Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
malutki .45
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Po co stosować kclo4 + fosfor jak kclo3 + S jest tańsze i wcale nie tak wrażliwe, a gdyby nawet to właśnie o to chodzi. Po co komuś coś co jest bezpieczne jeśli wo gule nie działa? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
takado123

|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 10:25 pm Temat postu: |
|
|
widzicie, tutaj pomysl z zaplonem elektrycznym wszystko rozwiazuje. nie musimy kombinowac z niebezpiecznymi substancjami a zaplon w 100% pewny. efekt bedzie na pewno lepszy. w dodatku zrobienie tego zajmie Ci pol godziny i jest wielokrotnego uzytku. jesli nie do konca ktos mnie zrozumial co do tego projektu to moge to narysowac  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PiroŚwieżak

|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 11:22 pm Temat postu: |
|
|
Hmmmm płyta blachy 10mm by wytraciła energię śruta, przełącznik, żarniki, źródło prądu - wybacz, ale mało to kompatybilne - wręcz upierdliwe. Po każdym strzale iść, ustawić od nowa. Czas jaki zajmie zrobienie urządzonka niech przeznaczy raczej na próby z innym sposobem, kase na układ niech wyda na odczynniki, zrobi setki gotowych spłonek i cieszy się ze strzelania.
Sam jestem strzelcem wiatrowym i uwierz mi - wszystko co waży i woła jeść jest wrogiem i tak obładowanego już wiatrówkowicza. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Spanner

|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 9:48 am Temat postu: |
|
|
takado123 napisał: | widzicie, tutaj pomysl z zaplonem elektrycznym wszystko rozwiazuje. nie musimy kombinowac z niebezpiecznymi substancjami a zaplon w 100% pewny. efekt bedzie na pewno lepszy. w dodatku zrobienie tego zajmie Ci pol godziny i jest wielokrotnego uzytku. jesli nie do konca ktos mnie zrozumial co do tego projektu to moge to narysowac  |
Cytat: | Nie chodzi o stricte sygnalizację trafienia. Wiatrówką nie strzela się na 500m żeby sprawdzać czy się trafiło ale o sam efekt. Powiedz mi czemu zamiast do tarcz ludzie strzelają do butelek? Bo destrukcja jest efektowna. Albo do ziemniaków, arbuzów, jabłek itp... wszystko się ładnie 'rozpierdziela' a tarcza służy tylko do ćwiczenia celności. W tym wypadku już nie ma zwykłej destrukcji, jest natomiast eksplozja Smile i chodzi właśnie o urozmaicenie rozrywki. |
_________________ Niebo to płótno ja trzymam pędzel ale nie umiem malować wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
takado123

|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 12:15 pm Temat postu: |
|
|
okej a wiec co bylo do powiedzenia to powiedziane zostalo. pozostaje tylko koledze kupic odczynniki i poprobowac  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Snoopy_jb
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Tak tak! Jak tylko znajdę blisko siebie sklep z takimi rzeczami to zaraz lece kupić co potrzeba. Kapsli mam od groma wiec nie będzie problemu z 'foremkami'. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
malutki .45
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 5:04 pm Temat postu: |
|
|
To powodzenia
Jak coś ci z tego wyjdzie to zaprezentuj wyniki na forum bo ja też bym sobie postrzelał (również posiadam wiatrówkę). Sory, że tak na sępa ale nie mam czasu aby osobiście przeprowadzi te testy  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PiroŚwieżak

|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 7:09 pm Temat postu: |
|
|
I jak? Są jakieś postępy, udoskonalenia mieszanki? Może autor już wykonał sobie "targetsy" i tak się wciągnął, że opowiedzieć o wszystkim zapomniał  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|