|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Kanonier
Do³±czy³: 09 Kwi 2006 Posty: 8
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GUN_1917 Go¶æ
|
Wys³any: Pon Maj 21, 2007 10:07 pm Temat postu: |
|
|
raczej srednio naprawisz gearboxa sam ... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Do³±czy³: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Sk±d: Z ³±k Arkadii a tak serio Kraków
|
Wys³any: Wto Maj 22, 2007 5:08 am Temat postu: |
|
|
Oczywi¶cie ¿e naprawisz Wszyscy to robi± hehehe wle¼ na wmasg.pl i szukaj. _________________ Czasem okoliczno¶ci zmuszaj± cz³owieka do porzucenia swojej dawnej dzia³alno¶ci  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
clash
Do³±czy³: 17 Kwi 2007 Posty: 20
|
Wys³any: Sro Maj 23, 2007 2:17 pm Temat postu: |
|
|
widze ze sie tu niezle rozpisaliscie w temacie ASG, szkoda tylko ze wiekszosc rad jest nic nie warta, tak samo jak wiekszosc polecanych przez was karabinów...
Takie firmy jak Cybergun, UHC, Umarex s± nic nie warte.
Chcecie zacz±æ z ASG, nie bawcie siê w pó³¶rodki takie jak sprê¿ynowe repliki, lepiej dozbierac i kupic elektryka.
Jak nie macie du¿o kasy, to celujcie w karabiny za 400-600 z³, mo¿na za te pieniadze kupic przyzwoita replikê np. AK-47 firmy Cyma, chociaz i tak trzeba troche zainwestowac w ni± i zmieniæ okablowanie oraz najlepiej wymienic komorê HOP-UP.
Je¿eli macie wiecej kasy (900-1500) powinni¶cie celowaæ w repliki elektryczne takich firm jak Classic Army, Tokyo Marui, G&P, STAR, G&G. Wszystkie z wymienionych maj± swoje zalety i wady, ale po ich zakupie masz pewno¶æ ¿e w³a¶ciwie ulokowali¶cie pieni±dze. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wys³any: Sro Maj 23, 2007 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Nasze rady sa niewiele warte za to Cytat: | Jak nie macie du¿o kasy, to celujcie w karabiny za 400-600 z³, mo¿na za te pieniadze kupic przyzwoita replikê np. AK-47 firmy Cyma | to jest wspania³a rada
Kolego, jesli nie masz du¿o kasy to a) albo nie biez sie za ASG
b) kup DOBR¡ sprêzynkê zamiast lipnego AEGa
Widac ¿e nie mia³es stycznosci z replikami UHC ani cybergun. Pomimo i¿ sam zaczyna³emdawno i teraz dorobi³em sie ju¿ tego i owego to i tak lepiej kupiæ DOBREGO springa ni¿ taniego elektryka. Niestety, takie sa fakty. MP5SD3 UHC kupilem uzywan±, dwuletni±. Uzywa³em jej 2 lata i sprzeda³em dalej... bez ¶ladów zu¿ycia. Za to wiem jak wygl±da ka³asz cymy po takim okresie oraz ile razy bywa w serwisie
A je¿eli mamy wiêcej kasy jak napisa³es nie powinni¶my celowaæ w elektryki tylko w to CO NAM NAJBARDZIEJ PASUJE. Mi na przyk³ad do dzisiaj najlepiej strzele siê ze sprê¿ynek i elektrykami siê brzydzê i co z tego? Komu¶ podejdzie ingramik i w³ozy w niego pareset z³ i pareset na tunning i co? Zabronisz mu? ¦mieszny troszke jeste¶. Spring jest na pierwsza broñ najlepsza broni± nawet jesli mamy kasê na elektryka. Wyrabia pewne podstawowe nawyki na przyk³ad to ¿e za ka¿dym razem celujesz przed strza³em bo wiesz ¿e jesli nie trafisz to zginiesz. Sprê¿ynka ponadto jesli ASG nas nie wci±gnie mo¿e wyl±dowac na scianie a g³upio by³o by wydac 400z³ na cymke która potem bêdzie siê kurzy³a na ¶cianie.
A co do Umarexa to siê zgadzam  _________________ Czasem okoliczno¶ci zmuszaj± cz³owieka do porzucenia swojej dawnej dzia³alno¶ci  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
necro
Do³±czy³: 01 Maj 2006 Posty: 67
|
Wys³any: Sro Maj 23, 2007 4:17 pm Temat postu: |
|
|
On mówi o AEGach z metalowym gearboxem a nie o tanich cymach z plastyku Te z metal gb s± jak najbardziej godne polecenia.
