Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Go¶æ
|
Wys³any: Sob Mar 14, 2009 5:47 pm Temat postu: |
|
|
Co¶ kolega wra¿liwy, pracowa³em w zak³adzie przerabiaj±cym wêgiel drzewny na rynek skandynawski i czêsto nawet pod mask± ludzie mieli wiêcej ni¿ kolega siê nawdycha³ podczas eksperymentów. Ale na serio maska konieczna, py³ wêgla drzewnego jest tak wredny, ¿e wci¶nie siê w ka¿d± szczelinê nawet mieszki w³osowe. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Pon Mar 30, 2009 1:48 pm Temat postu: |
|
|
Witam ,to mój pierwszy post tutaj. Co do tych dzieci ,sam mam 16 lat i jeszcze nie planuje nic kupowaæ dopóki nie poczytam waszego forum ,gdy¿ widzê ,¿e s± tutaj rozs±dne osoby. I chcia³bym siê wypowiedzieæ co do tych dzieci. Fakt ,faktem ,¿e wiêkszo¶æ jest taka jak opisujecie ,ale nie mo¿na od razu skre¶laæ wszystkich. Mam nadzieje ,¿e mnie rozumiecie  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zitrex
Do³±czy³: 07 Cze 2009 Posty: 2 Sk±d: co ... ?
|
Wys³any: Nie Cze 07, 2009 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Tak, maski przeciwpy³owe kosztuj± nie wiêcej ni¿ 10 z³ a mog± ustrzec
przed chorobami dróg oddechowych. Wszyscy wiemy jak pyli dobrze zmielony
wêgiel czy aluminium wiec kupowaæ maski przeciwpy³owe. BHP Podstaw± ! _________________ Wszystko co tu napisa³em to zmysli³em. Proszê szanownych adminów o nie kasowanie konta. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kieroshaw
Do³±czy³: 03 Sty 2009 Posty: 8 Sk±d: z chaty wuja Tom'a
|
Wys³any: Pon Cze 15, 2009 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja jednak poleca³ bym siê wykosztowaæ i kupiæ nie takie zwyk³e, budowlane, a taka porz±dn± maskê na pó³ twarzy z filtrami. Ja mam taka, jednak nie posiadam filtrów, ale zamiast nich daje chusteczki zwyk³e higieniczne i spisuj± siê ¶wietnie Po zakoñczonej pracy z wêglem chusteczki s± tak nim pokryte, ze ledwo co prze¶wituje biel. Jak kto¶ chce, mogê daæ zdjêcia maski.
Pozdrawiam, kiero.  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Drago11
Do³±czy³: 12 Lip 2009 Posty: 3
|
Wys³any: Nie Lip 12, 2009 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Anonymous napisa³: | Witam ,to mój pierwszy post tutaj. Co do tych dzieci ,sam mam 16 lat i jeszcze nie planuje nic kupowaæ dopóki nie poczytam waszego forum ,gdy¿ widzê ,¿e s± tutaj rozs±dne osoby. I chcia³bym siê wypowiedzieæ co do tych dzieci. Fakt ,faktem ,¿e wiêkszo¶æ jest taka jak opisujecie ,ale nie mo¿na od razu skre¶laæ wszystkich. Mam nadzieje ,¿e mnie rozumiecie  | Dziêki wielkie za te s³owa. Nienawidze kiedy kto¶ ocenia innych po wieku, niestety czêsto siê z tym spotykam to ¿e mam 14 lat nie znaczy ¿e nic nie wiem o chemii i zajmuje siê pirotechnik±. Jest ma³a ró¿nica miêdzy pirotechnikiem a piromanem.
Ps: Witam to mój pierwszy post
Pozdrawiam Drago |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MnichU

