Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
guuciek
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 5:51 pm Temat postu: |
|
|
A co sądzicie o mp5 a4 produkcji tokyo marui ?? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Tokio to tokio .... co tu dużo gadać...na pewno troche więcej kosztuje ale to sie opłaca ... bo dostajesz niezła jakość... osobiście uważam że w tych krótszych broniach to jednak takie firmy jak TM i CA zdecydowanie są najlepsze... mimo że swoje trzeba zapłacić.. (oczywiście są wyjątki jak glock cymy...ale tylko potwierdzają regułe)
Osobiście jeżeli chcesz kupić elektryka i ma to byc Mp5 to najlepiej jest wybrać Classic Army... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 11:02 am Temat postu: |
|
|
Najlepiej wybrać ICSa. Niewiele droższy a o niebo lepszy podobno. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Czy ja wiem widziałem kiedyś jedną M4 ICS'a i strasznie właściciel narzekał.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 12:22 pm Temat postu: |
|
|
ale czy to świadczy o replice ?? _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 12:28 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie na replike narzekał a że to zebatki sie sypły a że coś tam W sumie to nie pamiętam żebym widział jakąś cyme ze zmielonymi zębatkami natomiast Classica i Tokio już widziałem ...Ale to kwseetia myśle tego że mało którą cyme sie tuninguje ... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 2:33 pm Temat postu: |
|
|
znajdź mi nie grzebanego TMa czy CA ze zmielonymi zębatkami  _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 7:11 pm Temat postu: |
|
|
A Faktycznie - nie grzebanego cieżko... Chociaż kiedyś widziałem właśnie takiego kałasza TM który miał już chyba z 5 lat i wtedy zmieliło mu zębatki... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 7:56 pm Temat postu: |
|
|
no dobra ale to jest 5 lat. Ile sie przepuszcza kulek rocznie przez elektryka? Powiedzmy... 25000. (ja wiem, więcej, ale załóżmy że tyle ). To daje nam 125 000 kulek. No takiej ilości kompozytu to nic nie wytrzyma . _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 10:35 pm Temat postu: |
|
|
Raczej chociaż i tak nie mam pewności czy to zębatki - taka była diagnoza strzelankowego ""rusznikarza"" |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
guuciek
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 5:30 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ostatnio przeglądałem zagraniczne sklepy asg i upatrzylem sobie mp5 ras tm
http://www.tokyo-model.com.hk/ecshop/goods.php?id=3035
za smieszną cenę (przeliczając na zlotówki) I zastanawiam się czy nie zamówić sobie z zagranicy. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 5:33 pm Temat postu: |
|
|
Poszukaj raczej na wgcshopie lub na redwolfie. Taniej powinno być. Tak czy siak jak planujesz zakup repliki to warto ściągać z HK czy Chin (ew z Japonii). Co innego gdy kupujesz chińczyka: wtedy przydaje sie gwarancja w Polsce. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 11:08 am Temat postu: |
|
|
http://gunnerairsoft.com/ - owiele taniej.
Na gunfire jest "AK105" (mi nie przypomina) za 199zł... taniocha.
Ps: Witam was wszystkich, jestem nowy. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hvman

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 6:40 pm Temat postu: |
|
|
No doliczyć jeszcze trzeba ok 45$ za wysyłkę, VAT (czasem tylko od ceny tego co w paczce, a czasem nawet z kosztem wysyłki podliczają) no i cło. Ale nadal wychodzi znacznie taniej niż w PL. No chyba, że ktoś trafi na promocję np na gunfire (ostatnio kupiłem aks-74u d|boys za 300zł - normalnie stoi za ok 500zł). |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beaker

|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 7:08 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Hm, ludzie, to jak w końcu jest z tym kalachem cymy (chodzi mi o cm028) jedni wychwalają, drudzy znowu mówią ze szit. Rozumiem, że trzeba trafic po prostu na dobry model, ale spotyka się więcej udanych modeli, czy nieudanych?
Pozdrawiam
Do tego waham sie, pomiedzy tym cm028, a DB-AKS74, 20 zl roznicy cenowej. Co polecacie? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Cyma jest sprawdzona
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beaker

|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 7:54 pm Temat postu: |
|
|
a roznice pomiedzy ak47, a ak74 cymy? bo slyszalem ze roznia sie praktycznie tylko body, a bebechy i sprawnosc techniczna maja takie same. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 8:33 pm Temat postu: |
|
|
ten wiekszy zasięg to kwestia egzemplarza tzn bardzo wczesne sztuki cm28 byly dość nieszczelne. Ak47 weszło później i już wszystkie były poprawione. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie ... te pierwsze egzemplarze co prawda troche lepiej wyglądały z wierzchu ale w środku zdarzały sie czasem jakieś nieścisłości natomiast terażniejsze 028 są w środku bardzo dobre tylko troche mi sie lufa nie podoba tzn kolanko gazowe jest w takim dziwnym kolorze ... Natomiast jakość strzału jest wręcz zauważalnie lepsza... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beaker

|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Acha, dzieki za pomoc, wiec wybor padl, ak74  |
|