Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G³ówna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

ASG
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 20, 21, 22  Nastêpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G³ówna -> TOWARZYSKIE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
Kanonier

Do³±czy³: 09 Kwi 2006

PostWys³any: Pon Maj 21, 2007 9:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zna kto¶ jak±¶ dobr± strone o naprawie AEG-a (samodzielnej)
GUN_1917
Go¶æ

PostWys³any: Pon Maj 21, 2007 10:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

raczej srednio naprawisz gearboxa sam ...
Powrót do góry
Jacek R.

Do³±czy³: 03 Wrz 2004
Sk±d: Z ³±k Arkadii a tak serio Kraków

PostWys³any: Wto Maj 22, 2007 5:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywi¶cie ¿e naprawisz Smile Wszyscy to robi± hehehe wle¼ na wmasg.pl i szukaj.
clash

Do³±czy³: 17 Kwi 2007

PostWys³any: Sro Maj 23, 2007 2:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widze ze sie tu niezle rozpisaliscie w temacie ASG, szkoda tylko ze wiekszosc rad jest nic nie warta, tak samo jak wiekszosc polecanych przez was karabinów...

Takie firmy jak Cybergun, UHC, Umarex s± nic nie warte.

Chcecie zacz±æ z ASG, nie bawcie siê w pó³¶rodki takie jak sprê¿ynowe repliki, lepiej dozbierac i kupic elektryka.

Jak nie macie du¿o kasy, to celujcie w karabiny za 400-600 z³, mo¿na za te pieniadze kupic przyzwoita replikê np. AK-47 firmy Cyma, chociaz i tak trzeba troche zainwestowac w ni± i zmieniæ okablowanie oraz najlepiej wymienic komorê HOP-UP.

Je¿eli macie wiecej kasy (900-1500) powinni¶cie celowaæ w repliki elektryczne takich firm jak Classic Army, Tokyo Marui, G&P, STAR, G&G. Wszystkie z wymienionych maj± swoje zalety i wady, ale po ich zakupie masz pewno¶æ ¿e w³a¶ciwie ulokowali¶cie pieni±dze.
Powrót do góry
Ogl±da profil u¿ytkownika Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
Jacek R.

PostWys³any: Sro Maj 23, 2007 4:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nasze rady sa niewiele warte za to
Cytat:
Jak nie macie du¿o kasy, to celujcie w karabiny za 400-600 z³, mo¿na za te pieniadze kupic przyzwoita replikê np. AK-47 firmy Cyma
to jest wspania³a rada Laughing

Kolego, jesli nie masz du¿o kasy to a) albo nie biez sie za ASG
b) kup DOBR¡ sprêzynkê zamiast lipnego AEGa Very Happy

Widac ¿e nie mia³es stycznosci z replikami UHC ani cybergun. Pomimo i¿ sam zaczyna³emdawno i teraz dorobi³em sie ju¿ tego i owego to i tak lepiej kupiæ DOBREGO springa ni¿ taniego elektryka. Niestety, takie sa fakty. MP5SD3 UHC kupilem uzywan±, dwuletni±. Uzywa³em jej 2 lata i sprzeda³em dalej... bez ¶ladów zu¿ycia. Za to wiem jak wygl±da ka³asz cymy po takim okresie oraz ile razy bywa w serwisie Smile

A je¿eli mamy wiêcej kasy jak napisa³es nie powinni¶my celowaæ w elektryki tylko w to CO NAM NAJBARDZIEJ PASUJE. Mi na przyk³ad do dzisiaj najlepiej strzele siê ze sprê¿ynek i elektrykami siê brzydzê Smile i co z tego? Komu¶ podejdzie ingramik i w³ozy w niego pareset z³ i pareset na tunning i co? Zabronisz mu? Very Happy ¦mieszny troszke jeste¶. Spring jest na pierwsza broñ najlepsza broni± nawet jesli mamy kasê na elektryka. Wyrabia pewne podstawowe nawyki na przyk³ad to ¿e za ka¿dym razem celujesz przed strza³em bo wiesz ¿e jesli nie trafisz to zginiesz. Sprê¿ynka ponadto jesli ASG nas nie wci±gnie mo¿e wyl±dowac na scianie a g³upio by³o by wydac 400z³ na cymke która potem bêdzie siê kurzy³a na ¶cianie.
A co do Umarexa to siê zgadzam Very Happy

necro

Do³±czy³: 01 Maj 2006

PostWys³any: Sro Maj 23, 2007 4:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

On mówi o AEGach z metalowym gearboxem a nie o tanich cymach z plastyku Very Happy Te z metal gb s± jak najbardziej godne polecenia.