Co do reszty równie¿ siê nie zgadzam. Lepiej kupiæ springa: shotguny lub FAMAS, M16/XM, ew. polecana klamka, ni¿ elektryka za 100zl. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
clash
|
Wys³any: Sro Maj 23, 2007 5:29 pm Temat postu: |
|
|
necro napisa³: |
Co do reszty równie¿ siê nie zgadzam. Lepiej kupiæ springa: shotguny lub FAMAS, M16/XM, ew. polecana klamka, ni¿ elektryka za 100zl. |
a czy ja napisa³em ze polecam elektryki za 100 z³ ?
Jacek R. napisa³: | Nasze rady sa niewiele warte za to Cytat: | Jak nie macie du¿o kasy, to celujcie w karabiny za 400-600 z³, mo¿na za te pieniadze kupic przyzwoita replikê np. AK-47 firmy Cyma | to jest wspania³a rada |
Widzisz, zapomnia³em dodaæ jednego szczegó³u, chodzi³o o elektryka, po za tym z tego co widzia³em Twoje rady s± wspania³e, np. radzisz komu¶ by wsadziæ aluminiowy t³ok, brawo brawo, problem w tym ze jak wsadzisz taki t³ok i co¶ jebnie to zêbatki siê o niego zmiel±, z t³okiem z tworzywa nie ma takiego problemu….
Jacek R. napisa³: | Kolego, jesli nie masz du¿o kasy to a) albo nie biez sie za ASG
b) kup DOBR¡ sprêzynkê zamiast lipnego AEGa |
A to ¶wietna rada, fan sprê¿ynek normalnie.
Jacek R. napisa³: | Widac ¿e nie mia³es stycznosci z replikami UHC ani cybergun. Pomimo i¿ sam zaczyna³emdawno i teraz dorobi³em sie ju¿ tego i owego to i tak lepiej kupiæ DOBREGO springa ni¿ taniego elektryka. Niestety, takie sa fakty. MP5SD3 UHC kupilem uzywan±, dwuletni±. Uzywa³em jej 2 lata i sprzeda³em dalej... bez ¶ladów zu¿ycia. Za to wiem jak wygl±da ka³asz cymy po takim okresie oraz ile razy bywa w serwisie |
Pos³uchaj, przede wszystkim to je¿eli mówimy o AEG’ach to ich awaryjno¶æ jest o wiele wiêksza ni¿ sprê¿yn, ze wzglêdu na mechanizm który siê w nich znajduje, teraz dam Ci przyk³ad i napisze tak aby¶ zrozumia³ AEG AK47 firmy CYMA kosztuje ok. 400 z³ i jest pe³nowarto¶ciowym AEG’iem, wiêc je¿eli kto¶ ma wydaæ 200 z³ na sprê¿ynê to lepiej do³o¿yæ drugie tyle i mieæ elektryka.
Jacek R. napisa³: | A je¿eli mamy wiêcej kasy jak napisa³es nie powinni¶my celowaæ w elektryki tylko w to CO NAM NAJBARDZIEJ PASUJE. Mi na przyk³ad do dzisiaj najlepiej strzele siê ze sprê¿ynek i elektrykami siê brzydzê i co z tego? Komu¶ podejdzie ingramik i w³ozy w niego pareset z³ i pareset na tunning i co? Zabronisz mu? |
Widzisz ja nikomu nic nie zabraniam….ale niektórzy nie przekonuj± siê do ASG bo w³a¶nie zaczynaj± od sprê¿yn, sam kiedy¶ mia³em, nie przecze, i po wieloletniej przerwie dopiero powróci³em do tematu i od razu zacz±³em od elektryka, który odsadza sprê¿yny o kilka d³ugo¶æ je¿eli chodzi o strzelanie z niego.
Jacek R. napisa³: | ¦mieszny troszke jeste¶. |
J
este¶ o krok od tego bym uzna³ Twoj± kolejn± wypowied¼ tego typu jako obra¼liw±, bo nic o mnie wiesz, nie znasz poziomu mojej wiedzy itd. Itp.
