Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mortan

|
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 11:00 pm Temat postu: Zakup gotowej rakiety |
|
|
Hej
Chciałbym kupić sobie jakąś fajną rakietę, dość sporą, z jakąś elektroniką. Z tego co znalazłem w internecie to są same jakieś prymitywy, ulepszone fajewerki (po 10-30zł)
Czy istanieje szansa na zakup profesjonalnej rakiety, która poleciała by na kilka kilomentrów w górę ?
Czekam na odpowiedź i ewentualne linki |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beaker

|
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 11:18 pm Temat postu: |
|
|
Witam
W Polsce nie da rady, za granica można kupic gotowe układay wyzwalające spadochron, oraz rakiety. Np Aerotech w stanach, co do rynku Europejskiego to sie nie wypowiadam, wiem tyle że w Niemczech dostępne są uklady DENTA-MAG,MAGIER ,SALT, tyle co wycztałem na niebolotach
Katalog Aerotecha pdf
Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adibeat

|
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 11:35 pm Temat postu: |
|
|
czołem pracy!
zacznij wpierw od jak to nazwałeś "prymitywów". Albo jeszcze lepiej... teorii. Gdyby w Polsce była możliwość kupienia takiej "profesjonalnej" rakiety to zapewne ktoś by sie na forum takim cackiem "pochwalił".
pozdrawiam i życzę samych sukcesów w "branży"  _________________ Zwiezdoczka - Bohater Podniebnych Szlaków 2006 -04.11.2008 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mortan

|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 10:05 am Temat postu: |
|
|
Ech... już mnie wkurza ta Polska, nic fajnego nie można nigdy tu dostać
Ale chyba można kupić taką rakietę metodą wysyłki, jak większość rzeczy przez internet.
Takiej rakiety co widziałem po 30zł (max) to nie opłaca mi się kupować, domyślam się, że wygląda ona jak fajerwerek i jest jednokrotnego użytku A tak z ciekawości, to na jaką ona mniej więcej wysokość poleci?
Natomiast rakieta własnej produkcji... hmmm, tu trzeba się już trochę na tym znać, widziałem kilka (chyba z 2) opisy budowy najprostrzych rakiet, może spróbuje.
Jednak wolałbym kupić dobrego "gotowca" Jeszcze nie przeglądałem cen... ile kosztowała by taka rakieta wznosząca się na powiedzmy 3 km, ze spadochronem? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gueer

|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 10:23 am Temat postu: |
|
|
Co do kupnej rakiety to nie wygladają jak Fajerwerki.
http://www.gamahobby.com/x_C_Dz__PD_5510064__PND_5510031.html
zobacz. Nie są jednorazowego uzytku. Wymienne są silniki. mój kolega miał takich rakiet dużo. i powiem ci że nawet nieżle sobie radziły w powietrzu. Ale żadna Ci nie poleci na te 3km tak jak chciałeś.. _________________ "Gdyby Bóg Nie Był Pirotechnikiem - Świat Nie Powstałby W Wyniku Wielkiego Wybuchu..." |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mortan

|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Co myślicie o tej klik
Warto? Za 60$, czyli ok 145zł |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adibeat

|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 2:54 pm Temat postu: |
|
|
jak chcesz, kupuj, nikt Ci nie broni tylko nie zapomnij zdać relacji ze startu na Forum
za taką kasę możesz zbudować sam rakietę >kupić komercyjne silniki u p. Sornowskiego lub p. Tendery, na Forum trochę osób para się elektroniką, zagadaj, pewnie pomogą Ci skonstruować to i owo. Znajdziesz też zapewne kogoś kto pomoże w wykonaniu korpusu rakiety.
a rakieta z linku... boska  _________________ Zwiezdoczka - Bohater Podniebnych Szlaków 2006 -04.11.2008 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mortan

|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 8:51 pm Temat postu: |
|
|
Napewno zamieszcze jakieś zdjęcia i filmik...
Ciekawe ile by kosztowało takie cacko:
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Front

|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 10:25 pm Temat postu: |
|
|
od kilku do kilkunastu tys dolarów zależy co na pokładzie etc etc  _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gueer

|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 10:33 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem jest strasznie dziwny ogien.. jakby nie była na paliwo stałe... _________________ "Gdyby Bóg Nie Był Pirotechnikiem - Świat Nie Powstałby W Wyniku Wielkiego Wybuchu..." |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
..:::DAX:::..

