polecam melis�. ? Zastan闚 si� troch� co piszesz. Polecam proste 獞iczenie. Zamiast od razu pisa� komentarz wyobra� sobie , 瞠 stoj� przed tob� ludzie kt鏎zy maj� Ci� wys逝cha� a nie jaki� avatar i tekst na monitorze.
Jestem za tym aby policja robi豉 naloty na idiot闚, kt鏎zy odpalaj� MW na osiedlu albo swoimi wyrobami zagra瘸j� czyjemu� zdrowiu. By� mo瞠 paru takich z豉pali. Ale jestem pewny, 瞠 sporo problem闚 narobili te� niegro幡ym ludziom. I dlatego jest mi przykro.
Slu do kt鏎ego si� odwo逝jesz wykaza� si� kultur� dyskusji ty nie...
| Cytat: | | Ja te� nie mam zamiaru p豉ka� jak dostaniesz zawiasy za proch czarny czy saletr� z cukrem. |
C騜 a ja bym chcia� aby umorzyli tak� spraw�... "We wszystkich sprawach powinna mie� pierwsze雟two zasada sprawiedliwo軼i i s逝szno軼i nad zasad� 軼is貫go prawa"[/quote]
| Cytat: | | nikt mi nie wm闚i, 瞠 zielonego sznureczka u篡wa si� jako sznurowek |
"Dolus non praesumitur Z貫go zamiaru nie domniemuje si�" Ca貫 szcz窷cie, ze nie jeste� prokuratorem...
Bazyl94 co takiego zam闚i貫�, ze mia貫� nalot? |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Triazine

Do陰czy�: 21 Lis 2007 Posty: 67 Sk康: z nadajnika
|
Wys豉ny: Pon Pa� 17, 2011 1:04 am Temat postu: |
|
|
Panowie, spokojnie...
Bo jeszcze sobie za這篡cie spraw� w s康zie jak koledzy (i kole瘸nki) z s御iedniego portalu
Kiedy� by貫m pasjonatem, teraz bardziej ni� czasu zaczyna mi brakowa� ch璚i.
Nasz kraj by� rajem dla amator闚, pami皻am czasy gdy WSZYSTKO by這 praktycznie i 豉two dost瘼ne. Wiedza, surowce i technologie. Ale jeste鄉y w Unii wi璚 musimy dba� o walk� z terroryzmem.
A mo瞠 trzeba si� po prostu wykaza�? Jak czytam w internecie - telewizora ani radia nie posiadam - wystarczy 瞠 za internet p豉c� grube pieni康ze, nie zamierzam dotowa� KRRiRT z ci篹ko zarobionych pieni璠zy, to co robi� s逝瘺y... Szkoda mi klawiatury.
Argument o przeszukaniach na wypadek "jakby si� co� sta這 to media nie zostawi� na nas suchej nitki..."
Przedszkolanki maj� wi璚ej rozumu. Chyba powa積ie musz� zacz望 my郵e� o tym aby stara� si� o obywatelstwo np Panamy. Cejrowski o tym kiedy� wspomina�.
Jedyna S逝szna Partia wygra豉, dzie� p騧niej przeszukania. Dalej g這sujcie na jedyn� s逝szn� opcj�. Ja w wyborach nie bra貫m i nie bior� udzia逝.
疾by nie smuci� - mo瞠 par� os鏏 z tego forum mnie zna, mo瞠 nie - mam to w d****. Dzi瘯i wam du穎 si� nauczy貫m, niestety wiedza kt鏎� mam jest bezwarto軼iowa.
M這dych ostrzegam, wszystkie ciekawe pasje prowadz� do problem闚:
"Dajcie mi cz這wieka, a paragraf si� znajdzie" Feliks Edmundowicz Dzier篡雟ki
- interesujesz si� histori� i militariami? Znajdziemy u Ciebie niesprawny karabin czy pusty nab鎩 z przerdzewia陰 sp這nk� to postawimy Ci zarzut nielegalnego posiadania broni.
