Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Achtung

|
Wysłany: Sro Sie 09, 2006 7:02 pm Temat postu: |
|
|
t/s- czas w sekundach F/N siła w niutonach _________________ wierzący nie praktykujący  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
QbaS
|
Wysłany: Sro Sie 09, 2006 8:59 pm Temat postu: |
|
|
donTrollo napisał: | Mam kilka pytań dotczących tego programu.
1)jak zrobić dwie pary statecznikow (np 2x4)
2)co wpisać tu
(jak to obliczyć jeśli sie da)
3)Który silnik w SpaceCAD jest najbardziej zbliżony do tego na karmelce z dyszą w postaci zwykłego otworu  |
Witam.
Aby dodać więcej stateczników musisz dodać tube.
Kolejność w lewym oknie jest kolejnością od głowicy.
Dla każdej "tube" możesz dodać stateczniki i silnik (silnik w przypadku rakiety wieloczłonowej.
QbaS.
ps.O parametrach silnika już masz odpowiedź |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Gość
|
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ostatnio nie miałem bardzo czasu na odpowiadanie na maile, ale doszły mnie słuchy kilku kolegów, że mają problem z cr*c*iem do SpaceCada daję link do dwóch jest tego w sieci łatwo znaleźć jak się trochę poszuka, lecz jest mały zgrzyt a mianowicie sprawdzałem te pliki Kasperskim On line; MKS vir On line; oraz Nortonem 2002 u mnie na kompie dwa pierwsze nie wykryły nic zdrożnego, ale Norton wykazał jakiś syfa trojana w obu nie wiem czy coś mu się nie popierniczyło w sumie sam stosuję jeden z nich jak mi się zblokuje Cad i przy skanowaniu systemu On line nic nie wykazuje tylko ten Norton ma problem. Jak by ktoś miał czas niech przetestuje i się wypowie.
http://files.filefront.com/Spacecadrar/;6200833;;/fileinfo.html |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 3:00 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy to wina systemu operacyjnego czy czegoś innego. Ale trzeba dobrze przyglądac się co "robi" spacecad. Teraz sobie ćwiczę na wersji nr 4 i po wprowadzeniu własnego silnika wywala błędy. Błędy ustępują po ponownym zainstalowniu tego programu.
Inne spostrzeżenie warto zwracać uwagę na wprowadzane modyfikacje np wiele zmian do projektu choćby długości członów korpusu skutkuje tym, że nie zawsze program uwzględnia to w sumarycznej długości rakiety, zaś wartości CP i CG zmieniąją się. Wiele zmian w projekcie także powoduje wywalanie błędów /działo się tak na win98 i xp/
Wszystkie testowane wersje były 30-dniowe
Moim zdaniem zalecana jest daleko posunięta ostrożność z tym programem. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 6:06 am Temat postu: |
|
|
Qbas, w tej tamelce wpisujesz: po lewej czas a po prawej ciąg. Np w czasie 0,1s SR ma ciag 10n, w czasie 0,2s ma ciąg 13N, w czasie 0,3s ma ciag 16N i tak dalej. Przepisuje sie to z wykresu. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
QbaS
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 12:06 pm Temat postu: |
|
|
Jacek R. napisał: | Qbas, w tej tamelce wpisujesz: po lewej czas a po prawej ciąg. Np w czasie 0,1s SR ma ciag 10n, w czasie 0,2s ma ciąg 13N, w czasie 0,3s ma ciag 16N i tak dalej. Przepisuje sie to z wykresu. |
Witam.
Odpowiedź dotyczyła tylko stateczników i ogólnego układu spacecad'a
W dopisku jest, że info na temat silnika już padła wcześniej.
Niepotrzebnie załączyłem zdjęcie.
Pozdrawiam,
QbaS.
-------------dodane po chwili--------------------
Nie mam żadnej kontroli nad swoimi postami
To dziwne uczucie
-------------------------------------------------------- |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hakos
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 1:42 pm Temat postu: |
|
|
Czy ma ktoś moze 3 wersję spacecada? bo wszędzie pod linkami spacecad3 są odnośniki do wersji 4 do której nie posiadam witaminek
Prośba o wrzucenie na jakiś serwerek. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hakos
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 7:09 pm Temat postu: |
|
|
czyżby nikt nie chciał użyczyć starej wersji programu ?
Przepraszam za podbijanie tematu oraz zaśmiecanie forum, ale pewno ktoś posiada SpaceCada 3 _________________ nowy nie znaczy gorszy.... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
andżej Gość
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adeks9

|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 7:29 am Temat postu: |
|
|
Witam,
nie chcę zakładać nowego tematu ponieważ myślę, że nie jest to potrzebne.. Wiem, że na forum było kilka linków do pełnej wersji SpaceCAD`a lecz po dogłębnych poszukiwaniach znalazłem kilka WYGASŁYCH odnośników. Dlatego ośmielam się prosić o udostępnienie pełnej wersji tego programu do ściągnięcia.
Z góry dziękuję,
Adek |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sylwek

|
|
Powrót do góry |
|
 |
adeks9

|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 11:08 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo i zarazem przepraszam - moje niedopatrzenie. Postanawiam się poprawić... ;]
Pozdro,
Adek |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Niewiem Jak && ( 2-gie ostrzeżenie )

|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 10:11 am Temat postu: |
|
|
Dzisiaj się zaczałem bawić SpaceCadem i mam pare pytań...
p8p8 napisał: | niedawno zacząłem się bawić tym programem więc pytam czy ktoś kto się na nim zna może mi powiedzieć jak zrobić zwój własny silnik  |
Ponawiam pytanie....też chciałbym zrobić własny silnik...i nie wiem jak.
Klikam tube...potem na zakładke engines, ale tam nic nie ma typu "new engine". Pomużcie prosze...
Jacek R. napisał: | Qbas, w tej tamelce wpisujesz: po lewej czas a po prawej ciąg. Np w czasie 0,1s SR ma ciag 10n, w czasie 0,2s ma ciąg 13N, w czasie 0,3s ma ciag 16N i tak dalej. Przepisuje sie to z wykresu. |
Skąd taki wykres można otrzymać? To przy hamowni trzeba jakoś liczyć czy jak?
Pozdrawiam
Niewiem jak _________________ Hejka! ;> |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KYK

|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Tak patrze na te posty, wszędzie piszecie o cracku do spacecad ale nie ma do SpaceCAD Engine Database. Mam zainstalowanego kraka, wszystko ładnie chodzi (w 256 kolorach ) ale jak chcialem wsadzić swoj silnik to lipa potrzebuje keja.
Sry za odświeżenie ale i mast  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Może ktoś zarzucić linkiem do wersji demo SpceCAD 3.1 (tej do której Maxlam dał cracka) bo teraz to tylko wersja 4.0 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
szakal17
|
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 8:53 am Temat postu: |
|
|
qasdin ma racje w necie sa tylko nowe wersje Spacecad. Ma ktoś link do starego Spacecad?  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beaker

|
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 9:40 am Temat postu: |
|
|
no przeciez ten link chodzi. |
|