Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Macex111
|
|
Powrót do góry |
|
|
mahalas
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 3:35 am Temat postu: |
|
|
A zabka to ma szczelac czy tylko podskakiwac
Tak tylko sie pytam
Co by nie bylo to pies sie zdenerwowal
Pozdro mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Macex111
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 7:43 am Temat postu: |
|
|
Mi się wydaje, że skutkiem strzały ma być własnie podskok
Jako pływaka w dukerze polecam użyć styroduru, po pierwszej probie z dukerem musze przyznac ze bardzo ciezko go zrobic mi wszedl pod wode i wybuchł |
|
|
Powrót do góry |
|
|
A_O Gość
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Macex111 napisał: | Jako pływaka w dukerze polecam użyć styroduru, po pierwszej probie z dukerem musze przyznac ze bardzo ciezko go zrobic mi wszedl pod wode i wybuchl ;d |
Moja propozycja to kubek papierowy 100 ml
albo PS degustacyjny 80 ml, do sklejenia z krążkiem tekturowym użyć gęstego wikolu.
Proch na mieszankę iskrzącą do spławika trzeba spowolnić dodatkiem Cdrzewnego i opiłkami metalu - ustalić to doświadczalnie. Ilość ta zależy od średnicy wewnętrznej tulejki.
A. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Macex111
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Ja jako mieszaniny iskrzacej uzylem 10% dodatku proszku magnezowego. Niestety do końca niewiem jak wykorzystac te kubki w roli plywaka, przeciez maja to byc 2 stozki z obcietymi czubkami ale narazie pokombinuje z mniejszymi srednicami cos ok. 7mm(korpus nawiniety na olowku). Na filmie i zdjeciach prezentowany jest "duker" nawiniety na rurce do zimnej wody 16mm jednak bez drewnianego ubijaka moglem sobie poubijac zagipsowana rurka ktora do konca niebyla wypelniona gipsem i jak prasowalem to tloczek mi wchodzil w glab rury ale nie o tym moj post. Moze na mniejszej srednicy wypadnie pomyslnie chociaz jedno zanurzenie
http://www.youtube.com/watch?v=pBHfszSnfGg
proba "czy nie utonie"
@edit
chyba zrozumialem o co chodzi ale do produkcji takiego splawika jest potrzebna naprawde duza ilosc prochu |
|
|
Powrót do góry |
|
|
MacieX
|
|
Powrót do góry |
|
|
|