Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ksard
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2003 9:39 pm Temat postu: Ksard Współrzędne |
|
|
Podaję swoje współrzędne geograficzne:
50,1 N 19,8 E
Pozdrawiam:
Ostatnio zmieniony przez ksard dnia Nie Gru 14, 2003 12:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
|
yetihehe
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2003 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Jeszce nie, to będzie się na strnce podawało. Mam juz gotowe, ale jestem w akademiku i nie moge wgrać na serwer, bo admin źle ustawił proxy. Jak tylko będzie, to wgrm i przetestuję. Będzie na bierząco pokazywana mapka z kropkami w miejscach które podacie. _________________ Motyle trotylem pachną jak nigdy.
oglądający, niepraktykujący |
|
|
Powrót do góry |
|
|
leszek
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2003 10:54 pm Temat postu: |
|
|
A ja swoje:
53.0394 N
18.6144 E
Pozdr. L. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
eltopsj
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2003 11:37 pm Temat postu: POPSAR 2004 |
|
|
Witam serdecznie!
No masz klaaawą zabawę yetihehe
Moje:
51,23 N
22,58 E
Pozdr. J |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kamil
|
Wysłany: Pią Gru 12, 2003 9:36 am Temat postu: |
|
|
To i moje
52° 16' 16" , 21° 3' 4"
Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Feuer
|
Wysłany: Pią Gru 12, 2003 10:22 am Temat postu: |
|
|
To i ja sie dopiszę... też się chcę załapać
50°06'50"N
22°23'36"E
Pozdrawiam
Feuer |
|
|
Powrót do góry |
|
|
knod
|
Wysłany: Pią Gru 12, 2003 11:16 am Temat postu: |
|
|
N 54°26'26"
E 18°33'17"
Pozdry
knod |
|
|
Powrót do góry |
|
|
dziadek kermit
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2003 1:59 am Temat postu: |
|
|
N 54°25'56" -
E 18°33'17"
Knod wie o co biega _________________ Dziadek Kermit
"co do reszty uważam, że Kartagina powinna być zburzona!" |
|
|
Powrót do góry |
|
|
yetihehe
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2003 12:55 pm Temat postu: |
|
|
Tutaj jest mapka a tutaj można dodać swoje położenie. Mapka na razie nie pokazuje zbyt dokładnie, ale to wynika z przyjętych wzorów do obliczeń, nie uwzględniających zakrzywienia ziemi. Wielkość kółka oznacza ilość osób, które podały te dane. Do sprawdzenia swojego położenia proponuję www.mapapolski.pl, aby to jakoś ustandaryzować, bo miasto może mieć kilkanaście sekund rozciągłości. Jeśli będzie potrzeba, to popracuję nad bardziej dokładnym odwzorowaniem. Joy i Ściarwa już są zaznaczeni, więc niech się nie wpisują. _________________ Motyle trotylem pachną jak nigdy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
eltopsj
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2003 7:25 pm Temat postu: POPSAR2004 - Mapka!!! |
|
|
Witam serdecznie!
Faktycznie musisz yetihehe popracować przy tej mapce, bo po wpisaniu moich dokładnych współrzędnych, wyszło, że mieszkam ok. 10 km za Lublinem, a z mapki wynika również, że Kermit żyje w morzu . Wprawdzie generalnie rzecz biorąc żaby lubią wodę, ale chyba nie morską . No ale i tak wyszło nie najgorzej.
Pozdr. J |
|
|
Powrót do góry |
|
|
yetihehe
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2003 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Ah, gdybym miał nierozprostowaną mapkę... Gdyby była mapka w rzucie, to by bez problemu pokazywał, a tak musiałem jeszcze zastosować mnożniki, których nie byłoby na właściwej mapce. Jak znajdziecie mapkę, która jest 1,35 razy mniejsza w pionie przy takim samym rozmiarze poziomym, to będzie ta właściwa. Żeby wszystko pasowało, musiałbym zastosować wzory zajmujące po kilka linijek. Musiałbym je najpierw stworzyć, bo raczej ciężko byłoby je znaleźć. A ile kombinowałem z tymi, które mam, żeby pasowało!. Nastawiłem je tak, żeby pokazywało dobrze białystok, warszawa jest centrum mapy. _________________ Motyle trotylem pachną jak nigdy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
MICHAŁ
|
Wysłany: Pią Cze 25, 2004 11:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Panowie! to jak z tym spotkaniem? mineło pół roku a tu cisza, jescze jest czas....