- interesujesz si� chemi�? Spoko, na to tez jest spos鏏. W sumie albo robi貫� bomby, albo narkotyki a mo瞠 spirytus oczyszcza貫� do picia bez akcyzy? No to przynajmniej jako sanepid dowalimy kar� za niew豉軼iwe przechowywanie odczynnik闚. Przecie� chemia to ZUO... Jak nie wiemy co to to si� boimy no nie?
- interesujesz si� informatyk�? Piszesz programy? Noo ch這pie to teraz zabieramy kompa i szukamy jakich� lewych mp3... ZAWSZE co� si� znajdzie. A mo瞠 jeste� hacker i chcesz zakra嗆 si� do policyjnej bazy danych???
- interesujesz si� fajerwerkami -> sami m闚icie 瞠 za proch czarny stawiaj� zarzuty. co wi璚ej pisa�?
- interesujesz si� modelarstwem rakietowym? Czyli kierujesz w polski sejm i najbli窺zy komisariat nowatorsk� rakiet� Qassam. Albo dwie...
- interesujesz si� mechanik� lub elektronik�. I tak Ci udowodnimy 瞠 robi貫� radiowe zapalniki do bomb albo zamki do karabin闚.
Na wszystko w tym kraju jest spos鏏...
Ciekawi mnie kiedy wprowadz� cenzur� i indeks ksi庵 zakazanych. Bo mam kilka ksi捫ek gdzie jest np synteza amfetaminy... Co z tego 瞠 mnie to nie interesuje - ksi捫ki 豉dnie stoj� na p馧ce i mam z tego radoch�...
A teraz pora na codzienn� porcyjk� antydepresant闚 - niestety kobieta mnie zwodzi豉 a potem si� rozmysli豉 - na szcz窷cie pani doktor wypisa豉 mi stosown� recept� i mam "szcz窷cie w pigu販e" a nawet dw鏂h (bo jedna to ju� za ma這).
Do tego papierosek (c騜 od pierwszej sesji pal� papierosy - nawet lepiej bo wiem 瞠 umr� na raka szybciej ni� z g這du - wszak emerytury z ZUSU nie b璠zie)
i piwko - legalny i niedrogi umilacz wieczoru...
I 瞠by nie by這 - muzyki s逝cham z you-tube'a zamiast mp3. Wszak mp3 to narz璠zie szatana!
http://www.youtube.com/watch?v=Ks7YNHRAllQ
A teraz jak kto� chocia� przewin掖 te bzdury do ko鎍a fajny link.
Mo瞠 i my wzbijemy si� aby ujrze� s這鎍e i kulisto嗆 ziemi (gdy dla innych wiecznie p豉sk� b璠zie) kt鏎ego� dnia?
Jednak trzeba si� po酥ieszy�, bo jak si� oka瞠 瞠 g逝pota jest jednak l瞠jsza od powietrza to si� tam straszny 軼isk zrobi
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rvDqoxMUroA |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Hack

Do陰czy�: 15 Cze 2006 Posty: 359
|
Wys豉ny: Pon Pa� 17, 2011 1:06 am Temat postu: |
|
|
Dojrza豉 wypowied� Kwieci sugeruje za這瞠nie jakiej� organizacji, co brzmi atrakcyjnie lecz czy przepisy na to pozwalaj� szczerze w徠pi�. Bez powa積ego lobby w organach ustawodawczych szanse s� mizerne moim zdaniem.
Dziewczyny, emocjonujecie si� w dyskusji jak siostra Faustyna po LSD, tak do Was m闚i� CTX, Kacper, Spanner. S� dwa rodzaje ludzi, ci kt鏎zy emocje uwa瘸j� za po篡teczne i drudzy uwa瘸j帷y odwrotnie. Zaliczam si� do tych drugich i sugeruj� by軼ie g喚boko oddychali i na spokojnie podeszli do tematu.
