Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Artpi

|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 12:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam , jest ciekawa impreza w Szczecinie jest to zlot żaglowców THE TALL SHIPS RACES 2007 a w programie 2 sierpnia w czwartek na otwarcie o godzinie 23.00 pokaz sztucznych ogni .
Miasto zafundowało jeszcze jeden pokaz na zakończenie imprezy 5 sierpnia w niedziele o godzinie 24.00 wraz z 15 minutowym widowiskiem laserowym .
Jeśli ktoś z forum jest z okolic to warto się tam wybrać , ja byłem na zlocie żaglowców w Gdyni w 2003 też z długim pięknym pokazem sztucznych ogni naprawdę warto . A już zupełnie byłoby fajnie gdyby ktoś chciał to nagrać i za jakiś czas wstawić link do neta . albo jakieś fotki .
Więcej szczegółów patrz link poniżej
http://www.szczecin2007.pl/regaty2007/chapter_42113.asp _________________ pozdrawiam
Diabeł tkwi w szczegółach . |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tchemik

|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 4:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Dzis tj. 28-07-2007 o godz. 22.00 w OLESNIE pokaz sztucznych ogni z okazji DNI OLESNA, obok amfiteatru.
Ja bede, nagram, pozniej pokaze
Pozdro
Tchemik _________________ Tchemik.Pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Teo
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 7:33 pm Temat postu: |
|
|
Co do pokazu w Szczecinie to będę na 90% bo to kilka kilometrów ode mnie To jak ktoś wbija tam to MOŻEmy się ustawić. _________________ Koniec z piro.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Teo
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 11:09 pm Temat postu: |
|
|
Huy nie pokaz
pojedyńcze szelki przez ok. 10 minut..
na zakończenie, 5 sierpnia o 24:00 też zapowiadają pokaz.. hmm domniemam, że zrobili taką lipę po to żebyśmy my, miejscowi(bo tylko my teraz byliśmy) nie przyszli później.. po to żeby się więcej szwabów, duńczyków, itd. zmieściło  _________________ Koniec z piro.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 11:38 am Temat postu: |
|
|
Witam , to wielka szkoda ze tak wyszło może coś im nie odpaliło tak jak trzeba , albo tylko na tyle pozwoliły fundusze . Nie ty jeden jesteś zawiedziony i rozczarowany .
A co ja znalazłem , przeglądając neta natrafiłem na taka wiadomość aż za oceanem , zamurowało mnie że i tam o tej imprezie wiedzą i piszą , ale szybko się rozczarowałem klikajac na link okazało się ze to wiadomość o odwołaniu całej tej dość ciekawie zapowiadającej się imprezy , a szkoda mogło być ciekawie . A miałem na prawdę bardzo blisko i czas sobie zarezerwowałem , a tu nagle taka kicha
August 24 - 26. Gdynia City POLAND "1st International Fireworks Competition". . ("1st International Fireworks Competition Grand Prix Gdynia city 2007, welcome from 24-26.08.2007 to Gdynia city. Every day You can see two giant spectacular pyro-musical fireworks displays. Full of enjoy will provide firms from Italy, Canada, France, Slovakia, Portugal and Germany. Schedule; 24th - Frankreich, FETES und FEUX & Potugal, LUSO Pirotecnia, 25th - Slowakei, PRIVATEX PYRO & Kanada, APOGEE Fireworks, 26th - Deutschland, PYRO-ART Feuerwerke & Italien, Parente Fireworks.") (033) 819-35-98
Nawet na strona miasta Gdyni niema już żadnego śladu o zapowiedziach ani o odwołaniu . Prasa też milczy albo coś przegapiłem _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 11:44 am Temat postu: |
|
|
Witam dodam jeszcze coś na poprawienie humoru , dla fanów długich i widowiskowych pokazów na wysokim poziomie ciekawie zapowiada się druga edycja PYRONALE 2007 w BERLINIE poniższy link do strony
http://www.pyronale.biz/video.php
No może termin jest mniej zachęcający ale przy dobrej pogodzie do zniesienia nawet na dwudniowy pobyt . W prawdzie są koszta ale chyba warto je ponieść , a zwłaszcza jeśli się mieszka dość blisko granicy .
P.S Tej imprezy chyba nie odwołają _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Teo
|
Wysłany: Wto Sie 14, 2007 9:30 am Temat postu: |
|
|
Były dwa pokazy.. akurat ten na którym ja byłem to taki na "otwarcie" - lipa.. podobno ten drugi, bodajże 3 dni później był super.. zły jestem bo godzinę przed pokazem stamtąd pojechaliśmy ach ta pamięć + matematyka
ehh a taki podobno pokaz  _________________ Koniec z piro.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zagubiony

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Teo
|
Wysłany: Nie Sie 26, 2007 6:57 pm Temat postu: |
|
|
Eeee to chyba nie to. Było wtedy już ciemno i nie tak gęsto jak tu momentami.. i całość była dłuższa napewno
A wiesz Krzysiaczku, mnie czasem ma być a nie ma i na odwrót, znasz mnie  _________________ Koniec z piro.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Boro

