Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
saruman kd
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 8:11 pm Temat postu: |
|
|
moja rada : kombinuj. skrzyknij ekipę. powolutku spokojniutko. nie musisz od razu kupować 150 mp9 i miliarda sztuk amunicji, wiem fajnie by było. Ale pośmigać po lesie, zrobić jakieś rozpoznanie czy zamaskować się możecie. o instruktora raczej trudno wam będzie, ale ucząc się od różnych ludzi różnych umiejętności można co nieco osiągnąć. na pewno umiejętność działania w grupie czy dowodzenie ludźmi nie zaszkodzi.
A drodzy koledzy pirotechnicy, militaryści i rusznikarze. każdy z nas zaczyna od zaklepanej rury i kija udającego karabin. Teraz uważacie się za super gości a kiedyś też byliście młodzi, WSTYD. _________________ niema to jak dobra rozrywka |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Wlasnie wlasnie Saruman dobrze prawi , a Tobie Walc polecam lekture o roznych partyzantach zawsze sie cos tam dowiesz bez wiekszego trudu bo na ogol fajnie sie te lekturki czyta .. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
saruman kd
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 8:41 pm Temat postu: |
|
|
w necie też znajdziesz sporo informacji. podchodź do nich chłodno i z rozsądkiem a może w śród śmieci znajdziesz coś ciekawego.
Tak na marginesie to sam chciałbym się w coś takiego pobawić. Wiec jak jest ktoś chętny z okolić wawy i zegrza
Zanim mi napiszecie jakieś pochwały to zanaczam że nie zamierzam tworzyć ani uczestniczyć w jakiejkolwiek zorganizowanej grupie o charakterze zbrojnym czy coś w tym stylu. po prostu grupka znajomych doskonaląca się w różnych dziedzinach.
co do nieskuteczności to sugeruje obejrzeć transmisje z iraku. niespecjalnie wyszkolenie ludzie zadają bolesne straty zjednoczonym armiom najbogatszych krajów świata. _________________ niema to jak dobra rozrywka |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 5:13 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | przyzwyczajenie do nieśmiertelności - za mało taktyki a więcej Rambo. |
Przejdź się kiedyś na strzelanke u nas na F50 tylko w niedziele (bo w sobote jest plebs :p ). Nieraz się zdaża że w czasie rundy nie widze przeciwnika ani razu, nieraz sie zdaza ze leżę godzinę w krzakach a potem nie wiadomo skąd mnie ściagają i >tyłek<, musze czekac na koniec rozgrywki :/ Nieraz trzeba przełazić fort naokoło samemu z tłumikiem załozonym zeby troszkę wrogów na tyłach podręczyć... Tak wiec różnie to bywa. A za "niesmiertelność" wypraszamy ze strzelanki. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cichy

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 1:04 pm Temat postu: |
|
|
"Sztuka Wojny" Sun Wu, Sun Bin
Polecam tą książkę. Przeczytałem ją pół roku temu i jakoś nie narzkam. Ma 107 stron{skan}. Dużo wnosi do umysłu. Polecam. _________________ Pozdro. Cichy |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
młody chemik
|
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 12:47 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Tak jak już napisał rafael31, polecam Związek Strzelecki "Strzelec". To jest to o co ci właśnie chodzi, też jeszcze rok temu miałem taki sam pomysł jak ty, gdy na jakimś pikniku militarnym było właśnie stoisko Z.S. OSW
"Strzelec".
Jest to organizacja paramilitarna ( co ważne legalna i z wielką historią), są szkolenia z taktyki, chodzimy na strzelnice, głównie szkolenia w jednostkach ale w ciągu roku jest też dużo szkoleń dla całego związku lub okręgu ( są dwa, północny i południowy).
A ciebie saruman kd zapraszam do nas do warszawy JS 5001.
Napisz na pw co dokładnie cię interesuje.
Pozdrawiam Młody Chemik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
rafael31

|
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 1:32 pm Temat postu: |
|
|
Oj młody chemiku ja nie polecam ZS "strzelec" a Związek strzelecki
ZSS jest odłamem ZS i nie powiem co sądze o dyscyplinie w ZSS nie wiem czy to w waszym okręgu ale noszenie mundurów typu "deszczyk" czapek uszatek z orłem z literką 'S" namalowaną flamastrem czy innych wybryków natury jak np panterki BW nie podoba mi się, bez obrazy może jest to bardziej wygodne ale wojsko to wojsko. Mam nadzieje ze nie uraziłem twoich poglądów a jeśli tak to przepraszam, to tylko moje zdanie.
ED:Oczywiście są tez bardzo debrze prosperujące i zdyscyplinowane oddziały ZSS, jeśli jest taki w twoim poblizu to nie zwlekaj
R31 _________________
przepraszam za błędy;/ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
młody chemik
|
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Nie nie uraziłeś, myślałem że to tylko różnica w nazie poprzez te okręgi, nie wiedziałem że chodzi ci ZS. To prawda dyscyplina czasem szwankuje, ale na poziomie mojej drużyny jest bardzo dobrze. Polecam ZSS, ponieważ ja uważam że można tu coś zdziałać i się dowiedzieć, nie stety nie wiem jak jest ZS bo na ternie warszawy chyba nie ma .
Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kamilz92