Co do reszty równie¿ siê nie zgadzam. Lepiej kupiæ springa: shotguny lub FAMAS, M16/XM, ew. polecana klamka, ni¿ elektryka za 100zl.
Powrót do góry
Ogl±da profil u¿ytkownika Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email
clash

PostWys³any: Sro Maj 23, 2007 5:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

necro napisa³:

Co do reszty równie¿ siê nie zgadzam. Lepiej kupiæ springa: shotguny lub FAMAS, M16/XM, ew. polecana klamka, ni¿ elektryka za 100zl.

a czy ja napisa³em ze polecam elektryki za 100 z³ ?

Jacek R. napisa³:
Nasze rady sa niewiele warte za to
Cytat:
Jak nie macie du¿o kasy, to celujcie w karabiny za 400-600 z³, mo¿na za te pieniadze kupic przyzwoita replikê np. AK-47 firmy Cyma
to jest wspania³a rada Laughing

Widzisz, zapomnia³em dodaæ jednego szczegó³u, chodzi³o o elektryka, po za tym z tego co widzia³em Twoje rady s± wspania³e, np. radzisz komu¶ by wsadziæ aluminiowy t³ok, brawo brawo, problem w tym ze jak wsadzisz taki t³ok i co¶ jebnie to zêbatki siê o niego zmiel±, z t³okiem z tworzywa nie ma takiego problemu….

Jacek R. napisa³:
Kolego, jesli nie masz du¿o kasy to a) albo nie biez sie za ASG
b) kup DOBR¡ sprêzynkê zamiast lipnego AEGa Very Happy

A to ¶wietna rada, fan sprê¿ynek normalnie.

Jacek R. napisa³:
Widac ¿e nie mia³es stycznosci z replikami UHC ani cybergun. Pomimo i¿ sam zaczyna³emdawno i teraz dorobi³em sie ju¿ tego i owego to i tak lepiej kupiæ DOBREGO springa ni¿ taniego elektryka. Niestety, takie sa fakty. MP5SD3 UHC kupilem uzywan±, dwuletni±. Uzywa³em jej 2 lata i sprzeda³em dalej... bez ¶ladów zu¿ycia. Za to wiem jak wygl±da ka³asz cymy po takim okresie oraz ile razy bywa w serwisie Smile

Pos³uchaj, przede wszystkim to je¿eli mówimy o AEG’ach to ich awaryjno¶æ jest o wiele wiêksza ni¿ sprê¿yn, ze wzglêdu na mechanizm który siê w nich znajduje, teraz dam Ci przyk³ad i napisze tak aby¶ zrozumia³ AEG AK47 firmy CYMA kosztuje ok. 400 z³ i jest pe³nowarto¶ciowym AEG’iem, wiêc je¿eli kto¶ ma wydaæ 200 z³ na sprê¿ynê to lepiej do³o¿yæ drugie tyle i mieæ elektryka.

Jacek R. napisa³:
A je¿eli mamy wiêcej kasy jak napisa³es nie powinni¶my celowaæ w elektryki tylko w to CO NAM NAJBARDZIEJ PASUJE. Mi na przyk³ad do dzisiaj najlepiej strzele siê ze sprê¿ynek i elektrykami siê brzydzê Smile i co z tego? Komu¶ podejdzie ingramik i w³ozy w niego pareset z³ i pareset na tunning i co? Zabronisz mu? Very Happy

Widzisz ja nikomu nic nie zabraniam….ale niektórzy nie przekonuj± siê do ASG bo w³a¶nie zaczynaj± od sprê¿yn, sam kiedy¶ mia³em, nie przecze, i po wieloletniej przerwie dopiero powróci³em do tematu i od razu zacz±³em od elektryka, który odsadza sprê¿yny o kilka d³ugo¶æ je¿eli chodzi o strzelanie z niego.

Jacek R. napisa³:
¦mieszny troszke jeste¶.