Jacek R. napisa³: | Spring jest na pierwsza broñ najlepsza broni± nawet jesli mamy kasê na elektryka. Wyrabia pewne podstawowe nawyki na przyk³ad to ¿e za ka¿dym razem celujesz przed strza³em bo wiesz ¿e jesli nie trafisz to zginiesz. |
A to jest ciekawa teoria, proszê Ciê rozwiñ j± bo ubawi³em siê do ³ez….
Jacek R. napisa³: | Sprê¿ynka ponadto jesli ASG nas nie wci±gnie mo¿e wyl±dowac na scianie a g³upio by³o by wydac 400z³ na cymke która potem bêdzie siê kurzy³a na ¶cianie.
A co do Umarexa to siê zgadzam  |
Argument bez sensu, zawsze mo¿na o sprzedaæ, a chêtnych nie brakuje. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dornor

Do³±czy³: 11 Maj 2006 Posty: 7
|
Wys³any: Sro Maj 23, 2007 5:43 pm Temat postu: |
|
|
Cieszcie siê i radujcie
Ale dzisiaj radosny dzieñ
wreszcie przyszed³ mój Sauer S92 poczta raz chbya w swojej karierze sie postara³a i dzieñ po wp³acie mam moj± snipereczke
a co do kolegi powy¿ej , elektryk to elektryk spring to spring , ka¿dy lubi to co lubi , przy springach masz moc w ni¿szej cenie , a elektryku masz komfort i w razie czego grad kulek , tak jak mówi³em ka¿dy lubi to co lubi , ja lubie poczyæ ¿e prze³adowuje dlatego wole springi , nawi±zuja do broni z WW2 i WW1 (Rife )
pozdro for all :] |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
necro
|
Wys³any: Sro Maj 23, 2007 8:22 pm Temat postu: |
|
|
clash je¶li uwa¿asz ¿e zjad³e¶ wszystkie rozumy to przynajmniej nie okazuj tego w wypowiedziach bo to jest dopiero ¿a³osne.
Sprê¿yna na pocz±tek:
+ tania
+ wyrabia nawyki; my¶lenia, celno¶ci, ma siê ¶wiadomo¶æ ¿e ka¿dy strza³ jest wa¿ne
+ niezawodna
+ w przypadku krótkiej mamy ju¿ broñ boczn± (co z tego ¿e sprê¿yna, zawsze CO¦ jest); w przypadku broni d³ugiej mamy zapasow± replikê na po¿yczanie lub je¶li siê zepsuje AEG a chcemy siê strzelaæ
+ zu¿ywa siê mniej kulek
- mniejsze osi±gi
- nie strzela seri±/semi
Ja wybra³em sprê¿ynê, potem kupi³em AEGa ale sam siê przekona³em ¿e na AEG siê przesiad³em za wcze¶nie i brak mi tego do¶wiadczenia.
U mnie w teamie jest kole¶, który strzela siê rok z XM'k± CG. Na strzelankê trwaj±c± ¶rednio 3-5 zdejmuje kilkunastu+ ludzi. I nie widzi sensu kupowaæ elektryka. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
clash
|
Wys³any: Czw Maj 24, 2007 11:15 am Temat postu: |
|
|
Widzisz necro, co do tego ze pozjada³em wszystkie rozumy, wcale tak nie uwa¿am. Poprostu rady co poniektóre by³y zbyt subiektywne.
Wyrazi³em porostu swoje zdanie, fakt ze bucowato, ale poporstu moim zdaniem lepiej zacz±æ od elektryka ¶redniej klasy lub dobrej.
I wed³ug mnie zaczynanie od sprê¿yny jest bez sensu, chyba ¿e jest to broñ wzorowana na snajperskiej. Co do wyrabiania nawyków to hmm, nie podzielam waszego zdania. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wys³any: Czw Maj 24, 2007 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | On mówi o AEGach z metalowym gearboxem a nie o tanich cymach z plastyku Very Happy Te z metal gb s± jak najbardziej godne polecenia. | Wiem o czym mówi Mia³em przyjemno¶æ strzelaæ z ak47 cymy i powiem tak: po pierwszym podjaraniu przychodza jednak pewne spostrze¿enia. Generalnie nie wolno zapominac ¿e jednak cyma to elektryk z do¶æ niskiej pó³ki i nie mówie tu zupe³nie o tych szajsgunach za 120z³ bo tego nawet pod uwagê nie biorê.