Dam przyk豉d. Jeden chce by aresztowano wszystkich za byle g闚no, inny uwa瘸 瞠 to dra雟two. I teraz mo積a odnie嗆 si� do cz這wieka lub do jego pogl康闚, ch耩 dowalenia komu� za jego pogl康y zwyci篹a i wy陰cza si� obiektywna ocena, logika znika a dyskusja zamienia si� w nieko鎍z帷e si� rewan瞠. Ceni� sobie dobr� k堯tnie, ale 瞠lazna logika to jedyne do czego mo積a przywi您ywa� wag�.
Tak naprawd� nie mamy podstaw by kogokolwiek os康za�, wiemy tak niewiele 瞠 os康 zbudowany na braku pe軟ych danych o czymkolwiek jest g闚no wart.
Wybaczcie kazanie. _________________ tekst sluzy do celow edukacyjnych i nie ponosze odpowiedzialnosci za jego inne wykorzystanie |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
guerreiro79
Do陰czy�: 03 Maj 2009 Posty: 60
|
Wys豉ny: Pon Pa� 17, 2011 12:46 pm Temat postu: |
|
|
Tak w temacie.Ostatnio obilo mi sie o uszy,ze i skrzynki e-mail beda,badz juz sa sprawdzane jesli tylko sluzby maja na to ochote.Po prostu maja wglad.Kilka dni temu slyszalem o 'nowych urzadzeniach',ktore maja sie znalezc na wyposazeniu sluzb ulatwiajace te rzeczy....hmmmm-ciekawe,czy zalozenie skrzynki na zagranicznym serverze stworzyloby mozliwosc utrudnienia inwigilacji w e-mail
Ps.Mozecie sie smiac ale podrzucajac pomysl Palikotowi pewnie by nas poparl,hehe.W sensie zakladanie org.skupiajacych piro itd.Jak na razie jest za wszystkim "co zle",a czego sie nie robi dla kilku % glosow:-)) Nie glosowalem akurat na niego ale teraz zaluje-przynajmniej byloby smiesznie:-) _________________ witam |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Spanner

|
Wys豉ny: Pon Pa� 17, 2011 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Ciesz� si� ze wreszcie pad這 tutaj par� m康rych konkretnych s堯w. Uwagi odno郾ie mnie wezm� sobie do serca. Jednak wracaj帷 do sedna tematu najbardziej przera瘸 mnie to:
[quote=]Bo organy 軼igania zacz窸y inwigilowa� obywateli po li軼ie dokonywanych zakup闚. Jak raz si� takiego sposobu chwycili, to ju� mog� nie przesta�. [/quote]
安i皻a racja. A jak ten spos鏏 zadzia豉 u Jednego sprzedawcy, u篡j� go te� u innych. Moim zdaniem nie ma w Polsce szans na jak彗olwiek organizacj�.
W Ameryce, powiedzmy maj� to swoje PGI. Spotykaj� si� wymieniaj� do鈍iadczeniem i produkuj� wsp鏊nie. U nas takie co� nie przejdzie. Bo nie i tyle. A jak pomy郵� 瞠 w Irlandii elektronik zarabia 12000 z� netto, to tym bardziej mam ochot� wyjecha� z tego kraju. Bo p鏦i nie zmieni� si� partie rz康z帷e tym krajem, to ten kraj nie ma przysz這軼i.
pozdro
s _________________ Niebo to p堯tno ja trzymam p璠zel ale nie umiem malowa� wiec i tak g闚no wyjdzie.. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
GUN_1917 Go嗆
|
Wys豉ny: Pon Pa� 17, 2011 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Jak wy my郵icie 瞠 nie przyjd� do wszystkich po kolei kt鏎zy kupowali cokolwiek w internecie - cokolwiek powtarzam bo mo積a zrobi� wszystkie zakupy na mie軼ie a na internecie kupi� np 鈔ubk� stopki kolby do mausera kt鏎a jednocze郾ie super nadaje si� jako wkr皻 do mebli i oni ju� s� .
