Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Piro

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 12:23 am Temat postu: |
|
|
Co do stechiometrii to sie nie zgodzę... Te różnice wywodzą się z energii aktywacji związku... ale z tą siarką i cynkiem to się zgadzam z przedmówcą bo stechiometrycznie pasuje... _________________ "Sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty" - Murphi |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rasti

|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 2:17 pm Temat postu: |
|
|
Piro a uwzględniłeś, że ja tu nie mówie o czystym chemicznie węglu tylko o węglu takim jaki kupujesz w sklepie. I dla takiego węgla proporcje mieszanki właśnie najlepsze są 70:30. Dziwne co nie? Dlatego takie liczenie nie ma sensu, a słowo przeze mnie użyte stechiometrycznie znaczyło tyle że całe substraty przereagowywują. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piro

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 4:13 pm Temat postu: |
|
|
To nie wiem jakiego ty węgla używasz że ci te prawie 20% różnicy wychodzi (zmień rodzaj węgla albo kup na forum...). Ja tam H3 robie 80:20 albo jeszcze mniej węgla... _________________ "Sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty" - Murphi |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 4:17 pm Temat postu: |
|
|
Mam zamiar na to lato robić własny węgiel
Granulowany H3 na sklepowym jest również gites
Co do tematu, ktoś mówił tutaj o wiórkach magnezowych. Polecam drobne wiórki magnezowe skleić w kulke np. caponem albo jakimś innym lepiszczem. Bardzo fajne "gwiazdeczki" wychodzą. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DNF
|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 7:41 pm Temat postu: |
|
|
Po co w ogole dawac gwiazdki..chyba ze DE. Lepiej dac proszki jakiegos metalu, np zelaza i juz. Jak dla mnie za duzo babrania z gwiazdkami.
Pozdrawiam
DNF _________________ "Kochajcie wróbelka, dziewczęta,
kochajcie, do jasnej cholery."
K. I. Gałczyński |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rasti

|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 11:05 am Temat postu: |