Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Piroman2

Do³±czy³: 12 Maj 2002 Posty: 834 Sk±d: z mo¼dzierza ;)
|
Wys³any: Nie Wrz 09, 2007 8:11 pm Temat postu: The best of Piroman2 |
|
|
Pozwoli³em sobie za³o¿yæ nowy temat, gdy¿ ten klip wideo zbiera do kupy moje poczyniania w dziedzinie fajerwerkow - szelek. Bo w temacie o szelkach nie liczcie ju¿ na moje nastêpne filmy.
Obecnie s± to ju¿ dla mnie wspomnienia i ju¿ marzeniem jest, ¿e mo¿e kiedy¶ bêde mia³ okazje stworzyæ vol. 2 the best of P2.
Mam film w "miodzio" jako¶ci , zajmuje 377MB naprawdê go polecam, na full screanie robi wra¿enie (format DVD 4:3) tylko musze go gdzie¶ wrzuciæ.. jak bêdzie to wrzuce linka.
narazie mo¿na siê nacieszyæ wersj± You tube, ktora wcale tez taka z³a nie jest..
http://pl.youtube.com/watch?v=to57CP6xj-4 (bo i tak jest zajebista)
jak to ogl±dam to a¿ mi siê przykro robi
Mi³ego ogl±dania,
P2 _________________ Szelka jest ma³ym nasionkiem, z którego na niebie wyrasta piêkny kwiat. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
macabra
Do³±czy³: 16 Sty 2005 Posty: 31 Sk±d: Pu³tusk
|
Wys³any: Nie Wrz 09, 2007 11:18 pm Temat postu: |
|
|
Hehe filmik wypas!! Nie pozostaje nic innego jak pchaæ sie w komercjê i staraæ sie o licencjê albo kupiæ sobie domek na odloodziu i dalej sie bawiæ. Tak¿e nie zamulaj zawsze s± jakie¶ wyj¶cia i wierze ¿e napewno wrócisz kiedy¶ do praktyki POZDRO! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

|
Wys³any: Nie Wrz 09, 2007 11:34 pm Temat postu: |
|
|
spoko spoko prze¿yje, bardziej w dupe daj± studia
A tak powaznie to brakuje nam z Bodkiem jednej rzeczy na tym filmie - kolorowych szelek, których kurde na sylwestra mia³em kilka, naprawdê piêknych i to te¿ w³a¶nie 2" cylindry z Russian blue, wersja pumped (+bindowane) wysz³y cudnie. Wyobra¼cie sobie nie dosæ ¿e ma³a fajna wêglowa wstêga to do tego niebieski kolorek. Sk³ad jest na APC teraz z g³owy go nie podam (ale zawiera³ Red Gum, AP, dex, C af i malachit).
Te¿ w sylwestra uda³o nam siê uzyskaæ ¶wietne 3" kule z Red Metallic i Green, jak komercja, niech wierzy kto chce, najwazniejsze ze sam jak to zobacyzlem to nagle gêba siê u¶miecha. Powiedzieli¶my sobie, ¿e kolorowe (metaliki które my robilimy/ili¶my ciête - jest pierwsza fotka w³a¶nie znich !! ) to w³a¶nie od 3" kuli zaczynaæ, a dok³adniej w naszych opracowanych metodach to w³a¶nie stworzone do 3" sferycznej (wiêksze te¿).
Malutkie gwiazdki do 3 calowej, kolorowe - efekt wychodzi piorunuj±cy (multum pe³no kolorowych kulek) Za¶ w naszej 2" ciête nie bardzo siê nadaj±.. a do kuli mo¿na je lekko by³o wsadziæ..
No siê rozgada³em, ale w³a¶nie kolorki... ¿e te¿ nie by³o wtedy kamery, ach bardzo ¿aluje:) _________________ Szelka jest ma³ym nasionkiem, z którego na niebie wyrasta piêkny kwiat. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

