Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 11:50 am Temat postu: |
|
|
Wiesz nikt chyba jeszcze z tego nie strzelał... bo to nowość jednak do walk ASG to sie nie nadaje moim zdaniem - aczkolwiek było by klimatycznie ... Zgubisz łuski i duba... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Takie repliki są dla ludzi którzy rekonstruują jednostki z IIWŚ, nie bardzo to pasuje do normalnej sceny ASG, bo prawie 100% maniaków ma repliki współczesnych broni. _________________ Detonation is only beginning of explosion, implosion is the end. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

Dołączył: 16 Paź 2005 Posty: 180 Skąd: granica UE.. taki kraj Polska może kto słyszał :D
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 2:15 pm Temat postu: |
|
|
Ile masz funduszy i czego oczekujesz po repliki. Bo to co podałeś nie nadaje się nawet na podstawę pod samoróbkę. Polecam ci Dragunova, jednak jeżeli bardzo chcesz cztero-takta to polecam M40XB. _________________ Detonation is only beginning of explosion, implosion is the end. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

Dołączył: 16 Paź 2005 Posty: 180 Skąd: granica UE.. taki kraj Polska może kto słyszał :D
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 2:38 pm Temat postu: |
|
|
a np to ?
http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152189688-L96A1-MP002.html
forsy mam ok 500zł ale musi jeszcze na przysłowiową "flaszke" starczyc
czytam komentarze pod bronią i ludzie to chwalą. Mi tam bóg wie co nie potrzeba dopiero zaczynam zabawe w ASG i jak sie spodoba to coś se lepszego fundnebo poco mam wywalac 1300 zł za "bron idealną" jak sie okaze że sie zabawa nie podoba albo co na początek coś tańszego ale żeby mżna było tym coś zdziałac a i tylko zamek czterotaktowy wchodzi w grę
pozdro
p8p8 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Niewiem czemu, ale wszyscy nowi chcą być snajperami. W ASG snajper nie jest tak wypasiony i mobilny jak w grach. Snajperem trzeba umieć być. Musisz mieć dobre maskowanie, broń, oko i co najważniejsze cierpliwość. A co do broni którą opisałeś to nie wiem nic na jej temat, nie miałem jej w rękach, ani nikt z mojego otoczenia niema jej na stanie. _________________ Detonation is only beginning of explosion, implosion is the end. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 3:17 pm Temat postu: |
|
|
dlatego chce mies snajperke bo jezdze na wiele konkursów strzeleckich strzelam z wiatrówek kbks-ów i czarnoprochowców często również bywam z wójkiem na polowaniach i wole sytuacje typu czekanie kilkadziesiąt minut na oddanie tego jednego celnego strzału niż bieganie i wywalenie 50 kulek zanim trafie jednego kolesia nie dlatego że namaniakowałem się w counter strikea jak jakieś dziecko neostrady
pozdro
p8p8
jeśli chodzi o cierpliwosc to najlepszym sprawdzianem jest polowanie czasem przesiedzi się całą noc na ambonie i >tyłek< nic nie wyjdzie ale na tym ta zabawa polega |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 3:29 pm Temat postu: |
|
|
Strzelanie z prawdziwej broni ma się nijak do strzelania z replik. Jednak jeżeli uważasz że chcesz być Snajperem to kup sobie na początek taką replikę jaka ci się podoba. Polecam poczytać opinie na jej temat przed kupnem. _________________ Detonation is only beginning of explosion, implosion is the end. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Macex111

