| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat |
| Autor |
Wiadomo嗆 |
Loki

Do陰czy�: 17 Cze 2010 Posty: 3 Sk康: Z buszu
|
Wys豉ny: Czw Cze 17, 2010 7:39 pm Temat postu: |
|
|
| gekon napisa�: | Niekt鏎e, czyli jakie? Biel tytanowa, biel cynkowa? Indygo 240z�/kg, normalnie tanio jak za barszcz Te barwniki kt鏎e s� tam tanie to barwniki mineralne i do barwienia dymu si� nie nadaj� Wed逝g mnie najta雟zy kolorowy dym jaki mo瞠sz otrzyma� to r騜owy/fioletowy przy u篡ciu rodaminy B od B&G (1kg- 90z�). |
Mam na my郵i w豉snie Indygo m.in (te za 10z�/kg w zupe軟o軼i pomijam)... 240z�/kg to 鄉ieszna cena (24z� za 100 gram... Barwniki s� dosy� lekkie w stosunku do obj皻o軼i, a nie widzia貫m, by kto� dawa� wi璚ej ni� 1-2 造磬i barwnika do zyk貫j B&T 100g. Tak瞠 100-gramowy barwnik wystarczy na kilka mo瞠 kilkana軼ie 鈍iec). Spr鏏uj kupi� np. 1 kg b喚kitu metylenowego. No chyba, 瞠 zarabiasz 6000 miesi璚znie, to ok ^^
草單 indyjska te� si� nadaje do 鈍iec- koszt- 189z�/kg. Czyli jeszcze taniej.
P.S.
Z tego co powyczytywa貫m na innych forach/stronach i/lub obejrza貫m na niezliczonych filmach w internecie ultramaryna te� si� nadaje (tego jednak nie wiem na pewno, bo z ni� nigdy nie wsp馧pracowa貫m). Koszt to jakie� 60z�/kg.
Ostatnio zmieniony przez Loki dnia Pi� Cze 18, 2010 8:48 am, w ca這軼i zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
czort12
Do陰czy�: 22 Sty 2007 Posty: 18
|
Wys豉ny: Pi� Cze 18, 2010 12:07 am Temat postu: |
|
|
Nie myl b喚kitu metylowego z metylenowym;) Pierwszy zazwyczaj jest kilka razy dro窺zy a drugi jak poczarujesz to dostaniesz du穎 taniej ni� za 240z�/kg:) _________________ Zapraszam na: www.gothicmods.info |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Loki

Do陰czy�: 17 Cze 2010 Posty: 3 Sk康: Z buszu
|
Wys豉ny: Pi� Cze 18, 2010 8:45 am Temat postu: |
|
|
| czort12 napisa�: | | Nie myl b喚kitu metylowego z metylenowym;) Pierwszy zazwyczaj jest kilka razy dro窺zy a drugi jak poczarujesz to dostaniesz du穎 taniej ni� za 240z�/kg:) |
Sorki, liter闚ka... Mia貫m oczywi軼ie na my郵i b喚kit metylowy, tak jak w pierwszym moim po軼ie
Powiedz mi gdzie, a na pewno b璠� czarowa� ^^ |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Kogucik
Do陰czy�: 11 Kwi 2010 Posty: 42
|
Wys豉ny: Sob Cze 19, 2010 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
mam ok. 20 g b喚kitu bromometylowego, da si� nim zabarwi� dym? |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
gekon
Do陰czy�: 09 Lis 2009 Posty: 17
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
manah24 & ( 1-wsze ostrze瞠nie )
Do陰czy�: 21 Lip 2011 Posty: 5
|
Wys豉ny: Sob Lip 23, 2011 10:53 am Temat postu: |
|
|
Wiem o tym szkoda tylko 瞠 nie maj� innych barwnik闚 jak niebieski , czerwony ,zielony i 鄴速y a przyda這 by si� by mieli w asortymencie. No bo jedyne co znalaz貫m w niez貫j cenie to ziele� malachitowa na allego 500g/38z� i by造 te� kiedy� te� porcje po 25kg! Z tego co wiem barwi na zielono.
I pytanie by這 ju� o tym mowa w temacie ale zastanawia mnie zastosowanie masy zawieraj帷ej chlorek amonu i bawrwnik. Z tego co wiem kolor niestety rozjasnieje ale zastanawa mnie czy dym bialu powstajacy w du篡ch ilosciach z chlorku amonu nie zostanie zabarwiony dodatkiem dymnego barwnika. Wed逝g mnie przy odpowiednich proporcjach dymu b璠zie du穎 i b璠zie do嗆 intensywny kolor mia�. Ale to si� zobaczy. Pozdro. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
eviatho
Do陰czy�: 27 Sty 2012 Posty: 2 Sk康: z t康
|
Wys豉ny: Nie Sty 29, 2012 12:36 pm Temat postu: |
|
|
| Czy barwnik taki jak Rodamina B bedzie sublimowal w swiecy dymnej typu B&T ?? |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Piroman2

Do陰czy�: 12 Maj 2002 Posty: 834 Sk康: z mo寮zierza ;)
|
Wys豉ny: Sob Lut 11, 2012 8:00 pm Temat postu: |
|
|
Hmm... Dzia豉, ale nie jest to zbyt skuteczne, przypala rodamin�, a z woskiem si� troche rozja郾ia. _________________ Szelka jest ma造m nasionkiem, z kt鏎ego na niebie wyrasta pi瘯ny kwiat. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
|