Tam kto� u g鏎y dobrze powiedzia� , interesuj si� czym� a my dzielne organy na pewno Ci� upierdolimy przy samej dupie , nie wa積e czym , - by豉 sprawa 瞠 i filatelist� powineli i ukradli kolekcj� . W tym kraju cz這wieku nie masz szans wygra� z ta czerwon� komun� .
CTX - no ma go嗆 troch� racji , ale my nie obrywamy w tej chwili za bachory z pod okna , tylko za brevika . I o to dlatego, musz� do nas wszystkich przyj嗆 niebiescy panowie - do nas wszystkich co co� kupowali w internecie - kupi貫� lont bo chcia貫� sobie w sylwestra rakiety "powi您a�" , a 瞠 masz XIIIw monety to te� Ci� pi瘯nie ugo軼imy . Kupi貫� se 10kg py逝 alu bo chcia貫� farby be速a� - a to teraz Ci� dojedziemy bo podatku nie zap豉ci貫� . i tak organy zje////i� wszystkich po kolei nie patrz帷 kto i co .
A zagro瞠nie - ha ... To jest tylko sygna� dla ka盥ego co by co� chcia� - sygna� co brzmi tak -> " stary chcesz robi� zamach nie bierz nic w necie " powiedziane po prostu otwartym tekstem. Dop鏦i nie dotkniesz si� w swoich dzia豉niach internetu do p鏒y nigdy Ci� nie znajd� . Patrzcie jak to jest mojego starego za niep豉cenie aliment闚 w zw. z czym dzia豉nie na szkoda SP , i za par� tam innych spraw 軼iga Policja ju� dobre 10lat , mimo 瞠 ka盥y wie jak go嗆 wygl康a , ile ma lat i gdzie mieszka , a stale od 24 lat mieszka w tym samym miejscu - mimo to nigdy nie uda這 si� Policji doporowadzi� go przez 18 lat trwania sprawy przed s康 to Ci dopiero , no ale on na pewno nie tyka� si� internetu... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
slu_1982
Do陰czy�: 21 Lip 2007 Posty: 343 Sk康: Zza P這tu
|
Wys豉ny: Pon Pa� 17, 2011 10:42 pm Temat postu: |
|
|
| Spanner napisa�: | 安i皻a racja. A jak ten spos鏏 zadzia豉 u Jednego sprzedawcy, u篡j� go te� u innych. Moim zdaniem nie ma w Polsce szans na jak彗olwiek organizacj�.
W Ameryce, powiedzmy maj� to swoje PGI. Spotykaj� si� wymieniaj� do鈍iadczeniem i produkuj� wsp鏊nie. U nas takie co� nie przejdzie. Bo nie i tyle. A jak pomy郵� 瞠 w Irlandii elektronik zarabia 12000 z� netto, to tym bardziej mam ochot� wyjecha� z tego kraju. Bo p鏦i nie zmieni� si� partie rz康z帷e tym krajem, to ten kraj nie ma przysz這軼i.