|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 11:51 pm Temat postu: |
|
|
Hehe...ogień jak ogień. Zapewne jest to paliwo stałe, gdyż widziałem na stronie KSARDa takowe, które spalało się bardzo podobnie. Nazwa tego paliwa to chyba "Blue Angel" jeżeli nic nie przekręciłem  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beaker

|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 7:32 am Temat postu: |
|
|
Siema
Jakbyście przejrzeli ten katalog to byście wiedzieli, paliwko nazywa się Blue Thunder. Pozdro |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mortan

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Macex111

|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Ja z tego sklepu bym nie zamawial bo jest strasznie drogo . Wejdz na strone tej firmy www.artmodelkrosno.com.pl i zamów sobie model meteor kosztuje 24,00 a nie 39,00 . |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
=FreaK=

|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Mortan napisał: | Czy do tej kupionej rakiety, trzeba dokupić silniki (żeby poleciała więcej niż jesten raz_ czy mozna je potem dorabiać? |
Hmmm, a czemu nie? Jeśli będziesz znał wymiary to chyba możesz zrobić swój, tej samej wielkości.
pozdro FreaK |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Macex111

|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Można dorabiać tylko musisz już zamontować jakiś sytem SOS bo tam spadochron jest otwierany poprzez gazy z silnika na końcu silnika jest chyba p.cz i na niego kładzie się chusteczkę i spadochron żeby nie przetopić gorącymi gazami . Chyba , że byś robił silniki a na końcu taka jakby petarda i ona by otwierała spadochron |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gueer

|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 10:38 pm Temat postu: |
|
|
Jak chcesz dorabiac silniki to weź zuzyty kupny, wyczysc lekko w srodku, nasyp PCZ lub P. czekoladowy i sprasój na mokro i zrób tak jak wyżej Macex111 pisał system odzysku. (tylko nie w formie petardy.) Jak to zrobić pisze wszystko na forum.
Pozdro _________________ "Gdyby Bóg Nie Był Pirotechnikiem - Świat Nie Powstałby W Wyniku Wielkiego Wybuchu..." |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adibeat

|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 10:49 pm Temat postu: |
|
|
"Jak chcesz dorabiac silniki to weź zuzyty kupny, wyczysc lekko w srodku, nasyp PCZ lub P. czekoladowy i sprasój na mokro"
oj, wątpię by coś takiego dorównało fabrycznemu silnikowi. Nie doceniacie potęgi mocy komercyjnych silników
nie mieszajcie Mortanowi w głowie, niech kupi wpierw rakietę "sklepową", odpali... po starcie będzie dobrze wiedział co ma zrobić nic na siłę, każdy musi odnaleźć własną drogę w tym hobby
PS
sprasuj się piszę  _________________ Zwiezdoczka - Bohater Podniebnych Szlaków 2006 -04.11.2008 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mortan

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 2:44 pm Temat postu: |
|
|
No dobra dzięki za wszystkie rady...
Ale nie wiem, który model z tych kupnych byłby najlepszy, dokupie do niego kilka silników. Może przy okazji kupić coś w tym sklepie oprócz rakiety, silników, wyrzutni, co mi się póxniej przyda w robieniu własnych rakiet - zapłacił bym tylko raz za wysyłkę  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adibeat

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 6:12 pm Temat postu: |
|
|
jak już chcesz zamówić coś jeszcze, to zamów klei. ewentualnie balsę i inne podzespoły ewentualnej przyszłej własnej rakiety. _________________ Zwiezdoczka - Bohater Podniebnych Szlaków 2006 -04.11.2008 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|