Do³±czy³: 18 Lis 2006 Posty: 82 Sk±d: Z klasztoru
|
Wys³any: Nie Lip 12, 2009 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Nienawidze kiedy kto¶ ocenia innych po wieku, niestety czêsto siê z tym spotykam to ¿e mam 14 lat nie znaczy ¿e nic nie wiem o chemii i zajmuje siê pirotechnik±. Jest ma³a ró¿nica miêdzy pirotechnikiem a piromanem.
|
Niestety ma du¿o i my¶lê ¿e ka¿dy potwierdzi to na w³asnym przyk³adzie ¿e jako takowej wiedzy nie posiada³ w porównaniu do dzisiejszych lat ja do dzisiaj wiele nie wiem i siê nadal uczê A co do pirotechnika i piromana to tak miêdzy prawd± a bogiem to ró¿nica jest taka ¿e pirotechnik to osoba maj±ca przeszkolenia w tym zakresie, ma licencje i inne pierdó³ki , a my niestety jeste¶my i bêdziemy uwa¿ani przez spo³eczeñstwo za piromanów czy tego chcesz czy nie. A mówiæ ¿e jeste¶ pirotechnikiem to mo¿esz sobie ale to i tak nic nie zmienia  _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Drago11
Do³±czy³: 12 Lip 2009 Posty: 3
|
Wys³any: Nie Lip 12, 2009 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Troszkê ¼le mnie zrozumia³e¶ nie chodzi³o mi oto ¿e "jestem wielkim znawc± i nikt nie mo¿e byæ m±drzejszy" tylko o to i¿ ocenianie kogo¶ po wieku nie zawsze jest trafne (choæ szczerze mówi±c moi rówie¶nicy intelektem niewiele ró¿ni± siê od buta). Nie chodzi o to ¿e przedzia³ wiekowy jest nieistotny tylko to ¿e w tym przedziale s± wyj±tki.
Pozdrawiam Drago |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MeHow

Do³±czy³: 14 Lis 2008 Posty: 131 Sk±d: ze wsz±d
|
Wys³any: Nie Lip 12, 2009 8:37 pm Temat postu: |
|
|
ale wyj±tki potwierdzaj± regu³e _________________ po ulicy szed³ pies i wydala³ H2S |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MnichU

Do³±czy³: 18 Lis 2006 Posty: 82 Sk±d: Z klasztoru
|
Wys³any: Pon Lip 20, 2009 10:01 pm Temat postu: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=lScKiHbRBbE tutaj dodaje film który pokazuje wypadek z petard± i r±czkê po wybuchu wspó³czuje panu z filmu bo petarda jaki¶ fail 1sek i boooooom!  _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
slu_1982
Do³±czy³: 21 Lip 2007 Posty: 343 Sk±d: Zza P³otu
|
Wys³any: Pon Lip 20, 2009 11:22 pm Temat postu: |
|
|
Na w³asne ¿yczenie wyj± lont odpali³ pozosta³± stopine. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
slu_1982
|
Wys³any: Sob Pa¼ 24, 2009 1:09 pm Temat postu: |
|
|
Wiadomo tylko ¿e robi³ co¶ zwi±zanego z pirotechnik±. Widzimy obok fajny akumulator.
http://obrazki.elektroda.net/98_1256382318.jpg
Potem sklejê dwa posty.
Ed. Link.
Ostatnio zmieniony przez slu_1982 dnia Sob Pa¼ 24, 2009 6:57 pm, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
A_O Go¶æ
|
Wys³any: Sob Pa¼ 24, 2009 1:33 pm Temat postu: |
|
|
Nie powinni¶my dawaæ takich obrazków a tylko linki do nich z ostrze¿eniem, ¿e filmy, zdjêcia - s± drastyczne. Ja na pewno bym tego nie klikn±³ bo zawsze tragedia ludzi dzia³a na mnie. Dzi¶ te¿ nie klikn±³em linka na onecie, ¿e na Pomorzu 5 osób zginê³o w wypadku. ¯ycie czêsto jest trudne, niesie z sob± wiele przykro¶ci i zagro¿eñ. Wystarczy mi wiedza, ¿e tragedi± by³y, s± i bêdê. Ja wiem o tym i tylko ta wiedza mi wystarcza wiêc wybieram milsze informacje.
Ostatnio ( mo¿e miesi±c temu) w TV widzia³em jak niemcy, ¯ydów mordowali na Ukrainie ("Shoah od kul"), pêdzili ich do grobu jak byd³o a potem do nich strzelali - szokuj±ce to by³o .
Mi³ego dnia A |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Razor83

