Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tchemik
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 12:09 pm Temat postu: XV Międzynarodowy Salon Przemysłu Obronnego |
|
|
Witam.
Wybiera sie ktos z forumowych kolegow ewentualnie kolezanek na wymieniony w temacie XV Międzynarodowy Salon Przemysłu Obronnego?
Calosc odbywa sie w Kielcach 3-6 IX 2007 czyli juz w przyszlym tygodniu.
W tym roku wystawe narodowa maja amerykance i tak jak ich nie lubie to sprzet maja fajny wiec warto zobaczyc. Ja chyba bede w srode ale to sie jeszcze okaze poki co pytam orientacyjnie
Wiecej informacji i wystawie:
http://www.targikielce.pl/targi/mspo/
Pozdro
Tchemik _________________
gg 2708094 Tchemik.Pl |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tchemik
|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 6:25 am Temat postu: |
|
|
Jakos nikt sie nie obligowal ze bedzie... Ja bylem w srode dlatego tez z jedna osoba sie minelem ale... Co sie odwlecze to...
Kilka fotek z targow:
http://kielce.tchemik.pl/
Pozdro
Tchemik _________________
gg 2708094 Tchemik.Pl |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tchemik
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 12:34 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Kto w tym roku sie wybiera?
Targi trwaja od wczoraj do czwartku.
Ja tam bede jutro.
Pozdro
J.B.
P.S. Ciekawe co w tym roku ciekawego bedzie pokazane. _________________
gg 2708094 Tchemik.Pl |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lechu
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 6:47 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Kto w tym roku sie wybiera?
|
Bardzo chciałem ale mi się sesja na wrzesień przedłużyła.
Cytat: | Ja tam bede jutro. |
Porób zdjęcia jak masz cyfrówkę. Nie zapomnij o broni palnej . Zwróc, dla mnie uwage na polskie karabiny wyborowe (Wilk, Tor itp.).
Dzięki. _________________ "Tutaj spoczywa Butch, niech Pan go dogląda. Spust naciskał szybko, wolno broń wyciągał". |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tchemik
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hubcio
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 5:21 pm Temat postu: |
|
|
Jak zawsze coś tam było
Oczywiście jak dla mnie najlepsza gablotka z MP-kiem i NSU Kettenkrad
Dzięki Tchemik za foto relację, mimo, że mam 40 km do Kielc, to nie byłem :/, a tak to przynajmniej obejrzę .
Pozdrawiam _________________
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lechu
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 5:38 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za zdjęcia - szczególnie za broń osobistą . _________________ "Tutaj spoczywa Butch, niech Pan go dogląda. Spust naciskał szybko, wolno broń wyciągał". |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 10:18 am Temat postu: |
|
|
prosze prosze nawet 7 zdjec moich wyrobów _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
michalwalc
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 12:17 pm Temat postu: |
|
|
takie tam sobie .... beczkowozy _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lechu
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | takie tam sobie .... beczkowozy |
A nie możnaby jaśniej?
Robisz jaja czy coś na serio projektowałeś/wykonywałeś? _________________ "Tutaj spoczywa Butch, niech Pan go dogląda. Spust naciskał szybko, wolno broń wyciągał". |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tchemik
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 10:23 pm Temat postu: |
|
|
Zbiorniki do transportu MW/niewypalow
Pozdro
J.B.
P.S. Przemku byles na targach? _________________
gg 2708094 Tchemik.Pl |
|
|
Powrót do góry |
|
|
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 10:45 pm Temat postu: |
|
|
To Mp 40 które jest tam na zdjęciu prawie na bank nie jest wersją ostrą tylko repliką ASG
szkoda że nie masz innego zdjęcia na magazynek :p Dziwna w ogóle jakaś taka - bakielit to to nie jest oksyda też jakaś taka zbyt czarna Poza tym te śruby w bakielicie...no i kolba z paru kawałków ...Wygląda to zupełnie jak w mojej tylko że moja to replika .... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lechu
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 9:57 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | Wygląda to zupełnie jak w mojej tylko że moja to replika ....
|
To jest norma takie coś że na targach pokazywane są modele, często z tworzywa.
Kiedyś na BME20006 oglądałem polski system trenażera (wiązka lasera uruchamiana spustem i czujniki na mundurze) i dałbym sobie ręke uciąć że trzymam w ręku AK-74S. Jak się potem okazało to była wiatrówka "Junkier" produkowana co prawda przez IŻMASH w Izewsku i bardzo podobna do oryginału, ale niestety to tylko wiatrówka...
No ale chociaż WKM był "prawdziwy" :
W każdym razie, niestety to jest norma. Żeby pomacać sobie najnowszą wojskową broń palną to albo trzebaby być dziennikarzem jakiegoś pisma o broni/militariach, albo być żołnierzem, albo sobie tą broń wyprodukować... (mówie oczywiscie o pracowaniu w zakładach zbrojeniowych ). _________________ "Tutaj spoczywa Butch, niech Pan go dogląda. Spust naciskał szybko, wolno broń wyciągał". |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 11:31 am Temat postu: |
|
|
pewnie ze robie sobie jaja przeciez czy ja cos potrafie
na codzien zajmuje sie produkcja obuwia damskiego i trzewików rolniczych przeciez swistak siedzi i zawija w te sreberka _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 1:46 pm Temat postu: |
|
|
fajny trzewiczek ! Są dostępne w jakiś polskich sklepach ? A jaka była wyściółka w tym trzewiczku... Poza tym tak już całkiem serio - taka beczułka serio może przetrzymać wybuch pocisku możdzierzowego kal. 120mm ? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
oktogenek
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 2:00 pm Temat postu: |
|
|
Lechu wpisz sobie w googlach Jakusz i będziesz wiedział czym się zajmuje V21 |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 3:58 pm Temat postu: |
|
|
ku scislosci czysty MW 15 Kg lub 152 mm OF 540 przy wadze pojemnika 3,2 tony _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hubcio
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 5:12 pm Temat postu: |
|
|
I ja przeszukałem Google
Rzecz która mnie zaciekawiła: Instalacja do utylizacji amunicji strzeleckiej.
Ciekawa rzecz, teraz w Mesko otworzono linie do utylizacji amunicji, z tym, że od kilku mm kalibru do kilkudziesięciu (tj amunicja artyleryjska)
Podobno mają na tym sporo zarobić, inna rzecz, że mechanizacja pracy jest ogromna mają pracować na 3 zmiany przy tym, a zatrudnienie ludzi do tego procesu, to tylko 30 osób.
Jedno jest pewne, utylizacja jest potrzebna, bo w Polsce,w magazynach (również w magazynach Mesko) znajduje się dużo "przeterminowanej" amunicji. A i sąsiedzi nasi (i nie tylko) mają pewnie troszkę tego .
Mam także pytanie, czy proch w tym procesie jest wypalany (tak by wyglądało po przeczytaniu specyfikacji na stronie Jakusz), czy może on po jakimś oczyszczeniu być powtórnie używany (elaborowany do amunicji ?) _________________
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 5:23 pm Temat postu: |
|
|
temat dekomplatacji ..temat prosty jak drut ale nie do opisania _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|