J
este¶ o krok od tego bym uzna³ Twoj± kolejn± wypowied¼ tego typu jako obra¼liw±, bo nic o mnie wiesz, nie znasz poziomu mojej wiedzy itd. Itp.

Jacek R. napisa³:
Spring jest na pierwsza broñ najlepsza broni± nawet jesli mamy kasê na elektryka. Wyrabia pewne podstawowe nawyki na przyk³ad to ¿e za ka¿dym razem celujesz przed strza³em bo wiesz ¿e jesli nie trafisz to zginiesz.

A to jest ciekawa teoria, proszê Ciê rozwiñ j± bo ubawi³em siê do ³ez….

Jacek R. napisa³:
Sprê¿ynka ponadto jesli ASG nas nie wci±gnie mo¿e wyl±dowac na scianie a g³upio by³o by wydac 400z³ na cymke która potem bêdzie siê kurzy³a na ¶cianie.
A co do Umarexa to siê zgadzam Very Happy

Argument bez sensu, zawsze mo¿na o sprzedaæ, a chêtnych nie brakuje.
Powrót do góry
dornor

Do³±czy³: 11 Maj 2006

PostWys³any: Sro Maj 23, 2007 5:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cieszcie siê i radujcie Very Happy

Ale dzisiaj radosny dzieñ Very Happy Very Happy

wreszcie przyszed³ mój Sauer S92 Very Happy poczta raz chbya w swojej karierze sie postara³a i dzieñ po wp³acie mam moj± snipereczke Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

a co do kolegi powy¿ej , elektryk to elektryk spring to spring , ka¿dy lubi to co lubi , przy springach masz moc w ni¿szej cenie , a elektryku masz komfort i w razie czego grad kulek , tak jak mówi³em ka¿dy lubi to co lubi , ja lubie poczyæ ¿e prze³adowuje dlatego wole springi , nawi±zuja do broni z WW2 i WW1 (Rife Very Happy )

pozdro for all :]
Powrót do góry
necro

PostWys³any: Sro Maj 23, 2007 8:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

clash je¶li uwa¿asz ¿e zjad³e¶ wszystkie rozumy to przynajmniej nie okazuj tego w wypowiedziach bo to jest dopiero ¿a³osne.

Sprê¿yna na pocz±tek:
+ tania
+ wyrabia nawyki; my¶lenia, celno¶ci, ma siê ¶wiadomo¶æ ¿e ka¿dy strza³ jest wa¿ne
+ niezawodna
+ w przypadku krótkiej mamy ju¿ broñ boczn± (co z tego ¿e sprê¿yna, zawsze CO¦ jest); w przypadku broni d³ugiej mamy zapasow± replikê na po¿yczanie lub je¶li siê zepsuje AEG a chcemy siê strzelaæ
+ zu¿ywa siê mniej kulek

- mniejsze osi±gi
- nie strzela seri±/semi

Ja wybra³em sprê¿ynê, potem kupi³em AEGa ale sam siê przekona³em ¿e na AEG siê przesiad³em za wcze¶nie i brak mi tego do¶wiadczenia.

U mnie w teamie jest kole¶, który strzela siê rok z XM'k± CG. Na strzelankê trwaj±c± ¶rednio 3-5 zdejmuje kilkunastu+ ludzi. I nie widzi sensu kupowaæ elektryka.
Powrót do góry
clash

PostWys³any: Czw Maj 24, 2007 11:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzisz necro, co do tego ze pozjada³em wszystkie rozumy, wcale tak nie uwa¿am. Poprostu rady co poniektóre by³y zbyt subiektywne.

Wyrazi³em porostu swoje zdanie, fakt ze bucowato, ale poporstu moim zdaniem lepiej zacz±æ od elektryka ¶redniej klasy lub dobrej.

I wed³ug mnie zaczynanie od sprê¿yny jest bez sensu, chyba ¿e jest to broñ wzorowana na snajperskiej. Co do wyrabiania nawyków to hmm, nie podzielam waszego zdania.
Powrót do góry
Jacek R.