Do³±czy³: 11 Kwi 2010 Posty: 22
|
Wys³any: Nie Kwi 11, 2010 2:27 pm Temat postu: by³y sobie r±czki |
|
|
To ¿e pod jego nogami stoi akumulator wcale nie oznacza ¿e zajmowa³ siê pirotechnik± i mia³ w rêku petardê. D³onie tego cz³owieka s± kompletnie rozerwane a petardy raczej takiej si³y nie maj±. To musia³ byæ ma³y ³adunek MWK |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hack

Do³±czy³: 15 Cze 2006 Posty: 353
|
Wys³any: Nie Kwi 11, 2010 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Nawet nie wiesz jak sie mylisz Razor83.
Petardy moga zabic czlowieka na miejscu.
W Ameryce Pd. robia petardy wielkosci pilki noznej... _________________ tekst sluzy do celow edukacyjnych i nie ponosze odpowiedzialnosci za jego inne wykorzystanie |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Razor83

|
Wys³any: Pon Kwi 12, 2010 7:36 pm Temat postu: by³y sobie r±czki |
|
|
Odpowiednio du¿e jak najbardziej no chyba ¿e przy³o¿ysz w odpowiednie miejsce to i ma³a petka wystarczy. Ale nie tu, rêce zmielone w nogach g³êbokie dziury a co z twarz±?? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
slu_1982
|
Wys³any: Wto Kwi 13, 2010 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Ale mineralkê ma
S± te¿ rurobomby w³asnie najczêsciej w taki sposób odpalane  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Razor83

|
Wys³any: Wto Kwi 13, 2010 5:02 pm Temat postu: by³y sobie r±czki |
|
|
Cokolwiek to by³o po dupie siê ju¿ nie podrapie
Ciekawe jak t± mineralke otworzy³ slu |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DAVIX36

Do³±czy³: 12 Maj 2009 Posty: 9 Sk±d: z tego ¶wiata
|
Wys³any: Sob Maj 22, 2010 7:03 pm Temat postu: |
|
|
........
Przyk³ad dlaczego nie warto robiæ ma³ych ³adunków MWK  _________________ To co by³o marzeniami... Sta³o siê rzeczywisto¶ci±... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Unknownman.. && ( 2-gie ostrze¿enie )

Do³±czy³: 14 Lis 2010 Posty: 1
|
|
Powrót do góry |
|
 |
andreo
Do³±czy³: 07 Gru 2010 Posty: 1
|
Wys³any: Sro Gru 08, 2010 9:08 pm Temat postu: kontynuacjka |
|
|
no ja mia³em wypadków 3 ku przestrodze kolegów podam wnioski:
1.to przy karmelizacji, karmelek siê zagotowa³ i sie zapali³, 350g w pomieszczeniu wielko¶ci ma³ego gara¿u, wszêdzie dym i smród, na zewn±trz rodzice i co tu robiæ, wietrzyæ czy nie hehe. Przestroga siej taka ¿eby NIGDY SIE NIE SPIESZYC, MA£Y OGIEÑ I DU¯O CIERPLIWO¦CI.
2.To przy odpalaniu karmelku z woskiem jak sie spali³a wieszchnia warstwa, to podszed³em a tam bum dym po twarzy i w³osy (mam d³u¿sze loczki) wiec ¶mierdzia³y ze hej ale nic po za tym. wniosek: NIE PODCHODZIÆ DO WYPALONEJ PETARDY PUKI NIE ODCZEKASZ Z 20 MIN
3. To przy produkcji sp³onek wed³ug przepisu (www.chomikuj.pl/paweloo19)
zamiast zaklejaæ ta¶m± to zapalniczka topi±c sp³onkê scala³em z drugiej strony lecz H3 jest bardzo czu³e i bumm, huk w uszach, ³apska bola od fali akustycznej ale na szczê¶cie mia³em okulary z plexi i z oczami w po¿o OD TAMTEJ PORY ZAWSZE PRZY PRACY Z PROCHAMI NOSZE PE£NA MASKÊ NA TWARZ A PRZY FB OKULARY PRZECIWS£ONECZNE, ZAWSZE POMOG¡ I REKAWICZKI TO WA¯NE ABY CI £APSKA SIÊ NIE POPALI£Y TROCHÊ CZASU WIÊCEJ A RÊCE I OCZY I USZY CA£E |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|