Cytat: | Widzisz, zapomnia³em dodaæ jednego szczegó³u, chodzi³o o elektryka, po za tym z tego co widzia³em Twoje rady s± wspania³e, np. radzisz komu¶ by wsadziæ aluminiowy t³ok, brawo brawo, problem w tym ze jak wsadzisz taki t³ok i co¶ jebnie to zêbatki siê o niego zmiel±, z t³okiem z tworzywa nie ma takiego problemu…. | Odnosnie t³oka: hmmm zêby w DOBRYCH t³okach sa z metalu i to "odrobinkê" trwardszego ni¿ zebatki (przenosza te same si³y na duzo mniejsze powierzchnie) i jakos nikomu nie miel± zebatek...
Cytat: | A to jest ciekawa teoria, proszê Ciê rozwiñ j± bo ubawi³em siê do ³ez… | Proszê: ASG stawia na realizm wzgledny. Jak to sie ma do serii po 20 kulak z akacza? Spring wyrabia taki cenny nawyk jak CELOWANIE. Ktos kto zaczyna od elektryka na wstêpie przyjmuje "Spray and pray" jako regu³ê. Jelsi masz springa z którego mo¿esz oddaæ 2 strza³y na sekundê nie wiecej to siê zastanowisz zanim strzelisz i wycelujesz.
Cytat: | Argument bez sensu, zawsze mo¿na o sprzedaæ, a chêtnych nie brakuje. | Dowiedz sie ile chodz± uzywane cymki, odejmij to od ceny wyjsciowej i zobaczymy czy lepiej wychodzi sprzedaæ elektryka czy kupiæ sprê¿ynkê i zawiesiæ na ¶cianie w razie braku zapa³u do ASG
Cytat: | wreszcie przyszed³ mój Sauer S92 Very Happy | No có¿, na temat tej repliki s³ysza³em wiele z³ego ale mleko sie rozla³o radze szybko sprzedaæ póki nowa i na gwarancji i kupiæ uzywan± VSR jesli lubisz snajperki.
Hoho tos dowali³ kolego Absolutnie siê nie zgadzam, spring ustêpuje tylko szybkostrzelnoscia elektrykom! Z przewag nad elektrykami wymienie tylko kilka: ciche, tañsze, ³atwy tunning.
Pozdrawiam Fan sprê¿ynek. _________________ Czasem okoliczno¶ci zmuszaj± cz³owieka do porzucenia swojej dawnej dzia³alno¶ci  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DR!NK
Do³±czy³: 15 Maj 2007 Posty: 5 Sk±d: okolice zakopanego
|
Wys³any: Pi± Maj 25, 2007 9:33 am Temat postu: |
|
|
ja do swojego famas adodalem sprezynke 120m/s wiem ze troche mocna ;| ale powzmacniam najwazniejsze czesci guna no to teraz powiem tyle sniperka kolegi nie ma szans...famas szybciej strzela (dobre miejsce na przeladowanie) celnosc no po prostu wysmienita, zasieg skuteczny okolo 50m a calkowity jakies 70-80m NIE PRZESADZAM naprawde te osiagi mnie powalily jak z z kumplem mierzylismy SZOK po prostu
Jeszcze maly tunnig przeszedl smarem nie mialem silikonowego no to zwykly byl pod reka:D uszczelinilem tlok i jest pieknie...
Boje sie tylko o to ze sprezyna bedzie za mocna...Narazie zadnego brzdeku ani nic wszystko jest OK...