Do³±czy³: 18 Lis 2006 Posty: 405
|
Wys³any: Pon Wrz 10, 2007 7:04 am Temat postu: |
|
|
Ja nie mogê jaka zajebioza
Normalnie jak komercyjne. Musia³e¶ mieæ dobry H3 do miotania bo piêknie nosi³. Naprawde jestem pod wra¿eniem, ja takiego czego¶ nigdy bym nie zrobi³. Ciekaw jestem jak uzyska³e¶ niektóre efekty np. silver flies.
U¿ywa³em Prochu czarnego, tak tak da siê..
A tak nawiasem to za Pcz mo¿na mieæ nie¼le przerypane prawnie, a mia³em go sporo
P2 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
npiro

Do³±czy³: 24 Lis 2006 Posty: 46
|
Wys³any: Pon Wrz 10, 2007 8:56 pm Temat postu: |
|
|
Naprawdê mi³o popatrzeæ na ten filmik. Szkoda, ¿e (przynajmniej w moim przypadku) nastraja bardzo nostalgicznie. Co¶ jak podsumowanie pewnego bogatego okresu w ¿yciu, który skoñczy³ siê bezpowrotnie. Rewelacja. Lekko do³uj±ca ale rewelacja.
Pozdrawiam i dziêki za ... wiesz za co. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lampek

Do³±czy³: 28 Maj 2007 Posty: 67 Sk±d: wiedziec wszystko
|
Wys³any: Pon Wrz 10, 2007 10:20 pm Temat postu: |
|
|
no filmik na youtubie wygl±da bardzo ³adnie Lecz najbardziej jestem pod wra¿eniem symetryczno¶cy rozrzutu w cylindrykach 2" bo kuliste to wiadomo , wystarczy mieæ rowne gwiazdki i po³owa drogi za nami do efektu kuli (tak jak w 4" kulistych). Szkoda ¿e wci±¿ nad tob± wisi ten do³ek. Ale ciesz sie przeca nie d³ugo bedzie rok akademicki, wiadomo imprezki i...nauka...  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

|
Wys³any: Pon Wrz 10, 2007 10:53 pm Temat postu: |
|
|
npiro napisa³: | [...]nastraja bardzo nostalgicznie. Co¶ jak podsumowanie pewnego bogatego okresu w ¿yciu, który skoñczy³ siê bezpowrotnie. |
Trzeba przyznaæ ¿e trafi³e¶ w 10 - ±tke w moim przypadku.
Najlepsze ¿e podk³ad muzyczny dobrany, nie specjalnie je¶li chodzi o nazwê, a tak akurat te¿ spasowa³o.. Los Endos
Ale spoko damy rade..
lampek napisa³: | Ale ciesz sie przeca nie d³ugo bedzie rok akademicki, wiadomo imprezki i...nauka.. |
Ta i gdyby tutaj chocia¿ by³o weso³o, a te ca³e studia to niech chuj strzeli, bo ja chyba nie trafi³em I w tej kategori posz³o kiepsko.. znajd± siê pojebancy i oczeikwany kierunek staje siê najwiêkszym gównem, a cz³owiek czuje siê wydymany...
Jak kto¶ siê wybiera na Politechnikê ¦l±sk± to mo¿na mnie tam znale¼æ bo jeszce mi to troche zajmie.. zw³aszcza w takim tempie
co za pojebany rok 07 _________________ Szelka jest ma³ym nasionkiem, z którego na niebie wyrasta piêkny kwiat. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
macabra
Do³±czy³: 16 Sty 2005 Posty: 31 Sk±d: Pu³tusk
|
Wys³any: Pon Wrz 10, 2007 11:26 pm Temat postu: |
|
|
Piroman2 napisa³: |
Ta i gdyby tutaj chocia¿ by³o weso³o, a te ca³e studia to niech chuj strzeli
|
Co ty niepowiesz... ja mam 5 poprawek w kampani wrze¶niowej qrwa, Siedze teraz i zakuwam ,a raczej zakur...iam....
a ja siê ju¿ kurva podda³em..
EDIT: ja w sumie walcze jeszcze - czyli Vita buerlecithinka, kawusia i do przodu. Ale warunek mnie czeka zapewne z jeden. Huk tam - pipeprzyæ to w czapke... Dzi po egzaminie standardowo sie nawali³em i mam dzieñ chilllouta  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
simsigver Go¶æ
|
Wys³any: Wto Wrz 11, 2007 6:00 pm Temat postu: |
|
|
A s³ysza³em, ¿e 3-ci rok ze 2-3 lata mo¿na siê babraæ
Uznanie dla mistrza
Pozdr  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
IrkaceK

