Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Achtung

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 2:36 pm Temat postu: |
|
|
nie bede się kłócił, widze że nie masz pojęcia o czym mówisz więc milcz. _________________ wierzący nie praktykujący  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Delirius
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 3:02 pm Temat postu: |
|
|
Achtung, w ten sposób, to do swojej rodziny mów, nie do mnie. Podstawy fizyki się kłaniają  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Nostra

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 3:45 pm Temat postu: |
|
|
Achtung tak samo jak ja leje na fizykę, pirotechnika to mała częśc fizyki i reszta własne doświadczenie i obserwacje!! niejednokrotnie sam zastanawialem się "jak to możliwe" ale po co mi wnikać w to, działa i tyle ! _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Delirius
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 3:49 pm Temat postu: |
|
|
To może powiem inaczej. Zrób tekturowy bączek, z dyszami jak w cyrko. najpierw niech odpali sę boczna dysza. Jak ci się przewróci, to daj znać. Mi się nie przewraca. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
rafael31

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 3:50 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie bączek nie wywraca się-działa i tyle  _________________
przepraszam za błędy;/ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Achtung

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 4:03 pm Temat postu: |
|
|
no nie wytrzymam. delirius, najpierw ucz się czytać później komentuj. pisałem o bączku czy cyrkoblitzu? nie mam ochoty kłócić się z kimś kto nie posiada nawet 1% mojej wiedzy. ode mnie to tyle. _________________ wierzący nie praktykujący  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Delirius
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Z twojej wypowiedzi nie wynikałooo czym piszesz, a temat jest o bączkach, więc z łaski swojej jeśli chcesz coś przekazać, to zrób to bardziej starannie. Kolaga rafael mówił i o bączkach i o cyrko, a odpowiadałeś właśnie na jego post. A z ta wiedzą to sobie tak nie pochlebiaj, bo sie zapowietrzysz i ci gorset puści  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MIROR

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 6:16 pm Temat postu: |
|
|
achtung napisał: | nie posiada nawet 1% mojej wiedzy. |
Skromny jesteś I pewny siebie, tylko czy nie za bardzo  _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mrNitron

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Sorka że sie wbijam. Rozbrajaliście nie inaczej oglądaliście bączki made in china?? Mają 1 dyszę i wcale nie pod kątem a spełniają powalająco dokładnie swą rolę . Kąt dyszy zależy od rodzaju bączka bo płaskie bloczki muszą miec pod kątem a dysza dolna po to by wyeliminować tarcie o podłoże (gatunek cyrko). w bączkach cylindrycznych podłużnych nie trzeba 2 dysz i pod skosem bo powierzchnia styku z ziemia jest mała a kształt uniemożliwia poruszanie się w innej płaszczyżnie(b. naziemne co sie nie wzbijają)
Treść oparta na przeprowadzonych prubach w swym czasie to było coś . Jeśli ktoś wyciągnoł inne wnioski to proszę o krytykę
PozdroNn _________________ Nie ma słabych MW- są tylko silne i silniejsze. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Achtung

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 11:38 am Temat postu: |
|
|
no może z tym 1% przesadziłem, przyznaje się ale delirius strasznie mnie irytuje. co do teorii mrNitrona to: 1 ciężko Cię zrozumieć, 2 bączki naziemne mają 2 dysze. możesz się upierać ile chcesz, mają i tak 2 dysze. _________________ wierzący nie praktykujący  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mrNitron

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 4:47 pm Temat postu: |
|
|
Z tą jedną dyszą chodziło mi o te podobne do motylków pszczułek itp. tyle że bez płatowca i te nie latają tolko brzęczą lub jakieś inne efekty gratis
PozdroNn _________________ Nie ma słabych MW- są tylko silne i silniejsze. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|