|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat |
| Autor |
Wiadomo嗆 |
slu_1982
Do陰czy�: 21 Lip 2007 Posty: 343 Sk康: Zza P這tu
|
Wys豉ny: Sob Lip 26, 2008 5:39 pm Temat postu: |
|
|
black-berry maj racje... Naprawd� powiniene� odej嗆 dalej, jeszcze te MP w s這ikach, nie wiem czy to dobry pomys� a szk這 豉two si� w brzuch wbije
Co do zmiany koloru przez aparat to mo瞠 balans bieli trzeba wy陰czy� ( WB)
Co do szelek to : http://www.youtube.com/watch?v=JY81hWcQXYI ten film mi si� najbardziej podoba�
Je瞠li robisz co� na "odwal si�" to tu tego nie dawaj bo tu pokazujemy co naprawd� potrafimy a nie na odpieprz.
砰cz� dalszych sukces闚 i pozdrawiam |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
PoDpalacz666
Do陰czy�: 09 Maj 2008 Posty: 1
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
dominik.megadeth

Do陰czy�: 17 Sie 2007 Posty: 20 Sk康: Ostrowiec 安.
|
Wys豉ny: Sob Lip 26, 2008 6:25 pm Temat postu: |
|
|
| slu_1982 napisa�: | jeszcze te MP w s這ikach, nie wiem czy to dobry pomys� a szk這 豉two si� w brzuch wbije
|
To w s這iku to chyba mieszanka na hmmm nie wiem willow albo TT, na pewno co� z tych dw鏂h. W s這iku nigdy nic nie mieszam, tam by造 tylko odwa穎ne sk豉dniki, zreszt� chyba wida�. Wszystkie mieszanki mieszam na sicie a p騧niej w misce.
Dzisiaj mo瞠 odpal� SM'a 45mm to zobaczymy co z tego wyjdzie. Troch� za ma這 gwiazdek do niego da貫m, ale nie b璠� ju� go rozbiera�. _________________ Fakt niezaprzeczalny... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Piroman2

Do陰czy�: 12 Maj 2002 Posty: 834 Sk康: z mo寮zierza ;)
|
Wys豉ny: Sob Lip 26, 2008 7:30 pm Temat postu: |
|
|
Ostatecznie dominik.megadeth i podpalacz666 po 3***.. na zach皻e i pokazane prace..
Dodatkowo oczywi軼ie jak przy 3* i wy瞠j dost瘼 do grupy odznaczeni i mo磧iwo嗆 pisania w fajerwerkach, piro og鏊nej itp..
Dlatego dalsze projekty prosze tam zamieszcza�, nie tutaj.
Szybki awans.. ale w razie pisania g逝pot, rangi zostan� zniesione i pozwolenia cofni皻e Dlatego stara� si� i uwa瘸�.
Safety first
tu go jeszcze nie by這
Ja tu sobie kulturalnie ikonk� u篡貫m, a zaraz mi j� na ca造m forum rozprzestrzeni�... - Nostra _________________ Szelka jest ma造m nasionkiem, z kt鏎ego na niebie wyrasta pi瘯ny kwiat. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
dubielak
Do陰czy�: 23 Kwi 2008 Posty: 18
|
Wys豉ny: Wto Pa� 28, 2008 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Ostatnio zrobi貫m 2 fugasy xD jeden wi瘯szy drugi troch� mniejszy
1 Fugas:
to fotka 
a tu film http://pl.youtube.com/watch?v=IfcBUYq__ZY troch� moi bracia komentowali xD i tata
sk豉d:
-mo寮zierz h=55cm 鈔=7.8cm 軼ianki oko這 1cm
-Paliwo 2l Pb95
-Fb KClO3/Al 50/50 25g xD troch� przesadzi貫m. obklejone w pudelku po winterfresh (nie robie reklamy )
2 Fugas:
to fotka 
a tu film http://pl.youtube.com/watch?v=8CFGR0fMGFQ
sk豉d:
-mo寮zierz (parz u g鏎y)
-Paliwo 1.5l Pb95
-Fb KClO3/Al 50/50 15g tez troch� przesadzi貫m. obklejone w pude趾u po winterfresh
a tu tez zdj璚ia te� tych fugas闚 tylko nie wiem kt鏎y to kt鏎y xD