pozdro
s |
I takie rzeczy bol� mnie najbardziej, jak m這dy cz這wiek nieznaj帷y 鈍iata topi si� w morzu hipokryzji gdy 鈍iat zna z opowiada� swojego otoczenia nie spogl康aj帷 dalej ni� by m鏬� tylko tam gdzie naj豉twiej. Oczywi軼ie mo瞠 i da si� zarobi� te 12tysi璚y miesi璚znie za granic� ale przepraszam Ci� bardzo, tutaj ci篹k� prac� te� si� da. Wybra貫� najlepsz� opcje jaka istnieje bo jest naj豉twiejsza czyli siedzenie na dupie i marudzenie 瞠 tu 幢e, niedobrze a tam lepiej. Mo瞠 trzeba zacisn望 z瑿y i zabra� si� do pracy ? >denerwuje< mnie to bo pracuje od 9tej rano, wychodz帷 na autobus o si鏚mej trzydzie軼i wracam cz瘰to o dwudziestej drugiej 陰cz帷 to z zaocznymi i maj帷 dy簑r raz na 3 tygodnie, chwytaj帷 si� nocek jak si� tylko da a czas kt鏎y mam wolny- jeden weekend na miesi帷 ju� zaplanowa貫m na powr鏒 do domu rodzinnego, pomoc matce i zapalenie znicza na grobie ojca. "Wolne" wieczory przeznaczam ostatnio na malowanie nie swojego mieszkania ko鎍z帷 ko這 pierwszej w nocy, a czasami wstaj帷 rano ko這 5tej jad� do innej pracy gdzie siedz� do 鏀mej i jad� do nast瘼nej i znowu powr鏒 p騧nym wieczorem. I zarabiam na tym wszystkim 3 tysi帷e z przymru瞠niem oka. Jedyn� rozrywk� w ci庵u dnia to czytanie ksi捫ki podczas jazdy autobusem. Po pracy od 9 do 22 wracam strasznie zm璚zony i wyczerpany. Dodatkowo mam lokatora na mieszkaniu i szukam kolejnego. I ja jako� nie marudz�, nie narzekam bo wiem 瞠 jeszcze troch� i b璠zie si� lepiej wiod這. 疾by zarobi� pieni康ze trzeba si� napracowa� albo kombinowa� jakie� czarne interesy, kto co woli. Napisa貫m 瞠 w Polsce da si� zarobi� i 12 tysi帷e, bo si� da, w sezonie letnim pracy b璠zie taki nawa� 瞠 je盥膨c od zg這szenia do zg這szenia co� na granicy 10tysi璚y mo積a wzi望. Tak 瞠 prosz� nie m闚 mi 瞠 nie da si� w Polsce du穎 zarobi�. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
GUN_1917 Go嗆
|
Wys豉ny: Wto Pa� 18, 2011 11:36 am Temat postu: |
|
|
Jest jeszcze inne spos鏏 , zosta� pos貫m i wtedy na spokojno軼i bez wysi趾u Jak pracowa貫m w samochodach tam si� te� da這 by , jakby lepiej zarz康za� tym wszystkim zarobi� da這 by si� mo瞠 10 tys na miesi帷 , s瘯 w tym 瞠 musia� by� tam siedzie� od 鈍itu do nocy ciemnej a pojedziesz gdzie� w 鈍iat to troch� mniej si� bedziesz pa這wa� na te same pieni康ze ...Ale to chyba nie o tym mialo by� .
Wiadomo 瞠 u nas nie jest tak najgorzej - popatrze� na koree p軟. tam to dopiero ... Tylko ja bym chcia� 瞠by ca造 鈍iat patrzy� na Polsk� i ka盥y m闚i� - jak tam musi by� zajebi軼ie... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
HNIW

Do陰czy�: 14 Kwi 2002 Posty: 359
|
Wys豉ny: Wto Pa� 18, 2011 12:40 pm Temat postu: |
|
|
| Spanner napisa�: |
pozdro
s |
Niestety tutaj musze cie zmartwi�. Na wyspach jest o wiele gorzej ni� w Polsce pod wzgl璠em naszych zainteresowa�. W Polsce s逝瘺y nie maj� takiej kontroli nad obywatelem jak na wyspach.
Tutaj (UK w moim przypadku) jeste� ci庵le obserwowany. Musze przyzna�, 瞠 bez paragrafu nie b璠� si� czepia� ale wierz mi, maj� paragraf na wszystko.
Najlepsze jest tzw. antisocial behaviour. Pod to mo積a wszystko podpi望.
Za posiadanie kija mo瞠sz i嗆 siedzie� bo wed逝g tutejszego prawa twoim obowi您kiem jest udowodnienie, 瞠 przedmiot nie jest broni�. G闚niarze maj� no瞠 i bro� paln� a ty nie mo瞠sz mie� nic. Policja g闚no robi bo boj� si� zarzut闚, 瞠 niepe軟oletnich si� czepiaj�.
Do tego wiele atak闚 na tle rasistowskim, szczeg鏊nie w londynie. Chamstwo i prymityw do kwadratu.