Do³±czy³: 23 Lip 2002 Posty: 215 Sk±d: te piêkne kolory ?
|
Wys³any: Wto Wrz 18, 2007 5:21 pm Temat postu: |
|
|
Tak ludzie ssali, ze az limit sie wyczerpal.
Filmik wypalilem sobie na dvd i jak bede mial chwile to na TV sobie ogladne
Pozdrowka! _________________ Koniec z praktyka amatorska
www.PyroGarage.pl - Akcesoria pirotechniczne, odczynniki oraz lonty! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hemist Go¶æ
|
Wys³any: Pon Pa¼ 01, 2007 8:07 pm Temat postu: |
|
|
Cos cudownego, dawno tu nie zagladalem, ale czasami patrze co sie wyrabia tutaj. Dalej pieknie leci.
Pozdrowienia dla Piromana2  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

|
Wys³any: Wto Lut 14, 2012 1:05 pm Temat postu: pokaz nocny, chemikalia 2011 |
|
|
Witam
Doszed³em, ¿e to dobry temat, aby tutaj to wrzuciæ. Wrzucam stary filmik, który i tak pewne s³u¿by skopiowa³y do siebie (i nie tylko ten), wiêc co mi tam
Jak mo¿na ³adnie wyrzkostaæ pirotechnikê, przedstawiam na poni¿szym filmiku
LINK do You Tube
G³ównie SM 2", gwiazdy: Ruby Red, Emerald Green, Russian Blue#4, Shimizu Blue, Violet Shimizu#2, Golden TT, ogólnie chryzantemy inne, D1 glitter, Better Pearl (glitter w roman candlesach - tj. rzymskich ogniach).
Lift: Czarnuch
Szelka, która wybuch³a (3" sph z green metallic by Bleser) niestety nie jest ujêta na filmie, ale widaæ j± na innymi filmiku, który równie¿ jest na YT (nie mój).
Odpalane elektrycznie (siedzia³em przy zapalarce), okaza³o siê, ¿e wcze¶niejszy plan by³ pó¼niej ma³o przydatny, kiedy parê rzeczy zawido³o...
Ach... stare dzieje
pzdr. serdecznie starych wyjadaczy upadaj±cego forum
ps wrzucê jeszcze parê innych filmików na YT. Co mi tam - i tak mnie znaj±. Przy okazji pozdrawiam czytaj±cych to forum.
P2 _________________ Szelka jest ma³ym nasionkiem, z którego na niebie wyrasta piêkny kwiat. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Spanner

Do³±czy³: 31 Mar 2010 Posty: 240
|
Wys³any: Wto Lut 14, 2012 5:27 pm Temat postu: |
|
|
Jak ja czeka³em na taki moment... W³a¶nie skoro w³adze i tak maja ju¿ nasze dane to co by by³o tego nie wrzuciæ? Dwa razy nas za to samo nie ukaraj±. _________________ Niebo to p³ótno ja trzymam pêdzel ale nie umiem malowaæ wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
antyvlad
Do³±czy³: 07 Cze 2009 Posty: 83 Sk±d: to wiesz?
|
Wys³any: Wto Lut 14, 2012 7:26 pm Temat postu: |
|
|
Przypominaj± siê dawne czasy
Piêkny pokaz, zw³aszcza zielone gwiazdy no i brzêczki
Pozdrawiam. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
radekpopiell
Do³±czy³: 07 Pa¼ 2013 Posty: 1 Sk±d: warszawa
|
Wys³any: Pon Pa¼ 07, 2013 10:32 am Temat postu: |
|
|
Polecam obejrzeæ:
studio.wp.pl/i,Mistrzostwa-w-pokazach-fajerwere,mid,283363,wideo.html
szkoda ¿e przegapi³em na ¿ywo.
Wie kto¶ mo¿e czy jest co¶ takiego jak mistrzostwa ¶wiatowe w sztucznych ogniach. Gdzie walczy siê kto poka¿e najaldniejsze sztuczne ognie. kiedy¶ w telewizji ogl±da³em takie mistrzostwa i ciekawy jestem czy w dalszym ci±gu kto¶ je organizuje  _________________ luminosfera.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|