|
Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 10:11 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Widzę że nie tylko ja należę do ZSS . Co do dyscypliny to nie jest tak źle, ale są różne wybryki typu Cytat: | noszenie mundurów typu "deszczyk" czapek uszatek z orłem z literką 'S" namalowaną flamastrem czy innych wybryków natury jak np panterki BW | ale każdy powinien pilnować siebie, przynajmniej będzie tego jednego niezdyscyplinowanego mniej. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
michalwalc

|
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 9:35 am Temat postu: |
|
|
Widzę że jesteś nowy, ale dobra rada.
Następnym razem postaraj się nieodswierzac tematu w którym nikt niepisał przez prawie rok.
Pozdr. _________________ www.bet-at-home.com/affiliate.aspx?aid=27871
ZAGRAJ Z NAMI!! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
komasa1994
|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 5:48 pm Temat postu: |
|
|
poza tym nikt nie weźmie do wojska 14 latków  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 8:20 pm Temat postu: |
|
|
Poczytaj synek o Deutschland Volksturm , Hitlerjugend , Flakhelfer a dopiero potem się odzywaj |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
marco

|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Albo najzwyczajniej popatrz znacznie bliżej: Polscy Powstańcy Warszawscy. _________________ Nie ma wiedzy ktora nie bylaby potega, ale mala wiedza jest niebezpieczna... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
_Vincenzo_
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 12:29 am Temat postu: |
|
|
A jeszcze bliżej : ZWM _________________ _Vincenzo_ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
V1
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym sie zastanowił nad sensem walki dla kraju który zamyka do więzień potencjalnych swoich obrońców za kawałek złomu z lasu. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
andrew1989a

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 5:44 pm Temat postu: |
|
|
Dla kraju jest zawsze sens walczyć, dla tego państwa które mamy nigdy! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
michalwalc

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 7:34 pm Temat postu: |
|
|
Prawo jest prawem i ma sens tylko wtedy kiedy każdy je zna.
Jeżeli ktoś znosi taki kawałek do lasu to nikt nie będzie patrzył czy w razie W bedzi nim bronił kraju, bo jak by cos zrobił Tobie to bys mówił że przepisy cza jeszcze zaostrzyc i wg. wszystko jest bezsensu _________________ www.bet-at-home.com/affiliate.aspx?aid=27871
ZAGRAJ Z NAMI!! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
V1
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 8:54 pm Temat postu: |
|
|
michalwalc napisał: | Prawo jest prawem i ma sens tylko wtedy kiedy każdy je zna.
Jeżeli ktoś znosi taki kawałek do lasu to nikt nie będzie patrzył czy w razie W bedzi nim bronił kraju, bo jak by cos zrobił Tobie to bys mówił że przepisy cza jeszcze zaostrzyc i wg. wszystko jest bezsensu |
Jak by zrobił jak by na nosie rosły grzyby - prawo ma sens jesli zachowuje zdrowy rozsądek a to występuje w Polsce w dawkach homeopatycznych. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Hehe no Walc toś się popisał -co trzeba zrobić żeby zostać premierem ? Skończyć studia i wygrać wybory żadnych pozwoleń żadnych ,badań ... Co możesz zrobić --- to co robią premierzy od dobrych kilkudziesięciu lat kraj zlikwidować ...doprowadzic x tysięcy ludzi rocznie do samobójstw , innych do emigracji itp
A do zakupu pistoletu czy karabinu ile potrzebujesz papierów , ile badań
ile zaświadczeń ... hoho ...A jakie możesz wyrządzić szkody - powiedzmy że nawet z MG42 byś legalnie zaczął do ludzi strzelać - najwyżej 100-200 zanim Cię złapią - Co to jest w porównaniu z tym co może polityk nic ... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
_Vincenzo_
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 12:22 am Temat postu: |
|
|
GUN_1917 Lekko przeginasz "Śmierć jednostki to tragedia - milion zabitych to tylko statystyka." Poznajesz? Stalin też to wyznawał.
Co do prawa w Polsce to fakt jest chore. Mogę biegać z maczetą po ulicy, a nie wolno mi z gazówką.
Ale co można tutaj zmienić i z czyją pomocą?? Weźcie przykład posła Czumy. Nie miał stołka to gadał i pisał konkretne rzeczy. Dostał stołek i zamilkł. _________________ _Vincenzo_ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|