Kase wi瘯sz� zarobisz ale o piro mo瞠sz zapomnie�. Do tego spo貫cze雟two totalnie zepsute. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Kwiecia

Do陰czy�: 10 Gru 2009 Posty: 72
|
Wys豉ny: Wto Pa� 18, 2011 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma co si� wiecznie ogl康a� za granic� i my郵e�, 瞠 tam maj� traw� bardziej zielon�, tylko robi� tyle ile si� da, 瞠by budowa� jak najlepsz� rzeczywisto嗆 wok馧 siebie. We w豉snym kraju, sk康 si� wywodzi i gdzie mo積a si� czu� jak u siebie. To w豉郾ie jest dla mnie patriotyzm. Ale to taki ma造 offtopic  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Glebojad

Do陰czy�: 01 Sty 2010 Posty: 12
|
Wys豉ny: Wto Pa� 25, 2011 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Rozpisywa� si� jako� bardzo nie bed�, chcia貫m tylko poczyta� co tu ciekawego piszecie, ale przeczyta貫m kilka post闚 i mnie zwyczajnie kurwica bierze.
CXT: Wyobra� sobie 瞠 ju� jaki� czas jestem pe軟oletni, nigdy nikogo nie narazi貫m swoimi dzia豉niami na niebezpiecze雟two, w 篡ciu nie zajmowa貫m si� materia豉mi wybuchowymi, z pirotechnik� sko鎍zy貫m definitywnie ponad rok temu. Pomimo wszystko pewnego pi瘯nego wtorkowego poranka obudzi這 mnie dobijanie si� o 6 rano do drzwi z krzykami : "POLICJA OTWIERA�" Po czym w moim domu zawita這 13 os鏏, ABW, stra� graniczna z psami i policja. Procedury wsz璠zie by造 podobne wiec nie b璠e si� rozpisywa�, 2 rzeczy mog� zwr鏂i� uwag�:
1:Nie znale幢i ani grama nielegalnej substancji a mimo to pozby貫m si� 2 telefon闚 (przez co korzystanie z konta bankowego jest praktycznie niemozliwe) komputera i 2 aparat闚. Oczywi軼ie tak jak wszyscy odtrzyma貫m wiadomo嗆 ze za ok 2 tyg odzyskam sprz皻, po kilku telefonach dowiedzia貫m si� 瞠:
Komputer b璠� m鏬� odebra� W KRAKOWIE za kilka dni
natomiast reszta sprz皻u dopiero pojedzie do poznania i zobacze je za jaki� miesi帷.
2:Nakaz przeszukania zosta� wydany na podstawie legalnych zakup闚 w legalnej firmie z czerwca 2010. HHHHHHHHHHMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.....
Chyba nigdy nie mia貫� do czynienia z wymiarem (nie)sprawiedliwo軼i 瞠 篡czysz innym takiego nalotu.
Zrozumia豚ym obserwowanie takich os鏏, je郵i by這by jakie� realne podej瞠nie o produkcje MW, spoko. Ale od samego funkcjonariusza (ogolnie byli bardzo mili i nie chcieli niczego bra� ale jak sami powiedzieli tylko s� wykonawcami wytycznych z Poznania) dowiedzia貫m si� 瞠 dostali oni adresy os鏏 kt鏎e maj� mie� przeszukania i 3 dni na zorganizowanie akcji, nie bylo tutaj mowy o jakimkolwiek rozpoznaniu, jedyne co wiedzieli o mnie dla przyk豉du to jak wygl康a dom i mniej wiecej ile mam lat od od s御iada kt鏎ego spyta� go嗆 w cywilu na chodniku.