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 4:54 pm Temat postu: |
|
|
Do wszystkich replik wymienionych od wczoraj: nie nie warto. Ile trzeba powtazać że snajperstwo w ASG to najdroższy, najtrudniejszy i najnudniejszy element ASG? Najbardziej przemokniesz, najbardziej sie ubłocisz, będziesz miał najmniej trafień, najmniej spektakularnych akcji a najwięcej machania saperką i nożem żeby zmontować stanowisko. Bedziesz lezał przez 45 minut żeby potem musieć spieprzać bez oddania ani jednego strzału, taszcząc sześciokilogramowe, długie na 130cm coś na plecach. Bedziesz się pocił w ghillu, będziesz go dxwigał jak namoknie. Wydasz 2000zł na replike a i tak przekonasz się że trzeba dokupić jeszcze drobiazgin za następne 500zł. Jak to przejdziesz to już jesteś prawie snajperem
Cytat: | czytam komentarze pod bronią i ludzie to chwalą. | W tym sklepie komenty sa pisane przez pracowników a negatywne komenty sa usuwane. To jeden z najgorszych sklepów z replikami.
Cytat: | Polecam ci Dragunova | Znaczy Dragunowa? Ale dość droga zabawka, z tego co pamiętam 1800zł za stocka.
Cytat: | nie bardzo to pasuje do normalnej sceny ASG, bo prawie 100% maniaków ma repliki współczesnych broni. | To akurat bardzo trafny argument :/ Powiem tak: ten karabin mało nadaje sie do ASG bo: naciaga się go pchając zamek a nie ciągnąc, magazynek na 5 łusek które się gubią, tandetne wykonanie i brak mozliwosci tunningu. Ładnie na ścianie wyglada.
Cytat: | Gdzie się strzelacie? | Tzw "Ruiny kolo zielonek". 400m od Krakmana tak swoją drogą.
Cytat: | Przy GG po kilku oddanych strzałach zasięg maleje, a po większej ilości spada o połowę. A przy CO2 różnica jest niewielka, prawie nikła. | Totalna bzdura co wyjasniają prawa fizyki: GG jest wmagazynku skroplony a CO2 tylko sprężony. To oznacza że przy GG nie spada ciśnienie po kazdym strzale a przy CO2 owszem. Tak więc jest zupełnie na odwrót i po raz kolejny udowadniasz jak mało wiesz o ASG. Ponadto snajperki na gaz to i tak pomyłka: gaz nie daje powtażalnosci takiej jak spręzyna (wachania temperatury gazu w magazynku przez co prężność się zmienia).
Pozdrawiam Jacek r. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Cytat: | Polecam ci Dragunova | Znaczy Dragunowa? Ale dość droga zabawka, z tego co pamiętam 1800zł za stocka.
i po raz kolejny udowadniasz jak mało wiesz o ASG |
Niestety niema czegoś takiego jak Dragunov. I kto tu udowadnia swój brak wiedzy. Ale skończmy z tą kłótnia bo zachowujemy się jak małe dzieci!! _________________ Detonation is only beginning of explosion, implosion is the end.
Ostatnio zmieniony przez BigJoe dnia Nie Mar 02, 2008 5:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 5:35 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy popełniłeś tak jak ja błąd w pisowni, czy nie? Ale prawdziwa nazwa Rosyjskiego karabinka snajperskiego brzmi SVD DRAGUNOV. Jak dalej nie wierzycie to macie linka! http://kalashnikov.guns.ru/manual/english/svd/ _________________ Detonation is only beginning of explosion, implosion is the end. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 5:47 pm Temat postu: |
|
|
Prawdziwa pisownia to Снайперская Винтовка Драгунова. Dragunov to marna próba oddania rosyjskiej wymowy w języku angielskim, dlatego "V". Natomiast my, jako polacy z wymową i pisownią POLSKĄ piszemy Dragunow. Podana przez Ciebie strona jest stroną onglojęzyczną co wszystko wyjaśnia.
To samo tyczy się bełkotu typu "kalashnikov". Jesteśmy w polsce i piszemy "kałasznikow" lub "automat kałasznikowa" lub Автомат Калашникова
Joe, nie do końca rozumiem Twoją wypowiedź...
Cytat: | Cytat:
Cytat:
Polecam ci Dragunova
Znaczy Dragunowa? Ale dość droga zabawka, z tego co pamiętam 1800zł za stocka.
i po raz kolejny udowadniasz jak mało wiesz o ASG
Niestety niema czegoś takiego jak Dragunov. I kto tu udowadnia swój brak wiedzy. | Nie ja pisałem Dragunov więc nie mój błąd. Dalej, moja wypowiedź o tym jak mało wiesz o ASG dotyczyła wyciętego przez Ciebie fragmentu o gazach więc mozesz mi wyjaśnić o co Ci chodziło? _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
slu_1982
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

|
|
Powrót do góry |
|
 |
geno

|
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 4:49 pm Temat postu: |
|
|
no jak dla mnie piekny, wszystko czego można chcieć tylko ta cena mi nie pasi choć moze jest najtańsza |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Fazzie1944 & ( 1-wsze ostrzeżenie )

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 4:54 pm Temat postu: |
|
|
Spróbuj to tunningowac... hehehe GB jest tam co najmniej dziwny. Za porównywalną kase kup lepiej coś JG jesli jednak upierasz się kupowa chińszczyznę. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

|
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 6:06 pm Temat postu: |
|
|
ja początkujący i tuning ... hahaha ja sie nawet zamka z kolby wyjąc nie odważe chociaz z mechaniką mam całkiem dużą stycznośc. wcale nie upieram się na hińszczyzne tylko to jest tej firmy CYMA a ciągle każdemu na początek polecacie tą berettę cymy to myślałem że ta firma jest sprawdzona
czyli co lepiej nie kupowac?
pozdro
p8p8 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 2:36 pm Temat postu: |
|
|
berette cymy? Hmmm... polecam elektryki JG z chińszczyzny. Te z NORMALNYM GB czyli v2 lub v3 ewentualnie boyi _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|