Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jmchn2

|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 3:10 pm Temat postu: Żbik |
|
|
Witam
Przedstawiam moją pierwszą własnoręcznie zrobioną rakietę "Żbik" . Wykonanie trwalo dokladnie 1 dzień z malowaniem. Na początku kupiłem rakietę "Meteor" lecz chcialem wykonać coś w podobie do niej ale o wiele mniejszą i powstała rakieta "Żbik"(link do startu rakiety "Meteor" http://pl.youtube.com/watch?v=d-1-YWAIstA
Dane o rakiecie
Głowica papierowa
Wysokość 490 mm
Wysokość głowicy 130 mm
Stateczniki w kształcie trapezu równoramiennego
Rakieta będzie startowała na dwóch silnikach klasy D 25-5 (15 Ns) i jednym C 15-6 (10 Ns) czyli prawdobodobnie bedą trzy starty.
A oto zdjęcie(tylko jedno ponieważ mialem drobne problemy z aparatem)
http://img179.imageshack.us/my.php?image=p1000397qm9.jpg
Po starcie postaram się dodać więcej .Start planowany na jutro (tj. 18.06.2008 r.)
Pozdrawiam jmchn2 vel johny |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adibeat

|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 6:10 pm Temat postu: |
|
|
życzę powodzenia i czekam na relacje.
mam nadzieje, że pogoda dopisze  _________________ Zwiezdoczka - Bohater Podniebnych Szlaków 2006 -04.11.2008 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jmchn2

|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje, napewno dobra pogoda sie przyda bo przy mocnym wietrze rakiete może zacząć "dziwnie się zachowywać" .
Pozdrawiam
jmchn2 vel johny |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jaskiniowiec

|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Powinno ładnie polecieć. Uważaj na wiatr, bo sądząc z powierzchni stateczników, to możesz mieć nadstateczność. No, chyba że wybitnie lekki korpus i głowica. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jmchn2

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 9:03 am Temat postu: |
|
|
Witam ponownieStart prawdopodobnie przełożony na poniedziałek ponieważ jak przestaje padać przeszkadza bardzo silny wiatr .Nie chę stracić mojego pierwszego modelu. Zobaczymy co wyjdzie w poniedziałek.
POZDRAWIAM jmchn2 vel johny
to juz 4 post o tym, że rakieta nie poleciała, puśc rakiete, i wtedy napisz sensowny post/ b92 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|