| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat |
| Autor |
Wiadomo嗆 |
Virus
Do陰czy�: 04 Pa� 2009 Posty: 2
|
Wys豉ny: Nie Pa� 04, 2009 10:04 pm Temat postu: Bezpieczny granat dymny za 1z� |
|
|
WItam. Znalaz貫m w necie taki oto film:
http://www.youtube.com/watch?v=Y1GefPIYfig&feature=player_embedded
Autor twierdzi 瞠 sprzedaje przepis na ten granat. Twuierdzi 瞠 koszt takiego granatu to 1z�.
Czy kto� ma poj璚ie jak go wykona�?
Nie zauwa篡貫m ognia przy spalaniu a o to w豉郾ie mi chodzi...
Chocia� jak mawia przys這wie - "Nie ma dymu bez ognia" - Nie wiem czy jest to mo磧iwe... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
A_O Go嗆
|
Wys豉ny: Pon Pa� 05, 2009 8:02 am Temat postu: Re: Bezpieczny granat dymny za 1z� |
|
|
| Virus napisa�: | ...Autor twierdzi ...... 瞠 koszt takiego granatu to 1z�.
Czy kto� ma poj璚ie jak go wykona�?
Nie zauwa篡貫m ognia przy spalaniu a o to w豉郾ie mi chodzi...
Chocia� jak mawia przys這wie - "Nie ma dymu bez ognia" - Nie wiem czy jest to mo磧iwe... |
No przecie� na filmie masz instrukcj� jak wykona�. A mo瞠 linka znasz a filmu nie ogl康a�
Koszta ok, ale dotycz� samych surowc闚. To tak jakby powiedzie�, 瞠 koszt auta to 5k zeta no bo stal kosztuje 1 zet/kg , plastyk 5 z�/kg itp
Sam dobrej dymuchy nie zrobisz. Aby by� dobra w paintbalu (PTB) bo chyba o to ci chodzi, musi spali� si� do嗆 szybko czyli pewno poni瞠j 1 minuty a tego nie zrobisz na tej mieszance no chyba, 瞠 ograniczysz jej ilo嗆, zwi瘯szysz powierzchni� spalania ale wtedy masz nieco wiekszy problem z zap這nem. Pasjonat bawi帷y si� w piro da sobie z tym rad� ale trzeba wiele, wiele godzin nad tym posiedzie�.
Ogie� jest ale ograniczony do przestrzeni wewn皻rznej tulejki.
Dziwi mnie jedno. Dla mnie PTB to sport dla klasy 鈔edniej a tu prosz�, szukamy oszcz璠no軼i i dumamy nad tym jak zrobi� dymuch� za 1 zeta , a mo瞠 i mundurek zrobi krawcowa, google podw璠zimy narciarzom a jak z flint� . Da rade co� zrobi� homeade .
Przypomina mi si� kawa� jak klient w sklepie chcia� kupi� bardzo tani wieszak. I sprzedawca poleci� .................... gwo寮zia :- )
A. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Piroman2

Do陰czy�: 12 Maj 2002 Posty: 834 Sk康: z mo寮zierza ;)
|
Wys豉ny: Pon Pa� 05, 2009 4:25 pm Temat postu: swieca dymna z YT |
|
|
Prawd� m闚i帷 na tym filmiku to jest B&T. Ewentualnie mo瞠 inne proporcje wagowe lub dodatek % jakiego� w璕lanu magnezu czy salmiaku itp.
ps. ostatecznie zawsze mo瞠sz kupi� przepis
pzdr.
P2 _________________ Szelka jest ma造m nasionkiem, z kt鏎ego na niebie wyrasta pi瘯ny kwiat. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
GUN_1917 Go嗆
|
Wys豉ny: Pon Pa� 05, 2009 4:33 pm Temat postu: |
|
|
Kup przepis zanim dojdziesz do technologi produkcji to ju� dawno sprawa si� po ko軼iach rozejdzie ... a dwa 瞠 nie spalisz haty eksperymentuj帷 samodzielnie - chyba ... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Virus
Do陰czy�: 04 Pa� 2009 Posty: 2
|
Wys豉ny: Pon Pa� 05, 2009 6:02 pm Temat postu: Re: Bezpieczny granat dymny za 1z� |
|
|
| Cytat: |
No przecie� na filmie masz instrukcj� jak wykona�. A mo瞠 linka znasz a filmu nie ogl康a�
|
No fakt... Jest napisane...
Chcesz zdoby� ten wy鄉ienity przepis i pe軟y film instrukta穎wy? Wal messaga na YT!! Aha i 瞠by nie by這 nieporozumie� to ten genialny przepis nie jest za darmo(takze nie m璚zcie mnie na gg bo za free go nie dam). Dodam, 瞠 koszt zrobienia jednej takiej 鈍iecy to tylko 1 z�!!! wiec naprawd� tanio!! I nie jest to mieszanka saletry z cukrem, czy tam saletry z cukrem i sod�, ani 瘸dna karmelka czy tam pi貫czki do ping ponga bo z takich przepis闚 a� tyle dymu nie wyci郾iesz!! Mimo tego 瞠 ten przepis jest profesjonalny dost瘼no嗆 sk豉dnik闚 jest naprawd� du瘸 i nie b璠ziecie mie� najmniejszych k這pot闚 z ich nabyciem. POLECAM!
Wiele mi to nie daje...
Nie potrzebuj� tego granatu do paint ball-a.
Znalaz貫m taki przepis na B&T:
http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-swiece-dymna-b-t
Co o nim my郵icie?
Co� zmieni�?
Do czego jest potrzebny ten tlenek 瞠laza ? |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
MeHow

Do陰czy�: 14 Lis 2008 Posty: 131 Sk康: ze wsz康
|
Wys豉ny: Pon Pa� 05, 2009 7:50 pm Temat postu: |
|
|
po pierwsze nawet w filmiku jest wyja郾ione do czego jest ten Fe2O3
po drugie wydaje mi si� 瞠 to jest plagiat i ta strona 軼i庵ne豉 tutka P2 bez jego wiedzy _________________ po ulicy szed� pies i wydala� H2S |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
dekadent30

Do陰czy�: 06 Pa� 2009 Posty: 3
|
Wys豉ny: Wto Pa� 06, 2009 2:35 pm Temat postu: |
|
|
1 z� to nie jest wcale tak tanio _________________ Benzoesan sodu 14,99z�/1KG Chloran potasu: 5,49z�/200g |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Piroman2

Do陰czy�: 12 Maj 2002 Posty: 834 Sk康: z mo寮zierza ;)
|
Wys豉ny: Wto Pa� 06, 2009 4:33 pm Temat postu: |
|
|
Na tej stronie (spryciarze pl) jak wida� tutorial jest te� od Pedwa czyli m鎩. Wcze郾iej pewien go軼iu mia� tam m鎩 tutorial wrzucony i musia貫m spraw� za豉twia� z moderacj�. Ostatecznie sko鎍zy這 na tym i� filmik wyl康owa� na profilu, kt鏎ego wcale nie zamierza貫m tam wcze郾iej tworzy� i dawa� tego filmu. Ale skoro mia� to kto� inny dawa� za mnie m鎩 film to ja dzi瘯uje.
Mam pytanie, wie kto� jak mog� usun望 sw鎩 dodany film tam? Czy tylko moderacja mo瞠 to zrobi�, albo jestem 郵epy
pzdr.
P2 _________________ Szelka jest ma造m nasionkiem, z kt鏎ego na niebie wyrasta pi瘯ny kwiat. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
|