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:00 am Temat postu: |
|
|
Film z finalu Biesiedy Tyskiej Chorzów 16.09.2007. Pokaz organizowany przez www.nakaja.com
tyskie.avi
enjoy. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
IrkaceK

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 11:26 am Temat postu: |
|
|
Ojjj... Boro, nastepnym razem trzeba bedzie sie ugadac No chyba, ze nie bedziesz mial ochoty
Moge zdradzic, ze polecialo 100% materialu!
Przyznajcie, ze final byl piekny! Zalozenie zostalo spelnione - roz***** niebo
Edit: Tez nie mam glosu
Ostatnio zmieniony przez IrkaceK dnia Wto Wrz 25, 2007 11:32 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
npiro

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 11:29 am Temat postu: |
|
|
IrkaceK napisał: | Przyznajcie, ze final byl piekny! Zalozenie zostalo spelnione - roz***** niebo  |
Filmik ma dźwięk czy tylko u mnie coś nie teges?
Bez dźwięku eksplozji i moździeży to już nie to samo. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Boro

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 12:13 pm Temat postu: |
|
|
Wybaczcie ale ja tez ubolewam nad tym ze nie ma dzwieku - material nagrywany jednym z low-endowych Lumixow ktory niestety nie zostal wyposazony w mikrofon....wiem traci sie polowa efektu, ale lepsze to niz nic...
Irkacek czyzbys pracowal/asystowal przy tym pokazie? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Alien_
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 2:23 pm Temat postu: |
|
|
szkoda, ze nie wiedzialem o tym pojechalbym chetnie... szkoda tez, ze tyskie
nie robi juz takich pokazow pirotechnicznych jak pare lat temu pokaz trwal ok 20minut i ciagle cos "wisialo" na niebie z roku na rok pogarsza sie choc jeszcze nie widzialem tego filmu z chorzowa. Mam nadzieje ze bedzie na czym "zawiesic" oko
P.S jak cos bedzie sie dzialo na slasku to mowcie  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Boro

|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Film z pokazu Wianki 2008 organizowany przez Nakaja Art www.nakaja.com
film_wianki
pozdrawiam
P.S. nie wiem dlaczego ale przy konwersji dzwieku za kazdym razem znieksztalca go. Nie poradzilem sobie z tym poki co wiec zamieszczam taki jaki wyszedl...
Ze wzgledu na stosunkowo duza rozdzielczosc jak i ograniczenie do 100MB popularnych file hostow film skompresowany kodekiem h264 (MPEG4 AVC). Do odtworzenbia wymagany jest wiec zainstalowany w systemie odpowiedni dekoder- polecam ffdshow ktory nie robi bajzlu w systemie i obsluguje mnostwo rodzajow kompresji. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam , jak już wczesniej pisałem odbędzie się w USTCE w dniach 3-5 lipca 2008 VII Festiwal Sztucznych Ogni .
I tradycyjnie każdej nocy w czasie trwania festiwalu prezentować będą swoje umiejętności i możliwości choreograficzno widowiskowe po dwie firmy .
Każdy pokaz trwa 10 minut obejmując część dowolną i obowiązkową ocenianą przez Jury. A tak przedstawia się program
I Pokaz Festiwalowy - Firma Efekt 03.07.2008 czwartek godz 23.00
II Pokaz Festiwalowy - Firma Surex 03.07.2008 czwartek godz 23.30
III Pokaz Festiwalowy - Firma Click 04.07.2008 piątek godz 23.00
IV Pokaz Festiwalowy - Firma Pol-Expance 04.07.2008 piątek godz 23.30
V Pokaz Festiwalowy - Grom Zbig 05.07.2008 sobota godz 23.00
VI Pokaz Festiwalowy - Firma FireShow 05.07.2008 sobota godz 23.30
Osobiście mam nadzieje że tak jak zeszły razem tak i w tym roku uda się spotkać z uczestnikami tutejszego forum . Jeśli są zainteresowani to proszę się zadeklarować i dograć szczegóły . To znaczy wymienic sie namiarami ( telefonami ) aby nie wyszło tak ze wielu było ale nikt o ytm nie wiedział i do spotkania nie dojdzie .
Dalsze info na PW  _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam ,
VII Festiwal Sztucznych Ogni w Ustce to już historia. Pogoda dopisała publiczność zadowolona , a uczestnicy nagrodzeni . Jury zdecydowało że na tegorocznym festiwalu najlepiej zaprezentowała się firma GROM –ZBIG zajmując I miejsce .Kolejne miejsca przyznano .
I miejsce Grom- Zbig gromadząc 173 punkty
II miejsce Pol - Expance gromadząc 143 punkty
III miejsce Surex gromadząc 139 punktów
Specjalnymi nagrodami w formie pucharów ufundowanymi przez organizatorów tegorocznego festiwalu czyli Dwumiasto Słupsk-Ustka nagrodzono za udział w festiwalu firmy ;
I Fire Show
II Clik
III Efekt
Oraz specjalną nagrodą od jednego z sponsorów tj firmy . Softray V – BLASTER .Polskiego producenta systemów do odpalania profesjonalnych pokazów pirotechnicznych w postaci modułu V-Blaster Pro 16 przyznano firmie Pol – Expance
Sprostowanie :
Cytat: | Witam,
niestety nie moge pisac na waszym forum bo nie mam uprawnien ale prosilbym o zalaczenie drobnego sprostowania:
- firma softray nie produkuje urzadzen v-blaster zapraszam na strone www.v-blast.pl i prosze troszeczke sobie poczytac
- Nagroda dodatkowa nie byl V-blaster pro 40 tylko reczny samodzielny system V-Blast pro16
Jesli potrzebujecie jakis informacji o naszych produktach zapraszam na www.v-blast.pl
pozdrawiam
Michal Czeblakow
softray.pl |
Sponsorami były firmy :
V Blaster - Systemy pirotechniczne
V-Force Dealer Harley –Davidson
TIGER – Paver is back .
Motor Cycles Harley Dawidson Poznań
W Jury zasiedli
jako przewodniczący Pan Wojciech Goryca z WITU specjalista ds. . pirotechniki
Pan Dariusz Danielewicz z WITU specjalista ds. . pirotechniki
Pan Marek Biliński kompozytor i instrumentalista ( fragment jednego z jego utworu był elementem obowiązkowym jako podkład muzyczny na tegorocznym festiwalu )
Pan Maciej Kobyliński Prezydent Miasta Słupsk
Pan Jan Olech Burmistrz Miasta Ustka
Ja z swojej strony wszystkim wykonawcom pokazów jak i zwycięzcom gratuluje .
Była też jedna mała zmiana w programie a mianowicie firma Fire Show strzelała jako V uczestnik a nie VI w zamian z firmą Grom – Zbig
PS .Doszło też do spotkania uczestników tutejszego forum wg alfabetu
Artpi
Leszek
Piromarek
Odrobina zdjęć w wykonaniu córki (dopiero się uczy tego typu fotografii ale warto zobaczyć)
http://foto.onet.pl/7orxe,wukk41u4tu14 _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Nostra

