Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Macex111

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hubcio

|
|
Powrót do góry |
|
 |
rafael31

|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 12:22 pm Temat postu: |
|
|
Fajne petardki z tego wychodzą ale raczej na fb albo ssa, hukają bardzo głośno no i zatyczek niema Pcz żeby w tym walnoł to musi być dobry, najlepiej granulowany.
Rafael31 _________________
przepraszam za błędy;/ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Macex111

|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Zauważyłem 2 żeczy z tymi trojkatami otoz jeszczeli do trojkata wlozy sie http://img182.imageshack.us/my.php?image=zdjcia00831br8.jpg
waty i dalej pozwija sie normalnie i potem izolacją<szczególnie kolo lontu>> to iskry sa wyrzucane do guury a gdy zrobimy toco wyzej tylko bez izolacji to powstanie nam krotki ale efektywny wuklan |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tyczka

|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 4:29 pm Temat postu: |
|
|
te polumny już jakiś czas temu znalazłem na pyroguide i przyznam że jak na taki mały wkład pracy są całkiem ok - przy dobraj wprawie idzie zrobić kilkadziesiąt w 1h. tylko że ja używam zwykłego fb na kclo3/al i efekt jest o niebo lepszy niż na pcz (nawet bdb jakości). odgłos przypomina takiego lepszego korsarza. ciekawie się prezentuje kiedy zrobi się z np. 5 sztuk jedną polumnę kilkustrzałową - seria świdrójących ucho strzałów robi swoje 
Ostatnio zmieniony przez Tyczka dnia Sob Gru 29, 2007 1:51 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Macex111

|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 5:31 pm Temat postu: |
|
|
Poszedlem wyprobowac wszystkie 5 odmian czyli na swiszczale na pcz z izolacja i bez i pcz z wata i z izolacja i bez . Najlepiej wypadła polumna na swiszczale tak jak pisal rafael31 - thx za propozycje bo bym na to niewpadl . Pozostale wnioski wszystkie polumny czy to z izolacja czy tez bez ladnie strzelaja a wszystkie z wata daja fajny mini wulkan w weekend filmy
Zauwazylem tez ze im ciasniej się obklei izolacja wokol lontu tym lepszy efekt
Pozdro
Macex111 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Dobry efekt jak na tak mało pracy i materiałów. Na początku nie wieżyłem, że to strzeli, ale myliłem się nawet fajny trzask. Zrobiłem "traktorek" tz. kilkanaście petard połączonych lontem było chyba ich z 20. Napoczątku zaczęło trzaskać puźniej ogień z innych zapalił kilka naraz i kilka ostatnich buchneło ogniem zamiast walnąć. Wszystkie robiłem na H3. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Macex111

|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 5:35 pm Temat postu: |
|
|
ja zrobilem mixy tzn SSA i pcz i pcz i H3 i SSa i H3 i ostatnia mieszanka daje najlepszy efekt a dzis zrobie jeszcze na fb |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
geno

|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 11:52 am Temat postu: |
|
|
Witam!
Dobra nie ma jak licz na siebie!!
Prosiłem o efekty ale doprosić się nie można
1. Na You Tube świat sie nie kończy!! Sią inne strony filmikowe.
2. Mam już link do tych trójkątów:
http://video.google.pl/videosearch?q=polumna&hl=pl&sitesearch=
Rózne filmiki, proszę sobie wybrać. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
=FreaK=

|
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 5:52 pm Temat postu: |
|
|
Spoko są te "Mexykańskie trójkąty" , ja zamiast Pcz dałem FB (5/3/2 KNO3/S/AL) pasek papieru 4cm i nawet głośno jeb**
Ostatnio zmieniony przez =FreaK= dnia Nie Gru 28, 2008 1:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
malutki .45
|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 1:13 pm Temat postu: |
|
|
Zrobiłem trochę większego i grubo papieru dałem nasypałem dobrej jakości prochu bezsiarkowego i bardzo ładnie strzeliło byłem zaskoczony Polecam  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|