Edit: Jeszcze dla por闚nania:
Do dilera w moim mie軼ie kt鏎y mia� ilo嗆 narkotyk闚 oszacowan� na kwot� z szescioma zerami przysz這 4 funkcjonariuszy, a do osoby uznanej za 鈍iadka w sprawie gdzie w mieszkaniu nie by這 nic, 13 os鏏+2 psy, czuj� si� zaszczycony. Swiatowej klasy terrorysta dos這wnie |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
GUN_1917 Go嗆
|
Wys豉ny: Wto Pa� 25, 2011 8:28 pm Temat postu: |
|
|
To jest w豉郾ie najpi瘯niejsze w ca貫j akcji wpada policja za zupe軟ie legalne zakupy , w zupe軟ie legalnej firmie , to tak jak kiedy� bywa這 - 瞠 kto� sobie kupi� kolb� do mausera na allegro a potem mia� darmowe budzenie gratis ...
Zreszt� u nas jest w og鏊e 鄉iechowa sytuacja - chodzisz z wykrywk� zbierasz miedziaki na polu ju� si� w豉dza krzywo patrzy, kupujesz chemie ju� si� w豉dza krzywo patrzy , jeste� kibicem te� masz przerypane itd itd . Najlepiej bylo by zrobi� tak wszystkie ksi捫ki i wszystko z chaty co mog這 by zosta� uznane za zabytkowe (by造 ju� sprawy 瞠 P meble zawine豉) wywali� za okno , zostawi� telewizor , w鏚k� i kie豚ach� i b璠zie git , aha no i gazete , wyborcz� najlepiej. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
JPalikot
Do陰czy�: 05 Pa� 2009 Posty: 209
|
Wys豉ny: Pi� Pa� 28, 2011 5:40 pm Temat postu: |
|
|
Cze嗆.
No to ju� rzeczywi軼ie robi si� jaka� chora sytuacja, zacz窸o si� z 1.5 ... 2 lata temu. Najpierw sensacj� medialn� i oczywi軼ie wielkim przest瘼stwem by造 tzw. dopalacze, p騧niej wysz造 z "dziennikarskiej mody", za� sta造 si� ni� pseudokibice i jeszcze nie sko鎍zyli z tymi ostatnimi, to ju� pr鏏uj� si� doczepi� do chemik闚 lub pirotechnik闚 amator闚.
Dziwne, 瞠 w ukochanym USA (kt鏎y jest najwy窺z� 鈍i皻o軼i� dla naszych rz康闚/prezydent闚 od czasu Wa喚sy) nadal legalnie mo積a kupi� bro� paln� po uko鎍zeniu 18 lat chocia�, jak wiadomo dochodzi tam ju� regularnie do masakr w domach, szko豉ch i restauracjach. Nawet fakt, 瞠 podczas powodzi w Nowym Orleanie szabrownicy strzelali te� do lekarzy, nie przekonuje ich prezydent闚 do delegalizacji broni palnej.
Po prostu w miar� up造wu czasu w naszym kraju, nasze parlamenty i rz康y uwzi窸y si�, aby coraz wi璚ej rzeczy nie by這 wolno i coraz wi瘯sza dro篡zna post瘼owa豉 i og鏊niej coraz nudniej i dro瞠j by這. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
mahalas
Do陰czy�: 04 Lis 2007 Posty: 417
|
Wys豉ny: Sob Pa� 29, 2011 5:26 am Temat postu: |
|
|
| GUN_1917 napisa�: | | , w鏚k� i kie豚ach� i b璠zie git , aha no i gazete , wyborcz� najlepiej. |
He He i tu Cie lubie Mister Gun Osobiscie dodalbym Nasz Dziennik i mamy pelnie naszej sceny politycznej.
J Palikot -- powinienes kolego cos wymyslic, bo imienik to coraz wyzej wojek
Pozdro mahalas |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
|
|
Nie mo瞠sz pisa� nowych temat闚 Nie mo瞠sz odpowiada� w tematach Nie mo瞠sz zmienia� swoich post闚 Nie mo瞠sz usuwa� swoich post闚 Nie mo瞠sz g這sowa� w ankietach Nie mo瞠sz dodawa� za陰cznik闚 na tym forum Nie mo瞠sz pobiera� plik闚 z tego forum
|