Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jakub
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 7:01 pm Temat postu: |
|
|
A co do trwałości?
Właśnie wróciłem z koloni na której strzelaliśmy się przy wydmach. Było zajefajnie W ostatniej strzelance (4 bitwy) mój team wygrał a sam nie chyciłem kulką ani razu. Było trochę nieuczciwie bo my wszyscy mieliśmy bronie z bazarku a nasz wychowawca G36C z Ca . Ale nasze szczęscie ze tylko czasami walił na trybie auto.
Pozdrawiam, Jakub  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 4:49 pm Temat postu: |
|
|
Kurcze musze sie pochwalić Podziwiajta. http://img405.imageshack.us/img405/2573/pict6408zp6.jpg
pozbyłem sie tłumika king armsa bo był juz jednak zbyt duzy i zostałem przy starym. Róznicy wielkiej nie ma w dxwieku a jest jednak krótszy. Teraz ma 1385mm i prawie 7kg. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 8:53 pm Temat postu: |
|
|
Jacek widzę że piękny karabin wyborowy co do tamtego Glocka to jak boczna to nie elektryk, ma za małą moc i zasięg, ja na boczną kupiłem sobie berette m92f firmy STTI za 100 zł, a teraz wymienie zalety:
1. gaziak
2. tani
3. 300 fps zasięg celny (w sylwetke człowieka) 20m a kulka leci na ok 40
4. u mnie w w timie jet ich 6 i żaden się nigdy nie popsuł
jako głównej używam M4 firmy P&J  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 9:50 am Temat postu: |
|
|
Ja chciałem sobie kupić coś z ASG. I teraz właśnie nie wiem. Pistolet gazowy czy sprężynowy? Sprężynowy trzeba za każdym razem przeładowywać ale ma większą moc, a gaziak trzeba napełniać gazem który trochę kosztuje.
Mam tak do 200zł. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 3:03 pm Temat postu: |
|
|
skoro masz 200zł to nie masz wyboru
Gaziaki sa mocniejsze pozatym. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 4:52 pm Temat postu: |
|
|
A ile trzeba wydać na przyzwoity pistolet gazowy? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 3:48 pm Temat postu: |
|
|
250-300zł na gaziaka który nadaje sie do uzytku.
Za tą kasę kupujesz dobrego springa i pare pierdół od TMa :p _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 3:54 pm Temat postu: |
|
|
Eee a jakby tak porównać pistolet sprężynowy z bazaru za 20zł z takim za 200zł, to jaka jest różnica? Np. w skali od 1 do 100. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 4:48 pm Temat postu: |
|
|
tzn powiem tak: pierwsze 300fps jest najtańsze, najwiecej kosztuje juz dopieszczanie guna :d
Pistolet z bazarku ma zasięg skuteczny jakieś 5m, oblesny odgłos, brzydki wygląd i trwałość jakieś 1000 kulek :d
Pistolet replika jakiejś firmy, prawidłowo obsługiwana i konserwowana ma niemal nieograniczoną trwałość i we wszystkim jest lepsza :d
Skoro temat jest o ASG a nie tylko o sprzecie to ...
regulowanie lunety w mojej snajpie, dziś przed 3 godzinami :d
Pamiątkowe zdjecie... i do domu  _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Dopieszczanie guna czyli poprawa jego kultury pracy, polerka niektórych elementów, podszlifowanie końcówek sprężyny, montaż cichych elementów (tłok i tłumiki) oraz prowadnicy sprężyny. Potem robimy tunning mocowy a on też wymaga wymiany niektórych elementów np w mechaniźmie spustowym itp. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Fajnie... ale co mi po gunie skoro u mnie w okolicy nie ma strzelanek ASG. A do celów podwórkowych to już lepiej pistolet na śrut 4.5mm.
To że niski jesteś to nieważne. Sam najwyższy nie jestem[167cm]  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 6:37 pm Temat postu: |
|
|
Małe jest piekne :d Na pierwszą broń polecam mp5a3 TM. Dobra broń i tania. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 6:46 pm Temat postu: |
|
|
Popatrzyłem na ceny, choćby tego MP5A3 od TM i nie wiem za co tyle płacić. Dlaczego to jest takie drogie? Mam wiatrówkę Weihrauch HW-30s i kosztowała 630zł. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 6:58 pm Temat postu: |
|
|
ale z wiatrówki nie postrzelasz do siebie
pozatym to jest replika i placi sie za Markę a nawet obie : Logo H&K oraz firme TM _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jeremi