|
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 4:31 pm Temat postu: |
|
|
Witam Serdecznie
Festiwal ognia WIND & FIRE
Ełk 17-19 lipica 2008
Prezentowały się 4 firmy
Nakaja Art - Kraków
Pretor - Olsztyn
Goldregen - Częstochowa
Hestia Baltic - Wilno
Niestety byłem tylko na dwóch pierwszych, ale lepszy rydz niż nic.
Podziękowania przesyłam w kierunku Daltara za życzliwość...
Najpierw Nakaja
Kilka fotek za dnia, a raczej wieczorem:
A teraz FILM W dobrej jakośc 640x480 25kl/s. KLIKNIJCIE OD RAZU NA "oglądaj film w wysokiej rozdzielczosci", wtedy jakoś materiału jest naprawdę niezła!
Kliknij mnie!
Ogółem pokaż był śliczny, eleganacko rozpoczęty i zakończony cudownie. Przez pierwsze kilkanaście sekund których nie ma na filmie były też stroboskopy.
have fun
Pretora mam trochę zdjęć na niebie, film a kawałkach (z racji ograniczonej pojemności karty) - ale finał nagrany
Pretor postawił na ilość w finale, Nakaja na jakość, reakcja widowni mówiła samo za siebie "Nakaja"
A więc Pretora złożę i wrzucę później  _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lampek

|
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 1:14 pm Temat postu: |
|
|
To i lampuś tyż coś dorzuci z Ełku pokaz firmy Goldregen z Częstochowy niestety bez początku. Na początku były flary czerwone potem pare komet srebrnych i pare szelek i dalej co widać Jak dla mnie najlepszy był właśnie goldregen http://pl.youtube.com/watch?v=jldsZYLTtq0 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Daltar

|
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Festiwal w Ełku zakończony. Wygrał Goldregen, choć jury stwierdziło, że dosłownie paroma punktami. Pomimo przegranej o włos jestem zadowolony z oceny jurorów, bo faktycznie koledzy z Goldregenu odwalili kawał dobrej roboty a i materiał pirotechniczny mieli miejscami po prostu ładniejszy. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że nasz pokaz przygotowałem dosłownie "na kolanie" w jeden dzień, pomiędzy kolejnymi przygotowaniami do Pyromachiny i nie byłem w stanie odpowiednio go "podbajerować"
Najważniejsze, że festiwal upłynął w przemiłej atmosferze, oraz przy jednakowej pogodzie dla wszystkich zespołów. Oby więcej takich okazji do postrzelania  _________________ www.nakaja.com - pirotechnika, fajerwerki, pokazy sztucznych ogni - Kraków |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|