Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szpaner

|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 6:01 pm Temat postu: |
|
|
spadochron jest zbyt płaski : zmienić profil
jak ma dobry profil i nada lsię kołysze: wyciąc komin (raczej nie będzie konieczne) _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pepe.154
|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 6:07 pm Temat postu: |
|
|
A co byś powiedział jakby wyciąć otwór o średnicy około 10cm i przyszyć tam coś w kształcie balonu. wtedy spadochron złapał by więcej powietrza ale nie wiem czy by to pomogło. _________________ pepe.154 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
japan

|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 6:10 pm Temat postu: |
|
|
ja chciłbym sie zapytać jakiej długości linki doczepić do spadochronu o średnicy 52cm |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Luk

|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 6:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Nim dłuzsze linki spadochronu tym bardziej jest on stabilny(oczywiscie bez przesady ). Daj tak miedzy 1,5 a 2 średnice spadochronu, czyli jak masz spad. o śr 52 cm to 52*1,5= 78 czyli daj z 80-100cm i bedzie dobrze.
Pozdr.Luk |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Gość
|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 7:08 pm Temat postu: |
|
|
Wytnij otwór i niczym nie zaszywaj albo zrób symetrycznie kilka nacięć na czaszy po okręgu spadochron nie może być szczelny musi przepuszczać część powietrza. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
japan

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Luk

|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 7:32 pm Temat postu: |
|
|
zrób to i to . A co do silnika to moim zdaniem bezpieczniej i pewniej bedzie kupic silnik fabryczny 2,5 lub 5Ns. Koszt 1 silnika to rząd wielkosci ok. 5zl. A jesli uda Ci się trafic na czeskie silniki( polecam) to koszt nie powinien przekroczyc 3 zl za 5Ns. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
japan

|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 6:01 am Temat postu: |
|
|
No fajnie mam sobie kupic silnik fabryczny ale ja mieszkam w niedużym mieście nie daleko Częstochowy i tutaj nie ma żadnych takich sklepów z takimi rzeczami a znacie jakis taki sklep w częstochowie?? a jeśli nie to jednak doradzcie mi jakis z tych dwoch silnikow |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
otp2
|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 6:40 am Temat postu: |
|
|
A od czego masz internet ? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
japan

|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 10:19 am Temat postu: |
|
|
ja nie kupuje przez neta bo jak kupie przez net to pewnie zapłace troche za przesyłke a mi chodzi o tani zakup silnika 5Ns tylko nie mam gdzie |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
michalwalc Gość
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 8:01 am Temat postu: |
|
|
Sprawa tego typu że możesz mnieć za krótkie linki.
Gość dobrze wcześniej mówił że linki powinieneś mieć jakieś 2razy
dłuższe od średnicy spoadochronu.
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Gość
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 2:00 pm Temat postu: |
|
|
japan napisał: | ja nie kupuje przez neta bo jak kupie przez net to pewnie zapłace troche za przesyłke a mi chodzi o tani zakup silnika 5Ns tylko nie mam gdzie |
W sklepie zapłacisz więcej niż przez neta + przesyłka.
Raczej nie orientujesz się w cenach silniczków modelarskich w jednym z bardziej popularnych sklepów w Warszawie ceny takich maluszków zaczynają się od 5zł w górę takie jak ciebie interesowały były po 8zł (silnik wielkości kciuka) produkcji czeskiej.
Byłem w stolicy jakieś dwa miesiące temu i tak z ciekawości wstąpiłem zobaczyć, co ile kosztuje.
W sklepie na jakimś zadupiu trzeba dodać jeszcze marżę itd... bo myślisz gdzie kupuje taki sprzedawca w necie ... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pepe.154
|
Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Mam prośbe czy zna ktoś może fajny projekt czachy spadochronu taki ciekawy nie trudny i dobrze hamujący. Byłbym wdzięczny za podanie szkicu.
pozdro  _________________ pepe.154 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Gość
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kluczownik

|
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 10:16 am Temat postu: |
|
|
Ja se zrobiłem super spadochron do mej rakiety(jest duża bo nielubie sie bawić z małymi)(nosi mazwe JUST-R-LOVE-ONE) spadochron wykonany z materiału z parasola poprostu wysiągnełem wszystkie druty i ten plastik na czupku i wyprasowałem w małej temperatuże i cool jest !!Aha zrobiłem go nie z tego normalnego wielkiego parasola tylko takiego mniejszego kolorowego robiłem pruby i jak wiatr powiał mało mi go z renki nie wyrwało
Tylko tu sie rodzi moje pytanie jak go poskładać??
Polecan takie spadochrony prawie 0 pracy i super efekt!!  _________________ Ludzie czego sie spieszyć czas jest jeden i to on wszystko pokaże!! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
krissmann
|
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 1:25 pm Temat postu: |
|
|
mi się wydaje(nie jestem zbyt doświadczony) że najlepiej tak. prawie na pewno powinien się rozłożyć, lecz zajmuje wiele miejsca w rakiecie, ale wszystko ma + i -  _________________
Piszę poprawnie po polsku |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
krissmann
|
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 1:26 pm Temat postu: |
|
|
a i pamiętaj, że jest to rysunek poglądowy, więc nie patrz na długość linek itp. . Spadochron złóż na czubku, tak żeby utworzył jakby walec( nie wiem jak to sprecyzować) _________________
Piszę poprawnie po polsku |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kluczownik

|
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Niebuj sie zrozumiałem Twój rysunek
Dzięki !  _________________ Ludzie czego sie spieszyć czas jest jeden i to on wszystko pokaże!! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 2:37 pm Temat postu: |
|
|
ja łapałem spadochron za "szczyt", naciagelm lekko linki i zwijałem w wałek. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kluczownik

|
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 3:24 pm Temat postu: |
|
|
No dobrze zobaczymy co tu wyjdzie  _________________ Ludzie czego sie spieszyć czas jest jeden i to on wszystko pokaże!! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|