PS.Clash caly czas gadasz o elektrykach i bylo cos takiego jak masz 200 zl dozbieraj drugie 200 jak se dozbieram drugie 200 to se kupie odczyny i kulki a wiec sa ludzie ktorym narazie nie trzeba nic lepszego jak zwykly sprezyniak nie zalamuje sie niczym jesli umiesz strzelac to sciagniesz nie jednego AEG'a
To chyba tyle pozdro _________________ Bezrobotni # D'r!n^^K cs 1.5 jak gracie to pisac na gg lub priva  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dornor

|
Wys³any: Sob Maj 26, 2007 1:27 pm Temat postu: |
|
|
kumpel ma famasa , spoko gun , tylko mam pytanko
magazynek Ci nie wypada ? bo kumplowi , a newet dwóm magazynki cienko sie trzyamj± , raz by³a nawet taka akcja ¿e naparzamy naparzamy i nagle kumpel po ca³ym lesie zaczyna kln±æ , my zdziwieni idziemy co mu jest a on mówi ¿e maga zgubi³ , 30 minut szukania w¶ród ¶ciu³ki i bagien i znale¼li¶my go
a co do sauera s92 , niewiem skond to s³ysza³e¶ , jak dla mnei nie jest z³y , vsrki sa drogie w chuj , z tym ¿e to w koñcu TM , ja mam sauera z Cymy i jeszcze nie narzekam , na gwarancji jest nie ma ¼le , w sprzyjajacych warunkach z 50 metrów w tabliczke z nazw± ulicy u nielubianego s±siada trafiam wiec mnie to satysfakcjonuje
pozdro for all
spring RulZ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DR!NK
|
Wys³any: Sob Maj 26, 2007 2:23 pm Temat postu: |
|
|
heh nie no co ty moj sie trzyma jak na super glue xD moze sprezynka mu wyleciala od naciagania tego czegos co trzyma maga ;|
Pozdro _________________ Bezrobotni # D'r!n^^K cs 1.5 jak gracie to pisac na gg lub priva  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wys³any: Sob Maj 26, 2007 3:48 pm Temat postu: |
|
|
VSR drogie? Hmmm 460 z³ za uzywan± to ma³o. Droga snajperka to aps 96 maruzena a nie VSR. Z reszt± snajperka za 400 czy 500 z³ (nowa ) to parodia. Sauer to moim zdaniem (raz strzela³em ) straszne kupsko: wszêdzie luzy, lekkie toto i s³abo wykonane... _________________ Czasem okoliczno¶ci zmuszaj± cz³owieka do porzucenia swojej dawnej dzia³alno¶ci  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dornor

|
Wys³any: Sob Maj 26, 2007 9:55 pm Temat postu: |
|
|
to mia³e¶ jakiego¶ strasznie po przej¶ciach sauera , albo 90 , w moim luzów nie ma ,lekki czy nie lekki , zalezy jak komu odpowiada , mój jest dla mnie w sam raz (zawsze to jakis ciê¿ar jak w poprzednim czym¶ gunopodobnym kumpel mi wyci±gno³ wszystkie obci±¿niki :/ do tej pory niewem czemu i co sie z nimi sta³o) a co do wykonania , to niewiem czy s³abo , metal gruby , plastik gruby , ja vsr'ki nie widzia³em ale to chyba niema 1cm metalu i 1cm plastiku grubo¶ci :pp
pozdro
k³uciæ sie nie bêde :] zobaczymy ile prze¿yje pod moimi "delikatnymi" r±czkami :pp |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DR!NK
|
Wys³any: Nie Maj 27, 2007 8:59 am Temat postu: |
|
|
droga snajperka to Barrett M82A1
http://asgshop.pl/produkt.php?id=1625
no ale powiem wam ze jesli sie dba o bron to przetrwa duzo wiecej...no chyba ze trafi sie na jakiegos shita
Smarujcie swoja bron chociaz raz na 2 miechy ale lepiej 2 razy na miecha duzo to daje na sile no i konserwujecie se guna
Pozdro[/url] _________________ Bezrobotni # D'r!n^^K cs 1.5 jak gracie to pisac na gg lub priva  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bogdaw
Do³±czy³: 06 Sty 2007 Posty: 2 Sk±d: Wroc³aw
|
Wys³any: Nie Maj 27, 2007 12:44 pm Temat postu: |
|
|
Zainteresowa³em siê ASG i chcia³bym sobie kupiæ jak±¶ snajperkê z du¿ym zasiêgiem. Mo¿ecie mi jak±¶ doradziæ i ¿eby nie by³a za droga. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
necro
|
Wys³any: Nie Maj 27, 2007 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Niestety nie ma drogiej snajperki. Te wszystkie super snajpy za 300z³ maj± zasiêg jak AEGi. S± nawet fajne po lekkich przeróbkach, ale to nie to samo co prawdziwa snajpa |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DR!NK
|
Wys³any: Nie Maj 27, 2007 2:59 pm Temat postu: |
|
|
kup sobie barretta za 5 tys i doloz do niego(silnik i to wszytsko co nie jest wmontowane )...a tak serio to albo PSG-1 albo dragunow ,niestety troche trzeba wydac;/ ok 1500zl ;/ _________________ Bezrobotni # D'r!n^^K cs 1.5 jak gracie to pisac na gg lub priva  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników na tym forum Nie mo¿esz pobieraæ plików z tego forum
|