Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 6:43 pm Temat postu: |
|
|
tzn z tym co mam (oprocz oczywiscie dwójnogu i lunety) zasięg wzrósł mi o jakies 15m (skuteczny) oraz osiągnąłem wieksze skupienie. Kupa kasy? 1500zł kosztuje sam karabin Maruzena Albo M249 CA: 3000zł... do tego trzeba doliczyc tunning :p _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | I odnośnie ceny to za 400 zł pistolet powinien być wykonany w całości z metalu, jeśli nie jest a tyle kosztuje to jest to ździerstwo. |
DE od TM: ponad 600zł i chyba najlepszy gaziak na rynku. Nie full metal.
Beretta m9 od firmy "bell" 199zł i fll metal... psuje sie raz w tygodniu.
Metal metalowi nierówny aco dopiero ABSowi od TM. Po prostu "plastik" od TM jest lepszy niż nie jeden metal . _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 2:07 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem, to te "metalowe" pistolety to nic innego jak ZnAl, kruche badziewie. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 2:47 pm Temat postu: |
|
|
zwkle tak aczkolwiek wystarcza to na potrzeby ASG. A to ze gun jest metalowy bynajmniej nie świadczy o jedo jakosci.
Gorzej jeśli ze ZnAlu mamy zrobione jakies części które mają za zadanie przenieść jakieś większe obciążenia. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jakub
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 7:19 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym polecił z Mp5 Wella, bo robi całkiem dobre[ale tylko mp5].Tak przynajmniej czytałem. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
clash
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 5:57 pm Temat postu: |
|
|
Jacku zamówiłem sobie pistolet MK23 USSOCOM TOKYO MARUI HIGH GRADE. Jak myślisz dobry pistolet. Słyszałem że mocny,celny i wytrzymały. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo dobry.
Seria high grade to moim zdaniem najlepsze pistolety sprężynowe dostepne na rynku wszak to TM :p Prawodłowo obsługiwany i konserwowany posłuzy ci kilka lat. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
macabra
|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Siemano. Mam taki mały problem - kiedyś kupiłem sobie mp5 a3 od TM i ostatnio mam wrażenie że kulki coś blisko latają, tak jakby hop up przestał działać, Czy da się to jakoś naprawić, a jak tak to gdzie kupić nowy hop -up? A może znacie jakieś www z tutorialami jak ztuningować owy karabin bo w sumie jest on dość popularny z tego co wiem. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 6:58 pm Temat postu: |
|
|
Zalałes hopka smarem prawdopodobnie. sproboj rozkręić guna i wyczyścić do sucha gumke GU, magazynek wewnątrz i wszystko z czym mją kontakt kulki.
Mogła też peknąć guma. W takim przypadku kup nową
Może też wpakowałeś zbyt ciężkie kulki. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
macabra
|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 8:50 pm Temat postu: |
|
|
No z tym smarem chyba masz rację bo faktycznie kiedyś tam smarowałem - tyle że nie zorientowałem się ze osiągi spadły bo nie miałem porównania więc nie roskręcałem guna. A teraz brat kupił sobie też guna od TM (Waltera MPL) który ma teoretycznie niższą energię a sczela dalej. No nic dzięki za fachową radę  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Sprawdź też uszczelkę na tłoku, dyszę culindra, smarowanie tłoka itepe. Nie wiem jaka uszczelka na tłoku jest w twoim gunie ale... jesli jest gumowa nasmaruj smarem silikonowym lub wazelinowym, jesli jest plasticzana/silikonowa sproboj olejem maszynowym. Sprężynę i jej prowadnice jakimś gęstym smarem, grafitowy moze być. Tam nic nie może być suche. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 5:30 pm Temat postu: |
|
|
Haha przysłali mi mojego socoma. Pistolet poprawnie wykonany, przód[lufa] zdecydowanie za lekka. W magazynku po załadowaniu kulek coś lata[chyba sprężynka, a może kulka ] Pistolet ma duży zasięg, jakieś 25-30m prostego lotu kulki BB, dalej nie mam jak sprawdzić. Celność też wysoka[tarcze dołączone do pistoletu spokojnie trafiam z 10m]
Szkoda tylko że zamek po wystrzeleniu nie zostaję w tylnym położeniu, rękojeść trzeszczy przy naciśnięciu, dźwignie to atrapy[oprócz blokady spustu] no i te wymiary[ale to jak ktoś ma małą rękę, jak np ja. Przez to nie dosięgam kciukiem przycisku zwolenienia magazynka] |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 6:54 pm Temat postu: |
|
|
magazynek polecam zwalniac środkowym palcem. Tzn ja tak w P8 robilem: kciukiem i środkowym na raz lub samym środkowym.
EDIT:
Dziś tj 9 września ukończyłem prace nad mechanizmem spustowym mojego guna własnie skończyłem polerkę i końcową regulację. Do wymiany została już tylko lufa na coś lepszego bo ta precka od SRC jest... mało prec. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jakub
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 1:37 pm Temat postu: |
|
|
Jacek R. napisał: | Hahaha m700 to po pierwsze gaziak ( bolt action w dodatku) a po drugie gnat którego nikomu bym nie polecił Gazowe snajperki to pomyłka. Ponadto KJW słynie z jakości a właściwie z jej niskiego poziomu Za takakasę polecam elektryki od pejota. Osobiscie polecam m16a3: długa lufa a i szyna jest na kolimator. Moim zdaniem JEDNA szyna wystarcza. Bo niby co zamontujesz na pozostałych? |
(chodzi mi tu o PEJOTY)
taak.... a co sądzisz o tym http://www.forum.airsoftguns.pl/viewtopic.php?t=5050&sid=f12792f82c7ec789c3791c5818abdb82??
Nie to zebym ci nie wierzyl czy co ale...  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jakub
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 2:28 pm Temat postu: |
|
|
1) To jest forum airsftguns a to już coieco wyjasnia. Jest tam sporo userów którzy zapewne nigdy broni nie czyszczą i obchodza się z nią jak z młotkiem :/
2) JG nie cieszy się moją dobrą opinią w przeciwieństwie do P&J. Nie spotkałem się z egzemplazem P&J w którym wystepowały by problemy z magazynkiem, stykami itp...
3) jako kontr-argument polecam lekturę tego http://airsoftgunsnh.fora.pl/p-j-z-gbii-generacji-t672.html
Pozdrawiam Jacek R. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Jakubie: GB nie musisz rozkręcać. Tam już generalnie jest smar a wiekszość sklepow robi przegląd zerowy i smarowanie GB. Raz na jakieś 2500 kulek psiknij silikonu do dyszy i przestrzlaj, to wystarczy.
Ta mała częśc która leży obok śrubek to prowadnica do sprężyny. Umieść ją na jej wolnym końcu. To ta podłużna. Natomiast ta malutka po lewej to na moje oko takie cudo które uniemożliwia załadowanie wiecej niż 1 kulki do komory: pokombinuj, powinna być gdzies u góry magazynka. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|