PostWys³any: Czw Maj 24, 2007 5:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
On mówi o AEGach z metalowym gearboxem a nie o tanich cymach z plastyku Very Happy Te z metal gb s± jak najbardziej godne polecenia.
Wiem o czym mówi Smile Mia³em przyjemno¶æ strzelaæ z ak47 cymy i powiem tak: po pierwszym podjaraniu przychodza jednak pewne spostrze¿enia. Generalnie nie wolno zapominac ¿e jednak cyma to elektryk z do¶æ niskiej pó³ki i nie mówie tu zupe³nie o tych szajsgunach za 120z³ bo tego nawet pod uwagê nie biorê.

Cytat:
Widzisz, zapomnia³em dodaæ jednego szczegó³u, chodzi³o o elektryka, po za tym z tego co widzia³em Twoje rady s± wspania³e, np. radzisz komu¶ by wsadziæ aluminiowy t³ok, brawo brawo, problem w tym ze jak wsadzisz taki t³ok i co¶ jebnie to zêbatki siê o niego zmiel±, z t³okiem z tworzywa nie ma takiego problemu….
Odnosnie t³oka: hmmm zêby w DOBRYCH t³okach sa z metalu i to "odrobinkê" trwardszego ni¿ zebatki (przenosza te same si³y na duzo mniejsze powierzchnie) i jakos nikomu nie miel± zebatek...

Cytat:
A to jest ciekawa teoria, proszê Ciê rozwiñ j± bo ubawi³em siê do ³ez…
Proszê: ASG stawia na realizm wzgledny. Jak to sie ma do serii po 20 kulak z akacza? Spring wyrabia taki cenny nawyk jak CELOWANIE. Ktos kto zaczyna od elektryka na wstêpie przyjmuje "Spray and pray" jako regu³ê. Jelsi masz springa z którego mo¿esz oddaæ 2 strza³y na sekundê nie wiecej to siê zastanowisz zanim strzelisz i wycelujesz.

Cytat:
Argument bez sensu, zawsze mo¿na o sprzedaæ, a chêtnych nie brakuje.
Dowiedz sie ile chodz± uzywane cymki, odejmij to od ceny wyjsciowej i zobaczymy czy lepiej wychodzi sprzedaæ elektryka czy kupiæ sprê¿ynkê i zawiesiæ na ¶cianie w razie braku zapa³u do ASG Smile

Cytat:
wreszcie przyszed³ mój Sauer S92 Very Happy
No có¿, na temat tej repliki s³ysza³em wiele z³ego ale mleko sie rozla³o Smile radze szybko sprzedaæ póki nowa i na gwarancji i kupiæ uzywan± VSR jesli lubisz snajperki.
Cytat:
- mniejsze osi±gi
Hoho tos dowali³ kolego Smile Absolutnie siê nie zgadzam, spring ustêpuje tylko szybkostrzelnoscia elektrykom! Z przewag nad elektrykami wymienie tylko kilka: ciche, tañsze, ³atwy tunning.

Pozdrawiam Fan sprê¿ynek.

DR!NK

Do³±czy³: 15 Maj 2007
Sk±d: okolice zakopanego

PostWys³any: Pi± Maj 25, 2007 9:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja do swojego famas adodalem sprezynke 120m/s wiem ze troche mocna ;| ale powzmacniam najwazniejsze czesci guna no to teraz powiem tyle sniperka kolegi nie ma szans...famas szybciej strzela (dobre miejsce na przeladowanie) celnosc no po prostu wysmienita, zasieg skuteczny okolo 50m a calkowity jakies 70-80m NIE PRZESADZAM Very Happy naprawde te osiagi mnie powalily jak z z kumplem mierzylismy SZOK po prostu Very Happy

Jeszcze maly tunnig przeszedl smarem Very Happy nie mialem silikonowego no to zwykly byl pod reka:D uszczelinilem tlok Very Happy i jest pieknie...

Boje sie tylko o to ze sprezyna bedzie za mocna...Narazie zadnego brzdeku ani nic wszystko jest OK...