|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Wy płacicie jedynie dla mośków. Nieważne czy polskich czy japońskich. Nie ma uzasadnienia dla tak wysokich cen. Ja 10 lat temu kupiłem ASG Glock 17 za 45zł. Chodził by do dziś żebym nie przerobił . Jak dostał kumpel z niego z 15 m w policzek to mówił że to armata... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jeremi

|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 10:15 am Temat postu: |
|
|
To były czasy jak ten sprzęt dopiero co wchodził na rynek. Jak napisałem to był chyba 1997 rok i w TV pełno było lamentów, że jak to tak można sprzedawać dla dzieci tak potężną broń. Wtedy w polskich szkołach dochodziło do licznych strzelanin w których nawet tracono oczy. Popularne były niezwykle lekkie plastikowe pistolety o ogromnej mocy. Tak silne, że oko uszkadzały nawet z 15m. Ich wadą była marna trwałość, góra 3 dni, ale były za to tanie. Za 7zł były do nabycia w kiosku ostre pukawy.
I ja z kolegami ze względu na to że biegaliśmy po osiedlu całymi dniami postanowiliśmy nazbierać na coś trwalszego - ja kupiłem Glocka, a mój drugi kolega totalnie wypasionego Sig Sauera za 105zł, który służy mu do dziś.
O zapomniałem dodać że te tanie pistolety nie miały szczerbinki tylko samą muszkę i jak kupiliśmy całą ekipą (z 20 osób) droższe zabawki to z początku nie wiedzieliśmy do czego to służy.
I odnośnie ceny to za 400 zł pistolet powinien być wykonany w całości z metalu, jeśli nie jest a tyle kosztuje to jest to ździerstwo.
ASG to super zabawa, i nie zniechęcajcie do niej nikogo mówiąc że gnatem za 100zł nie da się nic zrobić bo to nie prawda.
EDIT/ Ja nie doczytałem tam kolega pytał o glocka za 180zl a zauważyłem ze to elektryk, rzeczywiście elektryk musi więcej kosztować niż 200zl bo jest tam więcej części które mogą sie zepsuć. Ja podawałem ceny sprężynówek którymi można już fajnie postrzelać z elektrykami nie miałem kontaktu |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Tak silne, że oko uszkadzały nawet z 15m. | Ja Ci uszkodze z 50m spokojnie
Wiesz, teraz też kupisz klocka za 45zł... i nawet działającego itepe. Ale co z tego? Na strzelance takim nie powojujesz. Na wyścigi tez możesz wystawic Funfla a nie charta  _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Jacek ile wydałeś na tą snajpę? Pewnie solidnie ponad 1000zł. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 5:37 pm Temat postu: |
|
|
policzmy...(podaje ceny nowych elementów i guna):
VSR: 900zł
lufa zewnętrzna ze zintegrowanym tłumikiem: 300zł
lufa wewnetrzna precyzyjna: 120zł
dwójnóg: 100zł
luneta: 200zł
Montaż: 40zł
wzmocnione elementy układu spustowego: 110zł
teflonowy cichy tłok: free (znajomy tokarz)
stalowa prowadnica sprężyny: 1 browar (znajomy tokarz)
Razem: 1720zł i jeden browar I jeszcze jakies 300zł do wydania... _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jeremi

|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 6:35 pm Temat postu: |
|
|
Łohoho kupa kasy... w lotka wygrałeś?? A duża różnica po tunningu chociaż??? |
|