Pozdrawiam, Michał _________________ WWW.RAKIETY.INFO - Modelarstwo Rakietowe
WWW.FORUM.RAKIETY.INFO - Forum Rakietowe |
|
|
Powrót do góry |
|
|
eltopsj
|
Wysłany: Sob Cze 26, 2004 8:07 am Temat postu: POPSAR 2004 (chyba 2005) |
|
|
Witam serdecznie!
Zorganizowanie takiego spotkania to nie pstryknięcie palcami MICHAŁ. Zgadzam się z KSARDem, że to musi być spotkanie zorganizowane profesjonalnie. Czyli stosowne władze miejscowe muszą o tym wiedzieć. Musi być ustalony konkretny program spotkania - nie może to być zjazd "w ciemno" z tej prostej przyczyny, że KTOŚ jadący z drugiego końca Polski (co jednak sporo kosztuje) musi wiedzieć czego może spodziewać się po takim spotkaniu i jakich atrakcji może oczekiwać. Takiego spotkania nie da się zorganizować za free, to na pewno będzie kosztować, a więc potrzebni sponsorzy (lub "zrzuta", czy jakieś bilety na wstępie wcześniej ustalone, które przynajmniej pokryją koszty organizacji zjazdu i ewentualny "bufet"). Jak z tego wynika mamy wiele problemów do pokonania. Pomysł dobry, jednak wg mnie i póki co musi dojść do większej konsolidacji użytkowników forum (czego na razie nie widzę), aby spotkanie stało się realnym zamiarem, a nie tylko teoretycznym projektem. Więc chyba jeszcze "trochę wody w Bystrzycy popłynie" jak mawiają lublinianie, zanim do większego spotkania dojdzie.
Pozdr. J |
|
|
Powrót do góry |
|
|
MICHAŁ
|
Wysłany: Sob Cze 26, 2004 9:35 am Temat postu: |
|
|
Witam
Domyslam sie ze to musi byc uzgodnione........ ale nie mowie ze to ma byc za tydzien poprostu chce aby to sie dalej ciągło, a nie temat był porzucony na nastepne pół roku...
Pozdrawiam, Michał _________________ WWW.RAKIETY.INFO - Modelarstwo Rakietowe
WWW.FORUM.RAKIETY.INFO - Forum Rakietowe |
|
|
Powrót do góry |
|
|
ksard
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 11:01 am Temat postu: po 6 latach |
|
|
MICHAŁ napisał: | to musi byc uzgodnione........ ale nie mowie ze to ma byc za tydzien poprostu chce aby to sie dalej ciągło, a nie temat był porzucony na nastepne pół roku... |
Trochę czasu upłynęło - ale stało się
Idea spotkania została zrealizowana za sprawą byłych i obecnych członków tego forum skupionych w PTR - czyli w Polskim Towarzystwie Rakietowym.
Relacja na stronie stowarzyszenia www.rakiety.org.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
|
eltopsj
|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 12:11 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje dla KSARDa (i pozostałych kolegów) za wytrwałość w dążeniu do celu! Faktycznie "trochę wody w mojej Bystrzycy popłynęło w tym czasie": 6 lat jakby nie było - toż to nowe pokolenie zdążyło dorosnąć do wieku szkolnego. Mam nadzieję, że teraz młodzi fascynaci techniki rakietowej nie będą musieli działać po omacku! Powodzenia w dalszych działaniach konsolidujących "brać rakietową". |
|
|
Powrót do góry |
|
|
ku ku
|
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 6:47 pm Temat postu: |
|
|
WIELKIE POZDROWIENIA DLA PASJONATÓW. |
|