Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SS85
|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 6:52 am Temat postu: kamerka |
|
|
Witajcie. Dużo stwórców wspaniałych rakiet mątują kamerkę na kadłubie i gdy spada jest słabe ujęcie. Zróbcie tak jak ja planuję. Niech rakiet stanowi dwie części. Do głowicy jest doczepiona dodatkowa rurka w której znajduję się spadochron. Poprostu jest to głowica z rurką która jest wsunięta w rakietę. Gdy lot się kończy wysuwa się druga część rakiety odpala spadochron i nagrywa przez długi czas:) dobre ujęcie tylko trzeba zrobić spadochron do rakiety i drugiej części rakiety gdzie jest kamerka. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
MIROR
|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 6:52 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem o co Ci chodzi, może lepiej zrób rysunek. _________________
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Booter
|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Ja też widziałem takie filmy gdzie ludzie przyczepiali kamerki do kadłubów swoich rakiet. Chciałbym zaznaczyć że przeważnie montują spadochrony w tych rakietach bo jednak kamerę fajniej jest użyć kilka razy nie? Tylko że nie da się tej kamery/aparatu(ewentualnie) przymocować tak aby przy spadaniu, po zakończeniu lotu nagrało coś powiedzmy - wyraźnego Spadochrony montuje się na sznurkach a jeżeli jest sznurek to druga część rakiety czyli silnik będzie się obracać tak czy inaczej, chyba że autor tematu nie to miał na myśli. Jak mówię tego że kamera się obraca nie ominiesz, chyba że masz jakiś inny pomysł na zamontowanie kamery
pzdr. Booter |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|