niestety fugasy na filmach s� niebieskie z dziwnych przyczyn, chociarz w rl by造 normalne
To na tyle.
Pozdrawiam |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
pawcios123 Go嗆
|
Wys豉ny: Nie Sty 04, 2009 3:11 pm Temat postu: |
|
|
Ja zrobi貫m wulkan oparty na mieszance saletry potasowej z py貫m aluminiowym bright 325 mesh w stosunku obj皻o軼iowym 5:4. Dysza mia豉 1 cm 鈔ednicy (mog貫m da� mniejsz� ale ba貫m si� wybuchu) a snob iskier gdy by� najwy窺zy mia� oko這 2 metry i trwa� z 5 sekund. Korpus wulkanu by� wykonany z tekturowej rurki, takiej na kt鏎ej s� nawini皻e woreczki w sklepie. Mieszanki by這 3/4 rurki. Dysza mia豉 d逝go嗆 2 cm i by豉 zrobiona z papieru toaletowego i vicolu. Oto zdj璚ie, wydaje mi si� 瞠 jak na pierwszy wulkan do嗆 豉dnie wyszed�.
[URL=http://g.imageshack.us/img218/3[/img] |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Go嗆
|
Wys豉ny: Sob Sty 24, 2009 11:57 am Temat postu: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=WXp0jnIVIgU
Tutaj filmik z szelk�, kt鏎a jest "wyrzucana" w g鏎� nie z mo寮zierza ale leci na rakiecie zasilanej karmelem. Szelka to oko這 1g namanganianu z glinem, gwiazdki TT (Ba(NO3)2, Mg, PCV, cykloheksanon do rozpuszczenia PCV) zaprimerowane prochem czarnym. Szelka mia豉 鈔ednic� 1,8 cala. Do odpalenia u篡wa貫m tl帷ego sie sznurka bo wbrew pozorom by� mocny wiatr i ka盥y ogie� otwarty przygasa�. Trzeba przyzna� 瞠 si� zdziwi貫m bo rakieta jak widac ma mocnego kopa a to tylko karmel z wywierconym kana貫m |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
SZYSZKA901202

Do陰czy�: 10 Sty 2009 Posty: 39 Sk康: Z wybuchu
|
Wys豉ny: Sro Lut 25, 2009 8:52 pm Temat postu: |
|
|
Witam jest to moja kolejna szelka 2”
Waga -40g
Efekt-Tiger tail
Gwiazdki -ok 20 pompowane z strzykawki 5ml
Burst herbatki -H3 + torebeczka z FB
Po堯wki -zrobione na pi販e do golfa
Opu幡iacz visco- 2mm 2.5cm primerowane Pcz
Lift -2.5g H3
Szelk� po z陰czeniu zaklei貫m pod逝積ym paskiem pergaminu posmarowanym budapremem
owino貫m sznurkiem i przyklei貫m dwie warstwy cienkich paseczk闚 papieru do pakowania
klei貫m klejem na gor帷o i zrobi貫m stopine.
http://www.youtube.com/watch?v=wycigtnxCxc&feature=channel_page _________________ Zapraszam do ogl康ania moich film闚 na YouTube
www.youtube.com/user/parkourlja |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Johnny �鏚zki
Do陰czy�: 03 Sty 2009 Posty: 59
|
Wys豉ny: Sro Kwi 01, 2009 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Proch czarny (z jakiego� ruskiego forum a jak瞠 )
http://img23.imageshack.us/img23/1057/1002976.jpg
To przypalone miejsce to od patyczka
Przegryzany 15% wody, mielony 20 godzin w amatorskim m造nku kulkowym, prasowany (g瘰to嗆 ko這 1,5 g/cm3) i granulowany do ziarenek 0,5-1,5 na NC.
(tak napisali)
Ruscy maj� jeszcze 7 jednogramowych pr鏏ek z kolejnych etap闚 tworzenia prochu (surowy, granulowany, mielony 1h, 5h, 10h, 20h, granulowany na deksrynie)
PS: Thx za gwiazdki  _________________ To co tu pisz�, to tylko nieprawdziwe historyjki wyssane z palca. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
MeHow

