Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hvman

|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 5:20 pm Temat postu: |
|
|
Na dzień dzisiejszy nie warto inwestować w cymę, możemy za nieco większą kwotę kupić coś od Boyi (D|BOYS) ze stalowym body i prawdziwym drewnem (a za jeszcze więcej możemy mieć wersję full steel). Że by nie było, że mówię o czymś o czym nie wiem, miałem cm028 i posiadam AKS-74U - Boyi zdecydowanie wygrywa. Jako że robi klony VFC to repliki wglądają bardzo realistycznie -np. części nie są skręcane lecz łączone na kołki, jak w ostrym. Dzisiaj kupując Cymę wyrzucamy pieniądze w błoto, lepiej się zastanowić kilka razy niż potem żałować swojej decyzji. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beaker

|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Czyli lepiej jednak dorzucic to pare dych, i kupic np RK-02 boyi? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 7:02 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli masz możliwość to bierz Bojke ..wygląda świetnie ... co prawda nie mam pojęcia jak tam jest z GB bo za krótko te repliczki są na rynku ale poza tym są wyśmienite |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beaker

|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 7:09 pm Temat postu: |
|
|
No ak74, akutalnei 330zł, a boyia rk-02 400zł, wiec te 7 dych moglbym dorzucic, jesli naprawde warto, ale chodzi mi o działanie, i pytam czy warto pod wzgledem technicznym, bo wyglad to tam.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 9:34 pm Temat postu: |
|
|
pod wzgledem technicznym to trzeba poczekać z pół roku jak zaczną się sypać te kupione kilka miesięcy temu  _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 10:40 pm Temat postu: |
|
|
może nie zaczną ...dobrze by było wymienić te sprężyne co tam jest oryginalnie na jakąś ludzką M100 i to chyba tyle ... kwestia dodatkowych 50 zl ...jak sie wymieni springa na słabszego to nie ma bata żeby coś sie zepsuło...no chyba że bateria bo one są na ogół gówniane dość... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 2:44 pm Temat postu: |
|
|
ja miałem cyme z 1 seri. Działa nadal (1,5 roku) |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hvman

|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 5:49 pm Temat postu: |
|
|
Na WMASG warto poczytać, tak czytając pobieżnie to awaryjność jest porównywalna. No ale komu ma się coś zepsuć to mu się wszystko, niezależnie od firmy, popsuje A Boyi już naprawdę długo jest na rynku, więc i odpowiednie info też jest. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 4:11 pm Temat postu: |
|
|
nie jest na tyle długo zeby mozna było stwierdzić np jak szybko zdechnie tłok, zębatki itepe. Z resztą, zakłada sie słabszą spręzynę, łozyskowaną prowadnice i cichy zestaw i powinno smigać dłuuugo. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
assassin90

|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Ludzie, Zajmuje sie air soft`em teraz zamawiam HK416 SF od JG III generacji i sam szczerze polecam ten model, a co do Boyi nie kupujcie tego, to jest szajs. Lepiej dołożyć do 100-200zł i mieć coś porządnego. Pozdrawiam  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hvman

|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 5:06 pm Temat postu: |
|
|
No to podaj argumenty, które potwierdzą twoje mniemanie, że BOYI to "szajs". |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 8:34 pm Temat postu: |
|
|
I mówi to człowiek posiadający JG który wcale dużo lepszy nie jest ;P |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 9:53 pm Temat postu: |
|
|
nie wyciągaj łożyskowania. Różnica w masie jest nieznaczna, AEG to nie snajpa gdzie każdy g ma znaczenie. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 5:54 pm Temat postu: |
|
|
Yeeeah mam nowe częsci do guna :d zero trigger laylaxa, tłok laylaxa, prowadnice sprężyny laylaxa, głowice cylindra dorabianą i sprężynę 170sp laylaxa :d zasięg jest... miodzio :p jutro bede robił pomiar fps to sie pochwale. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
guuciek
|
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Jednak wycofałem się z kupowania mp5 tm ras ponieważ brak funduszy;/
Za to kupiłem sobie gazowy glock 23 od kjw.
POstanowiłem kupić klamkę myśląc o przyszłości. Gdy uzbieram pieniądze kupię sobie broń głowną a glock zostanie jako boczna.
Jacek noi jak z fps-ami ?? Ile wyszło?? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 10:37 pm Temat postu: |
|
|
sorka, nie bylo mnie po ostatnich poprawkach średnio 565 około. Na ubitej sprężynie. Do wymiany idzie jeszcze tłok bo ten laylaxa to 43g :/ (dla porównania mój poprzedni dorabiany tłok 14g). _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
assassin90

|
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Długo na forum mnie nie było xD wakacje, nie kupiłem JG xD obecnie posiadam G&G GR16 i póki co sie trzyma xD. A Boyi mało ma udanych modeli, ale z tego co mi wiadomo to AK od boyi to naprawdę świetna konstrukcja. Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MnichU

|
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 10:23 am Temat postu: |
|
|
assassin90 napisał: | A Boyi mało ma udanych modeli, ale z tego co mi wiadomo to AK od boyi to naprawdę świetna konstrukcja. Pozdrawiam |
Nie zgodze się mam replike karabinu SPR Mk12 Mod 0 Firmy BOYI i chodzi jak burza. Tak samo moja dziewczyna ma karabin AKs-74 RK02 i śmiga równie dobrze. Boyi jest dobrą firmą oczywiście to klasa 2 nie porównywana do TM czy innych, ale jeśli o klase 2 to moge powiedzieć ze to jedna z najlepszych firm JG CYMA sie chowa _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cichy

|
|
Powrót do góry |
|
 |