PS.Clash caly czas gadasz o elektrykach i bylo cos takiego jak masz 200 zl dozbieraj drugie 200 jak se dozbieram drugie 200 to se kupie odczyny i kulki a wiec sa ludzie ktorym narazie nie trzeba nic lepszego jak zwykly sprezyniak Very Happy nie zalamuje sie niczym jesli umiesz strzelac to sciagniesz nie jednego AEG'a

To chyba tyle Very Happy pozdro

dornor

PostWys³any: Sob Maj 26, 2007 1:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kumpel ma famasa , spoko gun , tylko mam pytanko

magazynek Ci nie wypada ? Very Happy bo kumplowi , a newet dwóm magazynki cienko sie trzyamj± , raz by³a nawet taka akcja ¿e naparzamy naparzamy i nagle kumpel po ca³ym lesie zaczyna kln±æ , my zdziwieni idziemy co mu jest a on mówi ¿e maga zgubi³ , 30 minut szukania w¶ród ¶ciu³ki i bagien i znale¼li¶my go Very Happy
a co do sauera s92 , niewiem skond to s³ysza³e¶ , jak dla mnei nie jest z³y , vsrki sa drogie w chuj , z tym ¿e to w koñcu TM , ja mam sauera z Cymy i jeszcze nie narzekam , na gwarancji jest nie ma ¼le , w sprzyjajacych warunkach z 50 metrów w tabliczke z nazw± ulicy u nielubianego s±siada trafiam wiec mnie to satysfakcjonuje

pozdro for all

spring RulZ
Powrót do góry
DR!NK

PostWys³any: Sob Maj 26, 2007 2:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heh nie no co ty moj sie trzyma jak na super glue xD moze sprezynka mu wyleciala od naciagania tego czegos co trzyma maga ;|

Pozdro

Jacek R.

PostWys³any: Sob Maj 26, 2007 3:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

VSR drogie? Hmmm 460 z³ za uzywan± to ma³o. Droga snajperka to aps 96 maruzena a nie VSR. Z reszt± snajperka za 400 czy 500 z³ (nowa ) to parodia. Sauer to moim zdaniem (raz strzela³em ) straszne kupsko: wszêdzie luzy, lekkie toto i s³abo wykonane...
dornor

PostWys³any: Sob Maj 26, 2007 9:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to mia³e¶ jakiego¶ strasznie po przej¶ciach sauera , albo 90 , w moim luzów nie ma ,lekki czy nie lekki , zalezy jak komu odpowiada , mój jest dla mnie w sam raz (zawsze to jakis ciê¿ar jak w poprzednim czym¶ gunopodobnym kumpel mi wyci±gno³ wszystkie obci±¿niki :/ do tej pory niewem czemu i co sie z nimi sta³o) a co do wykonania , to niewiem czy s³abo , metal gruby , plastik gruby , ja vsr'ki nie widzia³em ale to chyba niema 1cm metalu i 1cm plastiku grubo¶ci :pp

pozdro

k³uciæ sie nie bêde :] zobaczymy ile prze¿yje pod moimi "delikatnymi" r±czkami :pp
Powrót do góry
DR!NK

PostWys³any: Nie Maj 27, 2007 8:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

droga snajperka to Barrett M82A1
http://asgshop.pl/produkt.php?id=1625

no ale powiem wam ze jesli sie dba o bron to przetrwa duzo wiecej...no chyba ze trafi sie na jakiegos shita Twisted Evil

Smarujcie swoja bron chociaz raz na 2 miechy ale lepiej 2 razy na miecha Very Happy duzo to daje na sile no i konserwujecie se guna Very Happy

Pozdro[/url]

Bogdaw

Do³±czy³: 06 Sty 2007
Sk±d: Wroc³aw

PostWys³any: Nie Maj 27, 2007 12:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zainteresowa³em siê ASG i chcia³bym sobie kupiæ jak±¶ snajperkê z du¿ym zasiêgiem. Mo¿ecie mi jak±¶ doradziæ i ¿eby nie by³a za droga.
Powrót do góry
necro

PostWys³any: Nie Maj 27, 2007 1:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nie ma drogiej snajperki. Te wszystkie super snajpy za 300z³ maj± zasiêg jak AEGi. S± nawet fajne po lekkich przeróbkach, ale to nie to samo co prawdziwa snajpa
Powrót do góry
DR!NK

PostWys³any: Nie Maj 27, 2007 2:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kup sobie barretta za 5 tys i doloz do niego(silnik i to wszytsko co nie jest wmontowane Shocked )...a tak serio to albo PSG-1 albo dragunow ,niestety troche trzeba wydac;/ ok 1500zl ;/
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G³ówna -> TOWARZYSKIE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 20, 21, 22  Nastêpny
Strona 4 z 22

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników na tym forum
Nie mo¿esz pobieraæ plików z tego forum