Do陰czy�: 14 Lis 2008 Posty: 131 Sk康: ze wsz康
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
B&G

Do陰czy�: 12 Wrz 2003 Posty: 275 Sk康: U�
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
perkspec

Do陰czy�: 12 Kwi 2009 Posty: 2 Sk康: z k徠owni
|
Wys豉ny: Pon Cze 08, 2009 12:04 am Temat postu: |
|
|
Witam
Filmik z mini pokazu kilku szeleczek 2",star mine'闚 oraz star gun'闚. Ca這嗆 oczywi軼ie miotana pcz(te pierwsze 2 by造 na zawilgoconym i klapa),
gwiazdy na (SrNO3)2 i Ba(NO3)2 z PAM'em i PVC oraz stare dobre TT. Bateria poch這n窸a tylko 3 godziny pracy.
http://www.youtube.com/watch?v=Pm2hYb8dOns |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
SZYSZKA901202

Do陰czy�: 10 Sty 2009 Posty: 39 Sk康: Z wybuchu
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Xts Dost瘼 pr鏏ny
Do陰czy�: 11 Cze 2009 Posty: 15
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Piroman2

|
Wys豉ny: Wto Wrz 22, 2009 9:02 pm Temat postu: |
|
|
swietny starsmine Xts, dobra jako嗆 i moje ulubione D1
Daje dost瘼 pr鏏ny do pisania w reszcie komnat. _________________ Szelka jest ma造m nasionkiem, z kt鏎ego na niebie wyrasta pi瘯ny kwiat. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
serNitron

Do陰czy�: 05 Maj 2009 Posty: 5 Sk康: ten dym???
|
Wys豉ny: Wto Pa� 27, 2009 8:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
to moja od nieca貫go roku pierwsza szelka. Tym razem 3" sph.
Gwiazdy D1 glitter. Swego czasu P2 pisa� 瞠 chyba za bardzo domieli� niekt鏎e sk豉dniki i ja te�. mimo 10% 80mesh ca這軼i w璕la migota這 ca趾iem 豉dnie ale kr鏒ko.
Wsad gwiazd to ca趾iem du穎 bo prawie 100 g prasowanych na mokro.
Brust to H3 na no郾iku + 1g FB.
lift to 18 g BP o g瘰to軼i 1,7 ( spod prasy) + troszk� kruszk闚 SW
Do tego kometa TT 10g
Oklejane papierem do zaklejania karton闚, zupe軟ie takim jakim Chinczycy . napisz� kiedy� co nieco o szybkim loncie bo spala si� a w zasadzie wybucha szybciej ni� klasyczny quick match a u篡ty BP by�.
oto wygl康 przed: http://img26.imageshack.us/img26/568/szelkad13.jpg
i niestety nie film a zdj璚ie na d逝gim na鈍ietlaniu, kamerzysta nie nagra� z przej璚ia : http://img101.imageshack.us/img101/3231/kopiadsc1451.jpg
Widziane by這 przez koleg� z 0.5 km ca趾iem dobrze i wysoko嗆 niez豉 nie m闚i帷 o rozrzucie
zdj璚ie robione z 40m. s造cha� by這 3 km dalej.
teraz przygotowania na sylwestra. Ca造 rok sprz皻 zbiera貫m...
Pozdrawiam! Nn _________________ Teraz mrNitron przedstawia si� jako serNitron. Zapami皻amy?
konto pad這 ... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Piroman2

|
Wys豉ny: Sro Pa� 28, 2009 12:13 am Temat postu: |
|
|
fajne zdj璚ie... daje 3*** od strza逝, chyba nie b璠zie to b喚dem...
---------
edit
No tak MrNitron i tak mial juz 3*. A dlaczego konto pad這? Jest dalej na forum, jaki� problem? pisa� na pw.
pzdr.
P2 _________________ Szelka jest ma造m nasionkiem, z kt鏎ego na niebie wyrasta pi瘯ny kwiat. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
.arp

