Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 5:22 pm Temat postu: |
|
|
no za takie pieniądze to możęsz kupic 2 cymkowskie glocki ... swoją drogą zaje*** są. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Grucha111
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 5:25 pm Temat postu: |
|
|
Arkhir napisał: | Lepiej jakąś cymke metal gearbox kup za taką cenę... A nie zaczynaj od "parasnajperstwa" snajperstwo nie jest takie proste... |
Dokladnie...ja z glockiem biegam i jest mi dobrze...zreszta jak chcesz snajperke minimum 1500zl musisz miec Troszke ci brakuje! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jakub
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 6:24 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm... zastanawiam się nad tym:
http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=712
ale nie wiem do końca...
PS. mam 13. lat, więc raczej ta snajperka nie na strzelanki a na "zabawy" w zaciszu domowego ogrodu... a szkoda, bo wiem (brałem udział w jednej strzelance, zupełnie niezorganizowanej, kupa dzieciarów, karabinki z kiosków, wiecie ) że ASG to świetna zabawa. Trza poczekać jeszcze 3 lata... ech...  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 7:36 pm Temat postu: |
|
|
to z linka to straszliwe gówno. Za 300zł poluj na uzywanego elektryka cymy _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Arkhir

|
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 9:48 pm Temat postu: |
|
|
Nie trać pieniędzy na takie >hmmm kupa innaczej <. Gloczysko cymy albo jakiś gaziak i na Szweeedaaa!  _________________ Niepraktykujący, oglądający  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 1:47 pm Temat postu: |
|
|
Generalnie w ASG nie ma alternatywy: albo pareset zł za klamke (pistolet+ lekki tunning to absulutne minimum moim zdaniem) albo bardziewia typu mp001 czy inne wytwory żółtej mysli technicznej. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 10:13 pm Temat postu: |
|
|
I jest w tym rycht zważywszy że ta badziewa ma taki sam zasieg co cymkowy AK ... a na dodatek to MP001 nie da za bardzo się tuningować ani w razie czego naprawić... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 3:54 pm Temat postu: |
|
|
DA sie (pasuję niektóre częsci od VSR) tylko po co? Chinol zawsze chinolem zostanie. Absolutnym minimum dla snajpy (tzn karabin z którego mozna budowac snajperkę) to 850zł (nowa VSR).
Pozdrawiam Dexter _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Arkhir

|
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Zostaje jeszcze gazowy ruger jak koniecznie chcesz snajpić w ogrodzie KLIK _________________ Niepraktykujący, oglądający  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 3:46 pm Temat postu: |
|
|
trzymajcie mnie nie bierz tego syfu. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 10:28 am Temat postu: |
|
|
Jacek R. napisał: | trzymajcie mnie nie bierz tego syfu. |
Niemów że ten ruger to syf. Kiedy dobrze się go uszczelni i wyreguluje, potrafi być naprawdę skuteczną bronią. Wiem bo miałem takiego. A na podstawie takiego Rugerka można zrobić naprawde prawdziwego potwora, który pośle ci celnie kolkę na ok 65m |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 5:46 pm Temat postu: |
|
|
JOe, jak sie nie ma porównania do normalnych replik to sie takie pierdoły opowiada... Ale sam kiedys podniecałem się mp5sd3 UHC.
Dziś był trening http://picasaweb.google.pl/kuba.rubis/0103Zielonki?authkey=nnR0uou0hzA
pogoda nie dopisała ale było i tak odpałowo. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 8:09 pm Temat postu: |
|
|
Jacku, nie miej mnie za jakiegoś n00ba. Siedzę w ASG od 2 lat. Przechodziłem przez każdy szczebel replik, więc mam porównanie do wielu broni. Rugera porównywałem z Tanaką która ma ok 700FPS. Oczywiście nie dorównał Tanace zasięgiem czy celnością, ale za taką ilość funduszy jakie w niego włożyłem to było zadowalające. _________________ Detonation is only beginning of explosion, implosion is the end. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 8:59 pm Temat postu: |
|
|
tanaka w stocku zdaje sie 540 fps. Celny gaziak? Ech... cos takiego nie istnieje. Ruger jest gnatem z bardzo niskiej półki, niemal z podłogi. Jest niebezpieczny bo nie trafia z daleka a robi kuku z bliska. Siedze w ASG więcej i co z tego? możesz siedziec i 10 lat a pleś takie głupoty  _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Nie mam zamiaru się kłócić, ale to że Tanaka ma w Stocku 540 fps to wiem, nie jestem ignorantem, a pisząc ok 700FPS samo przez się sie rozumie że była po tuningu. Owszem zgodzę się że ruger jest giwerą z niskiej pułki, ale po dopieszczeniu potrafi pokazać pazury. Ruger nie jest zły, jednak trzeba włożyć w niego trochę wysiłku i pieniędzy, aby jego strzały były w miarę przyzwoite. Mam kumpla który po monstrualnym przerobieniu Rugera jest z niego w 100% zadowolony. Ale najważniejsze co zrobił to przerobił go z GG na CO2, a to już dużo daje. _________________ Detonation is only beginning of explosion, implosion is the end. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Ale najważniejsze co zrobił to przerobił go z GG na CO2, a to już dużo daje. | Tak, fps. Tylko pytanie brzmi: Na chuj? Wykazujesz podejście do ASG typowe dla początkujących niestety. Pogoń za fpsami które (o zgrozo) w przypadku obu tych replik nie przekładają się na zasięg i skupienie na dużych odległościach. Karabin którym robi się krzywdę bo blisko lub się nie trafia bo niecelny. Wybacz ale gazowe snajperki mające 700fps lub rugery zasilane CO2 w rękach dzieci to dla mnie horror... Dobrze że z nami się nie strzelasz
Cytat: | nie jestem ignorantem | może i nie jestes ale jak widac po wypowiedziach miałes w łapkach za mało replik żeby wyrobic sobie zdanie lub punkt odniesienia. Postrzelasz z dobrze zrobionego karabinu i przekonasz się że na 400fps będzie miał taki zasięg jak twoje potworki z 500 czy 540fps nie wspominając juz o skupieniu. Fakty.
Miłego wieczora życzę
Jacek R. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 9:48 pm Temat postu: |
|
|
U tu cię zaskoczę Nie mam mani FPS. Biegam z giwerą która ma założoną tylko precke i sylikon. Więcej mi nie potrzeba na broni. A co do FPS to duża ich ilość potrzebna jest tylko snajperom, oczywiście nie do przesady!!
Cytat: | Tak, fps. Tylko pytanie brzmi: Na chuj? |
Nie tylko FPS, daje to też mniejsze różnice na strzałach. Przy GG po kilku oddanych strzałach zasięg maleje, a po większej ilości spada o połowę. A przy CO2 różnica jest niewielka, prawie nikła. _________________ Detonation is only beginning of explosion, implosion is the end. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Arkhir

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 10:09 pm Temat postu: |
|
|
[ot]Jacku naprawdę ciekawe fotki :d Gdzie się strzelacie?[/ot] Reety ale po co mu maszyna do zabijania z 50+ m ,skoro on chce to do ogrodu?!  _________________ Niepraktykujący, oglądający  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BigJoe

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 10:05 am Temat postu: |
|
|
Z drugiej strony racja Jak do ogrodu to może sobie kupić nawet coś z DE. _________________ Detonation is only beginning of explosion, implosion is the end. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

Dołączył: 16 Paź 2005 Posty: 180 Skąd: granica UE.. taki kraj Polska może kto słyszał :D
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|