Do陰czy�: 01 Lis 2009 Posty: 6
|
Wys豉ny: Wto Lis 10, 2009 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Hi.
2 "FBki" mojego autorstwa. Sk豉d to KCLO4 60%, Al. Black 000 (5mikron闚) 30%, Al. Bright 325 Mesh 10%.
Korpusy:
Wys: 150mm
字. 35mm
Gr. 圭ianki: 10mm
2 tekturowe rury w這穎ne jedna w drug�, sklejone Wikolem dla lepszego po陰czenie, zatyczki papierowe, nie chc� ryzykowa� dostania od豉mkiem np. gipsu, lub te� ca豉 gipsow� zatyczk� (je瞠li chcecie, mog� da� zdj璚ia jak one wygl康aj�).
Pierwszy FB ma 15g tego prochu, drugi za� 30g. Obydwa s� oczywi軼ie oklejone czerwon� ta鄉� izolacyjn�, dla lepszego efektu "wizualnego" i po prostu, lepiej si� w ten spos鏏 prezentuj� .
Teraz co� nt. miejsca gdzie by造 odpalane.
Jest to stary poligon wojskowy, oddalony od miasta i wszelkich zabudowa� ok. 4-5Km.
Na pierwszym filmie wida� worek z li嗆mi, pod nim oczywi軼ie znajduje si� FB, chcia貫m uzyska� efekt "lataj帷ych li軼i", wi璚 wzi掖em worek na 鄉ieci i napakowa貫m do niego tyle li軼i ile si� da這 .
Drugi za� 豉dunek by� odpalany na do嗆 otwartej przestrzeni (wzniesienie), kt鏎a niestety "poch這n窸a" wi瘯szo嗆 huku.
Pewnie powiecie, 瞠 ma這 ambitne, lecz ja uwa瘸m, 瞠 pirotechnika to nie tylko pi瘯ne szelki roz鈍ietlaj帷e niebo w nocy, ale tak瞠 wybuchy, cho� nie powiem, bardzo bym chcia� zrobi� tak� szelk�, odczynniki mam, ale jako� nie wiem jak si� za to zabra�...
FB 1
FB 2
Og鏊nie to najwa積iejsze, czyli BHP przede wszystkim i estetyka .
Pozdrawiam. _________________

Ostatnio zmieniony przez .arp dnia Wto Lis 10, 2009 9:41 pm, w ca這軼i zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
.arp

Do陰czy�: 01 Lis 2009 Posty: 6
|
Wys豉ny: Wto Lis 10, 2009 9:45 pm Temat postu: |
|
|
| RAID napisa�: | Spoko porz康nie puk這 , co do zatyczek robisz papier + wikol? |
Nie, zatyczki to zwyk造 papier od drukarki z這穎ny w ma造 kwadrat, sklejony ta鄉�, najcz窷ciej z korpusu zostaj� strz瘼y, a zatyczka troszk� uszkodzona, ale nie w strz瘼ach, tak瞠 鈍iadczy to o tym, 瞠 jednak jest mocna .
| RAID napisa�: |
ten pierwszy z workiem to to co lata to li軼ie czy ziemia?? bo tak je**o 瞠 wygl康a jak by ziemi� rzuci這 |
Nie, to s� same li軼ie z drzew, no mo瞠 troch� ziemi, czy piachu si� tam dosta這 jak je zbiera貫m, ale to s�, 瞠 tak powiem "郵adowe ilo軼i" :p. _________________
 |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
MnichU

Do陰czy�: 18 Lis 2006 Posty: 83 Sk康: Z klasztoru
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
|
|
Nie mo瞠sz pisa� nowych temat闚 Nie mo瞠sz odpowiada� w tematach Nie mo瞠sz zmienia� swoich post闚 Nie mo瞠sz usuwa� swoich post闚 Nie mo瞠sz g這sowa� w ankietach Nie mo瞠sz dodawa� za陰cznik闚 na tym forum Nie mo瞠sz pobiera� plik闚 z tego forum
|